Evenimente recente, din politica locala si fotbal, ne-au indepartat un pic de realitatea uneia dintre cele mai acerbe confruntari, la sfarsitul careia se va decide probabil viitorul Uniunii Europene: criza datoriilor suverane in zona EURO. Confruntarea se da intre viziunea germana/ Merkel – disciplina bugetara si diminuarea cheltuielilor statului si cea franceza/Hollande – indatorare in continuare pentru sustinerea unei cresteri pe baze inflationiste. Campionatul European al cancelariilor este in plina desfasurare.
In ciuda faptului ca a fost o constructie artificiala, moneda EURO a avut si ar mai putea avea efecte pozitive. Ea ne arata in ce masura anumite state au practicat si practica politici inflationiste si adopta bugete nesustenabile, finantate pe datorie. Nu este nici un secret pentru nimeni ca inainte de EURO, marca germana era o moneda stabila, in vreme ce lira italiana, francul francez,etc, erau monede inflationiste. De exemplu, la trecerea la EURO, francul francez introdus in 1960, (francul nou), valora o optime din cursul sau initial,( http://en.wikipedia.org/wiki/File:FrancEuro1960-2002.png).
Introducerea EUR a inghetat ratele de schimb ale monedelor originale in tarile aderente. Oarecum, a fost ca si cum aceste tari ar fi introdus aurul ca moneda, in schimburile dintre ele. Neavand sub control direct mijloacele tiparnitei, guvernele s-au vazut fata in fata cu o mare problema: finantarea deficitelor guvernamentale nu se mai putea face pe calea inflationarii monedei, mai ramanea doar creditarea. Din fericire pentru ele, mecanismele de creditare la indemana s-au dovedit relativ lejere, asa ca inflationarea creditului a putut o vreme sa acopere neajunsul lipsei de control asupra monedei. Doar ca, pana la urma, ceasul adevarului a sosit. Coplesite de datorii, state precum Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Franta, nu mai pot sa ascunda realitatea cruda: cresterea lor economica nu este una structurala, ci conjuncturala, iar uriasa pondere a cheltuielii guvernamentale in PIB face aceste economii extrem de vulnerabile. De fapt, gradul real de bunastare in aceste tari este unul care ar trebui demultiplicat cu rata inflatiei ascunse in masa uriasa de credite guvernamentale. Moneda EURO ar fi putut sa induca disciplina in politicile de stat, cu conditia ca creditarea statelor sa nu fi fost posibila in masura in care s-a facut. Insa “hair-cut” ul la care au fost suspusi creditorii in cazul Greciei, a dat un semnal tuturor investitorilor in astfel de titluri: aici se pierd bani. Confruntate cu taierea creditarii si lipsite in continuare de tiparnita, statele europene aflate in aceasta situatie incep ofensiva asupra monedei EURO: ori ne dati in continuare credite, (euroobligatiunile, despre care Merkel ar fi spus “doar peste cadavrul meu”), ori spargem Uniunea Monetara, ca nu ne mai foloseste la nimic. Culmea este ca in loc sa fie un indiciu clar de faliment al politicilor de tip etatist/socialist, construite pe deficite, criza datoriilor suverane indeamna tari precum Franta sa se indrepte mai hotarat in directia socialismului, aducand la putere oameni si politici care nu fac altceva decat sa grabeasca ruinarea lor completa. O dovada in plus despre pervertirea pe care statul social o creaza in mintile si valorile oamenilor.
In saptamanile si lunile urmatoare, vom asista la escaladarea luptelor dintre Germania lui Merkel si grupul tarilor care se vor alia cu Franta in demersul lor santajist asupra tiparnitei Uniunii. EURO va da probabil batalia finala in acest an. Daca o va castiga, este posibil ca asta sa insemne o victorie a economiei si ratiunii asupra politicii, la nivel european. Pariurile sunt deschise.
Am câţiva EURO puşi deoparte pentru zile negre. Decât să stau cu frica-n suflet n-ar fi mai bine să-i sparg acum, să mănânc, să beau, să călătoresc, măcar ştiu o treabă?
Că socru-meu, după Revoluţie, a tot ţinut banii de Dacie la ciorap până s-au devalorizat. Cu chiu cu vai a mai prins un televizor.
Observator
Când semnezi o petiţie se cheamă că faci ceva pentru a îmbunătăţi societatea. Şi când scrii pe un blog se cheamă că faci ceva. N-o fi spectaculos dar e mai bine decât nimic.
Da. Da. Doar ca unii semnează petitii numai dintr-o directie. Schimbi ceva cand observarea nu ți-e obturata. Altfel schimbi niște impostori cu alții care îți sunt tie mai simpatici si mie mai antipatici. Adică polish ce se duce la prima ploaie.
OK
Spune-mi ce te supără, iniţiază o petiţie şi dacă sunt de acord cu ea o semnez şi eu.
Traian Băsescu – Ghiolbanul Național ? Semnezi? Dacă semnați tu cu pierre, semnez și eu petiția anti-Ponta.
d’Artagnan: imi place cum ginditi, e vina socrului ca a tinut banii si nu a politicienilor si guvernantilor care au devalorizat intentionat leul si care au pus tara si locuitorii ei pe butuci. Sunteti tare, tineti-o tot asa.
Dar nu am spus că e vina socrului meu, Doamne fereşte!!
Chiar vreţi să mă puneţi rău cu soţia?!
Nu am spus ca ati spus. Iar sotiei dumneavoastra va rog sa ii transmiteti complimente si sarutari de miini din partea mea. Nu cred ca se va pune rau cu dumneavoastra, doamnele inteleg de multe ori mult mai profund decit noi despre ce este vorba, norocul nostru ca nu prea fac parada din asta.
Radu
Am scris puţin pe blogul celor de la Noua Republică şi pentru asta a trebuit să mă autentific. Cei care mi-au trimis cererile de prietenie păreau oameni normali, cu bun simţ şi cu un nivel de instruire ridicat. Nu am mers mai departe cu aceste relaţii pentru că sunt cam ursuz şi mizantrop de felul meu… 🙂
Erau şi sunt no name ( ceea ce e foarte bine) dar văd că încep să iasă în luminile reflectoarelor. Unul dintre ei, de exemplu, este un blogger din Japonia, care a depus o sesizare pe numele premierului referitoare la acel plagiat.
http://delaepicentru.com/
@Observator,
intocmiti dvs o petitie impotriva asaltului pe care USL il da azi impotriva institutiilor statului de drept.
Puteti conta pe semnatura mea.
Postez eu o petiție anti-Băsescu. Contez pe semnătura ta?
vahleeb
Comentariul tău era la spam, nu ştiu din ce motiv.
Ai putea totuşi să-l postezi aici pentru că la articolul trecut este aproape invizibil.
Porthos
Depinde de ce scrii în petiţia contra lui Băsescu. Dacă sunt de acord o semnez.
În altă ordine de idei, nu te deranjează nimic din planurile USLului : înlocuirea rapidă a Avocatului Poporului, modificarea legii CC prin Ordonanță de Urgență, înlocuirea judecătorilor CC acuzați de incompatibilitate?
P.S.Nu eşti numai tu, Casandra, Elmmar simpatizanţi USL pe acest blog. Îi uiţi pe dlnimeni, vahleeb, probabil şi Bibliotecaru…Dacă nu făceai gafe ar fi fost şi Cârcotaşu…aşa că nu te mai plânge. Vrei să-l rog eu pe Cârcotaşu să mai vină pe aici, să-ţi dea o mână de ajutor?
Dar eu credeam că aici nu ne împărţim în găşti, credeam că vrem să căutăm adevărul sau măcar să ne apropiem de el. Dacă ne repliem fiecare pe baricadele lui n-am făcut nimic. Vorbim ca autiştii.
Update.
Acum am văzut …petiţia Băsescu- Ghiolban Naţional. Da, bazează-te pe semnătura mea.
Vezi însă că furia demolatoare a USLului mi se pare cu mult mai gravă decât turnătoriile şi ghiolbănismele lui Băsescu.
@ d’Artagnan
Nu mi se pare neapărat „mai gravă”, sunt greu de apreciat cuantificări ale gravităţii… cu siguranţă însă slăbesc foarte mult democraţia.
http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/07/mesaj-pentru-romani-si-romania.html
Susţineţi acest proiect?
V-am răspuns pe blog.
Da, mulţumesc!
@ d’Artagnan
De acord cu tine. Ponta a învățat numai prostii de la Băsescu. Vezi, nu suntem chiar autiști.
PS: Poate îmi explici ce te-a apucat la „Titanic” cu țigările și coniacul. Și acum sunt năuc. Data viitoare când mă vizitezi la moșie o să te servesc cu apă plată cu lămâie, ca să nu mai simulezi lupta de clasă.
Apă plată cu lămâie să bei tu!
Prietene, dacă te ştiam atât de sensibil nu mă mai jucam de-a duelul!
Adică îţi tot învârţi ameninţător sabia deasupra capului meu, fandezi, te faci că ataci, sabia aproape îmi atinge jugulară şi când intru şi eu în jocul tău cu o simulare de atac te retragi năuc!!
Uită, Porthos, comentariul ăla…a fost doar o etalare orgolioasă a imensului meu talent! 🙂
Update
Acum am văzut discuția despre Curtea Constituțională. MI se pare o aberație. O încălcare flagrantă a Constituției. Dacă face așa ceva, poate uita de votul meu. Există o limită a stupidității. Dincolo de care începe zona ilegalităților. Spre rușinea mea, nu știu cum se pedepsește încălcarea Constituției.
Aha…în sfârşit te-ai prins!
Bonjour.
„However, it should be remembered that „hard” is relative only if it is compared to other currencies, as in its 53 year history, the purchasing power of the German mark was reduced by over 70%”
http://en.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Mark#Stability_of_the_German_mark
Toate sunt relative.
Si o alta perspectiva asupra datoriilor publice din Europa in ultimele decenii. Scris cu multi ani in urma, inainte ca aceasta criza globala sa stimuleze falsele explicatii pentru a acoperi reale responsabilitati si vinovatii.
http://www.persee.fr/web/revues/home/prescript/article/reco_0035-2764_1995_num_46_3_409674
Şi doar am vrut să nu mai scriu…probabil cum şi Ponta doreşte să nu i se mai reamintească. El crede că zurgălăii din coadă nu se vor auzi. Se înşeală.
Dacă tot ne-a fost ruşine cu Băsescu acum vom trece la un nivel superior.
The Economist, despre Ponta: „Numele meu este Paste. Copy Paste”
http://ro.stiri.yahoo.com/the-economist–despre-ponta–%E2%80%9Enumele-meu-este-paste–copy-paste%E2%80%9D.html
D’Artagnan, ți-aduci aminte de scandalul de plagiat al președintelui german (președinte era, nu?). Mi-l poti sumarizai, te rog. Nu caută pe net. Din ce îți aduci aminte, doar. Mersi
Ăăă…era vorba…cred că…mi se pare..ăăă..o teză de doctorat de filozofie. De chimie. Ba nu, sigur era de drept. Cred.
P.S. Chestia e că ăla şi-a dat demisia. Asta-i problema…
Nu,nu era presedintele german.Era ala ungar.
Băi ce memorie au unii…dar şi-a dat oricum demisia. Ăla germanul era ministru. Şi el şi-a dat-o.
Mersi. Voiam sa vaz si eu pe care v-a apasat atât de mult chestia asta internațională. Sa mă prind de-i vorba de principiu sau de Ponta, ca tot ne trimiti la linkuri externe. Înțeleg ca Pierre e cu principiile. Da’ tot nu-l roade si Kovesi:-).
Eu va propun altceva
http://www.contributors.ro/editorial/lasați-ne-sa-jucam-domnilor-arbitri/
si-l extind la mai mult decât a vrut presa. Un mesaj pentru toată clasa politica.
@ athos
Tu vorbești chestii serioase și noi ne prostim în continuare cu plagiatele și petițiile.
Crezi că există vreo ieșire din impas? Alta decât falimentul iresponsabililor și ieșirea din uniunea monetară? Eu mă îndoiesc că doar Germania, Olanda și poate Austria și Finlanda vor putea ține la suprafață muntele de datorii din zona euro.
Nu exista decat doua cai, in opinia mea: una care va amana scadenta si care se cheama Statele Unite ale Europei, cu pierderi de suveranitate in favoarea unui guvern federal, care insa pe termen lung inseamna moarte sigura, sau consecventa in austeritate si reforme bugetare masive, insemnand renuntarea la legi ale asigurarilor sociale pe principiul mutualitatii, intre altele.
@ Gascoane,
-împărțirea în găști tu o faci și pierderea este a blogului;
-eu sunt antipatizant băsescu,nu simpatizant USL;
-a început reintrarea în normalitate a instituțiilor cucerite de portocalii;
-dacă ceea ce face actuala putere(și majoritate) nu e bine,nu i bai,avem alegeri în toamnă și alegătorii decid(am mai văzut chestia asta la locale).
1 – greșești, tocmai că nu fac nicio împărțire, Porthos a făcut-o, ai greșit adrisantul;
2 / am înțeles acum
3 – total greșit, părerea mea
4 – greșit. Și Hitler a făcut la fel. Nu poți să încalci legile țării pe motiv că poporul e cu tine. Nu cred că mai e nevoie să explic la ce aberații se poate ajunge.
@Observator,
va sugerez respectuos sa va preocupati mai putin spre deloc despre ce anume ma roade sau nu pe mine.
Spre corecta dvs informare,retineti ca eu am spus pe acest blog cu subiect si predicat ca daca se pronunta cineva asupra plagiatului Codrutei,atunci trebuie sa fie „pa”.Cautati,un pic de buna-credinta nu a facut rau niciodata,nimanui.
Oare de ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare nu s-a pronunțat în cazul Kovesi după atâta timp? Mare fraier Ministrul interimar al Educației. Avea ocazia perfectă să dizolve Consiliul.
Respectând tradiția băsească, mă gândesc că după ce o schimbă pe tanti Codruța, DNA-ul se va apuca să-i cerceteze pe domnii „academicieni” (am pus ghilimele pentru că Mircea Miclea e la fel de academician ca și mine) pentru favorizarea infractorului și abuz în serviciu. Eventual garnisind salata cu dezvăluiri ale serviciilor despre convorbiri telefonice matinale între „academicianul” Miclea și Codruța Kovesi.
Cum era celebra vorbă PDL-istă? „Ciocu mic, că acum noi suntem la putere”. Trist, dar adevărat.
Pierre – la tine era de bine.
Dar de ce sa ma preocupe mai putin aspectul? Conversam, se pare, si mi se pare normal sa ajungem sa identificam corect canalul de receptie al semnalului ca altfel, vorba unui clasic in viata, vorbim ca autistii.
Vom vedea curand cu ce balanta judeca justitia romana.
DNA a cerut stramutarea procesului in care se judeca cererea de intrerupere a executatii sentintei lui Nastase. De la Tribunalul Bucuresti la alta instanta din tara. Motivul: presedintele TB, Laura Andrei, a fost doctoranda lui Nastase si sunt suspiciuni privind impartialitatea.
http://www.gandul.info/news/care-a-fost-motivul-pentru-care-dna-a-cerut-mutarea-de-la-bucuresti-a-procesului-in-care-adrian-nastase-cere-intreruperea-pedepsei-9808873
Cand Nastase a cerut revocarea Ioanei Bogdan din completul de la ICCJ sub motivul ca a fost consiliera lui Morar la DNA cand se facea dosarul si ca nu are decret de numire….nu mai existau suspiciuni privind impartialitatea.
Abia astept sa vad cum se va judeca cererea de stramutare. Proba cu turnesol.
Pana una-alta,uitati pe cine si ce anume „il roade”:
„Sint extrem de ingrijorat in legatura cu orice tentativa de amenintare a independentei institutiilor democratice ale Romaniei. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, indeosebi impotriva instantelor, nu numai ca va fi ingrijoratoare pentru guvernul nostru, ci si pentru felul cum Romania este privita pe pietele financiare.
„In SUA, am trait experienta nefericita a interferarii in activitatea instantelor („court packing” in original – n.red.) in momentul in care Presedintele Roosevelt a incercat sa schimbe componenta Curtii Supreme, atunci cand a devenit nemultumit de unele dintre deciziile acesteia. Aceste fapte au fost condamnate univeral. A fost o zi neagra a unei presedintii, de altfel, marete si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca acelasi lucru se va intampla aici”,
Ambasadorul SUA,dl Mark Gitenstein.
Sa vedem acum cat ii mai tine elanul revolutionar pe alde Ponta si Antonescu.
Mult. Pentru că pe mine personal mă doare în… pardon epicondilită, de ce zice ambasadorul oricui. Mă gândesc că ar fi momentul să-i explice cineva individului când e oportun să-ți dai cu părerea despre politica țării unde ai fost trimis și când e cazul să taci din gură.
Update: și poate îi explică și că piețele financiare sunt mai îngrijorate de insolvența Hidroelectrica decât de „atacul” asupra instituțiilor democratice. Realitatea este că pe lângă tragediile din Spania și Grecia, insolvența Hidroelectrica și „atacul” asupra instituțiilor democratice este precum înjurarea unui evreu în comparație cu Holocaustul.
@Porthos
Constitutia nu e politica. Institutiile democratice nu inseamna politica. Hotararile curtilor nu inseamna politica. Dar neamestecul in trebile interne ramane o carte buna, a folosit-o si nastase si tariceanu cand a fost nevoie.
Revolutia prostului gust continua. E vorba de doi deputati care au decizii definitive de incompatibilitate:
„Faptul că instanţa a decis să-mi dau demisia nu este o motivaţie să-mi dau demisia. Am lămurit situaţia cu preşedintele partidului într-un minut. Probabil voi candida şi la alegerile parlamentare”, a precizat Pâslaru.
@ treebeard
Mi-am spus deja opinia despre Victor Ponta și schimbarea Curții Constituționale. Însă nu cred că e treaba unui ambasador să intervină brutal în disputa politică (cu toate că ceea ce spune are sens). Problema lui Gitenstein este că a intervenit public pentru Monica Macovei. De atunci credibilitatea lui este zero pentru jumătatea populației care nu a votat cu PDL (inclusiv pentru mine).
…și să fie mulțumiți că nu i împușcă nimeni.
My God! Ati vazut asta?
http://nastase.wordpress.com/2012/07/01/despre-blogul-nostru-al-tuturor/
Nici nu as fi indraznit vreodata sa visez ca am sa intru in casa de pe Zambaccian! Intelegeti? Domnul Nastase si-a deschis usa si a zis “Ia, poftim, Observator, ia si sezi colea, da, da, la biroul meu si scrie! Ei, acum sa te vad cat de usor e! Ca la obiectii erai printre primii”.
Si ma scotocesc prin fiecare coltisor al mintii dupa subiecte. Despre plagiat nu as scrie. Nu ca nu ar fi munitie. In fiecare zi arunca ba unul, ba altul cate un fitil. Si sunt atat de prinsi de subiect inca ai senzatia ca de aceea nu merge economia. Din motive de plagiat. Despre coruptie? Vax. Ea nu mai exista de cand l-au inchis astia pe Adrian Nastase. Gata, s-a terminat. Suntem cel mai curat si pur popor. Despre istorie sau AND nu, ca stricam somnul de veci al stramosilor. Daca ma ating de Hidroelectrica ba supar baietii destepti, ba pe bancheri, ba poporul care a muncit la hidrocentrale.
Mai ca imi vine sa ma dau batutata si sa renunt. De vina o fi aceasta schimbare de guvern. Un guvern USL cu fete noi, planuri noi, dar nu si pentru noi.
Se incepe ca la gulas, se toaca marunt toate institutiile statului. Basescu le-a fezandat, le-a tinut bine in condimente sa fie cat mai piparate , Ponta le transeaza. (Blaga maraie si el de pe margine, poate prinde macar un os). Se dau apoi in clocot cu ajutorul televiziunilor prietene si apoi se curata de-ai lor si se inlocuiesc cu ai “ceilalti – lor”. Si se lasa la fiert cat o mai rezista prostimea.
Bineinteles ca am postat si pe blogul domnului Nastase cu mici variatiuni.
@ d’Artagnan
L-ai scos din pepeni pe ELMMAR. Eu zic să te faci că plouă un timp, după care să revii amabil și politicos, poate scapi.
Mi-ati pierdut un comentariu?
Era în spam. L-am scos.
Daca tot ne cocosim noi pe aici,ca nu-i treaba unui ambasador sa-si dea cu parerea,hai sa vedem ce spun colocatarii dintr-o casa mai mare,unde am fost primiti cu chiu cu vai dupa ce ne-au tinut ani pe la usi ferecate.Si unde trebuie sa respectam niste reguli elementare daca vrem sa nu ne zvarle afara…
„Inlocuirea avocatului poporului, cererile de revocare a celor doi presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor si planul de modificare a Legii Curtii Constitutionale si inlocuirea a doi judecatori sunt absolut uimitoare. Daca acestea vor fi puse in practica, statutul democratiei in Romania da serioase motive de ingrijorare”.
Viviane Reding,comisar european pentru justitie,drepturi fundamentale si cetatenie.
Hai romani verzi,sa va aud:Nu-i treaba ta,cucoana!
pierre – eu nu sunt adeptul uitarii in curtea vecinului.De exemplu, ca sa fiu foarte plastica, daca ma cert toata ziua cu barbatul acasa nu ma ajuta cu nimic ca vecinii spun una sau alta invinovatindu-ma ba pe mine, ba pe el. Civilizat ar fi sa ne despartim prieteneste sau sa nu ne mai certam. Nu de rusinea vecinilor ar trebui sa gasim o solutie, ci pentru ca ne consideram civilizati.
Asa ca, nu imi pasa de ce zice nici domnul amasador, nici doamna comisar, cum nu mi-ar pasa de ce zice nici toarsu Putin de s-ar baga. Insa imi pasa tare mult ca ai mei asa-zisi oameni de stat se tin de certuri, fitile, jocuri de culise, dottori, Porumbaci, si nu de buna guvernare.
Dar apropos, cand UNPR s-a constituit in grup parlamentar nu a fost tot lovitura de stat? (si e doar o intrebare, nu are nimic ascuns)
Oameni buni,ce se intampla cu voi?
Chiar nu ne intereseaza ce spun unii si altii?Avem cumva economia Germaniei si nu stiu eu?Noi suntem rupti-n cur si sforaim declaratii marete ca nu ne pasa de America,Rusia sau Europa?
Repet:oameni buni,ce se intampla cu voi?
Ce s-a intamplat azi in Parlamentul Romaniei este un vis urat.Nu-mi pasa de PDL,Blaga sau Anastase,nici eu nu dau 2 bani pe ei.Dar nu poti sa calci legea in picioare pentru a „repara” faptul ca si altii au facut-o.Pe acest principiu ma astept ca la urmatoarea schimbare de majoritate parlamentara,caci nici macar Ponta sau Antonescu nu sunt vesnici,noua majoritate sa raspunda „ochi pentru Ochi si dinte pentru dinte”.Pana acum se spune ca astazi au fost incalcate grosolan 3 articole constitutionale.De cate mai aveti nevoie?
Sau imi raspundeti ca celebrul decerebrat Zgonea:”Blaga si Anastase pot sesiza si mama Curtii Constitutionale”.
@Observator
Nici eu nu inteleg ce treaba are politia daca barbatul ii sparge capul sotiei. Civilizat ar fi ca politistii sa manance seminte linistiti asteptand sa-si termine omul treaba.
Va urez somn usor. Noroc ca sunt altii care inteleg sa protesteze pentru ca atunci cand va veti fi trezit sa nu gasiti evreii pusi deoparte si vecinii uitandu-se la noi peste gard.
Cand am aflat prima data ca in Cipru a fost o lovitura de stat intre 1967 si 1974, sau ca in Spania a fost dictatura pana in 1975, mi s-a parut ireal – atat de aproape si atat de recent.
Stiti cum a inceput in Cipru? „in a bid to gain more control over the country’s government than what his limited constitutional powers allowed, the young and inexperienced King Constantine II clashed with liberal reformers, dismissing Papandreou in 1965, causing a constitutional crisis known as the Apostasia of 1965.”
Dar poate vi se pare ca democratia noastra e foarte solida si atunci putem sa dizolvam curtea constitutionala pentru ca este politizata.
@ treebeard
Era în Grecia, nu în Cipru, dar e oarecum irelevant în context. Scuze.
@ treebeard
Însă altceva e mult mai relevant. Știai că junta militară din Grecia („coloneii”) au ajuns la putere cu suport american? Conform doctrinei Truman, care spunea că este necesar suportul pentru regimuri autoritare în Grecia, Turcia și Iran pentru a contracara influența comuniștilor.
În acest context, nu ți se pare stupidă intervenția lui Gitenstein în favoarea regimului autoritar Băsescu?
@pierre:
Hmm.. nu cred ca e o problema prea dificila. Putem sa extindem teoria lui Porthos: Nu e treaba ambasadorilor si a comisarilor europeni pentru justitie sa nu-stiu-ce! In fond, comisia europeana a sustinut-o si ea pe mm, deci s-a descalificat 🙂
@ treebeard
Poți să-mi arăți unde și-a manifestat suportul Comisia Europeană, prin doamna Viviane Reding, pentru Monica Macovei?
Ca să vezi gunoiul din curtea altuia trebuie să te urci pe grămada de gunoi din curtea ta…superb,specific,genetic românesc. Nu i așa Pierre?
Asa e.
Blaga a fost revocat de la senat dar treaba asta nu o sa treaca de CC. Si D.A. a incercat sa-l schimbe pe Nastase in acelasi fel in 2005 si nu a mers. Mie imi plac oamenii inteligenti care joaca sah conform regulilor. Cei care triseaza ma dezgusta. Chiar daca au votul majoritatii. Ce si-au propus cei din USL acum este sa-l suspende pe Basescu inainte ca CC sa se fi pronuntat asupra numirii lui Antonescu, dar nu o sa le mearga. Pot sa schimbe toti presedintii camerelor si ai Romaniei mineriadele au legitimitate zero ! Prin lovitura de stat nu o sa castige nimic, eventual o sa scoata Romania din UE si atat. Si toate astea pentru ca nu mai puteau astepta cinci luni, pana la alegeri !
Radu,
citesc din Regulamentul Senatului:
Art.30.-(1) Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una din următoarele împrejurări:
a) încalcă prevederile Constituţiei;
b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului şedinţelor comune.
(2) Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.
(3) Propunerea de revocare prevăzută la alin.(1) sau (2) se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune.
(4) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor de la alin.(1) sau (2) şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.
Art.31.-(1) Preşedintele Senatului căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau pe cea de plen în care se discută revocarea sa.
(2) La conducerea şedinţelor prevăzute la alin.(1), preşedintele Senatului va fi înlocuit de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent.
Art.32.-(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri, în conformitate cu prevederile art.24.
(2) Pe perioada vacanţei funcţiei de preşedinte al Senatului, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent.
(3) După alegerea unui nou preşedinte al Senatului se renegociază, dacă este cazul, de îndată, repartizarea celorlalte funcţii din Biroul permanent, procedându-se potrivit dispoziţiilor prezentului regulament, astfel încât noul Birou permanent să reflecte configuraţia politică rezultată din alegeri.
Cum nu ma uit la TV, imi spui si mie daca a fost sau nu majoritate?
@Observator
Vezi si articolul 64 b) din Constitutie:
„Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor.”
Dar USL prefera sa respecte deciziile parlamentului, pentru ca curtea constitutionala e politizata.
@ pierre
Am o opinie diferită în cazul comisarului european. După cum observi exprimarea doamnei Viviane Reding este mult mai nuanțată și mai ponderată. În plus, spre deosebire de Gitenstein, e chiar treaba ei.
Pentru că „răspunsul” a fost postat pe Twitter, eu nu m-aș grăbi cu concluziile. Aș zice să așteptăm un punct de vedere oficial.
Observator: 70 de senatori din 137 ( desi pe site-ul Senatului apar doar 129), adica majoritate, dupa cum afirma media – si un vot anulat. Din acest punct de vedere este in regula. Nu am urmarit nici eu dezbaterile, deci nu stiu daca, asa cum afirma un coleg comentator, au fost incalcari ale Constitutuiei sau nu.
@Observator,
vad ca ne luati cu cartea in mana.Va felicit,doar ca documentarea trebuie sa fie serioasa.
Va propun deocamdata sa citim art 66 din Constitutia Romaniei:
„(2) Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.
(3) Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.
Pe urma,va invit sa citim Deciziile 601 si 602 ale CC.Ca sa va fac lectura mai placuta,va spun ca prin aceste decizii Curtea a stabilit ca revocarea presedintelui Camerei poate fi ceruta numai de grupul parlamentar care a facut propunerea initiala.Spun ca aceste decizii ar trebui sa va bucure pentru ca in acest fel,dl Nastase si-a pastrat in 2005 functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
Mai departe,va invit sa citim Regulamentele de functionare a Camerei Deputatilor,mai ales art 84,dupa care,in cunostinta de cauza,putem sa ne exprimam opiniile legate de legalitatea celor intamplate azi in Parlament.
Pana in 2014 e drum lung, si Nastase a stat deja cateva zile in inchisoare.
Asadar USL a decis sa il puna presedinte pe Crin Antonescu luna asta, interimar. Doar cat sa dea un ordin de gratiere, curat constitutional – ca doar cu Constitutia nu te joci.
Daca domnul Grajdan si-a dedicat fapta maritului Cuza, presimt ca Crin il va alege ori pe Tepes, ori pe maresalul Antonescu.
Pierre, e vorba de regulamentul senatului, din cite stiu, la deputati, dna Anastase nu a fost revocata.
Indiferent ce va zice curtea constitutionala, gestul politic a fost facut. Asta ca sa nu zic ca s-ar putea ca membrii curtii sa simta schimbarea directiei din care bate vintul.
prevederea se aplica si la Senat.Va aduceti aminte ce scandal a facut PSD la revocarea lui Geoana?Numai ca atunci Geoana a fost revocat prin pierderea sprijinului politic al grupului care l-a propus,PSD.Senatul a constatat vacantarea functiei si a purces la noi alegeri,in urma carora a fost ales Blaga.
Eu n-as fi chiar sigur de schimbarea directiei vantului prin birourile Curtii Constitutionale.Din contra,atacul USL este fara nicio noima,aproape sinucigas.a se vedea si protestul de azi al CC in fata atacului la care a fost supusa.
„eu nu as fi sigur de schimbarea directiei vanturilor…”? Adică nu e obictiva? Ce vrei sa spui?
Care curte constitutionala creeaza, vad, titluri si pozitii care nu sunt in constitutie, vezi „sef al statului”. Asa incit, la ceea ce fac, nu le pling de mila, desi nici nu aplaud buscularea lor.
Adica nu cred ca Curtea va mirosi adiere de USL si va incepe sa le dea decizii favorabile,asa cum sugereaza colegul dlnimeni.
Pierre, este o posibilitate, nu o sugestie, cred ca stiti care este diferenta.
Da,este o posibilitate.
Pe de alta parte, mai stiti cum a fost instalat dl Blaga?
Am spus mai sus.Dupa ce Geoana a fost revocat la initiativa PSD,s-a constatat vacantarea postului.Logic,au urmat alegeri si a iesit Blaga.
Nu va amintiti o disputa potrivit careia locul ar fi trebuit sa fi revenit tot catre pesede – iar pedeleul a zis ca nu, ca e competitia deschisa, incalcind, au zis pesedistii o intelegere cu ei? Alegerea dlui Antonescu nu vi se pare acum in spiritul deschis atunci de pedeleu?
Pai nu prea este…Conform Regulamentului si deciziilor anterioare ale Curtii,dl Blaga a fost recuzat abuziv.Este drept.odata recuzat cu ghioaga,dl Antonescu s-a ales democratic,prin vot.Dar una-i una,alta-i alta.
@pierre- mersi. Deci convocarea sesiunii nu a fost ok.
@treebeard- dar nu am știut ca domnul ambasador si doamna comisar au rol de polițiști. Eu credeam ca nici măcar observatori nu sunt. Eu aveam impresia ca alte instituții vegheaza la respectarea si buna aplicare a legilor.
@athos, scuze, articolul tau e excelent. Încerc sa revin la subiectul propus de tine care mă doare mult mai rau comparativ cu cearta politicienilor noștri de mahala
Multe nu au fost OK.Poate avem timp sa le luam pe indelete.
Pana una-alta,daca actiunea de azi din Parlament i-a indignat pe unii(eu primul pe lista),i-a lasat insensibili pe altii si i-a bucurat pe altii(Elmmar,te salut!),uitati o stire care ar trebui sa ne supere pe toti:
http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-12689177-leonard-orban-anunta-incetarea-intrarii-bani-europeni-romania-din-1-iulie-romania-nu-mai-trimite-cereri-rambursare-comisiei-europene-cateva-saptamani-aflam-daca-pierdem-banii-din-corectiile-financiare.htm
Ambasadorul cred ca poate fi observator, iar doamna comisar are clar statut de politist in rang de comisar! Parca vad rapoartele MCV: „S-a constatat ca inculpata republica romania, in seara zilei de 3 iulie, a facut praf curtea constitutionala”.
Daca tu dormi linistita pentru ca institutiile vegheaza, gandeste-te ca Curtea Constitutionala a dat azi comunicatul ala, Basescu probabil o sa se ratoiasca la ei diseara, justitia a dat si ea niste hotarari, dar daca oamenii nu vor protesta, USL-ul poate sa faca ce vor ei.
Primele abuzuri sunt mai greu de facut, dupa aia devine normalitate.
Poti sa fii pro sau anti-Basescu si sa fii ok. Poti sa fii pro sau anti-Nastase si sa fii ok. Dar atunci cand vezi doar dispret fata de lege si norma, insa consideri asta „reintrarea in normalitate a institutiilor”, cand poti sa accepti, ba chiar sa aprobi, abuzul politic, intrucat esti pro cineva sau anti altcineva, este vorba despre o grava eroare de judecata. Nu este in folosul nimanui ca se ignora hotarari ale Curtii Constitutionale, indiferent de cat de mult sau putin se crede in obiectivitatea acesteia. Nu este in folosul nimanui sa fie posibil ca un politician ajuns in fruntea bucatelor sa poata calca in picioare orice institutie doreste, sa schimbe dupa bunul plac legi peste noapte pentru a se potrivi intereselor de moment. Suntem proprii nostri inamici daca judecam justetea actiunilor dupa simpatia pe care o acordam sau nu personajelor din spatele lor. Furtul este furt, oricat de mult l-am admira pe hot. Arogantei politicienilor numai legea i se poate opune sau daca nu, dictatura bunului plac este la doi pasi distanta. Daca legalitatea si dreptatea sunt cauza noastra, nu putem fi de acord cu un abuz, indiferent cat l-am vedea de acceptabil. Nu exista abuz acceptabil, ci doar orbire de moment, sau poate obtuzitate permanenta. A nu accepta si respecta legea ESTE un abuz, nici un fel de discurs politic nu poate schimba asta.
🙂
De acord. Poate fi privit si dinspre USL si dinspre PDL. USL-ul o tine cu alegerea poporului si cu majoritatea parlamentara, pdl-ul cu altele. Știi, comentariul tau e ca un pahar ori pe jumătate plin, ori pe jumătate hol, depinde din ce parte te afli. Tariceanu chiar acum spune ca schimbarea lui Blaga e perfect legală. Eu pe cine sa cred? Pe el sau pe Blaga. Si tocmai linisteste spiritele. Zice ca nu are ca prioritate schimbarea presedintelui
@Observator
„Eu pe cine sa cred?”
Vezi, d-aia e buna o Curte Constitutionala.
Daca o faci praf p-aia – si totusi ai urechi de auzit, poti sa asculti si ce zice un ambasador, un comisar, un Nature, un the Economist, un FAZ, un Deutch Welle.
A, am uitat, pe noi nu ne intereseaza ce zic altii. Tu o sa fii de acord ca e ceva putred doar cand Voculescu o sa il interpeleze pe Antonescu sa-l intrebe ce-a facut cu Constitutia.
@ athos
Sunt complet de acord cu tine.
@Observator si ceilalti,
Doamna, problema schimbarii sefilor de camera s-a pus inca din 2005 cand Nastase nu a fost schimbat datorita deciziei CC ca presedintele camerei nu poate fi schimbat decat la cererea grupului care l-a propus. Acuma daca PDL a putut trai 2 ani cu Geoana, daca alianta D.A. a putut trai ani de zile cu Vacaroiu, de ce nu putea USL sa respecte aceleasi reguli ale jocului si sa traiasca inca 6 luni cu Blaga ? PDL va contesta la CC decizia Senatului si va castiga. Ce o sa faca USL ? Nu o sa publice decizia CC ? O sa-si schimbe CC verdictele ? Ma rog, poate ii vor ameninta USL cu ceva sau poate ca de frica cum spune dlnimeni, o sa-si schimbe votul, amandoua modalitati pur democratice de a face politica in Romania. Odata impamantenita aceasta modalitate de a face politica, toate guvernele si parlamentele si presedintii se vor schimba in acelasi fel: prin amenintari, ignorarea Constitutiei, reducerea la tacere a adversarului prin confiscarea Montorului Oficial. Nu va e scarba ? Nu a castigat USL localele ? Nu se putea proceda cinstit cu alegeri generale ?
Dacă va câștiga, Blaga trebuie sa rămână.
@ Radu
Ba da Radu! Îmi e scârbă. Însă sentimentul îl am încă de când începuse Băsescu să atace CSM-ul și Justiția. Când a ales să-l bage la pușcărie pe Florin Costiniu pentru ca Viorica Costiniu să-și bage mințile în cap și să nu-l mai contreze la CSM.
Nu înseamnă că sunt de acord cu faptul că Ponta a trecut Monitorul Oficial în subordinea guvernului, doar pentru a întârzia publicarea hotărârii Curții Constituționale. Chiar dacă a făcut acest lucru, precum Băsescu, legal, dar profund imoral.
Porthos,
E o diferenta ca de la cer la pamant in a simti ca cineva este vinovat si a demonstra ca acel cineva este vinovat.
Basescu nu l-a bagat la puscarie pe Costiniu, asa simti tu. In schimb schimbarea din functie a liderului Camerei Deputatilor, Senatului si Avocatului Poporului azi sunt in dezacord cu deciziile CC si cu propriul regulament al Parlamentului. Nu ca simt eu ca asa e, e un fapt ! Blaga a fost schimbat fara sa i se spuna macar ce a gresit, Anastase a fost schimbata pentru o sedinta pe care nu a condus-o fara sa i se dea dreptul sa se apere, Avocatului Poporului i s-a reprosat ca in general favorizeaza PDL, nimic concret. Asta e revolutia Bunului Plac mon cher.
Liderii PSD si PNL sunt atat de prosti incat nu-si dau seama ca orice ilegalitate se plateste pana la urma. Dreptatea nu e de partea lor, chiar daca azi au sprijinul majoritatii populatiei. Dar sprijinul majoritatii este efemer, pe cand dreptatea, logica, si pana la urma bunul simt sunt argumente mult mai puternice. Nu uita: ce se castiga usor se pierde la fel de usor. Castigul de azi al USL este la fel de solid ca si fumul de la soba, nu are suport constitutional si nu va tine. Nu vad nimic durabil pe care USL-ul sa il poata fi castigat astazi. Rau au facut cei care i-au sfatuit. Singurul lucru durabil este insa tigania de care au dat dovada si de care o sa scrie toate ziarele de buna credinta din Europa.
Athos, cu scuze pentru divagatii, sa revin la articolul dumneavoastra. Il gasesc frumos si cursiv, insa ceva ma deranjeaza acolo, inca nu pot spune ce. Parca am senzatia ca este vorba de repunerea in discutie a celor doua principale strategii guvernamentale de iesire din criza. Mai recitesc si sper sa revin mai in detaliu.
@treebird, draga, părerea despre Voiculescu e proasta rau. Nu mă pune-n aceeași oala te rog cu antenistii- nu-s de-acolo. Eu zic ca mai suntem câțiva care nu stam nici toată ziua pe antene, dar nici nu luam de bun tot ce spun b1 sau Hotnews.
Eu deocamdată tac. Mi se pare normal ca noua majoritate ( făcută la fel de dubios ca cea de dinainte) să aibă conducerea Camerelor. Înțeleg însă că această schimbare s-a făcut într-un mod dubios, încălcând niște legi.
Atunci aștept decizia Curții Constituționale, văd reacția USL și după aia vorbesc.
@Observator,
In Germania, Theodor zu Guttenberg a fost cel acuzat de plagiat: cel mai popular politician german dupa Merkel, succesorul ne-oficial ale acesteia, aristocrat pur , cu o sotie extrem de glamorous si good-looking , stra-nepoata lui Bismarck. Ei bine, a trebuit sa demisioneze, la presiunea opiniei publice, nu numai din functia de Ministru al Apararii pe care o ocupa la acea data, dar si din TOATE functiile politice. Acum cred ca este fellow ceva pe la un think tank din SUA;
Un foarte bun articol despre aceasta afacere, aici: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2056525,00.html
Toate, dar absolut toate universitatile care se respecta, ca sunt din Europa, Asia, Africa, America, utilizeaza aceste reguli de citare : http://www.princeton.edu/pr/pub/integrity/pages/cite/
Daca nu le respecti, nu poti sa obtii nici macar o diploma de licenta, si stiu ce vorbesc.
Iar plagiatul este definit astfel : http://www.princeton.edu/pr/pub/integrity/pages/plagiarism/
Asa ca Ponta, srep down ! : nu pt opinia publica romaneasca (care intre doi mici se gandeste f mult la plagiat, of course) , ci pt imaginea sa externa-liderii politici din afara, partnerii sai de discutii, nu ii vor spune direct, evident, dar vor sti ca au in fata un plagiator. Punct.
Multumesc. Aristocratul tot aristocrat. La el onoarea e la loc de cinste.
Welcome :)) Totusi, cred ca un rol important l-a jucat si reactia opiniei publice: in Germania, care are universitati care aspira la excelenta academica-si chiar in Top 500- respectarea standardelor academice este importanta si conteaza.
@ isabel_allende
Mulțumim! Așa că: Ponta demisia! Kovesi demisia!
Yes, yes ! :)) ia faceti voi o petitie contra TUTUROR plagiatorilor, indiferent de optiunile/culoarea politica !:))
@ d’Artagnan, athos, pierre
Faceți voi petiția și o semnăm cu toții?
edit: step down!
@Radu,
PDL nu va castiga la CC dintr-un motiv simplu.
Golania este urmatoarea:nu se publica inca in MO numirea lui Antonescu la Senat.Maine se voteaza o lege care ciunteste atributiile CC,astfel incat sa nu se mai poata pronunta pe aceasta speta.Dupa care se publica la MO numirea lui Antonescu,pe legea modificata.
Dupa care vom trai fericiti pana la adanci batraneti,sub inteleapta carmuire a guvernului Ponta-Antonescu.
Athos,
Este putin probabil ca se va merge pana la capat cu vreuna din variante, si asta din „n” motive: dificultatea armonizarii intereselor, presiunea opiniei publice din fiecare stat membru (27, de la anul 28, cu Croatia), lipsa de leadership politic (pigmei politici, fara viziune, incapabili sa traseze un proiect clar, care sa tina seama de evolutiile internationale), etc.
Un articol interesant aici: El-Erian este CEO al celui mai mare fond de investitii din lume, Pimco: http://www.project-syndicate.org/commentary/will-europe-be-willing-but-disabled-
Eu cred ca traim ceea ce definea Paul Kenendy „The Rise and the Fall of the Great Powers” -cand acestea outstreach, adica se extind prea mult (in termeni geografiic, se referea el), incepe declinul: in cazul UE, the outstreach a fost mai putin geografica, cat la nivelul cheltuielilor : http://www.amazon.com/The-Rise-Fall-Great-Powers/dp/0679720197
Articol in The Economist,cu titlul
MY NAME IS PASTE.COPY PASTE.
http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/07/romanian-politics
Din pacate pentru Romania,Mister Copy Paste este Victor Ponta si asta este imaginea pe care o proiecteaza in exterior despre noi toti.
Parca-l vad pe Andrei Marga spunand,cum a mai facut-o,ca articolele din The Economist sunt platite de Basescu.Intre timp,dupa ce declarase ca Ponta nu a declarat niciodata ziarului El Pais ca va demisiona daca se dovedeste plagiatul,El Pais a difuzat azi varianta audio a interviului.
Aceasta dovedeste clar ca Andrei Marga este doar un mincinos ajuns la varsta senectutii.
@Porthos,
am intocmit eu o petitie.
Victor Ponta,demisia!
Codruta Kovesi,demisia!
Mang,demisia!
Ma nenorocitilor,pe care va mai prindem cu plagiatul,demisia!
Muma voastra de hoti!
Semnat:Pierre,cu voia dvs,primul pe lista.
Pierre, te rog sa ma crezi, am citit comentariul tau si rad cu lacrimi :)) Pacat ca nu e emoticon cu cineva care se tine de burta de ras. Foarte dragutz. Eu semnez imediat „dupe” tine :))
All,
1. Ia uitativa voi ce spune pe Twitter, Viviane Reding, Comisarul european pe Justitie: foarte interesant, mai ales ca mesajele au fost trimise si in Romana. Asta , in opinia mea, e foarte, foarte ugly pentru imaginea externa-sa traduc, e nashpa de tot: http://twitter.com/#!/VivianeRedingEU/
2. Comentariile de la articolul din Economist despre Copy Paste sunt la fel de interesante ca si articolul in sine.
Am văzut comentariul pe Twitter. Aș aștepta totuși și o poziție oficială. Știe cineva cum a apărut ideea cu schimbarea judecătorilor de la Curtea Constituțională? Cu excepția prostiei debitate de Antonescu, eu nu am mai auzit-o până acum.
Pai, pozitia oficiala o vei vedea in raportul de evaluare pe justitie al Comisiei-care, sa ne amintim, a fost instrumentalizat de anumite state contra integrarii in Schengen. Si de asta data va fi si mai instrumentalizat, ca, de! e useful.
Pe de alta parte, genul de comentarii facute de Reding sunt neobisnuite, ins sensul ca trebuie sa fie considerata o chestie f nasoala ca sa se aiba aceasta reactie: oficialii Comisiei practica, in 90 la suta din situatii, un limbaj de lemn ingrozitor, de genul „neither, nor”-„sa nu deranjam pe nimeni”.
Tocmai a fost suspendată Roberta Anastase. Mie mi s-a părut că a fost legal. Aștept cu interes punctul de vedere al Curții Constituționale, presupunând că cineva îl va cere.
Update: se citea doar justificarea propunerii suspendării. Abia acum se votează.
Update 2: s-a votat!
Am vazut declaratia Monicai Macovei, care a spus ca va cere activarea clauzei de suspendare pt Ro-adica suspendarea dreptului de vot al Ro in Consiliul UE (de ministri): http://www.politics.ie/forum/lisbon-treaty/30197-article-7-suspension-voting-rights.html
Read my lips: circul se va muta la Bruxelles : Europa, tine-te bine: vine tzigania! :))
@ athos
Și mai ziceai de Ponta și Antonescu…
„Agentiile de stiri Reuters si France-Presse prezinta noile evolutii politice din Romania, notand ca ofensiva majoritatii parlamentare este „ingrijoratoare”, riscand sa conduca la un blocaj institutional si la blocarea reformelor economice solicitate de FMI, relateaza Mediafax.
„Romania, situatie ingrijoratoare dupa o ofensiva a majoritatii aflate la putere”, titreaza Agentia France-Presse, prezentand noile evolutii politice de la Bucuresti.
„Noua coalitie de centru-stanga aflata la putere in Romania a lansat marti o ofensiva in razboiul impotriva presedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriza si contestat, pe presedintele Senatului, in ceea ce opozitia a catalogat drept o lovitura de stat”, scrie Isabelle Wesselingh, in materialul publicat de France-Presse.
Evenimentele politice de la Bucuresti sunt comentate si de Reuters, care noteaza ca, „potrivit analistilor politici, actiunile USL ameninta statul de drept si separatia puterilor in stat”.
„Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducand la intarzierea reformelor importante convenite in cadrul acordului de asistenta financiara incheiat cu FMI”, comenteaza Reuters.”
http://www.hotnews.ro/stiri-international-12691390-reuters-france-presse-comenteaza-evolutiile-politice-bucuresti-romania-situatie-ingrijoratoare-dupa-ofensiva-majoritatii-aflate-putere.htm
USL a facut totul pentru a demonstra ca nu ii preocupa nimic altceva decat rafuiala cu PDL si pe cei pe care ii privesc ca apropiati ai lui Basescu. In vremea acestea, asupra economiei romanesti se aduna nori negri, intrucat presiunea bugetara creste, increderea investitorilor scade. Colac peste pupaza, fondurile EU pentru contracte in curs sunt suspendate… Ponta si Antonescu or fi ei doi zurbagii inconstienti si lipsiti de viziune, dar inainte de orice par deja niste roboti programati pentru distrugere indiferent de consecinte.
@ athos
Și Traian Băsescu? Nimic despre el? Sau Monica Macovei?
Ce sa spun despre el? In ultimii doi ani nu am gasit nimic nelalocul sau in activitatea lui Basescu, iar pe Monica Macovei nu o urmaresc.
Acum patru ani, din cauza derapajelor lui Basescu, l-am votat pe Antonescu, daca iti poti imagina.
Și eu am făcut la fel. În turul întâi cu Antonescu și în turul doi cu Geoană. Ai dreptate că în ultimii ani Băsescu s-a purtat mai responsabil.
Athos – numai ca blocarea fondurilor ue sunt rezultatul minunatei guvernari Boc. Sau mai bine zis, minunatului furtisag din vremea lui Boc.
Oare cine ne-o fi blestemat cu așa clasa politica- incompetenta, aroganta, superficiala, plină de mahalagii?
Ce zici d’Artagnan reuseste Noua Republica sa schimbe stilul? Sau o sa picam si mai rau intr-un Parlament plin de dandiaconesti?
Habar n-am care este cauza, deocamdata. Stii tu ceva mai multe?
OLAF este aici din aprilie pentru a audita POSDRU. Situatia este teribila si a fost anuntata deja de Ponta. Nu ai citit aceasta conferinta de presa la Guvern, de acum o luna?
http://www.gov.ro/victor-ponta-am-solicitat-in-prima-sedinta-de-guvern-o-prima-evaluare-si-cateva-propuneri-in-ceea-ce-priveste-activitatea-autoritatii-de__l1a117190.html
Astazi a fost conferinta de presa a 4 ministri pe tema celor 4 programe operationale la care se asteapta auditul in iulie, incepand de joi. Sa speram ca din decembrie anul trecut si pana acum s-a lucrat prin ministerele vizate. Dar problemele care au impus corectii sunt multe, multe de tot.
http://www.guv.ro/leonard-orban-in-momentul-de-fata-in-ceea-ce-priveste-fondurile-structurale-si-de-coeziune-nici-un-program-operational-nu-este-suspendat__l1a117557.html.
Daca citesti cu atentie vei vedea ca nu ai dreptate. Deloc.
Dar raportele de audit vor fi toate aduse la cunostinta publicului dupa consilierea lor cu CE. Sa stim care este situatia la zi, reala.
In legatura cu ce nu am dreptate?
Oricum, mersi pentru link!
Nu aveti dreptate punand in sarcina celor doi, Antonescu si Ponta, situatia fondurilor europene.
Da, e posibil sa se inteleaga asa, dar nu asta am vrut sa spun. Nu atribuiam cuiva anume povestea cu fondurile.
Daca n-ati citit asta, v-o recomand. Merita.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12691345-caraghioslic-bizdic-balamuc.htm
Sincer, era mai bine daca ceea ce s-a intamplat astazi nu avea loc: Romania va avea foarte mult de suferit in plan extern: va fi din ce in ce mai mult perceputa ca o tzara bananiera si complet instabila.
Repet: circul se va muta (si) la Bruxelles (poate si prin alte parti) si asta va face tzandari bruma de reputatie/imagine pe care o mai are tzarisoara asta.
Porthos
Daca il suspenda pe Basescu in urmatoarele zile, cel care se va afla efectiv la manete va fi Dan Voiculescu. Teribila perspectiva.
@ athos
Nu știu de ce te sperie Voiculescu. Mie mi se pare un clovn. La fel ca și Băsescu.
Am banuiala din ce in ce mai ferma ca el a orchestrat intreaga tarasenie si ca el ii controleaza pe cei doi, Ponta si Antonescu.
@ athos
Nu cred. Pentru el nu prea mai e nicio miză. E prea bătrân să mai vrea vreo funcție politică de prim rang. Iar bani are destui.
Deocamdata nu am decat probe circumstantiale, asa ca nu pot sa spun decat „am banuiala”. Insa toate converg in acea directie: campania de ura de pe Antene, orchestrarea protestului rezervistilor lui Dogaru, a loviturii din Parlament, mutarea Monitorului Oficial in vederea publicarii ultrarapide a demisiei sale exact in preziua termenului de judecata, facandu-l astfel beneficiarul direct al acelei masuri… Nu-l intereseaza functiile politice, dar probabil ca acesta a fost trocul: eu va fac prim-ministru si presedinte, dar faceti ce va spun eu.
Porthos,
E o diferenta ca de la cer la pamant in a simti ca cineva este vinovat si a demonstra ca acel cineva este vinovat.
Basescu nu l-a bagat la puscarie pe Costiniu, asa simti tu. In schimb schimbarea din functie a liderului Camerei Deputatilor, Senatului si Avocatului Poporului azi sunt in dezacord cu deciziile CC si cu propriul regulament al Parlamentului. Nu ca simt eu ca asa e, e un fapt ! Blaga a fost schimbat fara sa i se spuna macar ce a gresit, Anastase a fost schimbata pentru o sedinta pe care nu a condus-o fara sa i se dea dreptul sa se apere, Avocatului Poporului i s-a reprosat ca in general favorizeaza PDL, nimic concret. Asta e revolutia Bunului Plac mon cher.
Liderii PSD si PNL sunt atat de prosti incat nu-si dau seama ca orice ilegalitate se plateste pana la urma. Dreptatea nu e de partea lor, chiar daca azi au sprijinul majoritatii populatiei. Dar sprijinul majoritatii este efemer, pe cand dreptatea, logica, si pana la urma bunul simt sunt argumente mult mai puternice. Nu uita: ce se castiga usor se pierde la fel de usor. Castigul de azi al USL este la fel de solid ca si fumul de la soba, nu are suport constitutional si nu va tine. Nu vad nimic durabil pe care USL-ul sa il poata fi castigat astazi. Rau au facut cei care i-au sfatuit. Singurul lucru durabil este insa tigania de care au dat dovada si de care o sa scrie toate ziarele de buna credinta din Europa.
@ Radu
Nu comentez cazul lui Blaga sau al Avocatului Poporului pentru că nu le-am urmărit. Însă în cazul Robertei Anastase mi s-a părut că schimbarea s-a făcut legal. Nici măcar ea nu a protestat că s-ar fi produs o ilegalitate (ea a condus ședința). Sau nu am apucat să văd eu.
Printre alte abuzuri,USL a incalcat azi grosolan si Legea de organizare si functionare a institutiei Avocatul poporului.
Dl Valer Dorneanu a fost numit interimar,desi aceasta categorie nu exista in lege.Mai mult,legea spune asa:
„Art 8
(4) Mandatul Avocatului Poporului dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului”
Deci lucrurile sunt clare,nu exista prevazut interimat.Exista insa si ceva amuzant in aceasta poveste.Ma refer la de acum clasica si bine-cunoscuta prea-curvenie iudemerista.La votul privind revocarea Avocatului Poporului,Hunor spune asa:
„Ne vom abţine, nu vom vota. Motivarea este că nu există o fundamentare a solicitării, pentru că omul nu a făcut altceva decât şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. În cadrul acestor atribuţii a atacat la Curtea Constituţională câteva ordonanţe de urgenţă şi câteva legi sau acte normative, dar nu poţi să reproşezi că omul îşi respectă angajamentul pentru care s-a dus în instituţia respectivă”
Pai daca nu exista motivare a revocarii si Avocatul poporului si-a facut treaba,mai iudemereilor,atunci de ce va abtineti si nu votati contra?
Curvasaraie tipic iudemerista.
Am uitat un PS:
in seara asta Crin Antonescu a declarat ca Parlamentul este unicul izvor de lege.
Mai degraba izvor de faradelege,as spune eu.
pierre,
udmr sunt niste prosti necesari. Pana una-alta. O sa-i arunce cat de curand ca pe o masea stricata. Cum au votat restul minoritarilor ?
In fine, cred ca cel mai bine statul de drept in Romania se poate apara azi din exterior, prin vocile ambasadorilor si ale politicienilor importanti din UE si SUA. Stau si ma minunez, ce crede UNPR ca poate obtine ? Si chiar USL ? Vor sa provoace o partida de box intre Parlament si CC ? Nu au cum sa castige o asemenea partida, cel putin atata timp cat arbitrii sunt celelalte state din UE.
de asta se si prostitueaza atat de gretos.Se stiu necesari.
Cand cu PDL,cand cu PNL,cand cu USL.Nu este exclus sa-i vedem si la brat cu PRM.Ma rog,exagerez putin.
Mie imi era simpatic domnul acela care ocupa demnitatea de Avocat al Poporului. Imi pare rau pentru el. Dat cineva mi-a aratat aseara legea de functionare a institutiei si am inteles.
Art. 15, alineatul 4:
„(4) Nu fac obiectul activitatii institutiei Avocatul Poporului si vor fi respinse fara motivare cererile privind actele emise de Camera Deputatilor, de Senat sau de Parlament, actele si faptele deputatilor si senatorilor, ale Presedintelui Romaniei si ale Guvernului, precum si ale Curtii Constitutionale, ale presedintelui Consiliului Legislativ si ale autoritatii judecatoresti. ”
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_avocatului_poporului.php
Adica nu se poate ocupa nicicum de activitatea si actele emise de Guvern.
Pai este deja public ca Avocatul poporului a contestat in nume propriu la CCR ordonanta aceea cu ICR, alta ordonanta cu taxa clawback, s.a.m.d.
Nu stiu ce l-a apucat sa incalce asa legea proprie.
Imi pare rau pentru el. Eu apreciasem comunicatul lui in care afirma ca judecatorii proveniti din procurori au nevoie de decret prezidential de numire, dar se pare ca si acest act a incalcat legea pentru ca s-a ocupat de acte ale autoritatii judecatoresti.
@casandra
E bine sa fii putin circumspecta cand cineva iti da ceva gratis 🙂
Articolul 13 l-ai vazut?
Avocatul Poporului are urmatoarele atributii:
e) poate sesiza Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legilor, inainte de promulgarea acestora;
f) poate sesiza direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a legilor si ordonantelor;
Aparent e o contradictie, dar daca citesti doua paragrafe in jur, o sa vezi ca fragmentul tau se refera la cererile/reclamatiile pe care pot sa le faca persoanele fizice catre Avocatul Poporului – astea trebuie sa fie legate de abuzuri ale autoritatilor publice, nu la legile guvernului/etc.
Partea proasta e ca nu poate fi tras nimeni la raspundere pentru incalcarea legilor sau a constitutiei de catre parlament. Ei doar voteaza, chiar daca incearca o lovitura de stat.
Hasta La,Victoria Siempre ! :http://www.youtube.com/watch?v=Ff6OSbvlPvk&feature=results_main&playnext=1&list=PLD972674205F3AB52
Adios, muchachos :))
Porthos
„Nu cred. Pentru el ( Dan Voiculescu) nu prea mai e nicio miză. E prea bătrân să mai vrea vreo funcție politică de prim rang. Iar bani are destui.”
!!!
Da’ puşcăria e o miză? Ţi-am mai zis odată despre şmecheria cu demisia din Parlament, cu necesitatea anunţării rapide în Monitorul Oficial, totul pentru a nu fi judecat de Înalta Curte, de care-i este frică. Cazul lui trece astfel la Tribunalul Bucureşti unde…probabil acolo sunt oameni mai de înţeles…
Voiculescu a spus-o clar, nu sunt la Putere până nu au Justiţia.
Cât despre dorinţa de putere, dorinţa de avere, astea nu scad odată cu vârsta. Mai există şi dorinţa de revanşă a fostului securist.
P.S. Cam la câţi bani zici tu că se stinge dorinţa de bani? Nu de alta dar dacă vreodată ajungi la barem pe restul să mi-i dai mie…să-ţi trimit codul IBAN?
@ d’Artagnan
Habar nu aveam de ce îl judecă. Însă în cazul lui, acuzația de corupție e chiar trasă de păr. Omul e suficient de bogat ca să nu fie nevoit să facă idioțenii. Eu i-aș spune, ca și în cazul lui Adrian Năstase, PROCES POLITIC, inițiat de DNA-ul lui Băsescu și judecat de Justiția lui Băsescu.
Ca să nu îți faci iluzii, după regulile impuse de Macovei și Băsescu, ești penal dacă lucrezi la stat sau dacă ești politician. E suficient să te invite cineva la masă sau să-ți ofere o țigară. Doi ani de pușcărie cu executare. Judecat în regim de urgență pentru corupție.
Însă regula e valabilă doar pentru opozanți. La ai tăi nu e nicio grabă. Monica Iacob Ridzi a fost prinsă în flagrant. Nici măcar ei nu contestă asta. A fost condamnată? Iar beneficiara fondurilor a fost Elena Băsescu. Speța e identică cu cazul domnului Năstase.
Avocatul lui Catalin Voicu, Serban Nicolae, a fost numit secretar de Stat la Interne… oamenii acestia nu au nici o jena.
Nici ceilalți (PDL-ul) nu au avut. Nimic nou sub soare.
M-ați închis complet. Si Athos si Porthos. Care e problema? Sa nu înțeleg ca-s blonda?
Un articol interesant
http://www.revista22.ro/ponta-si-icr-care-e-miza-15764.html
@ athos
E un punct de vedere. Nici mai bun și nici mai prost decât altele. Deci Ponta vrea să-l lase pe Antonescu, presupunând că acesta va câștiga alegerile, fără ICR.
Mda… de tichie de mărgăritar avea nevoie Antonescu. Nu era mai logic să-l lase fără lucruri mai importante? „Serviciile” de exemplu?
UIte inca un punct de vedere:
Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului german si membru al Partidului Crestin-Democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel, a criticat marti seara dur evenimentele petrecute in cursul zilei in Parlamentul Romaniei.
„Depaseste, sub aspect negativ, tot ce s-a intamplat pana acum in Ungaria”, a declarat Krichbaum agentiei de presa dpa. In Romania, „statul a cazut prada unui partid” – fapt care trebuie de-acum dezbatut la nivel european, a subliniat fostul raportul al Bundestag-ului pentru Romania.
@athos
Daca e sa-l consideram in contextul disputei Basescu/USL, cred ca trebuie exclus pe motiv ca CDU si PDL fac parte din PPE. Dar omul e o pozitie destul de importanta, ceea ce ridica probleme in privinta imaginii romaniei.
Un raport de fapt pozitiv: desi PIB a scazut in primul trimestru 2012 fata de ultimul 2011, scaderea se datoreaza in special sectorului guvernamental.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12695811-ins-confirma-pib-primele-3-luni-145-19-miliarde-lei-primul-trimestru-agricultura-tras-sus-economia-vreme-administratia-publica-sanatatea-industria-fost-pietrele-moara.htm
Nu e mare secret, o guvernare responsabila ar insemna trei lucruri importante: sa lase economia in pace si sa nu creasca fiscalitatea, sa inceapa reforma sistemelor de asistenta sociala in vederea eliminarii mutualitatii si sa reduca cheltuiala guvernamentala, ultimele doua si cu efect direct asupra datoriei publice. Dar o sa o faca cineva? Nu, sunt prea ocupati cu prostii, furturi si abuzuri si vor minti si mitui in continuare alegatorii pentru a face asta la nesfarsit.
@ Porthos
Ai zis că o perioadă n-ar trebui să mai discuţi politică…
De ce o faci atunci şi, mai ales, de ce intri în dispute cu mine? Iar o să te enervezi, iar îl chemi pe V.V….Ştii că într-o confruntare cu mine nu te ţin nervii!! 🙂
Iar o să mă faci băsist, valet, hangiu…iar o să vrei să ne împăcăm. Iar o să fiu de acord. Dar de data asta te va costa: un coniac şi-un trabuc Cohiba.
Am să-mi ţin momentan sabia în teacă. Deocamdată folosesc doar praştia cu scobiţe din dotare.
De ce tot ţii să ne împarţi pe căprării, ce este cu acel provocator „la ai tăi”?! Nu mi-am asumat niciodată PDLul, cu atât mai puţin am ţinut vreodată partea celor anchetaţi de DNA.
Nu înţeleg ce vrei să spui cu „la ai tăi nu-i nici o grabă”! Acum să mă scuzi dar cred că Ridzi face acelaşi lucru pe care l-a făcut şi dl Năstase: amână, temporizează. La Ridzi cât a trecut, 3 ani, nu ştiu, la Adrian Năstase s-a terminat un proces după 8 ani iar altele sunt încă pe rol.
Cine nu contestă vinovăţia ei? PDLul? Atunci e foarte bine, avem de-a face cu un partid ceva mai curăţel, nu face ca PSDul care vede în jur numai procese politice şi care a inventat corupţia fără corupţi. Şi oricum, la judecată e important ce recunoaşte Ridzi, NU ce recunoaşte partidul.
Dacă speţa e identică cu cea a dlui Năstase iar dl Năstase a fost găsit vinovat pentru asta atunci aştept ca cele două demoazele să ajungă tot acolo.
Asta cu 2 ani de închisoare pentru o ţigară…cine este acel Jean Valjean al zilelor noastre, mă bate gândul s-o iau pe urmele lui Hugo. Vezi tu, Porthos, blogul acesta va fi uitat în timp, îmi trebuie neapărat o OPERĂ, un MASTERPIECE …
Cu Voiculescu eşti total:
” Însă în cazul lui, acuzația de corupție e chiar trasă de păr. Omul e suficient de bogat ca să nu fie nevoit să facă idioțenii… ”
Hai să-ţi spun şi eu câteva: pisica zboară, vrabia face scufundări, ursul polar trăieşte la Ecuator…iar varanul este lacto-vegetarian.
@ d’Artagnan
Nu am timp pentru un răspuns inteligent și amuzant precum al tău. M-ai înțeles greșit cu „la ai tăi”. Nu mă refeream la tine sau la oricine altcineva de aici, ci la TB, MM, etc.
Cu Voiculescu, procesele politice, etc, revin mai târziu.
@Porthos,
„…după regulile impuse de Macovei și Băsescu, ești penal dacă lucrezi la stat sau dacă ești politician. E suficient să te invite cineva la masă sau să-ți ofere o țigară. Doi ani de pușcărie cu executare. Judecat în regim de urgență pentru corupție.”
Ma frec la ochi.Citesc.Din nou ma frec la ochi.
Sigur tu ai scris acest text?
@ pierre
Procesul lui Adrian Năstase este ilustrarea perfectă. La el nu a fost nevoie nici măcar de așa ceva. A fost suficient să fie președinte de partid și candidat la funcția de Președinte al României. Procuratura nu a dovedit absolut nimic. A fost condamnat pentru că „se știe că este corupt”.
Apropo, a apărut justificarea sentinței?
Se aude ca astazi va fi suspendat Basescu.OK!
Am 3 motive de multumire:
1.Gata ca scandalul institutional.Incepe scandalul electoral,mult mai putin nociv.
2.Basescu isi recapata libertatea de miscare.Deocamdata,din pacate,este singura contrapondere la tavalugul USL.
3.Am ocazia sa ma conving ca toti cei care au spus ca sursa raului in tara asta este Basescu si numai Basescu nu au mancat rahat degeaba atata amar de vreme.
Asadar,la suspendare baieti!
Niciodata nu am avut incredere in judecata electoratului. Oamenii au motivatiile lor inguste si majoritatea traieste atat de prost, incat discursurile despre libertate, lege, societate civila ii fac pe cei mai multi doar sa injure. In plus, populatia Romaniei este in prea mare masura aplecata spre smecherii de doi bani, si manifesta ostilitate sau indiferenta surda fata de regula si norma, iar judecata prea multora se rezuma in cele mai multe cazuri la golanii. Ce se va intampla este aceea ca odata distrus sau neutralizat nucleul celor care apara valorile societatii libere, restul nu mai conteaza. Oamenii accepta ceea ce se intampla astazi intrucat tot ceea ce conteaza este aversiunea fata de Basescu, pe care il percep ca pe ala care s-a dat la pensiile si salariile lor de bugetari. Nu au nici o problema cu atacul la institutii si lege, pur si simplu sustin ceea ce fac Ponta si Antonescu. In mod iresponsabil, spun eu.
Dar cine sunt eu? Un prost care si-a imaginat ca nu mai este posibil sa fim aruncati inapoi in era iliesciana, cand democratia era calcata in picioare in vreme ce televizorul ne ajuta sa identificam „dusmanii poporului”.
Cred ca CC va judeca reclamatiile lui Blaga si Anastase inainte sa-si dea punctul de vedere asupra suspendarii presedintelui. Mi s-ar parea normal sa procedeze asa.
Ma astept ca CC sa ii repuna in functii, iar apoi grupul vesel sa-si piarda interesul pentru suspendare – eventual sa pice la vot dupa avizul CC, mai ales daca acesta va fi negativ si putin aspru-mustrator. Cum ar fi sa spuna ca avand in vedere ca numitii Ponta si Antonescu au incercat o lovitura de stat, acuzatiile impotriva lui Basescu nu se justifica 🙂
Daca se ajunge totusi la referendum, cred ca USL va pierde destul de mult capital politic si scorul va fi strans.
Incerc sa inteleg de ce zice presa ca ordonanta in privinta restrangerii atributiilor CC netezeste calea spre suspendare. Parlamentul trebuie totusi sa ceara avizul CC in privinta suspendarii (daca discutam teoretic, facand abstractie ca ne putem astepta la orice de la revolutia prostului gust). Nu mi-aduc aminte ca dreptul parlamentului sa il suspende sa fi fost contestata la CC data trecuta, desi cred ca acum ar fi putut sa incerce, pe motiv ca nu s-a incalcat constitutia.
Dar pe de alta parte, am impresia ca suspendarile lui Blaga si Anastate erau hotarari ale Parlamentului, nu? Si daca ordonanta a fost publicata in MO inaintea suspendarilor, atunci rezulta ca prostul gust va invinge. Singura si ultima linie de aparare a lui Basescu va fi referendumul.
Mi se pare ciudat totusi sa nu poti sa contesti hotararile parlamentului.. daca parlamentul ia o hotarare sa desfiinteze presedentia? O contesti ca nu e hotarare si ca ar trebui sa fie lege.. si daca parlamentul ia o hotarare ca poate sa dea astfel de hotarari? 🙂
Puteti sa ignorati aberatiile mele – Hotnews explica frumos, cu schema colorata.
Prin OUG,guvernul schimba prevederea actuala ca avizul CC pentru suspendarea presedintelui era obligatoriu.Prevedere propusa chiar de eminentul jurist Sova,de la PSD.Astfel,se revine la situatia din 2007,cand avizul CC era orientativ si nu obliga Parlamentul sa-l respecte.
Mai e ceva haios aici.Parlamentul votase deja o lege de modificare a atributiilor CC,care lege este acum in procedura de promulgare.Cum USL-ul arde de dorinta suspendarii,nu mai au timp sa astepte,asa incat papagalii dau OUG pe o lege pe care tocmai o votasera in Parlament.Credc ca-i caz unic in analele parlamentarismului european.
INstitutia Ordonantei de Urgenta ar trebui desfiintata sau accesul la ea sa fie precum accesul la butonul de declansare a atacului nuclear in cazul Presedintelui SUA. Una din cele mai mari surse de abuz ale tuturor guvernarilor, aici se afla.
Ar trebui sa fie,si va fi,o zi trista pentru Romania.Inclusiv pentru cei care acum jubileaza la gandul ca Basescu si-o ia in freza lipsa.
Legile care acum au fost siluite,calcate in picioare,batjocorite de o haita avida de sange si putere doar pentru a se rafui cu un personaj pe nume Basescu,vor fi tratate la fel peste carva timp,de o alta haita avida de sange si putere,pentru a se rafui cu un alt personaj al timpului respectiv.Poate chiar Antonescu.
@ Pierre,
Da Pierre,e normal să mi dai dreptate,da Pierre e normal să mă saluți cu respect oriunde mă întâlnești…te am educat și acum și când te numeai altfel…
Te pupă tăticu’!
V V ule, te salut pe acolo pe unde hălăduiești prin bântuire.
De ce m ai chemat?
Mă gândeam că mai echilibrăm blogul. Vrei să mă cert singur cu ei?
Amice,
doar te-am salutat…si atat.Nu te baza prea mult pe respect,asta se castiga greu.Poa’sa hie,poa’sa nu hie…
Si zi ase,lucrezi la starea civila?Ai hi si tu vreun pui de sereist…
D’aia?…dacă da,am treabă.
Vă servus!
Ps. Mă găsiți pe e-mail.