Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Cu putin suspans, CCR va lua decizia care decurge, logic, din toate datele certe pe care le avem acum. Au votat putin sub 8,5 milioane de romani dintr-o statistica de 18,5 milioane, din care aproape 7,5 milioane au spus DA . Asta inseamna o participare sub 50% la vot, si conform regulilor stabilite initial referendumul este invalid. Este penibila agitatia USL-ului de a demonstra ca moralmente referendumul este valid, sau ca de fapt listele de votanti de care nu-I durea capul atunci cand erau siguri de victorie, nu sunt reale. Propriul minister, MAI, le da in cap si inainteaza aceleasi cifre. Dar sa zicem ca cifrele anuntate de USL sunt reale, adica de fapt sunt doar 16,5 milioane de votanti. Atunci se poate spune ca referendumul nu este nici macar moralmente valid, pentru ca mai putin de jumatate din aceasta cifra a votat pentru demitere. Daca USL-ul se poate juca in felul acesta cu regulile si cifrele, atunci de ce nu ne putem juca si noi cu presupunerile: presupunem ca cei care nu s-au prezentat (8 milioane din cifra inaintata de ei) au facut-o pentru ca se opun demiterii. Tipetele si strigaturile USL-istice despre morala , si despre cifre nu sunt pur si simplu credibile. O victorie clara a USL-ului ar fi fost daca cel putin 10 milioane de cetateni s-ar fi prezentat la vot, si cel putin 9,5 milioane ar fi votat pentru demitere. Nimeni nu ar fi putut contesta, in vreun fel, acest rezultat. Traian Basescu nu a castigat aceasta batalie politica, dar nu a pierdut decat faima de infailibilitate si de castigator surpriza a tuturor bataliilor electorale la care a participat. Dar daca Basescu nu a pierdut, USL-ul a fost cu siguranta infrant, iar Romania aproape invinsa.Iar USL-ul ar trebui sa-si asume aceasta infrangere, cu demnitate, si sa intoarca pagina. Vaicareala ridicola, alba-neagra cu votanti , cifre, moralitate si legitimitate, este calea sigura de a se afunda intr-o situatie din ce in ce mai penibila.Mai nou, cer un nou referendum, adica o prelungire a unei situatii paradoxale si paralizante politic, si calea sigura de a face din ce in ce mai multi cetateni sa se gandeasca de doua ori inainte de a vota DA, dar de trei ori daca vor vota USL-ul la alegerile generale din toamna.
Crin Antonescu a spus ca “in fond, Basescu este demis, in forma trebuie sa asteptam decizia CCR”. Si a spus asta de la tribuna palatului Cotroceni, la o ora de maxima audienta, atunci cand toata lumea cazuse de accord ca influentarea si presiunea asupra CCR trebuiesc evitate. Cine avea indoieli ca odata ajuns la Cotroceni , Crin Antonescu nu va fi decat un Basescu cu ochi albastri, poate acum sa se convinga. Separatia populatiei in “buni si rai”, in “grasi si slabi” sau segregarea in grupuri ce urmeaza a fi asmutite unele asupra altora, este practicata cu frenezie si fara rafinament de la inaltimea Cotrocenilor de un Crin Antonescu ajuns acolo pe usa servitorilor. Romanii care nu au votat, sunt fie morti , fie decazuti din drepturile cetatenesti conform lui Crin. Auzindu-l, mi-am verificat cartea de identitate, de frica sa n-o fi topit Crin, si m-am uitat in oglinda sa nu fi murit si sa nu fi prins de veste. Crin Antonescu a redus populatia Romaniei la 7,5 milioane de locuitori. Adica locuitorii buni, ceilalti nu exista pentru presedintele interimar, revolutionar al bunului simt. Sau daca exista, ei nu sunt buni, fiind fie zombie , fie “plecati”, fie “decazuti”.
Proiectul USL este in faliment. Discursul lui Crin, si gesturile lui Victor Ponta din ultimele zile denota o falie in USL. Doar Crin si apropiatii sai din partid mai clameaza astazi victoria si vorbesc de legitimitate si morala. PSD-ul ingana dupa PNL argumentele cu jumatate de gura pe la televiziuni, dar aliatul Ponta s-a retras strategic in vila de protocol de la Neptun. In acest timp PNL-istii erup pe ecranele televizoarelor cu argumente halucinante si cu legitimitatea inscrisa cu briceagul pe piept si pe frunte, agitand hartiile cu “adevaratul recensamant”. Sova, vesnic sacrificat, asuda gros in studiourile televiziunilor manipuland cifre si “obosind” sa faca jonglerii cu vorbe. Crin mai vine pe la televizor doar de la tribuna palatului Cotroceni unde bantuie din ce in ce mai insingurat, de unde teapan si constipat, cu ochii goi larg deschisi si cearcane adanci , ofera sentinte si da apa la moara fundamenatlistilor crin-oidali gen Roxana Iordache. Victor Ponta este déjà in barca lui, probabil impacat cu gandul.
Pentru USL este o batalie pierduta. Daca vor intelege acest lucru si vor actiona ca atare, ar mai putea sa castige razboiul. In acest timp, Romania traieste, prost e adevarat, dar traieste. Nu se vor produce cutremure in Chile, imparatul Japoniei nu va abdica, soarele va fi tot acolo, iar eu voi bea si maine cafea, chiar daca Traian Basescu maine va fi la Cotroceni. Daca va mai si intelege cate ceva , mai ales ce trebuie, din acest referendum, Traian Basescu ar avea chiar sanse sa ramana in istorie. In timp ce Crin a dat posibilitatea unui mandat la Cotroceni aproape sigur in 2014, pe un interimat inutil, si ineficient, o aventura care l-a costat cariera politica. Pentru ca indiferent de forma sau fondul lui Crin, in fapt, atitudinea antonesciana este doar negarea realitatii: USL-ul a pierdut.
UPDATE 1: CCR-ul m-a contrazis: TB nu se intoarce maine la Cotroceni. Listele pe baza carora s-a organizat referendumul trebuiesc actualizate. Normal ar fi ca referendumul sa fie anulat, si organizat un nou referendum, conform listelor actualizate. Rus ar trebui sa-si dea demisia, a anuntat cu 2 saptamani inaintea referendumului ca listele au fost actualizate. Datorita balbelor multiple si repetatelor intoarceri din condei, guvernul Ponta in intregime ar trebui sa-si dea demisia.
UPDATE 2: USL-isti, PDL-isti: exista viata si cu si fara TB la Cotroceni.Dar nota de plata a crizei politice prelungite o vom plati cu totii. 5 RON pentru 1 Euro la Craciun, scumpirile, cantarea cantarilor in presa internationala, Schengen sunt doar cateva dintre costurile importante. Si pentru ce? Care-i miza? Ca sa avem un Crin neales la Cotroceni , iar prim-plagiatorul sa se plimbe pe la vilele de protocol?
UPDATE 3: Crin declara astazi: „Lupta politica reincepe la toamna”. Adica pana atunci se duce sa se culce? Ne transmite deci ca se vede in continuare „presedintele uzurpator” , si ca va trebui sa-l suportam pana la toamna. Desertaciune. In ambele cazuri, de invalidare sau anulare, Crin va ramane presedintele cu cel mai scurt mandat din istoria Romaniei.
Scurt, de introducere. Voi reveni ca merita.
Spui: „Dar sa zicem ca cifrele anuntate de USL sunt reale, adica de fapt sunt doar 16,5 milioane de votanti. Atunci se poate spune ca referendumul nu este nici macar moralmente valid, pentru ca mai putin de jumatate din aceasta cifra a votat pentru demitere” – Legea propusa de PDL ca demiterea sa se faca cu 50% +1 pentru demitere a fost considerata neconstitutionala de catre CC.
Ok, dar eu vorbeam de presupuneri, adica in aceeasi cheie in care vorbeste acum USL. Plus ca 50%+1 a fost o regula acceptata de toate partile. Cand USL a vazut ca nu le-a iesit, au inceput s-o dea la’ntors. Plus ca mie , avand in vedere gravitatea actiunii, mi se pare morala regula de 50% + 1.
@ Aramis
Ești drăguț când zici „Plus ca mie, avand in vedere gravitatea actiunii, mi se pare morala regula de 50% + 1”.
Să-i anunț eu pe amărâții ăia de la Curtea Constituțională că nu s-au gândit suficient și e momentul să se mai gândească?
@Kain
Replic si aici link-ul tau, sa nu se piarda. Voiam si eu sa pun un link, si mie mi s-a parut interesant.
http://www.gandul.info/financiar/lucian-croitoru-consilier-al-guvernatorului-bnr-a-publicat-studiul-jaful-vs-dreptul-de-a-nu-minti-o-analiza-dura-a-situatiei-din-romania-9916077
Croitoru este un secu prost. Sper ca nu sunt prea multi prosti la manastirea aceea. A intrat ca un elefant noroios in magazinul de portelanuri al unei teme pe care nu o stapaneste.
Obiectivele frazelor lui scolaresti sunt doua:
1. Sa se pozitioneze politic la dreapta, poate ca-l baga cineva in seama si-i distribuie vreu rol in „constructie”. Ca orice prost, nu observa ca se petrece in respectiva tabara o glisate tacuta de la dreapta radicala la o dreapta crestina si sociala;
2. Sa discrediteze mecanismele de redistribuire in societate sub motivul ca ar afecta libertatea economica si ar pune in pericol libertatea politica. aici, pana si cel mai slab student de stiinte politice s-ar tavali de ras. In primul rand, prostul fudul de la BNR confunda lucrurile si este singurul din lume care petinde ca salariatii statului ar intra la capitolul „redistribuire”. Salariatii statului ofera servicii profesionale in cadrul unui contract, ca orice alt salariat, si primesc salarii ca plata a muncii lor. Este distribuire pur si simplu. Prostu-i pune in aceeasi categorie cu beneficiarii de protectie sociala.
Apoi mai face o asertiune primitiva: libertatea politica este pusa in pericol de numarul mare al beneficiarilor de venituri din redistribuire. Trecem peste faptul ca veniturile din redistribuire sunt, prin definitie, 100% diferite de veniturile din munca si observam ca Prostul nu cunoaste tabloul „redistribuirii” din tari cu democratie veche si stabila. Nu stie ca in toate statele europene numarul celro care primesc exclusiv venituri din redistribuire (pensii, somaj, boala, etc) sau partial astfel de venituri (alocatii copii, handicap, locuire, educatie, etc) este cel putin jumatate din populatie.
Am un exemplu la indemana: Franta. Aveam deja selectate datele si vi le ofer cu titlu de exemplu.
Beneficiari alocatii copii, handicap, locuire si de venit de insertie 10.924.219
http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?reg_id=0&ref_id=NATSOS04603
Alti beneficiari pentru prestatii handicap 217.000
http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?reg_id=0&ref_id=NATTEF04627
pensionari 15.656.000
http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?reg_id=0&ref_id=NATTEF04565
beneficiari ai schemelor de ajutoare pentru ingrijirea copilului (cresa, gradinita, maternala)
720.000+83.800+539.000=
http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?reg_id=0&ref_id=NATnon04614
minime sociale diverse 3.598.600
http://www.insee.fr/fr/themes/tableau.asp?reg_id=0&ref_id=NATSOS04604
Nu am pus la socoteala somerii (cateva milioane) si nici pe beneficiarii unora dintre celelalte multe tipuri de prestatii sociale. Dar am facut candva socoteala si reiese ca in Franta primesc beneficii sociale aprox. 30.000.000 persoane.
Croitoru vrea sa spuna ca libertatea politica in Franta este in pericol?
Este un prost cu teze, Croitoru.
Daca vrei un raspuns direct: da. Adica libertatea politica in Franta este in pericol, conform ipotezelor domnului Croitoru.
Din cauza ca jumatate din francezi sunt direct afectati de banii de la stat, au mers acum pe mana socialistilor.
Totusi situatia din Franta nu se compara cu cea din Romania: coruptia, libertatea economica, spirit democratic, etc
Nu am studii politice, asa ca parerea mea e cel mai putin avizata, cine a facut Stiinte Politice sa demonteze fiecare punct in parte, sa intelegem si noi, restul lumii.
Conform ipotezelor…Ipotezele sunt gresite. False. Realitatea le invalideaza.
@casandra
Cum am zis, sunt paralel cu stiintele politice, am inteles si eu de acolo ce intelege tot omul, cand le citesti toate se leaga au sens. Din cauza asta am zis ca ar fi bine sa ne descoase documentul, sa il „traduca”.
Daca aveti nelamuriri pe pe probleme IT, va pot da o mana de ajutor, in rest sunt nepregatit.
Nu înţeleg, cine spune că sunt 16,5 milioane, USLul?! Adică INSul? Dar ce treabă are INSul cu listele electorale?! Sunt milioane de oameni care nu sunt prinşi acolo, ori că nu au vrut datorită boicotului USL ( cu Ponta şi Şova instigatori principali), ori că lucrează în afara ţării, ori că nu au ajuns la ei acasă recenzorii (vezi CTP).
SINGURUL ÎN MĂSURĂ (ŞI CARE ARE COMPETENŢA DE A SE PRONUNŢA )în privinţa listelor electorale este MAI. Care a dat prima dată, adică ieri, nişte date, în jur de 18 milioane de votanţi, iar azi revin şi spun că nu ştiu cât de corecte sunt listele permanente…Aici avem de-a face cu un mixt între Caragiale, soldatul Svejk, teatrul absurd şi banc sec.
Cred că europenii se uită la noi ca la nişte curiozităţi.
Hai domle, lasă-l dracu de referendum, nouă aici, în Africa subsahariană, cu atâtea populaţii nomade, de abia ieşiţi din feudalism, ne este greu să ţinem referendumuri.
Eu zic să dăm cu banul. Dar cu arbitru, că altfel NU SE MAI TERMINĂ.
Te contrazic. Tocmai am citit ca MAI zice ca singura autoritate competenta e Autoritatea Electorala
Erata: autoritatea
Și atunci de ce CCR îi tot întreabă iar ăștia se contrazic de la o zi la alta?!
@ Aramis
Un kilometru de poliloghie ca să spui… ce? Nici măcar cu umor. Ieri te-ai luat inutil de d’Artagnan, deși articolul lui e cât se poate de corect și de echidistant. Ca să nu zic că e și bine scris și amuzant cât încape.
Măcar dacă ai avea o informație „discretă” care să ne arate o schimbare spectaculoasă de situație. Nimic. Am avut senzația că-l ascult pe Mihai Gâdea comentând invers „situația”.
Parcă nu mai ești tu. Eu te știam elegant, amuzant și ironic. Ce naiba, vrei să te învăț eu, Porthos, cum să scrii elegant? Parcă ne înțelesesem că eu te învăț să bei, să fumezi și să înjuri. La restul te descurci și singur, că ești băiat mare.
Porthos
…………
Pune tu în locul punctelor cam ce crezi că ți-am spus eu acum.
@ d’Artagnan
Iartă-l pe bietul popă că-i băiat finuț și simpatic? Nu știu. Crezi că-s mama Omida să ghicesc ce ai vrea tu să-mi zici? Mai bine spune tu. Dar cu atenție… 🙂
@ Aramis
Interesant articolul lui Lucian Croitoru. Însă mă calcă pe nervi anunțul: „Reproducerea acestei lucrări fără permisiunea autorului este interzisă, iar utilizarea datelor în diferite lucrări este permisă numai cu indicarea sursei”.
Athos scrie cel puțin la fel de bine.
Omul isi protejeaza proprietatea intelectuala, mi-se pare perfect normal, de ce sa dea liber personajelor gen Ponta sa culeaga roade pe seama muncii lui? El nu interzice folosirea unor parti din document, daca indici sursa. Ce anume te deranjeaza, faptul ca evidentiat drepturile de autor?
Inseamna ca te deranjeaza tot soft-ul de il ai instalat pe computer, fiecare aplicatie cand se instaleaza iti cere sa citesti un document EULA asemanator cu ce a cerut Croitoru.
@ Kain
Ce mama naibii protejează? Sunt doar banalități bine scrise.
Banalitatiile alea sunt concluziile trase de el pe baza experientei ai a altor documente(mentionate).
Pana si redactarea si corectarea documentului presupune ceva munca. Tu chiar vrei sa ii interzici omului dreptul al proprietate intelectuala sau crezi ca sunt 2-3 vorbe scrise notate la o berica cu amicii lui, asta facandu-le complet irelevante(sau nu?)
Ideea ramane banalitate sau nu, este un document realizat si atribuit domnului Croitoru.
Probabil ca si „iarna, nu-i ca vara” e la fel de banala, dar sti bine cine e autorul.
Ar trebui să punem și noi copyright. Avem câteva articole geniale. Spre exemplu, articolul de ieri al lui d’Artagnan.
Dar ar fi păcat. Noi ne dorim ca lumea să ne „plagieze”. 🙂
Iti dai seama ca chestia asta a fost cu bataie lunga pentru Ponta.
De ce sa fie pacat? Tocmai asta e ideea, munca autorului sa fie protejata de insusire, si in acelasi timp ajuta la „popularitate” fiindca apare documentul si numele autorului in fiecare referinta facut de oricine foloseste parti din documentul tau. Tu ca autor esti protejat si ai si avantaje, mie mi-se pare o chestie buna.
Sunt magulit! Croitoru e un tip ok, unul dintre cei mai consecventi economisti liberali, in sensul clasic al cuvantului, aparator al pietei libere si avand un discurs coerent si din ce in ce mai patrunzator.
Athos e un soldat pe frontul practicii antreprenoriale, adanc atasat ideii de piata si societate libere si care incearca sa-si fundamenteze opiniile cat mai corect posibil, logic si factic sustenabil. In timpul pe care-l mai are, se straduieste sa foloseasca cele mai bune argumente pentru a proba justetea convingerilor sale celor care n-au ceva mai bun de facut decat sa-l asculte.
De ce vorbesti despre tine la persoana a 3-a !? (o_0)
Am luat distanta, sa ma vad mai bine… 🙂
Ai văzut ce spune casandra? Eu sunt încă la birou și mai devreme de 8 nu ajung să mă uit. Îl cam desființează pe Croitoru. Sunt curios să văd și eu argumentele.
Curtea Constituțională: „Amânare până pe 12 septembrie pentru renumărarea celor înscriși în listele electorale.”
Victorie parțială a USL.
Este 12 septembrie 2012 sau 12 septembrie 2013? 😀
Nu este același lucru? 🙂
@ all
Avem voie să suspendăm un președinte interimar? Gândiți-vă cum ar fi să-l suspendăm pe Crin Antonescu. Știe cineva de ce este nevoie? Câți cetățeni pot iniția suspendarea?
De ce sa il suspendam, acum cand e si el mai vioi? 🙂
Eu zic să-l trezim repede să dea și el o declarație…
Mă văd nevoit să mă plagiez în urma deciziei CCR:
”Aici avem de-a face cu un mixt între Caragiale, soldatul Svejk, teatrul absurd şi banc sec.
Cred că europenii se uită la noi ca la nişte curiozităţi.”
Adică noi am făcut Referendumul de 50%+1 fără să știm câți suntem…
Cum spuneam, mai bine dăm cu banul, prea suntem idioți.
Dar ca să spun sincer, eu cred că de fapt USLul s-a bazat că vine lumea la vot să-l dea jos pe Dictator și că, oricum, nu pot românii lipsi de la vot câtă prezență pot să facă baronii PSD (250% număr de voturi în sate e ceva…). Acum că s-au înșelat au trecut la alte șmecherii, mai subtile. O fi primit Rus un telefon azi noapte și i s-a explicat clar că numărul de votanți din România nu este cum crede el, o evidență, ci este mai misterios decât constanta lui Eistein.
S-ar putea ca „amicii” care au presat foarte tare pe Ponta pentru „apararea democratiei si respectarea deciziei CCR”, adica aia cu 50%+1, sa se fi simtit vexati de boicotul si fuga de pe campul de lupta al „aliatului”. Or fi zis „pai bine, prietene, noi te sprijinim in lupta si tu fugi sa te sprijini in pahare prin codrii patriei tale?!”.
S-au implicat atat de adanc si de partinitor in disputa romaneasca incat nu-si pot permite sa le spuna romanilor prezenti la vot ca nu conteaza cat reprezinta ei din totalul electorilor reali si vii, ca tot Base este amicu’.
Traim intr-o tara de ..;. nimic. Dupa 20 de ani nu suntem in stare sa avem o baza de date centralizata, intr-o era a Internetului nu suntem in stare sa avem servicii administrative on-line, IT-ul nu exista in administratie. Nu a fost niciun interes pentru ca daca nu mai stim cati suntem, daca nu exista transparenta se pot fura bani la greu. Suntem mai rau ca in republicile baneniere. Poate ca aceste aspecte m-au facut sa fiu atat de dura cu sleahta de politicieni din ultimii ani.
Exista IT in administratie, destul de mult, sunt atatea exemple…
Ca s-au facut proiecte la preturi astronomice, si ca atunci cand sunt puse in practica crapa, adica nu pot fi folosite sau pot fi folosite numai ca wallpaper, zic eu ca e altceva.
Evident ca nu le poti numi solutii IT, mai degraba le poti spune „proiecte efectuate de amatori, la un pret derizoriu”. Care evident nu functioneaza asa cum au fost intentionate.
Kain, cand spun IT ma refer la lucruri care sa mearga nu la cumparturi de windows si word sau de form-uri de introducere date. Ati auzit la noi de un program unitar pentru IT&C, de cerinte unitare, de strategie? Stie cineva din sectorul de stat care e rolul unui CIO si de ce e important?
Draga, alea sunt „kestii” Star Trek… „deci” romanasii nostri nu stiu cum sa faca sa umfle preturile la „gunoaiele” pe care le achizitioneaza, de ex autostrada care e si de 9 ori mai scumpa, dar sa nu uitam ca e si de 9 ori mai proasta, iti dai seama cum ar fi sa puna un pret pe ceva care chiar merge? se dubleaza deficitul bugetar draga… vrei sa intram in colaps?
Însă banii s-au cheltuit. 🙂 Poate verifică cineva cine a „implementat” proiectele.
Cine sa verifice? controlul calitatii? bunul simt? nu ii verifica nimeni, de aia sunt „grasi si linistiti”.
In orice caz daca se fac controale, se anunta intre ei. Atunci fac repede niste hartii prin care fac dovada ca a fost o licitatie „complect cinstita si eftina”, sau arunca pisica moarta in conducrerile anterioare. Sunt baieti descurcareti, altfel nu ajungeau acolo.
Stim noi cum sta treaba cu „comisiile nationale de verificare” va mai trebuie un exercitiu de memorie?
Aramis,
Apropo de discutia noastra de la postul anterior, am gasit un articol interesant:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12937728-sociollogica-falia-descriere-potentiale-solutii.htm
Si totusi cum interpretati decizia lui HRP de a demisiona? Mie mi se pare un pic fortata (drept e ca nu i-am citit motivele)
Eu imi amintesc ca in 2007, Iliescu si nu numai el, spunea ca nu va participa la referendum si cerea si altora sa faca la fel. Nu a avut nici un dubiu cu privire la numarul de alegatori si nici un a deplans participarea de sub 50%, chiar mai slaba decat in aceste zile…
Cand eram copii, tin minte ca aveam astfel de accese. Cand nu ne convenea rezultatul, incepeam sa interpretam regulile.
Athos, dar toti suntem de acord ca Iliescu nu e un exemplu de urmat.
Probabil. Avem si vreun exemplu de urmat?
In politica? Nu cred. Unii spun Coposu, dar eu atunci nu dadeam atentie clasei politice. Am vazut insa un interviu cu surorile lui si din descrierea lor cei care spun asta par a avea dreptate.
Nu pot decat sa spun ca este singurul om pe care, in masura in care m-am priceput sa-i evaluez faptele si spusele, l-am admirat neconditionat pentru incoruptibilitatea principiilor si pozitiilor sale.
@ athos
De data asta ești simpatic. Îl aduci în discuție pe Fosil Iliescu, dar omiți să observi flip-flopul de la o zi la alta, al lui Traian Băsescu, cu privire la participare.
Ziceai de mine că-s partizan. Echidistanților 🙂
Pai, spune-mi tu despre ce este vorba. Eu nu-l urmaresc zi de zi pe Basescu.
13 iulie – Traian Basescu: „Nu vreau sa castig la masa verde referendumul”
24 iulie – Traian Basescu boicoteaza referendumul
Da Porthos, stim cat consecvent e Basescu in declaratii, uite criza – nu e criza… , apoi zice ca el nu a mintit poporul niciodata…
Sunt atatea exemple… Incearca sa gasesti unul care nu intra in tiparul asta, care nu minte si e cinstit ca sa stiu si eu pe cine votez.
Sincer, mi se pare destul de nevinovata declaratia. Sunt convins ca poti gasi exemple mai categorice de inconsecventa si in cazul Basescu.
Belgia a rezistat ani buni cu guvern interimar. Cred ca si Romania va sta ani buni cu presedinte interimar; nu vad cum se va cristaliza o majoritate de 6-3 in CCR, cel putin nu in urmatoarele 12 luni. Culmea e ca este si cea mai corecta varianta, pentru ca nu da satisfactie totala USL si nici nu intoarce un presedinte foarte putin popular. Sa speram ca economia Romaniei va tine !
Ce tara de cacat…
Eu zic sa nu ne apucam sa filozofam… asa pe marginea subiectului. Care are curaj sa intre primul? eu incerc sa fiu „echidistant”.
@Kain,
fiecare se apuca de ce vrea… 🙂
Pierre
Pro fund sintetizat…
pierre, si eu care m-am straduit sa gasesc un cuvant mai publicabil
scuze.
@Aramis
Am trimis si eu un comentariu cu multe link-uri. Crezi ca poate iesi din carantina?
Te-am salvat eu…că până se mișcă mușchetarii ăilalți…
Merci.
Porthos
Eu știu foarte bine cum stau cu articolele mele geniale…Să știi că mai am fraze cu și mai mari profunzimi filozofice și literare de excepție. Hai să-ți dau niște exemple:
Articol ”foarte” genial postat de dArtagnan
”Băsescu trebuie să plece. El cu Monica Macovei, vrăjitoarea cea rea a României, ei, groparii justiției. Este clar pentru toți că Năstase este o victimă politică. După ce dispare Băsescu Dictatoru, Imbecilul Național, putem să scăpăm și de Antonescu și Ponta. PSDul e bun. De multe ori e bun. PDLul e rău. De multe ori e rău. MRU e un clovn. Trist.
Concluzie: CCR trebuie să valideze Referendumul.”
Este că am un talent de excepție?
Prietene, următorul articol promit să mă tâmpesc…
@ d’Artagnan
Tu ești genial și când taci. Scrie așa următorul articol.
Primul aspect scandalos al deciziei:
Curtea cere verificarea listelor electorale,dar nu sufla o silaba despre verificarea votului si a prezentei la vot.N-ar trebui sa elucidam cu aceasta ocazie si prezentele extraterestre in sectiile de votare din Olt,Vrancea,Teleorman,etc?
Al doilea aspect scandalos:
poporul roman este victima nevinovata a unui razboi marsav,purtat intre personaje marsave.Ne asteapta 40 de zile,lungi cat un doliu,de instabilitate,scandal,campanie electorala.
Al treilea aspect scandalos:
Guvernul Ponta s-a aratat incapabil sa organizeze un referendum european.In loc sa-si dea demisia,Ponta se hlizeste la noi de la vila de protocol din Neptun.
Al patrulea aspect scandalos:
se creeaza un precedent mai mult decat periculos.Se deschide practic calea spre contestarea posteriori a oricarui tur de alegeri pe motivul verificarii listelor electorale
Aspectele scandaloase nr 5-10 vin mai tarziu.
@ all
Curtea Constituțională ia decizii scandaloase? Și statul de drept? Și justiția reformată? Asta-i lovitură de stat. 🙂
Uite,am dat si eu o lovitura de stat 🙂 Tot e la moda…
Da’tot scandalos mi se pare.Parerea mea.
@ pierre
Hai să profităm de ocazie și să-i demitem pe toți. Asta lovitură de stat.
Curat murd… constitutional!
Aspazia Cojocaru: După mine, trebuia anulat referendumulul pentru că s-a bazat pe date false.
Are dreptate, cum sa judeci ceva bazat pe date false.
@Kain,
oare la ce refera Aspazia?La listele electorale sau la procentele de prezenta?
E vorba de liste, sunt vechi, si din cate am inteles se bat in cap cu niste statistici facute tot de stat, care „evident” ca acum au iesit la suprafata… dupa referendum.
De prezenta nu se leaga, din cauza ca acolo trebuie sa se termine niste investigatii si cred ca se poate pronunta fara ceva solid.
Daca ar fi sa decid eu, as aplica zicala: dormi dupa cu ti-ai asternut.
Daca nu s-ai ingrijit inainte de referendum sa fie totul pus la punct, acum e imoral si ilegal(dupa cum a indicat CC-ul) sa „schimbi regulile in timpul jocului”.
@ athos
Un text venit pe Facebook de la un „artist plastic” din Tulcea (cam 50 de ani). Mi se pare ireal ca la 20 de ani de la debarcarea lui Ceaușescu să mai citesc astfel de imbecilități.
„Fara Traian Basescu, viata politica din Romania va fi pustie, fada, stearpa. Traian Basescu ne-a dat putinta sa ne simtim cu adevarat cetateni europeni si, pentru prima data in istoria acestui spatiu geografic, am putut sa-i privim fara jena, drept in ochi, pe toti acei care timp de secole ne-au asezat la periferia lumii civilizate.
Timp de 8 ani, nava pe ale carei borduri sta scris Romania a navigat pe mari mai mereu lovite de furtuna, printre gheturi, rechini si pirati. Uneori inaintand sovaielnic, nava Romania a evitat un lucru esential: sa intre in deriva sau chiar sa esueze. Si asta pentru ca sus, pe duneta, cu binoclul la gat si cu ochii pe busola, l-am avut pe comandantul Traian Basescu, al carui unic cap-compas a fost Democratia.
Indiferent de ce ne va rezerva viitorul, Traian Basescu poate fi sigur de un lucru: pe nava sa va putea conta permanent pe un echipaj de milioane de romani, priceputi, inteligenti si loiali.
Vant bun din pupa, Comandante, oriunde s-ar afla nava ta, Romania.”
Iarta-l ca e „de moda veche”. Simpatizanti au si unii si ceilalti. Cel putin el se abtine sa atace virulent tabara USL.
@ Aramis
Cum ziceai la începutul articolului de azi? „Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Cu putin suspans, CCR va lua decizia care decurge, logic, din toate datele certe pe care le avem acum.”
Ți-am zis de votul din CSAT. Tu nimic. Batman, batman!
Care CSAT? Vrei să spui CCR…
Votul de demitere a lui Opriș, directorul STS. SRI și SIE au votat pentru demitere. Sau nu s-au opus, ceea ce înseamnă de fapt același lucru.
@Kain,
Decizia de azi a CC spune asa:
„Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.”
Asadar,CC nu cere listele actualizate in prezent,asa cum s-a repezit ca tovarasul Stahanov dl premier Ponta sa faca incepand de maine la ora 12.
Nu,CC cere listele in baza carora S-A ORGANIZAT refrendumul din 29 iulie.Astea nu pot fi altele decat cele actualizate cf legii cu 10 zile inainte de inceperea referendumului si comunicate de dl Rus.
In al doilea rand,admitand ca listele vor fi aduse de tov Stahanov la zi pana in 31 august.Ce se poate intampla?
La vot au participat 8,46 mil romani.Nu mai socotesc aici furaciunea si votul multiplu.Pentru ca cvorumul sa se realizeze,ar fi nevoie de 8,46 mil X 2 plus 1 cetateni inscrisi in liste,adica aprox 16,9 mil cetateni.
Diferenta fata de lista lui Rus,respectiv 18,25 mil ,este de aprox 1,35 mil suflete.
Practic este imposibil,chiar si pentru un plagiator de calibrul dlui Ponta,sa „perieze” listele cu o asemenea valoare uriasa.Amintesc ca in 2011,AEP(autoritatea electorala,nu eliberarea Palestinei) a facut un control la aprox 40% din totalul primariilor din Romania,iar neconcordantele gasite pe teren fata de liste s-au cifrat la aprox 33.000 cazuri.Distanta uriasa fata de cele 1,35 mil de care mai are nevoie USL pentru realizarea cvorumului.
Eu nu cred ca in sept 2012 se mai poate schimba decizia de invalidare a referendumului.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/autoritatea-electorala-permanenta-aep-a-cerut-scoaterea-persoanele-decedate-in-2011-de-p-994808.html
@ pierre
TB este blocat pentru încă o lună. Crezi că poate rezista? Ce a mai rămas din „dreapta” va trebui să construiască ceva înainte de alegerile din noiembrie.
Cred că pentru TB și dreapta ar fi mai eficient ca TB să-și dea demisia, atacând furibund turismul electoral și „ingineriile” listelor.
Oprișan taie cam la vreo 110000 bucăți cetățeni în viu, de pe liste, bineînțeles, Dragnea vreo 100000 buc., prin Oltenia va apărea Triunghiul Bermudelor, prin Argeș va renunța la cetățenia română o grămadă de lume…eu am încredere în PSD, sunt maeștri de jocuri și lumini. Dacă într-o singură seară au votat sute de mii de turiști și fantome, în 40 de zile ni se va demonstra că suntem un neam pe cale de dispariție.
Nu merge.Nu ca nu i-ar trece prin cap niznaiului…o,ce golanii ar mai face ei.
Problema este ca in spatele fiecarei actualizari sta un document de stare civila,ori renuntare la cetatenie,ori certificat de deces.
@ casandra
Îl înjuri de pomană pe Lucian Croitoru. Nu cred că ai înțeles ceea ce a spus.
Indică-mi te rog citatul din Lucian Croitoru unde acesta +++pretinde ca salariatii statului ar intra la capitolul “redistribuire”+++.
+++Apoi mai face o asertiune primitiva: libertatea politica este pusa in pericol de numarul mare al beneficiarilor de venituri din redistribuire.+++ Din păcate sunt de acord cu el.
Sunt dezamăgit că în locul unei analize logice, te-ai repezit să-l insulți.
Face aceasta afirmatie in mai multe locuri. Prima data, in capitolul intitulat „Sumar”, in primul paragraf:
„În mod particular, numărul celor dependenţi de redistribuire (în principal salariaţi, pensionari şi asistaţi din banii publici) a devenit nesustenabil de mare.”
Imi pare rau ca nu iti impartasesc opinia despre acest personaj. Deloc.
In articol are multe imbecilitati. Despre una doar: compara la un moment dat dreptul la pensie cu dreptul d eproprietate asupra unei case. Si afirma ca, asa cum valoarea de piata a unei case nu poate fi garantata ca parte a dreptului de proprietate, nici valoarea pensiei nu poate fi garantata. Are un construct asa-zis logic plin fie de rea-credinta, fie de prostie si neintelegere a domeniului.
Dreptul la pensie este un drept de proprietate (jurisprudenta CEDO) si nu cunatumul sau trebuie sa fie garantat, ci formla de stabilire existenta in lege la momentul la care asiguratul a platit contributiile. La momentul platii contributiilor, legea spunea ca platesti dupa formula X in raport de salariul si, cand te vei pensiona, primesti o pensie calculata dupa formula Y, in care o variabila o constituie fie tot salariul tau, fie salariul mediu pe economie de la momentul pensionarii. Adica, cuantumul pensiei primite candva, dupa pensionare, poate sa creasca sau sa scada numai in cadrul calculului cf. formulei din lege. Formula nu se mai poate schimba dupa pensionarea persoanei. Altfel, ar fi ca si cum, intr-un contract comercial, comerciantul A se angajeaza sa livreze comercianului B o marfa in valoare de X. Iar B, dupa ce se vede cu marfa in depozitele sale, refuza sa mai plateasca valoarea din contract si modifica unilateral acea valoarea a platii la Y.
Nu ti se pare straniu ca un economist ” de talia?!” unui consilier BNR sa nu stie ca, intotdeauna si pretutindeni, legea pensiilor stabileste si modul in care se platesc contributiile, dar si modul in care asiguratul care a platit „marfa” angajata conform „contractului” va primi marfa, in ce cantitate, la ce calitate, etc.? Nimeni, niciodata in lume, nu a scris o lege a pensiilor publice in care sa-i oblige pe salariati sa plateasca X lunarcu titlul de contributie pentru un drept neprecizat in niciun fel.
Si mai are asemenea elemente in text. In afara „carligelor” politice prin care aproape implora atentia cuiva, restul textului este o rusine dupa parerea mea.
@ casandra
Există și posibilitatea ca B să dea faliment. Statele încep să nu-și mai poată onora obligațiile asumate. În primul rând pe cele de acest tip (asistență mutuală între generații).
Ai dreptate, mi-a scăpat referirea din sumar. Și-a ridicat în cap mult prea devreme elita birocratică. 🙂 Nu înseamnă că nu are dreptate. Banii pentru salariile bugetarilor provin totuși din impozite. Adică din redistribuire.
Cred că a greșit și cu notița de copyright. Interesul lui era ca materialul să circule. Așa l-a limitat inutil. Poate că totuși se răzgândește și folosește una din licențele „Creative Commons”.
Sa cred ca tu vezi privatizarea armatei si a serviciilor secrete? Statul sa fie desfiintat complet? Cine administreaza interesele comune ale unei comunitati mai largi, o companie? Cine gestioneaza riscurile mari, sociale sau naturale? Inclusiv reprezentarea nationala o vezi desfiintata? Ma tem ca aici opiniile noastre sunt in conflict.
Daca esti de acord cu Croitoru ma gandesc ca voi nu doar ca sunteti ostili statului bunastarii, dar nici statul optimal si cel minimal nu va plac.Niciun fel de stat, da? Si, ce puneti in loc?
Inca ceva referitor la „banii din redistribuire”. Din punct de vedere contabil, da, ai dreptate. Sunt fonduri formate din taxe si impozite. Din punct de vedere politic – si el a scris un articol politic! – nimeni nu utilizeaza aceasta definitie. Salariile constituie venituri direct distribuite ca remunerare a muncii. Redistribuirea se refera la mecanismele de alocare sociala, secundara a veniturilor catre cetateni in cadrul diferitelor politici publice.
@cassandra
…, stai draga ca nu zic sa renuntam complet la stat, dar mine nu mi-se pare sanatos sa ai o administratie nesustenabila. Astazi totul e automatizat, computerele nu cer salarii, se poate mai bine.
Daca B chiar da faliment este alta discutie. Pentru ca falimentul se declara in raport cu toti creditorii. Dar nu se poate ca statul sa dea faliment in raport cu pensionarii si sa fie bine sanatos cu fondurile si contractele clientilor. Ai auzit de faliment cu dedicatie?
@ casandra
Cred că din această cauză (a contractelor cu statul), PDL-ul o încasează teribil. Nu e exclus să aibă soarta PNȚ-CD-ului și să dispară.
În ceea ce privește înlocuirea poliției, armatei și chiar a serviciilor secrete îmi amintesc un exemplu citit recent: „dacă ai fi președintele Irak-ului, în cine ai avea încredere să te apere? În armata irakiană sau în Blackwater Security?” 🙂
Asa-i, daca ai fi presedintele Irakului de acum. Dar daca ai fi Irakul?!
Kain, absolut de acord cu tine. Anumite atributii ale administratiilor publice chiar pot fi incredintate prin externalizare unor agentii private. Trebuie mai intens folosita tehnologia in adminsitratie si servicii publice, acolo unde se poate. Nu despre numarul birocratilor este vorba, ci despre misiunile de serviciu public pe care statul si le asuma si le indeplineste.
O simplificare a procedurilor birocratice carese mai si suprapun (iar altele sunt complet nerelevante) ar fi binevenita. Daca numarul birocratilor scade poate putem creste numarul medicilor si asistentelor, al educatoarelor in gradinite sau al pompierilor. Sunt atat de multe servicii publice subpopulate si sunt esentiale pentru comunitati.
@casandra
Uite aici te sustin, ai dreptate.
@ all
Lucian Croitoru este foarte aproape de ceea ce aștept eu de la un lider politic coerent și responsabil. Din păcate, nu are experiență politică suficientă și nici charisma necesară pentru a convinge bizonul domestic.
Chiar și modul în care își prezintă ideile este un pic prea academic pentru o dezbatere politică. La așa ceva Florin Georgescu este maestru. Din păcate, pare a fi în cealaltă parte.
Adica preferi o conducere de tehnocrati? Cred ca merita incercat, de ce nu, ca politicientii sunt ca niste ciori care craunesc unii la altii toata ziua.
Lucian Croitoru de data aceasta nu vine cu un mesaj de tehnocrat. Ci un mesaj anti-etatist. Nu i-aș zice chiar libertarian, deși are suficiente accente în acest sens.
Publicul țintă este elita productivă: oameni de afaceri, executivi și middle-management de multi-naționale. Plătitorii reali de taxe, capabili să înțeleagă un mesaj economic mai sofisticat.
E de urmărit și reacția bugetarilor educați, de tipul casandrei: un atac furibund. Nici nu mai contează ce a zis Croitoru. Tezele acestuia sunt atât de supărătoare încă l-ar face bucățele dacă ar putea.
Din perspectiva lor Lucian Croitoru e dușmanul: „Croitoru este un secu prost. Sper ca nu sunt prea multi prosti la manastirea aceea. A intrat ca un elefant noroios in magazinul de portelanuri al unei teme pe care nu o stapaneste.”
Portos, am explicat mai sus, cum mi-ai cerut, una dintre gogoritele preferatului tau. Nu ai vrea sa citesti si sa-ti spui parerea?
@ casandra
Mulțumesc mult. Am răspuns acolo.
Cât e halatul? Cât e halatul? Dincolo este mai ieftin. La Socola.
Dar un EURO cât va fi?
http://www.gandul.info/puterea-gandului/inca-40-de-zile-de-balamuc-9917285
@Porthos
Inteleg ce spui cu votul din CSAT. Dar nu mai are relevanta acum. Acum intra in scena „coregrafia de partid” a PSD-ului. Si oricum, si-au atins scopul, il mentin pe Basescu suspendat.
@Pierre
Bune calculele tale. Nici eu nu cred ca pot reduce, cu toata regia PSD-ului, mai mult de 500 de mii.
Sper sa ai dreptate, sau cine stie, poate il pun pe Sova sa numere din nou.
Nu pot glumi „prea tare” cu asta, ca le anuleaza CCR-ul referendumul.
@Porthos,
presiunea nu-i pe Basescu,nu inteleg de ce crezi ca nu poate rezista.As putea spune ca el intra in vacanta.Eu,cel putin,asta as face.
Presiunea este pe USL acum,ca trebuie,in afara de clampaneala,sa mai si guverneze.Cei care vor lua in figura valul de instabilitate economica sunt uselistii,nu Basescu.
Good point.
@ pierre
Asta ar trebui să facă. În realitate e mult mai greu de făcut decât de spus. TB e un om activ. Președintele jucător. Îl vezi odihnindu-se? Așteptarea macină un om activ mai rău decât înfrângerea.
În locul lui aș face ședințe de psihoterapie. 🙂
@pierre
Totusi, crezi ca ajunge o luna ca sa se deterioreze vizibil imaginea USL-ului?
Eu banuiesc ca majoritatea sustinatorilor USL sunt saraci, in special cu duhul. De obicei astia sunt cam insensibil la schimbari usoare.
@Porthos
Articolul meu este elegant, finut si amuzant. Dar trebuie sa stii cum sa-l citesti 🙂
Informatii colaterale si „dsicrete” exista, dar nu s-au sedimentat.
@ Aramis
„Inteleg ce spui cu votul din CSAT. Dar nu mai are relevanta acum.” – 🙂
Azi ești glumeț. E bine că înțelegi ACUM. Nu ești cumva și expert la ghicitul numerelor la Loto? DUPĂ publicare firește. Sunt convins că îți iese de fiecare dată.
Iar ai citi doar ce-ai vrut tu. Citeste mai departe:”Acum intra in scena “coregrafia de partid” a PSD-ului. Si oricum, si-au atins scopul, il mentin pe Basescu suspendat.”
@Bibliotecaru
Multe se vor intampla pana la 12 .09.2012, aproape tot atat de multe cat pana la 12.09.2013. 🙂
Numai eu nu am atâta timp încât să nu conteze…
@Aramis,
stii care-i treaba cea mai nashparlie pentru USL dupa parerea mea?
in cel mai bun caz pentru ei,daca se va constata ca listele sunt mult mai anemice decat in realitate,asta nu valideaza referendumul,ci impune anularea lui.
Degeaba gasesc ei,sa spunem,10 mil de votanti reali…Aspazia le-a spus-o clar:copii,ati organizat referendumul pe date false,asa ca vi-l anulam si mai faceti voi unul ca lumea.Daca va tin nadragii…
Asa este, USL se afla intr-o situatie imposibila. Cu adevaru. nu fac cvorum, daca trag prea tare de elastic, le anuleaza referndumul. Dar raul se va face intre timp.
@Observator
Patapievici a facut bine ca a demisionat. Nu avea incotro. I primul rand i-au taiat bugetul tintit, pe baza de „fecam economie si incepem cu voi ca asa vrem noi”. Iar ce a facut Ponta cu ICR-ul i se va sparge in fata peste un an, sau doi, cand vom constata ca ICR e un mic cimitir al elefantilor inutil, si evenyual bun de desfiintat. Si vom observa, ne vom plange si ne vom smulge parul din cap ca Ro si cultura romaneasca nu sunt promovate extern. De fapt, Pata a si explicat foarte bine, ca ICR, datorita politizarii nu va mai fi eligibil in exterior pentru anumite actiuni sau pentru recunoastere. Faptul ca are o subordonare politica evidenta-Senat- il va descalifica.
Nu subordonarea la Senat il politizeaza sau il face neeligibil pnetru parteneri externi. Institutul cultural francez are dubla subordonare: Cultura si Externe. Este mai politizat. Si nici subordonarea la Presedinte nu era chiar neutra, sa recunoastem, daca vedem politizare la subordonarea sa Senatului. Problema este ca i s-au modificat obiectivele si mie nu-mi place deloc treaba asta.
Eu nu-l apreciez foarte tare pe autorul sau intelectualul Patapievici, dar la ICR a facut si ceva bun, util. Poate ca nu-mi place selectia artistilor in diferitele proiecte, dar constructia institutionala este valoroasa si-i multumesc!
ICF are o alta subordonare, multipla. Si nu este politizat pentru ca Franta are mult mai multa credibilitate, iar ICF-ul este o institutie prea solida pentru a fi banuita(desi si acolo exista uneori influente politice). La noi, treaba cu ICR-ul era prea proaspata, nu a avut timp sa „prinda cheag”, asa ca o astfel de subordonare ii schimba profilul. Ai dreptate cu Pata, asta e si parerea mea.
Stai un pic… si de aia nu mai poate intelectualul din Ponta, ca ICR-ul isi pierde eligibilitatea. Cuvintele Ponta si cultura(cu sensul de invatatura) sunt antonime, nu au sens cand sunt alaturate in aceeasi fraza. Cine sa isi smulga parul din cap? cei 43% care au trecut bac-ul anul asta? Ponta cu peste 85 de pagini xeroxate? Poftim cultura! 😀
Lasa ca sunt pusi pe fapte marete, ne ieftinesc painea, ca de paine avem nevoie, si sa nu credeti balivernele alea ca „painea prosteste”. adica uitati-va la Ponta, a ajuns prim ministru, si cata paine a mancat el in 39 de ani? Nu i-ati citit doctoratul, eu zic ca destul de multa.
Impozit progresiv, sa nu cumva sa lasam chiaburii sa faca averi, sa dam si la prostimea lenesa „o paine”. Pai da, ca ei sunt motorul tarii, economia de consum, pe ei ii reprezinta USL.
Ma opresc ca incep sa intru in delir cand aud de Ponta…
Si eu am sentimente asemanatoare fata de Ponta cand se hlizeste.Ai dreptate , dar pentru cei cativa care si-ar smulge parul din cap…
Pierre, Aramis,
Nu anularea referendumului e problema. Numărul de europarlantari va scădea, pe lângă numărul de parlamentari, precum si fondurile europene la care România are acces. Si de aici se vede de ce nimeni din politicieni nu a fost interesat de acest aspect. Despre credibilitatea României nu mai zic.
Si ca e USL înghesuit sau ca e TB, contează mai puțin. Noi toți pierdem din aceasta lupta.
Cred ca dacă mai au un pic de de decenta politicienii noștri trebuie sa demisioneze. Atât Traian Basescu cat si, cel puțin ministrul de interne.
@ Observator
Nu te grăbi. De pierdut, pierd ambele tabere etatiste („stânga” și „dreapta”). Mai există și o a treia cale: statul minimal.
Asta a fost tare…simpatică! A organizat Băsescu Referendumul? Este TOT el vinovat că MAI se joacă cu cifrele?! Hai Observator…
Și mai este o chestie…de ce tocmai Ministrul de Interne să demisioneze? E cam mare sacrificiu din partea USL, Eu zic ca odată cu Băsescu care, ce naiba, e DOAR PREȘEDINTE, să-și dea demisia și conțopistul ăla veros de la MAI, ăla, Popescu, rândul doi de la geam…ăla de la biroul nr.5 de la etajul 3, tipul care ne-a făcut de căcat în Europa că nu avem nici măcar o evidență.
Pentru că este evident că Marii noștri oameni politici, Antonescu și Ponta, n-au nicio treabă cu chestia asta.
D’Artagnan, hai sa stam stramb si sa judecam drept.
Traian Basescu a primit direct in plex un pumn de la 7,4 milioane de romani. Nu stiu sa spun din cati. Nu mă pronunt acum ca sunt 50% sau mai puțin. Insa aceasta stare de confuzie este generata de conflictul lui Traian Basescu cu USL si de conflictul pe care Traian Basescu il are cu 7,4 milioane de romani.
Aceasta stare de incertitudine nu ajuta pe nimeni. Si nu mă refer la USL sau PD. Mă refer la noi toți. Nu am zis demisia guvernului, mentionand doar ministrul de interne pentru ca nefiind o cunoscatoare a legislației nu stiu dacă nu cumva o demisie comuna a TB si guvern ar crea mai mare haos. Am luat in calcul ca oricum avem alegeri parlamentare in toamna. Ei bine, pentru a minimiza aceasta perioada de incertitudine TB ar fi bine sa pună interesul național înaintea interesului PD si sa-si depună demisia. Repet, de nu mi-ar fi teama de o degringolada si mai mare as zice ca si guvernul trebuie sa facă același lucru.
Oricum România a ieșit foarte sifonata. Si cred ca va fi si mai sifonata dacă e real ca numărul de votanti e mult mai mic.
Nu stiti poezia aia dela USL: Basescu sa isi dea demisia.
Fiindca Basescu nu isi da demisia sufera o tara intreaga.
Aici e exact ca la o exorcizare:
USL e popa cu o cruce solida in mana, Romania e posedata de Basescu. Popa (adica USL) aplica lovituri repetate demonizatului dupa care ii spune cu un regret milos: Nu e vina ta ca suferi, e vina lui Basescu, hai nu vrei sa te „convingem” sa te lapezi de el? Apoi ii mai aplica 2-3 lovituri in burta, injurand de Basescu. E vina lui ca sufera Romania, si e vina Romaniei ca nu se leapada de el. De fapt ei sunt leacul, calea, prosperitatea si maintuirea.
Iar o iau prin balarii… blogul asta nu imi face bine.
Kain
Excelentă comparație.
E bună comparația lui Klein. Dar dacă este un parazit real? Să zicem un limbric.
Nu spun că ceilalți ar fi mai buni.
Daca Basescu ar fi un limbric… nu ar fi prea diferita situatia. USL-ul isi schiba sutana cu un halat alb, si in loc de cruce vine cu forceps. Nu cred ca vrei sa stiiti si restul, folositi-va imaginatia.
Plastice comparatii. Mi-au placut. 🙂
@All
Crin declara: „Lupta politica reincepe la toamna”. Am pus un update
🙂
Kain, draga, cand voi fi eu inregimentata sa stii ca s-au inversat polii. Dar ca tu vrei sa imi pui eticheta mă atinge mai puțin. Eu am un principiu: in politica, la fel ca in business orgoliile nu au ce caută. Orgoliosii generează extremism in politica si despotism in business. Drept urmare e dreptul meu sa cer rapid o clasa politica proaspata completa.
Parca vorbesti de-o salata. Imi place, mashto. 🙂
Oricum sunt „varza” toți, ca s-o parafrazez pe fii-mea.
Ai dreptate referitor la update 3. Dar si noi suntem o natie de tampiti ca i-am trimis pe astia sa ne conduca
🙂
@ Observator
Ups… nu-l văd bine pe șeful tău. Vine într-o bună dimineață la birou și se trezește că a fost concediat. 🙂
:-). Nu, ca știe sa-si stapaneasca orgoliile. Cel puțin fata de doamne
@ Observator
Dacă știa, e un norocos. Dacă nu știa, înseamnă că a învățat. Probabil „hard-way”. 🙂
@Observator,
stii,sunt teorii care spun ca fiind suspendat,Basescu nu poate demisiona,ca n-are de unde.
Tehnic vorbind. 🙂
Daca USL continua in stilul asta, voi ajunge sa-l simpatizez pe Basescu.
Am zis eu ca stau prost la legi. Atunci e rau. Trebuie sa așteptam sa dovedeasca astia ca suntem mai putini. Si va fi groasa treaba.
@Observator,
da’de ce?
Creste consumul de sapun si pasta de dinti pe cap de locuitor.
Daaaaaa! Săpun si pasta de dinti cumpara si expatii. Creste PIB-ul pe cap de locuitor deci creste economia
Doamna mea, nu te supara, nu am intentionat sa te atac. In timp ce postai tu, eu scriam nu am vazut ce ai scris. Nu o sa va pun eticheta, „femeile nu sunt o marfa”(scuze nu m-am putut abtine :D, nu ma bate!), serios vorbind nu intentionez sa atac nici o persoana de pe acest blog. E bine ca mi-ati atras atentia, incerc sa scriu cu mai multa bagare de seama.
Uite care sunt convingerile mele in privinta demisiei lui Basescu.
Chiar daca se iese din blocajul actual, ne asteapta noi probleme, intre timp se cristalazeaza o miscare de dreapta care va fi pe masura USL-ului. Atunci USL-ul, in mod natural cauta sa o inlature, la fel ca pe Basescu, si ajungem in aceeasi situatie. Mai mult de atat, noi suferim ranile bataliei cu Basescu, crezi ca mai putem suferi daune colaterale si in urmatoarele conflicte?
Eu cred ca demisia lui nu are nici un efect semnificativ in imbunatatirea situatiei noastre pe termen lung, fiindca Fat-Frumos ca un Crin nu e mai bun.
Oricum, problema nu o vad la presedinte, ci la guvern si la majoritatea ciudata din Parlament, aici nu cred ca mai e nevoie sa iti mai zic de ce.
În mod normal nu pun prostiile ăstea…nici măcar nu le-am citit…doar titlul..dar sunt nervos..
http://www.gandul.info/news/referendum-2012-ce-minuni-au-facut-primarii-din-cele-50-de-localitati-care-au-raportat-prezenta-de-peste-100-a-venit-mireasa-cu-toata-nunta-la-sectia-de-votare-am-si-poze-exclusiv-9917305
Si cand te uiti ca Observator ne tot povesteste despre cei 7,4 mil.de romani care i-au dat un pumn in plex Basescului…
Bine, pierre, dar 7 milioane accepti?
@ d’Artagnan
O întrebare nemuritoare, pusă mie de un clasic în viață: „Dovezi aveți?” 🙂
1. un min. de interne instalat de citeva luni nu poate sa rezolve problemele de statistica creeate in ultimii 20 de ani.
2. In germania, ca ex. sunt 195000 cetateni romani cu domiciliu in ge, conform statisticii germane si ca. 450000 de cetateni germani proveniti din Ro. Acestia din urma si cei dinainte, deci ca. o juma de mio, isi pot lua oricind dubla cetatenie fara sa fie obligati sa informeze autoritatile germane. Ce se-ntimpla cind mor unii díntre ei? Certificatu de deces e facut de nemti, nu au habar ca astia au fost si romani, romanii nu vor afla niciodata ca a murit un cetetean de al lor.
Cu alte cuvinte e imposibil de stabilit cu exactitate citi au dreptu la vot.
Deci e absurd sa impui cvorum cind nu stii din ce!
1. Asa-i. Dar asta nu-l indreptateste sa faca afirmatii lipsite de acoperire(actualizarea listelor)
2. Cvorumul a fost sugerat de CE, si logic intr-un caz in care intreg fundamentul constitutional si administrativ este pus in discutie prin referendum. CE nu stia insa ca la noi este un haos indescriptibil.
cvorumu a fost sugerat de barosso, un comunist pin-la prasele, unu care habar nu are de ce se-ntimpla-n Europa, nimeni nu stie care sunt implicatiile circulatie libere.
N-as vrea sa fiu gresit inteles, sunt un european convins, cred insa ca legile, gindirea traditionala trebuie adaptate la noile realitati.
P.S Acelasi haos e si la nemti, nici ei nu stiu citi nemti exista-n lume! ca sa nu mai vorbesc de evrei!
Barroso a sugerat, dar initiativa nu a fost a lui 🙂
Tocmai de aceea acaesta amanare este inutila. Referendumul nu poate fi validat in nici o situatie, va iesi scandal prea mare. Dar ramane Crin la Cotroceni, sa se mai lafaie acolo o luna.
Teama mi-e, Aramis, ca din motive de sume pe baza de populație (fonduri europene), UE nu va fi foarte fericita sa afle ca e posibil sa o fi tepuit de ceva bani
Aramis, oricum am da-o situatia e absurda, nici macar nu stiu pa cine sa-njur, pa cine sa fac vinovat, singura chestie care ma linisteste e, ce am mai spus pe aici de citeva ori, o tara poate functina si fara guvern si fara presedinte, uneori chiar f. bine!
Mult mai tare ma nelinisteste seceta asta ingrozitoare! Am vobit la telefon cu nasa, mie nu mi s-au facut rosiile ca e prea frig si prea umed, iar ei nu s-au facut dn cauza secetei, i-a secat si putu!
De aceea spuneam ca lumea, inclsuiv Ro, merge inainte. Cu sau fara Basescu, si sper in curand fara Crin si Ponta. Seceta este o problema anul acesta. Nu ma pricep prea bine, cultiv si eu de hobby cateva rosii, dar pamantul crapa daca nu se iriga in fiecare zi.
Observator, nu e nici o problema, Ro oricum nu e-nstare sa-si traga banii promisi din EU, sau altfel spus EU a atit de schmecker sa-i duca de nas si sa inventeze zeci de sicane ca sa nu dea nimic.
@Observator
Eu orgolios? cum? cand?
Fara suparare, dar cred ca ati gresit persoana.
Va provoc sa imi demonstrati ca sunt orgolios.
De Traian Basescu ziceam. Nu știam ca faci si tu politica si nici in business nu știam ca ne-am ciocnit.
@Observator,
Scuzele mele, nu am inteles cum trebuie, postarea era ca raspuns la alte 2 postari, m-au derutat. Am presupus gresit.
Despre ICR.
1. de ce un inventator e obligat sa faca credit la banca sa-si bage pielea in saramura pt. a-si realiza inventia, inventie care aduce locuri de munca si impozit?
2. de ce bugetu ar fi obligat sa finanteze traducerea operelor unor oameni de cultura sau participarea unora la congrese in juru lumii?
3. daca un om de cultura ajunge celebru si-si vinde tablourile cu milioane nu credeti ca se va muta la Monaco?
4. Patapievici and Co se considera oameni de dreapta, tipic Romanei, mai toti oameni de dreapta sunt bugetari, de ce stau cu mina-ntinsa la stat, de ce nu se descurca singuri.
5. De ce ar trebui subventionata cultura internationala si nu ar trebui subventionata cultura nationala, de ce nu ar trebui subventionat sportu la sate,
sau cresterea viermilor de matase?
6. Citeam ca baietii de la ICR au facut, cu mari cheltuieli, un congres in Suedia si au vorbit de Caragiale. Hai sa fim seriosi, ii doare exact in cur pa suedezi de Caragiale, citi dintre voi ar pierde timpu la o conferinta mongoleza in care ar fi vorba de poietu Alma Ata?
Am comparat de nenumarate ori ICR cu Goethe Institut, nu se potrivesc de loc, nici scopu, nici modu de finantare, nici modu de organizare sau de subordonare.
Perfect grait-ai cu privire la dreapta bugetara
Poate ma lamuresti si pe mine.
Cum se face ca o anumită parte a dreptei, e dreapta, dar numai cu finanțare de la buget?
O fi, dar nu stiu despre care parte vorbesti. Care este acea parte a dreptei care este dreapta numai cu finantare de la buget? Nu sunt lamurit cu privire la continutul afirmatiei, nu fac vreo contestare.
Tu pui sub semnul intrebarii ICR sau pe Patapievici? Intre noi fie vorba, capitalul de imagine pe care l-a castigat Romania in urma unor prestatii precum ale ICR in ultimii ani este semnificativ, iar costurile asociate mult mai scazute decat cele cauzate de distrugerea aceluiasi capital de imagine de catre Ponta&Co, (fara pretentie de exclusivitate), e drept, cu viteza mult mai mare decat ar putea-o face vreodata orice activitate de promovare culturala bine facuta.
Conteaza mai putin daca opiniile unui om sunt de dreapta sau de stanga. Conteaza buna credinta, profesionalismul, consecventa si daruirea asociate discursului si activitatii sale. Este mult mai usor sa actionezi populist si sa te faci placut maselor prin atitudini revolutionar-indignate sau fals-compatimitoare, decat sa incerci sa aperi si promovezi idei a caror singura calitate este aceea ca au o mare sansa sa aiba valoare de adevar, sau cel putin nu au nevoie de numaratoarea voturilor pentru a avea valoare.de adevar.
Eu sunt ferm convins ca intotdeauna o sa am de ce sa fiu mandru, sau cel putin sa nu ma simt jenat de faptul ca sunt conational cu Patapievici, oriunde m-as afla printre straini, in vreme ce o sa-mi vina sa intru in pamant de rusine de ma voi gasi in situatia de a comenta votul cu escorta a lui Mazare.
Mă apuc sa scormonesc dupa vinovați. Știe cineva care a fost numărul persoanelor de pe listele de vot de la referendumul lui Nastase pentru Constitutie? A fost un referendum cu cvorum. Sunt foarte curioasa cum a evoluat numărul votantilor intre 2003( data acelui referendum) si 2012.- asta si referitor la pct 1 din comentariul lui neamtu tiganu
Listele erau actualizate destul de bine. Fusese un recensamant in 2001, mai bine organizat decat cel din 2011. Nu mai stiu cifrele, dar ele pot fi gasite probabil in vreo decizie a CCR cu privire la referendumul de vlaidare a Constitutiei.
Desfasurarea recensamantului la 10 ani este o problema. Cat timp populatiile erau destul de stabile, schimbarile la nivelul populatiilor nu erau semnificative de la an la an. De vreo doua decenii incoace populatiile se foiesc de mama focului. Extern si intern. Perioada de 10 ani este prea lunga si recensamantul nu mai poate indeplini principala sa menire: informatii fiabile pentru decidenti si politicile lor cam umblatoare.
Franta a renuntat la acest tip de referendum. Ei recenzeaza cate 20% din teritoriu, populatie, localitati (intr-o anuumita structura savanta) in fiecare an si actualzieaza datele anual astfe. La 5 ani, toata „poza” este intreaga. Poate ar trebui sa luam modelul.
…si totusi trebuie,noapte buna…
Va cucciuccainargi,cu stime!
Multumim, si tie. Ar trebui sa avem un semnal ceva, sa dam stingerea la un moment dat.
@neamtu tiganu,
nu a fost vorba de niciun congres despre Caragiale la Stockholm.
A fost o intalnire la sediul ICR Suedia,iar tema a fost o paralela-trasaturi comune intre 2 mari dramaturgi,Caragiale si August Strindberg.Au participat scriitori,dramaturgi romani si suedezi,s-au citit alternativ fragmente din piesele celor doi.Eu zic ca a fost destul de interesant.
Si inainte de a lua in derizoriu activitatea ICR in general,a ICR Suedia in particular,citeste putin despre ce inseamna o treaba culturala bine facuta.Poate pe viitor te abtii sa mai vorbesti asa usor despre chestii pe care nu le cunosti.
http://www.icr.ro/icr_stockholm_implineste_5_ani
Iti pot da sute de ex. de conferinte interesante. In domeniu tehnic exista mii de conferinte, in toata lumea. La multe dintre ele se plateste intrare, in germania la o conferinta tehnica buna costa peste o mie de euroi, fara cazare si transport. Goethe Institut organizeaza printre altele cursuri si examene de lb. germana, vrei sa-ti spun cit costa un curs si un examen?
Cu alte cuvinte, sunt sigur ca a fost interesant, sunt sigur ca si o conferinta despre salvarea animalelor mici din gaurile de foraj ar fi interesanta, io nu pun problema „interesului”, io pun problema finantarii, repet, de ce trebuie bugetu Ro sa sustina asta? Poate ca ar fi mai interesant sa finantezi o trupa de teatru, a lu Malaele de ex. care sa mearga la sate si sa faca acolo ceva misto? sau poate ar trebui sa finantezi sportivii care participa la olimpiade! sau poate copiii, sau poate spitalele, sau invatamintu, sau sperantele muzicii.
Intotdeauna exista astfel de controverse legate de oportunitate,mereu se va gasi unul ca tine sau ca mine care sa vrea chestii diferite.
Scopul ICR nu este popularizarea culturii de masa la sate si orase si,sunt convins,tu stii bine asta.Scopul este sa ajute cultura romaneasca sa scoata nitel nasul in lume,sa se imbrace cu haine curate,sa socializeze.Din punctul asta de vedere,ICR Suedia mai ales,a facut o treaba excelenta.
Bun . Sa continui eu cu presupunerea ta presupunem ca cei care nu s-au prezentat (8 milioane din cifra inaintata de ei) au facut-o pentru ca se opun demiterii. Atunci intrebrarea este : de ce nu s-au dus la vot ? Simplu: sunt atat de tampiti ca nu si-au dat seama ca ar deveni majoritari … Sau ca sunt putiuriso de p[ute pamantu sub ei. Si nesimtiti . Genu „muieti is posmangii?” . Si PDL elul lor la fel de cretin .. auzi sa ai majoritate si sa boicotezi! Sa ratezi ocazia unei victorii cu 60% ! Astora le manaca gastele din straita..
Cestia nasoala este c aprea multa smceheie te duce la stfel de finaluri. In final inceo si ceilati sa joace murdar … si graba mai invoci regulile de care ti-ai batit joc. Ca bataie de joc este sa ceri cvorum si apoi sa zici boicot.
.
🙂
Ai vrut sa fii insolent, sa mi-o platesti?
@ Aramis
Cu mine vorbești? Nici vorbă. Mă amuza Ghiță. Cu tine discuta?
Comenta la articol, cum te-a amuzat daca n-ai citit?
@ Aramis
1. Crezi că ești singurul care a emis ideea cu „cine nu s-a dus la vot înseamnă că a votat pentru Băsescu”? Cel puțin încă 4 persoane inclusiv Băsescu au zis ceva similar.
2. Tu crezi că îmi aminteam ce ai zis tu în articol? L-am citit în diagonală. A trebuit să-l recitesc ca să înțeleg la ce te referi.
3. Crezi că n-am altceva mai bun de făcut decât să stau să-ți încurajez „inamicii”? Tu chiar trăiești cu impresia că universul se rotește în jurul tău.
4. Insolent? Sunt tentat să-ți înnod urechile data viitoare când ne vedem. Și de data asta nu scapi doar cu vreun citat latinesc. Și ce să-ți plătesc? Că te-ai amuzat la gluma tâmpițică de ieri? Ești exagerat de senzitiv popo. Relaxează-te că n-am nimic cu tine. Sunt de cele mai multe ori prea direct, tocmai pentru a evita neînțelegerile.
Da’ce te-a apucat? Sa-ti comand niste indulgente?
Nu te pot contrazice, trebuie sa recunosc ca ai dreptate cand spui:
„Cestia nasoala este c aprea multa smceheie te duce la stfel de finaluri. In final inceo si ceilati sa joace murdar … si graba mai invoci regulile de care ti-ai batit joc. ”
Dar sa ceri cvorum si apoi sa zici boicot, nu mi se pare bataie de joc, ci adaptare din mers datorata absentei strategiei. E greu de stabilit acum cine a gresit mai apasat, cine a inceput si toate alea, important acum este ca pierderile sa fie minimizate. Nu de partea unei tabere sau alteia, vorbesc de Romania.
Iar prima parte era doar presupunerea pe care sunt liber s-o fac, la presupunerile celor din USL, care organizeaza referendum siguri pe victorie, cu lozinci gen „Crin rules!Victorie”…etc… si pentru ca nu le-a iesit cum au vrut, vor sa-si anuleze propriul referendum. Ce mi-ar place sa joc si eu poker asa. Cand nu-mi convin cartile, le mai fac o data, si daca nu castig, mai jucam o data. Pacat ca nu ma lasa partenerii daca intelegi ce vreau sa spun.
De abia acum incepe balul adevarat:
http://www.rtv.net/procurorii-parchetului-general-verifica-listele-electorale-de-la-referendumul-din-29-iulie_38623.html
O fi zis CCR ca listele electorale sunt falsificate? Atunci procurorii trebuie sa vada cum e cu falsul in acte publice. Si sa stabileasca vinovatii.
Daca CCR a zis ca listele sunt gresite, procurorii au o problema: ei nu se ocupa de greseli. Poate se ocupa cu abuzul in functie. A cui functie vom vedea. Sa vedem cine s-a sesizat.
Eu zic ca bataia este spre fraudele din sectii.
Ar fi senzational daca cineva ar indrazni in Romania ultimilor 20 de ani sa starneasca putin musuroiul.Sen-za-tio-nal!
Acolo trebuie niste pedepse clare, rapide si rationale. Vor fi rapid descurajate fraudele.
ooops, nasol de tot „Horia-Roman Patapievici, fost preşedinte ICR: „Actuala putere a rupt orice legătură cu intelectualitatea” „.
mi se pare extrem de tragic, auzi domne sa rupa legatura cu intelectualitatea!
Pai da, ce ne trebuie noua niste intelectuali cu orientari occidentale, nu? Sa puna mana pe munca!
Noi muncim, nu gandim!
Vrem paine ieftina!
domnu Kain, nu exista intelectuali cu preocupari occidentale si altii cu preocupari orientale, un intelectual e un intelectual, atit, in momentu in care are „orientari”, atunci inseamna ca nu gindeste liber, inseamna ca nu e intelectual.
Mi se pare o mare nesimtire ca patapievici sa monopolizeze termenu de „intelectual”, asa cum au monopolizat si termenu de „anticomunist”.
Intelectualii sunt liberi sa aleaga, vreu sa zic ca majoritatea au preferinte occidentale, si excursille in fosta URSS le aduce aminte de reumatism.
Ce vreu eu sa zic, e ca USL vine cu „iz sovietic”. E doar o impresie, poate mi se pare mie, m-au lasat rece in ultimul timp, poate din cauza aia.
Am o nelamurire… nu sunt sigur daca exista o legatura intre guvernarea USL si „Vocea Rusiei”. Problema e ca pana acum se inteleg de minune.
Nu va ridica cateva semne de intrebare?
Porthos
Casandra a scris cateva lucruri la care merita raspuns. M-am abtinut, in mod intentionat, pentru ca am vrut sa economisesc timp si resurse tratand chestiunea in partea a 2-a a articolului meu, pe care sper sa o pot pune pe „hartie” in scurta vreme.
Astazi , pe seara, plec pentru doua saptamani intr-un loc cam izolat. Te rog mult, daca poti sa amani raspunsul tau pana cand voi reveni, pentru a participa si eu la discutie.
Astazi raman aici cam pana la orele 16.00, cu scurte pauze in care imi voi face bagajul si mai inspaimantotor.
No problem, o sa pun in alt episod chestiunea Te invidiez si iti urez doua saptamani pe placul tau!
Sunt unul dintre cei care au refuzat invitatia la intrebarea daca gaunosenia lui Antonescu si tupeul lui Ponta trebuie sa inlocuiasca necioplirea lui Basescu. Multi, putini, cati or fi fost. Din punctul meu de vedere, remarcabil de multi.
Nu inteleg exact ce anume urmeaza acum sa se numere si determine, dar ma urmareste obsesiv senzatia ca stricam jocul in vreme ce anume parti implicate se chinuie sa interpreteze a posteriori regulile. Niciodata nu s-a refacut numaratoarea populatiei dupa exercitarea votului, ci s-au stabilit procentele functie de listele existente. Toata lumea stia regula jocului, de altfel impusa de PSD acum ceva timp, daca erau dubii cu privire la acuratetea intregului din care se vor socoti procente, aceasta chestiune trebuia ridicata anterior. Reperele nu se refac functie de rezultate, asta este o abordare lipsita de self-respect si consideratie pentru proces.
Intrebarea despre motivele invocate cu privire la suspendarea lui Basescu a ramas undeva suspendata in neant si se vorbeste despre cati il mai sustin si cati nu pe Basescu, total INDEPENDENT de aceasta chestiune. Pun pariu ca 99% din cei care au votat DA nu au citit in viata lor Constitutia si ca un procent important nici nu stie ca avem Constitutie, sau ce este de fapt aceea. Se pare ca dintre adversarii inteligenti ai lui Basescu, prea putin sunt constienti de faptul ca manipularea si asmutirea maselor asupra oponentului apeland la impulsurile lor viscerale si nu la discernamant, reprezinta o arma extrem de periculoasa.
Inlaturarea pe aceasta cale a lui Basescu ne va face la fel de mult rau pe cat mineriadele de pe vremuri, aratand tuturor ca, in fond, Romania este doar o tara disputata de gasti politice, cu o societate civila fragila si in deruta, care isi imagineaza prosteste ca poate sa asocieze vreo disputa de idei acestei paruieli imunde.
„Inlaturarea pe aceasta cale a lui Basescu ne va face la fel de mult rau pe cat mineriadele de pe vremuri, ”
poti sa dezvolti aceasta idee, in ce consta raul si de unde vine raul… cred ca exagerezi si dramatizezi, unii au comparat cu nazismu, altii cu tzunamii, cutremur, hai sa fim seriosi, nu are absolut nici o importanta, cu basescu sau fara, tot un draq, nu opreste basescu seceta… daca te referi la investitori, esti pe o linie gresita, investitorii au mari probleme cu criza, nu cu basescu, nici macar evolutia leului nu-i relevanta.. asa ca linisteste-te, aseaza-te binisor, bea o bere rece..
P.S V-as ruga sa nu mai vorbiti de asmutirea maselor, e pur si simplu jignitor, nu domnule, masele nu sunt asmutite, masele sunt nemultumite, e firesc ca cineva sa plateasca.
Dupa cite stiu atunci cind a fost eliminat Ceausescu nu s-a respectat nici Constitutia nici drepturile omului, apropos, a violat ceausescu constitutia?
Un guvern, niste politicieni sunt pusi acolo pt. binele poporului nu pt. respectarea constitutiei, atunci cind poporului ii merge rau acestia trebe sa plece, sa vina altii, f. simplu.
Asa e si la un concern, sefu concernului e pus sa cistige bani, poa sa respecte toate legile din lume, daca nu cistiga bani va fi schimbat, la fel cu un antrenor de fotbal… asta-i adevarata lume, asta-i ideologie de dreapta!
Romania s-a remarcat in ultimii 2-3 ani prin relativa previzibilitate si capacitate a sistemului politic de a reactiona la derapajele bugetare si a corecta deficite. Pare usor, insa in fapt trebuie ceva sange pentru a lua masuri nepopulare, dar necesare . Nu dezbat acum ca au fost cele mai bune sau nu, dar semnalul dat investitorilor in zona a fost oarecum pozitiv, iar capitalurile au stat cuminti, insa cu arma la picior din cauza volatilitatii generale. Zona EURO are mari probleme, si o criza majora poate izbucni oricand. Ocupat pana peste cap cu Grecia, Spania, Italia, nucleul decizional al EU este iritat la culme sa constate ca are de-a face cu derapaje importante de la regulile politice acceptate ca membru al EU in tari precum Ungaria si Romania. Semnalele transmise in acest moment de Romania spun ca gradul de imprevizibilitate creste si ca, structural, sistemul este unul fragil si departe de a fi consolidat o traditie democratica adevarata. Aceste semnale nu raman fara raspuns, atat oficial, cat si efectiv. O crestere cu 5% cursului este doar varful vizibil al aisbergului.
Vreau sa intelegi, de la bun inceput, ca nu sunt membru sau fan PDL, ori Basescu. Eu analizez situatia din perspectiva business ului, pentru care consider ca cea mai importanta conditie este previzibilitatea, in legatura cu care fac mari reprosuri politicului. Pietele sunt piete si nimic nu este sigur, dar inducerea unui grad mare de imprevizibilitate prin decizii politice, ori ca urmare a disputelor politice, reprezinta un factor cu caracter VOLUNTAR, din care cauza evitabil. Din nefericire, este ultima consideratie a politicienilor in actiunile lor, daca are vreun loc.
Imi pare rau, nu am nimic de retras cu privire la asmutire. Nu eu sunt cel care a scris afise, (menite sa atraga atentia asupra neconstitutionalitatii actelor prezidentiale, nu-I asa?) gen “ti-a luat pensia, tu i-ai functia”. Realitatea este ca dusmanii politici ai lui Basescu au reusit o uniune pentru a exploata ce a mai ramas din furia populara generata de actiunile de reducere a veniturilor bugetarilor, care constituie grosul celor care au spus DA pentru demitere. Aceasta oportunitate, precum si iminenta apropierii de final sau de deschiderea unor procese care vizau personaje importante, au generat urgenta si nevoia de a-l stopa pe Basescu, vazut ca ochestrator din umbra, si nimic altceva. Este o iluzie sa-ti imaginezi ca cineva va creste veniturile in termeni reali a celor care astazi au fost folositi impotriva lui Basescu. In termeni nominali, poate, dar urmareste inflatia. Acest hold-up nu va aduce nimic poporului, dauneaza business ului, in general, (desigur, unele poate vor fi privilegiate in prima instanta), dar era vital pentru o mana de politicieni si tragatori de sfori.
@ neamtu tiganu
Athos a spus clar:
„Inlaturarea pe aceasta cale a lui Basescu ne va face la fel de mult rau pe cat mineriadele de pe vremuri, aratand tuturor ca, in fond, Romania este doar o tara disputata de gasti politice, cu o societate civila fragila si in deruta, care isi imagineaza prosteste ca poate sa asocieze vreo disputa de idei acestei paruieli imunde.”
„Inlaturarea pe aceasta cale” – adica nu e o suspendare justificata, e un abuz al majoritatii. Ca e Basescu sau altul, dupa cum ati spus, are o importanta mai mica.
Nu vedem padurea de copaci, asta incerca Athos sa zica. USL face circ in jurul lui Basescu ca sa ne distraga atentia de la lucruri mai importante.
nu am inteles cum adica „pe aceasta cale”, pe care cale, s-a organizat un referendum, cea mai democratica metoda de a consulta poporu, ce legatura e cu mineriada, s-a facut referendum la mineriada?
„aceasta cale” inseamna ca basescu nu e demis din cauza ca a incalcat constitutia, ala e doar un pretext ca sa il suspende. In campanie nu a fost nici un afis pe tema asta, majoritatea s-au axat pe taieri salariale, masuri de austeritate nefericite, care asa rele cum au fost a ajutat Romania sa nu mai fie pe pierdere. Masuri pe care ei nu le-au sustinut, dar de care acum se bucura. Si cand lucrurile inceapeau sa mearga ceva mai bine, sau cel putin nu mai eram in derapaj economic, ne-au trantit referendum-ul.
Mersi Kain, este corecta interpretarea.
d’Artagnan:stiti cumva cine organizeaza cursuri de analfabetizare? cred analfabetismul este o conditie indeplinirea careia nu poti avea astazi succes in viata.
Athos,
Daca intr-adevar ai dreptate si doar 750.000 de oameni din cei care au votat DA au citit Constitutia e foarte grav nu atat pentru ca marea majoritate a votantilor anti Basescu sunt neinformati, cat mai ales pentru ca, tinand cont de procentajele obsinuite la vot (raportate la acelasi numar de 18.200.000 de votanti) sunt de maximum 60%( adica un maxim de 11 milioane de cetateni cu drept de vot). Cum banuiesc ca o mare parte din ei au fost la vot si pe 29 iulie rezulta ca de obicei soarta ne-o decide o majoritate neinformata.
(Eu am votat si am votat DA).
Si mie mi se pare ridicol sa facem numaratorile dupa ce am votat (ca sa fiu sincera eu nu cred ca suntem nici 18.200,000 de votanti, dar nici 16.000.000. cum trambiteaza altii). Am identificat pe luju.ro (nu stiu cat de credibil e site-ul) un scan dupa decizia curtii cu privire la referendumul din 2003 de unde rezulta ca atunci eram in jur de 17.800.000 de votanti. Cum am ajuns in 2012 la 18.200.000 nu e treaba mea sa verific. Avem autoritati competente, platite din bani publici.
Insa, atata vreme cat Curtea Constitutionala a decis ca mai are nevoie de date ca sa stabilesaca daca s-a atins sau nu cvorumul, nu e vina Curtii. Ei nu trebuie sa ne numere si, asa cum au spus, datele primite suntcontradictorii.
Asa cum spuneam mai sus, eu sunt printre cei care cred ca numarul total de votanti e umflat (citeam un articol de ieri semnat Alina Mungiu care sugera acealsi lucru) si toata clasa politica a cooperat sa nu se schimbe nimic si asta pentru ca votanti mai multi insemna mai multi parlamentari, mai multi consilieri, etc. Odata si odata trebuia sa se rupa pisica. Odata si odata trebuia sa se faca si aici curatenie.Nu ma vaicaresc acum ca pretul platit pentru aceasta curatenie e caderea lui Traian Basescu / PDL sau caderea USL. Putin imi pasa si de unii si de ceilalti. Insa, cu o clasa politica asa cum e clasa politica romaneasca cel mai mult platim noi toti – am devenit cu siguranta o societate necredibila si pentru acest lucru fiecare ministru al MAI din ultimii ani are o raspundere.
Aramis: prezentati un punct de vedere cu logica sa. Tot asa cum exista, in opinia mea, o logica si in opinia curtii constitutionale: este mai usor sa refaci o lista electorala cu referinta la o anume zi, 29 iulie in cazul nostru, decit sa refaci votul alegatorilor. Desigur ca, cu usele in majoritatea primariilor, curtea a cam pus cruce presedintiei dlui Basescu, tot asa cum cred ca procuratura a luat o copie a listelor electorale nu atit pentru a verifica suspectate fraude pe 29 iulie, cit pentru a verifica viitoare abuzive comprimari ale acestor liste de catre primarii uselisti. Asta are ca arma dl Basescu si pe aceasta o utilizeaza. Sigur, in masura in care arma va mai putea ochi ceva: timpul curge, zic eu, in defavoarea dlui Basescu, asa incit e posibil ca procurorii sa se limiteze doar la anchetarea reclamatiilor privind suspectatele fraude din 2009. Personal, ma astept – si desigur ca ma pot insela – ca, in urmatoarele zile, sa existe un moment de la care sa inceapa o debandada in jurul dlui Basescu, pe masura ce apropiatii sai vor gasi solutii personale alternative la dl Basescu. Nu este usor sa stai, timp de 40 – 45 de zile, strins uniti in jurul unui personaj care, in aceasta perioada, nu este nimic si nu poate oferi nimic. Nu de alta, insa in perspectiva alegerilor din toamna, nu mai ramine timp pentru nici un proiect si atunci starea de ruina a proiectului usele va insemna totusi ceva pe linga nimicul acesta. Nu cred ca va fi usor de inventat ceva pentru cistigare alegerilor din toamna, insa, cum dreapta romaneasca stringe fara probleme cam o treime din voturi ori de cite ori urmeaza un drapel pe care il considera credibil,depinde cum va fi drapelul care i se va flutura.
d’Artagnan: am reusit sa fac singur primii pasi catre o analfabetizare perfecta, dar nici chiar asa de repede, asa incit corectez: „stiti cumva cine organizeaza cursuri de analfabetizare? cred ca analfabetismul este o conditie fara indeplinirea careia nu poti avea astazi succes in viata”.
dlnimeni – asa e, se pare ca si eu invat. Acum incerc totusi sa corectez
Daca intr-adevar ai dreptate si doar 750.000 de oameni din cei care au votat DA au citit Constitutia e foarte grav nu atat pentru ca marea majoritate a votantilor anti Basescu sunt neinformati, cat mai ales pentru ca, tinand cont de procentajele obsinuite la vot (raportate la acelasi numar de 18.200.000 de votanti) sunt de maximum 60%( adica un maxim de 11 milioane de cetateni cu drept de vot) SOARTA NE-O DECIDE O MAJORITATE NEINFORMATA. Cum banuiesc ca o mare parte din ei au fost la vot si pe 29 iulie rezulta ca de obicei soarta ne-o decide o majoritate neinformata.
(Eu am votat si am votat DA).
Uite asta e motivul pt care imi place mie democratia, nu trebuie sa fi cult, nu trebuie sa dai nici un examen, nu trebuie sa fi mai bun fata de restul, ca sa poti vota.
IQ-ul unei populati are o distributie normala, ca un clopot(clopot-ul lui Gauss), partea inferioara(debilii si retardatii) nu au dreptul sa voteze, mare majoritate, grosul, e o masa neinformata(din ce ati dedus). Restul, cei pe care ii duce capul, cei pe care societatea se inalta, sunt minimalizati de majoritate.
De multe ori degeaba esti informat daca nu ai si cu ce sa procesezi informatia, daca nu ai cu ce sa filtrezi manipularile.
Nimic nou, asa e democratic, cei multi decid, nu se specifica cei multi dar sa fie dintre cei informati… ca nu ar mai fi democratie atunci.
dlnimeni
M-aţi întrebat pe mine sau pe Athos?
d’Artagnan: pe dumneavoastra, de ce, Athos stie mai bine?
Intrebarea a fost o gluma, oricum.
A zis ceva Athos de cei care n-au citit Constituţia şi am crezut că…
Observator, partea din comentariul dvs. cu cei 750000 nu este pentru mine.
Cu siguranta cel mai bine stie Athos
Porthos
Mă grăbesc să-ţi dau vestea cea bună: Daniel Morar încă 6 luni în fruntea DNA.
@ d’Artagnan
Mă bucur că te bucuri. Nici mie nu-mi displace omul. După cum și Codruța Kovesi îmi e tot mai simpatică după ce a demonstrat că acuzațiile de plagiat în cazul ei au fost apă de ploaie.
Dl. Morar are încă o dată ocazia să prindă niște pești mari: Necolaiciuc, Ridzi, Udrea, Videanu, Stefan-Pinalti, etc. Ca să nu vorbim de rechinul-balenă și puii săi.
Eu nu stiu, va intreb, Codruta si Morar, au fost numiti politic?
Da.
Pai si atunci nu vine USL-ul sa ii dea jos? adica asa e „normal”, pana acum asta au facut, au „depolitizat” conducerile PDL-iste.
Sunt timizi acum? Nu inteleg…
@ Kain
Par să fie suficient de apolitici. Dacă atacă și piesele grele ale PDL-ului, din partea mea pot să rămână în funcție. După un prim-ministru (Adrian Năstase) băgat la pușcărie (de pomană), ce dovadă mai bună că în România a fost eradicată definitiv corupția, decât un Președinte (fie el și suspendat) băgat la pușcărie. 🙂
Am o lectura interesanta pentru doritori.
Dă clic pentru a accesa Price_of_Offshore_Revisited_120722.pdf
Si sinteza ei:
Dă clic pentru a accesa The_Price_of_Offshore_Revisited_Presser_120722.pdf
Pentru Porthos:
http://taxjustice.blogspot.ro/2012/07/the-price-of-offshore-revisited-and.html
@ casandra
Vacanță plăcută! Ne auzim când te întorci. Din păcate abia diseară am mai mult timp pentru citit, așa că nu îți voi putea răspunde în timp util.
PS: Unde pleci?
Munte. Muuult munte. Sus.
Frumos! Distracție plăcută încă o dată. Plec și eu, dar la mare. Ocazia perfectă pentru a terminat de citit cărțile pe care le-am cumpărat în ultimele săptămâni.
Si tie vacanta frumoasa!
pierre, sa nu imi spui ca nu-i asa, ca nu te cred 🙂
http://www.rtv.net/oprisan-despre-prezenta-record-la-vot-din-vrancea-oamenii-au-un-patriotism-peste-media-nationala_38663.html
@Observator,
nu baga in seama ineptiile individului.Adevarul este ca au inceput sa-i tremure chilotii.
Ponta: Cetăţenii români care au domiciliul în străinătate vor fi scoşi de pe listele electorale.
Iar o sa dea UE cu rigla peste degete.Astia vor cu tot dinadinsul sa se faca si sa ne faca complet de cacao.
Ponta spune tampenii. Chiar tampenii, daca a spus chiar asa. Ai un link?
Trebuie doar sa gasim o metoda rezonabila de a scoate din listele electorale pe cetatenii romani du dubla cetatenie care trec la cele sfinte in patria lor adoptiva si nimeni nu anunta si la noi ca nu mai pot vota in veci. Inscrierea voluntara si periodica a celor cu domiciliul in strainatate in listele electorale ar fi poate o solutie.
Inscrierea automata a celor cu domiciliul in Romania poate are o ratiune, autoritatile ar trebui sa fie capabile sa certifice faptul ca sunt in viata. Dar pentru cei cu domiciliul/rezidenta in strainatate trebuie sa vedem o solutie.
@Casandra,
Ponta este o calamitate nationala.
http://www.realitatea.net/ponta-romanii-din-strainatate-ar-trebui-scosi-de-pe-lista-electorala-din-romania_981313.html
Pierre, an observat ca esti bine informat in materie de legi: ce inseamna exact „domiciliu”?
Cărei circumscriptii electorale il atasezi pe cetateanul cu domiciliu in străinătate? Legea noastră cu privire la listele electorale permanente se referă la care cetățeni romani? Ii include pe cei cu domiciliu in străinătate? Sau se limiteaza la cei cu domiciliu in România si resedinta in străinătate? Întreb si eu sa vad dacă e sau nu catastrofa.
@dlnimeni,
referendumul nu poate fi validat doar pentru ca intre timp Ponta mai rade vreo 2 mil suflete ratacite de pe liste si iese la socoteala cvorumul fatidic.In cel mai bun caz pentru USL,referendumul va fi anulat,dupa cum a sugerat ieri judecatoarea Aspazia.(imi place grozav numele asta,daca as avea o fata,m-ar tenta grozav s-o numesc asa).
Daca referendumul va fi anulat,o sumedenie de probleme grave vor cadea in capul bravului cuplu Ponta-Antonescu.
Cred ca nu este nevoie sa detaliez sustinerea mea.Voi spune doar ca daca as fi stiut de la inceput cvorumul corect,respectiv cati o sa gaseasca acasa primarii USL dupa ce vor bantui infierbantati ulitele patriei,ieseam si eu la vot. 🙂
Kain
Iau cu copypaste…
„Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a asigurat, joi seara, ca nu va face nicio numire la conducerea DNA, atat timp cat la conducerea tarii se afla un presedinte interimar.
Corlatean a declarat, la Digi 24, ca va respecta recomandarile Comisiei Europene in acest sens.
„Exista o recomandare foarte ferma din partea Comisiei Europene cu privire la nerealizarea unei propuneri de nominalizare de procuror sef DNA in perioada de interimat prezidential in Romania. Deci nu este o surpriza ca nu fac nicio propunere in aceasta perioada de interimat”, a precizat ministrul.
Kovesi a prelungit cu sase luni mandatul lui Daniel Morar la sefia DNA
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a prelungit mandatul lui Daniel Morar la sefia DNA. Mandatul lui Morar expira la 12 august si a fost prelungit cu inca sase luni.
Potrivit legii, doar ministrul Justitiei este cel care poate cere intreruperea acestui mandat, iar CSM ar urma sa aleaga o alta persoana pentru a ocupa aceasta functie.
Decizia finala apartine insa presedintelui Romaniei”
„Potrivit Legii 303 privind statutul magistratilor, procurorul general este numit de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.”
Mandatul Codruţei Kovesi se termină la 2 oct.2012.
Multumesc frumos.
Recomandarile pentru USL sunt apa de ploaie, iar interimatul discret al lui Crin s-a vazut cat de discret e.
Deci asta e una din cauzele grabei suspendarii.
Eu cred ca vom mai avea parte de cateva surprize neplacute pana pe 12.
Casandra
http://www.gandul.info/news/ponta-cetatenii-romani-care-au-domiciliul-in-strainatate-vor-fi-scosi-de-pe-listele-electorale-9918610
E fara ghilimele, nu-l citeaza. E prea gogonata treba asta. Nu cred ca a spus intocmai asa si doar atat. Eu astept si alte informatii.
Pierre (multumesc, @pierre) are o informatie mai buna:
„”Trebuie să începem verificarea situaţiei reale a evidenţei persoanelor, în special pe cele patru direcţii care ar putea genera diferenţe între listele electorale şi realitate. În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi pastrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România”, a spus Ponta într-o videoconferinţă cu prefecţii.”
Asta este corect. Cei cu domiciliul in strainatate nu mai trebuie sa figureze pe listele electorale utilizate la alegeri locale sau la alegeri parlamentare pentru colegiile interne. ei sunt la colegiile din strainatate. Vezi, Ponta nu este chiar asa o calamitate!
Daca tot avem o luna de cosmar pentru verificarea listelor electorale, macar sa o facem cum se cuvine si sa nu risipim resursele si prilejul.
Pai, daca inteleg bine, tu spui ca Ponta spune ca trebuie evitat sa fie numarati de doua ori…
Dar asta spune? Pentru ca nu vad nici un motiv ca sa nu formuleze fara ambiguitate un astfel de punct de vedere.
Baieti, v-am trimis un link catre noul meu articol, fiti buni si scoateti-l voi din spam. Vi-l recomand, sunt convins c-o sa va placa, mai ales lui Dartalian, care se scandalizeaza feciorelnic ori de cate ori marele si iubitul lui conducator, fragil ca o mimoza, este „improscat cu noroi” cat de putin. Puteti sa accesati linkul si de sub penultimul articol de pe blogul lui Varujan Vosganian sau de pe blogul contelui de Saint-Germain. 😆
Iepurele
Iepure, eu l-am eliberat din spam. Din pacate, incep sa cred ca locul adevarat era in alta parte, si anume la gunoi. Un articol intitulat „scalambul”, este degradant si intentionat jignitor, indiferent la cine se refera, iar continutul confirma pe deplin. Incercand sa amplifici negativul imaginii lui Basescu prin apelul la elemente fizice, ratezi total efectul, cel putin in zona pe care eu o consider frecventabila. Ironia inseamna cu totul altceva, chiar si o injuratura se iarta, caracterul ei injurios este relativ. Dar insistenta pe caricaturizarea unor elemente fizice si apelul constant la un vocabular suburban, denota doar morbiditate si rautate necontrolate. Eu sunt un tip tolerant de felul meu, insa nu am intelegere pentru astfel de argumentatii, asa ca, fara a mai consulta pe nimeni, o sa-l pun unde-i este locul.
Oops, cineva are spada iute aici. Mersi, oricum.
🙂 Gand la gand, voiam sa te sun, chiar ma miram…
@Casandra
Vacanta placuta! Sa ne gratulezi cu un postcard.
@Casandra, Observator,Pierre, d’Artagnan,
Ponta a balmajit-o iar. Va spune ca n-a spus asa ceva, ca de fapt n-a vrut sa spuna asta, ca e scoasa din context,etc. Desi nu cred ca vor avea curajul, ii vad in stare.
@Kain
Intre timp, CCR va transa pe 31 august. Probabil Ponta si-a luat angajamente, desi nu vad cum poate clarifica o situatie atat de complicata in 4 saptamani.
@Aramis,
este incredibil ce pot face acesti iresponsabili.Uitati-va la ei ca la niste inecati care se afunda cu atat mai mult cu cat se zbat mai mult.Si ne trag si pe noi dupa ei.
Am senzatia ca persoana mea nu mai conteaza pentru cei care guverneaza acum Romania.Cineva imi cotrobaie prin buzunare nu numai dupa bani,dar si dupa valori cu mult mai importante decat banii.
Asa-i. Vor incepe sa alerge dupa noi pe strada, sa ne faulteze daca nu ne oprim, ca sa ne intrebe cum ne cheama si daca stam la adresa din buletin. Cei care n-au actele la ei vor fi expulzati, iar cetatenia le va fi retrasa.Cei care au buletinul expirat vor fi extirpati si declarati morti. Si asa mai departe. Pana la urma, banuiesc ca lui Ponta ii va veni ideea cu chip-urile: un chip pentru fiecare roman. Mashto, ce sa zic.
@dlnimeni
E dificil de criticat sau chiar de discutat o decizie a CCR. Cred ca CCR a luat aceasta hotarare pentru a nu putea fi suspectata de partinire. O invalidare imediata ar fi atras acuze majore (ca de fapt e CCR-ul lu’Basescu) iar o validare ar fi fost ilogica legalmente vorbind, putand fi bazata doar pe argumente morale, volatile altfel, iar curtea nu judeca pe astfel de argumente(spre norocul nostru). O validare ar fi fost imposibila.
Pe de alta parte, CCR-ul pune in acest fel in offsaid guvernul „jos basescu”, pardon, guvernul Ponta, si arunca din nou resposabilitatea la politic. Banuiesc ca orice decizie finala va lua, USL-ul va avea de pierdut. Adica daca se va invalida, in urma imposibilitatii autoritatilor locale sa „ucida” sau sa „emigreze definitiv” destui romani, USL pierde. Daca se va valida totusi datorita reactualizarii listelor ,USL-ul si eventuala guvernare de dupa alegerile de la toamna, plus noul presedinte ales, vor pleca cu grava suspiciune ca toata puterea nou dobandita se bazeaza pe o frauda. Singura modalitate din care CCR-ul, dar si ceilalti( vorbesc de partide) sa iasa cat de cat cu fata curata(in conditiile in care noile liste ar duce spre o validare) , ar fi repetarea referendumului conform noilor liste.Iar in acest caz, USL-ul are din nou o problema. Poate chiar mai mare. Va las sa ghiciti care.
Inteleg ca Autoritatea Electorala Permanenta se ocupa de verificarea corectitudinii listelor. E corect? Tocmai a numit Antonescu un vicepresedinte la AEP in locul lasat vacant de actuala presedinta care a fost numita acolo de parlament la propunerea PDL. Asa ca eu zic sa avem incredere ca vom avea liset corecte. Pe de o parte guvern USL, primari multi USL, dar o autoritate condusa de PDL. Zic sa steptam
Legea 35/2008, articolul 22, alineatul 7:
„Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă”
E foarte interpretabil ce e aici, zic eu ca nespecialist si tare teama mi-e ca nu avem nicio cerere scrisa de inscriere
Mai apoi referirea la listele electorale permanente:\
Art. 25 – Listele electorale cuprind cetăţenii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare.
Art. 26 – (1) Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional se întocmesc de către primarul comunei, oraşului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi comunicate primarului de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente care funcţionează la nivelul judeţului pe teritoriul căruia se află localitatea.
(2) Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite.
(3) Listele electorale permanente se întocmesc la comune, pe sate şi, după caz, străzi, iar la oraşe, municipii şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor, pe străzi şi, după caz, blocuri.
(4) Listele electorale permanente vor cuprinde, în ordinea numărului imobilelor în care locuiesc alegătorii, numele şi prenumele, domiciliul acestora, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, seria şi numărul cărţii de alegător, numărul circumscripţiei electorale pentru fiecare tip de scrutin, sau, după caz, al colegiului uninominal şi numărul secţiei de votare.
Aramis, nu este nevoie sa ghicesc. In rest, pare a fi vorba de o terminare a dlui Basescu in doua etape.
Adaug – cu scuzele de rigoare – si articolul meu la tema zilei. Toate cele bune!
Biruinta se scufunda!
Posted on 3 august 2012
Decizia de ieri a curtii constitutionale, intr-un fel surprinzatoare, insa fireasca, daca stai sa te gindesti nitel, este – cred – inceputul inlaturarii definitive a dlui Basescu de la presedintie. Curtea constitutionala spune, in esenta, useleului “aratati ca – potrivit unor liste electorale corecte – cvorumul prezentei la vot a fost indeplinit si il terminam”. Urmind ca dl Basescu sa ramina numai un vajnic navigator in internet. Directia principala a luptei politice se muta, in aceasta luna, in primarii unde, in locul corectitudinii la care indeamna curtea constitutionala, vor avea loc, macar pe ici pe colo, alte tentative de a distorsiona lista alegatorilor: primarii uselisti sa o reduca pe cit posibil, iar cei pedelisti sa o tina supradimensionata; in timp ce primarii independenti, dupa cum le va fi independenta. In fapt, dorinta pedelista de anulare a alegerilor locale, desi aceasta formatiune politica este prima responsabila pentru starea listelor de alegatori, acunde dorinta de refacere a conducerilor primariilor asa cum erau inainte de alegerile respective tocmai in perspectiva revederii listelor de alegatori.
Aceste zile, de renuntare la dl Basescu in doua etape, ar putea fi interesante si pentru macar o parte dintre sustinatorii sai mai influenti, care vor descoperi ca ar trebui sa se descurce si fara el. Si ca si pot. Nu de alta, dar frazele Deutsche Welle sunt foarte clare – as putea sa pariez ca minunata Angelika a primit niste mesaje prin internet de la cetateni romani – si iata ca dl Gitenstein a ramas sa lupte pentru locul al doilea in afirmarea si confirmarea democratiei pe plaiurile mioritice. Urmeaza prima perioada din viata dlui Basescu in care nu va mai fi angajat al statului: nu va fi ofiter angajat al marinei de stat, nu va fi reprezentant in strainatate, nu va fi inspector ministerial ori sef de departament, nu va fi ministru, nu va fi deputat, nu va fi presedinte. Si nu va fi nici sef de partid. Asa ca, dupa o perioada de vorbareata reculegere, ne putem trezi cu reinventari personale ale popilor, damelor, fantilor din cartile sale de joc, care si-ar putea cauta propriile castele, inclusiv baba care o da soldatului si soldatul insusi.
In plus, cuplul Antonescu – Ponta primeste o sansa, poate nesperata, aceea de a avea o perioada de proba de cinci saptamini in care sa arate ca Romania poate fi guvernata si altfel decit in cazul cuplurilor Basescu – Boc si Basescu – Ungureanu. Cetatenii romani i-au luat, deocamdata, in leasing si ramine sa vedem daca vor achita – in toamna – si valoarea reziduala.
Eu va intreb, Ponta-Antonescu nu puteau sa guverneze si cu Basescu presedinte? De ce nu?
De acum pana la sfarsitul luni sunt exact 4 sapatamani, asta e sansa nesperata pentru Ponta-Antonescu, dupa ce au epuizat cele 3 luni.
Pentru mine e destul de clar ce pot realiza domnii Ponta-Antonescu, mi-au ajuns 3 luni de proba. Poti numara realizarile lor pe degetele de la o singura mana(cred ca tind vertiginos spere 0), dar pentru problemele create nu iti ajung restul.
Kain, ma puteti intreba, nu va pot raspunde fiindca nu stiu ce puteau Ponta – Antonescu si ce nu. In chestiunea celor 5 saptamini, in comentariul meu, este o nuanta de observat: in cuplul de guivernare Basescu – Ponta, useleul s-a plins de piedicile puse lui Ponta de Basescu. In cuplul Antonescu – Ponta de 3-4 saptamini de suspendare a dlui Basescu, a tot existat ideea umbrei revendicative a dlui Basescu, care nu il lasa pe dl Antonescu sa fie un interimar deplin. In acest moment, situatia pare a fi aceeasi, insa doar pare: dl Antonescu se poate pune serios pe treburile de presedinte si cred ca si face asta, din moment ce citesc ca a inceput sa umble la consilieri; in acest context, dl Ponta se bucura pe deplin de parteneriatul cu presedintele interimar. Adica, pentru urmatoarele 5 saptamini, nici unul dintre ei nu poate invoca piedici din partea dlui Basescu sau un parteneriat intre ei care nu ar putea fi total functional. Sigur ca, in acest context, ar fi o eroare mare utilizarea a 2-3 saptamini din cele 5 pentru vacanta. Doar ca ei decid ceea ce fac. Noi putem sa observam.
Foarte corect. Au saptamanilea astea la dispozitie, eu sunt curios sa vad ce mai debiteaza…
Eu continui sa sustin ca dl Ponta se califica direct si de pe primul loc pentru demisia din functie pentru modul catastrofal in care a organizat referendumul.Nu este admisibil ca un iresponsabil ce se hlizeste bovin ori de cate ori are ocazia sa felicite MAI pentru „organizare ireprosabila” a referendumului,iar dupa 2 zile sa declanseze hei-rupul national pentru „mini recensamant”(Dumnezeule,ce tampenie!),punand pe jar intreaga administratie locala si proiectand in afara tarii imaginea unui bandustan neguvernabil.
@pierre
Crede-ma ca eu m-am saturat de Ponta-Antonescu, dar majoritatea romanilor are alta parere.
Mai vedem.
De fapt,daca ma gandesc bine,inca nu au majoritatea.La alegerile locale,la votul politic la consilieri locali si judeteni,au avut 48%.Tu ce crezi,intre timp au crescut?
Ma bucur ca un articol de azi al dlui Tismaneanu imi confirma ca fiind corecta o apreciere pe care am facut-o ieri seara pe blog,ora 20.00.
Pe de o parte il numeam pe Ponta un Stahanov sui-generis,pe de alta parte spuneam ca Ponta nu intelege exact sensul solicitarii CC.Acolo lucrurile erau clare,CC solicita listele electorale in baza carora S-A DESFASURAT referendumul din 29 iulie,nu listele electorale actualizate la 31 august.Adica tot talmes-balmesul asta guvernamental nu are de fapt nicio legatura cu decizia CC.Este un fel de aflare in treaba pe bani publici,in loc sa-si vada de economie.
http://www.contributors.ro/administratie/despre-stahanovismul-guvernului-ponta-propunere-de-discutie/
PS Intre timp am citit ca m-a plagiat si presedintele Basescu ( 🙂 🙂 ),care a vorbit si el azi de stahanovismul guvernului Ponta. 🙂
articol Tismaneanu, ha, ha, ha!
daca vreti sa citi ceva interesant, inteligent si amuzant totodata http://www.dorintudoran.com/
sau asta
https://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/08/01/de-prin-minte-adunate-neuronul-3-6/
@ athos
Ai avut o reactie tipica pentru orice basist batut in cap. Ma asteptam la o astfel de atitudine din partea lui d’Artagnan, dar ai avut-o tu in locul lui. Toti „ganditi” la fel, dupa un model stas, parca ati fi scosi pe banda rulanta: va scandalizati feciorelnic de cele mai benigne si aproape cuminti calificative aduse idolului vostru, daca ele sunt cat de cat critice. Insultele aduse taberei antibasiste va lasa indiferenti, nu va revolta, un „pierre”, de pilda, are oricand dreptul sa scrie „Ce tara de cacat!”, indignat ca CCR nu l-a repus imediat in „drepturi” pe Basescu, d’Artagnan are si el dreptul sa scrie repetitiv despre Ioan Frunzaverde, „tradatorul” PDL, ca e „un rahat” si sa se planga de „lovitura de stat” in termeni ca „Daca cacat nu e, nimic nu e”, dar orice calificativ mai dur la adresa lui Basescu va revolta SINCER. Atentie, nu scriu toate astea ca sa ma cert cu tine sau cu voi, ca sa va insult sau ca sa va conving sa postati linkul ala, ci ca sa scot in evidenta prostia voastra colosala: il adorati pana intr-atat pe idiotul national, incat nici nu mai constientizati ca operati permanent cu o dubla masura si ca, in atitudinea voastra de mimoze, de fetite de pension, care nu admit ca Base sa fie atins nici cu un „fir de par”, va acoperiti de ridicol. Jalnic, jalnic, jalnic!
Uitasem: tot d’Artagnan are dreptul sa-l faca „mucos” pe Ponta (calificativ pe care, de data asta, il recunoasteti cu totii imediat drept „ironic”) si „prost” pe Antonescu. Va dati oare seama cat de orbiti, penibili si unilaterali sunteti, in adoratia voastra ilogica si tampa?
@ Iepurele de Martie
Îl acuzi de pomană pe athos. El ți-a scos din spam comentariul. Nu ai citit ce a spus? „Oops, cineva are spada iute aici. Mersi, oricum.”
Oricum, dacă vrei să nu intri din nou în carantină, te rog nu mai insulta pe nimeni. Există o limită a toleranței.
Pe de altă parte, ai dreptate că multe din comentarii sunt obositor de partizane, conținând insulte la adresa unor politicieni. Mă declar vinovat. L-am numit de vreo câteva ori pe Traian Băsescu, „Idiotul Național”.
PS: Tocmai de athos te iei? Este de departe cel mai tolerant dintre noi.
Pai cum vrei sa ii zicem lui Ponta? dottore, il plagiatore, copy/paste, etc
Oricum te uiti, domnul Ponta nu pare a fi un monument al inteligentei. Despre Crin nu mai zic nimic, le are si el pe ale lui.
In legatura cu Basescu, nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca il idolatrizeaza toti. Daca postarile sunt critice si pline de nemultumire la adresa Ponta&Co asta nu inseamna ca sunt pozitive pentru domnul Basescu. Suntem destul de nemulltumiti de Basescu, dar ironia e ca, daca il pui pe Basescu langa Ponta-Antonescu, pare un ingeras.
Sa iti zic o poveste:
Erau doi frati, mafioti. Erau foarte apropiati, nu s-au tradat niciodata.
Dupa un timp unul din ei moare. Celalalt frate ii face o inmormantare ca la nimeni altul, foarte scumpa. Si fiindca a tinut mult la fratele sau raposat, a mers la episcopul care tinea slujba, ca sa il mituiasca sa faca in asa fel incat sa ii sanctifice fratele. Episcopul a luat o gramada de bani, si la cuvantare a spus: Omul acesta a fost un mincinos, talhar, violator si criminal, cea mai mare mizierie a societatii… -toti au ramas socati- dar pus langa fratele sau… parea un sfant.
Kain, auzi Basescu ingeras? Ia da-mi doua lucruri ingenue chiar comparativ cu duetul de aur Pontanescu?
@ Kain
Nu cred că cineva îl poate acuza pe Victor Ponta de prostie. Pentru greșeala cu teza de doctorat, sunt convins că va plăti într-un mod sau altul.
Însă mi se pare exagerat să-l consideri pe Traian Băsescu îngeraș. Poate doar lângă Vladimir Putin nu arată odios. E de același tip cu el, doar că e un model mai vechi și mai prost. Dacă vrei, dezvolt subiectul. Însă nu vreau să stric seara lui Pierre sau Aramis. 🙂
@ Observator, Porthos
Nu vreti sa cititi povestioara 😦 si eu care credeam ca are o mica morala.
Ei bine, sa imi fie rusine atunci.
Pai am citit-o. Si de acolo am tras concluzia ca sfânt e Ponta.
Pai vezi, tot intre doua rele trebuie sa alegem. Mie USL-ul mi se pare a fi „fratele in viata”, Ponta fiind si el in gasca.
@ Observator
Vai… eu ma declar invins, nu stiu sa explic.
Mai zic o mica anecdota:
-Care este asemanarea dintre un caine si un inginer?
-Amandoi au priviri inteligente, dar nici unul nu stie sa se exprime!
Totusi Aramis cum de a inteles?
@Porthos,
vai,prietene,catusi de putin…Este o placere pentru mine sa-ti parcurg comentariile ne-partizane si echilibrate. 🙂
Apropo:unde ai vazut tu la mine comentarii partizane? Eu nu scriu decat ca sa critic,daca sunt de acord cu cineva,atunci tac.
Daca era despre Iliescu, aveam aceeasi reactie. Cu atat mai mult cu cat am avut un rol activ, deblocandu-te, nu puteam sa las lucrurile asa. S-ar fi inteles ca promovez o astfel de atitudine. Din nefericire, ai fost mai abil ca noi,
@neamtu tiganu – ți-o furi. Dacă te-ai certat cu ICR s-ar putea sa ți se stearga intelectualitatea. Chiar si disidenta. Acusica vei fi acuzat ca esti felixist.
Erata: felixism
Iepurilă,
Îți repostez aici linkul către operă. 🙂
Zburdă liniștit și nu ne ronțăi mobila din castel.
Porthos nu am putut sa citesc nici macar prima linie de text…
Sa judeci oamenii dupa forma/simetria fetei denota o superficialitate extraordinara, practic nu pot sa diger asa ceva, e ca si cum mi-ai pune manele, e ceva apropiat de tortura neobisnuit de cruda.
Nu conteaza ca e Basescu Poate sa fie si Ponta sau Antonescu in locul lui, nu persoana criticata e importanta.
Daca toti am judeca oamenii dupa infatisare, cu tristete isi spun ca astazi nu am am fi putut beneficia de intelepciunea si de saltul tehnologica care deriva din teoriile unuia ca: http://ro.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking
@ Kain
Dacă îi spunea Bețivul, mi l-ai fi dat exemplu pe Winston Churchill? Eu am găsit mai multe insulte în comentariile de aici la adresa lui Victor Ponta sau Crin Antonescu decât în articolul Iepurelui.
Cine nu are chef să citească articolul, să nu-l citească. Pe mine m-a amuzat.
@Porthos,
cioc,cioc,cioc…Bati cumva si la usa mea? 🙂
Nu. Nu înțeleg. Cum adică?
Te referi la insulte? Eu sunt primul pe listă.
@Porthos
Ai dreptate, cred ca ar fi o idee buna daca am incerca sa nu mai aducem insulte. Nu stiu cat ne putem abtine, e greu sa ti post.
Ma refeream ca ma numeri printre miseii care il ofenseaza pe pea-curatul premier Ponta…
Îl ofensezi, dar de ce mișel? Fiecare cu simpatiile și antipatiile lui. Așa cum am spus, eu sunt primul „mișel”.
@The March Hare
Incerci sa induci ideea ca suntem partizani. Gresit. Acest blog accepta aproape orice opinie (fara rasisme, sau atitudini extreme de gen) indiferent de optiunea politica. Preferabil ar fi ca aceste opinii sa fie argumentate, cu cat mai inteligent si mai subtil, cu atat mai binevenite. Am si demonstrat acest lucru. Ghita bizonu , Aya, ELMMAR, dlnimeni, persoane care isi declara deschis optiunile, sunt acceptati, si nu doar(in sensul ca sunt oricand bineveniti) si toata lumea poarta discutii civilizate cu acestia. Mai sunt si altii, desi n-a spus-o, nici neamtu tiganu nu pare un sustinator al lui TB sau a opozitiei la actuala guvernare. Si eu, si d’Artagnan, si Athos ne-am exprimat critic de multe ori la adresa lui Basescu. Este deci dificil sa ne acuzi de partizanat. Poate uneori, din informare incorecta sau din neatentie sa fi avut si opinii ce pot fi interpretate drept partizane. Dar nu am sters niciodata un comentariu al celor care isi exprima de ex. optiunea pro-USL. Numai tie.
Si-acum explicatia:
Am mai avut aceasta discutie. Dar articolele tale sunt sub limita unei minime acceptabilitati intelectuale. Adica, chiar daca ELMMAR spune „betivul national”, sau Porthos „Ididotul national”, o spun intr-un context, intr-un text ce are si argumentatie pentru ce vor sa spuna, aceste „picanterii” fiind doar pentru spice up, pentru condimentarea articolelor\textelor. Textele tale contin doar comparatii cu animale, descrieri scabroase, referiri la „cacat”, „rahat”, sau alte lucruri de gen. Aceste descrieri si invective reprezinta mai mult de jumatate din textele tale, acestea fiind insa lispite de orice continut real, nu au nici idei, nici argumente.Sunt textele unui copil de 12 ani care nu a fost frumos educat.
De aceea, ele nu vor fi publicate niciodata aici. Pentru aceasta analiza, ar trebui sa ma platesti, pentru ca te-ar putea ajuta. Dar avand in vedere ca eu cred ca oamenii pot fi si (mai) buni, ti-o fac cadou, in speranta ca vei deveni o persoana mai buna.
Muschetari, va uitati la finala de la scrima?
Da, mă uit.
România a pierdut în fața Coreei. 😦
@neamtu tiganu,
nu esti tu dragut sa ne faci o lista de autori frecventabili,pe care se cade sa-i citim si citam si o lista de autori a caror citire/citare ne descalifica? 🙂
Dupa asta,poti extinde lista si la bloguri,lecturi generale,muzica,pictura,etc.
Hai zau,fa efortul asta,merita.Poate ne explici si pe ce se bazeaza exclusivismul asta pe care il etalezi pe aici.
PS Pentru informarea ta,citesc tot ce apare pe blogul lui Tudoran.Ii stiu pe toti cei care scriu acolo.
Daca-mi permiti o parere personala,acolo esti mult mai modest si mai rezervat decat aici.Eu unul te prefer cel de acolo.
@Ponttore, Ponttore, degeaba vrei sa ma scoti de pe listele permanente, ca eu am si CNP romanesc, uite, na! (am avut nevoie pt o tranzactie imobiliara acum cativa ani si mi-am reinnoit buletinul: a fost simply, ca-i cunaosteam pe baietii de a sectie:)) )
Daca o sa am timp, o sa va povestesc o intamplare (foarte) anecdotica ai caror protagonisti am fost eu (icand eram juna de tot, rebela si restless ) si un dom judecator de la CCR (pe atunci nu era judecator). E foarte amuzanta-nu va asteptati la dezvaluiri, ca nu sunt: e mai mult o snoava :)) Asta asa, ca tot este destinul Romaniei in mainile lor (asa l-am auzit pe un distins analist spunand, morsa competenta parca).
Dar acum ma chinui sa termin o chestie pe care trebuie sa o termin asta seara si merge greu. I need some inspiration (cand eram in liceu si mergeam la olimpiadele nationale de „limba si literatura romana” -da, really :)) ma inspiram band …. apa plata :)).
@dlnimeni
Bun textul d-voastra, e o perspectiva. Mi-a placut in special chestia cu dl Basescu „angajat al statului” 🙂
Dar cred ca nu mai este vorba despre Basescu ca persoana. E vorba de lucruri mult mai importante, si cred ca la astea se vor uita si Merkel su Barroso. USL-ul va avea sansa sa-si revina dupa parerea mea. Daca insista sa inceapa o guvernare de 4 ani astfel, vor trebui permanent sa faca fata acuzatiilor de ilegitimitate, pe langa altele.
Isabel, bine ai venit, dar nu esti tu cea in cauza. De ce vrei sa ne manipulezi? Am citit legea intre timp. Ai domiciliu inafara țării? Dacă da, si ai si pasaport de tipul cetățean roman domicialiat inafara granitelor, esti pe lista pe baza datelor de la direcția pasapoarte.
Dacă insa nu ai domiciliu stabil afara si esti plecata mai mult de 1 an poti sa ramai pe lista de acasă, unde ai domiciliu stabil făcând o cerere. Altfel, Autoritatea Electorală trebuie sa te treacă pe lista aferentă colegului din statul unde esti. Problema e ce se întâmpla cand nu știe nimeni de tine ce se întâmpla? Pentru ca nu am identificat niciun fel de procedura de validare. Lege făcută de Boc. Problema e ca pe legislatie astia noi au dreptate. Capsunarii plecați fără forme legale mai mult de 1 an pot fi facuti pierduți. Si nu e ilegal. Si banuiesc ca sunt cel puțin 1 milion
Observator,
Trecem peste faza cu „manipularea”-eu am facut o gluma: tonul mesajului meu a fost unul glumetz, precizez daca era cumva/este nevoie Pe aici vad ca sunt foarte mute persoane serioase.
Pe scurt, eu: am Carte de Identitate UE (eliberata de autoritatile statului unde am rezidenta fiscala; am si o alta rezidenta, secundara, in alta tara), Pasaport romanesc si CNP romanesc -cum? uite ca se poate (nu stau sa detaliez cum au fost dobandite, cand, etc).
Isabel, si eu am glumit:-)
Tb sa fii pe liste. Esti pe listele permanente aferente statului unde locuiești.
Așa cum interpretez eu legea primarii pot scoate de pe lista permanenta locala pe cei plecați mai mult de 1 an, iar AEP nu are date ca sa ii reintroduca pe lista permanenta aferentă locului actual de rezidenta. Așa ca aceștia ar putea fi pierduți. Ei pot vota insa, pe liste suplimentare
Posibil: eu am votat o singura data de cand am plecat, la ambasada-pt turul intai al prezidentialelor din 2009. Restul nu m-a interesat.
Poate vi se pare voua gluma,da’treaba-i groasa…
Astia de la Antene,de vreo ora,tot scriu si socotesc ceva pe un flip chart .Aduna morti,vii,raniti,puscariasi,dementi,transfugi,nou nascuti si ce-or mai gasi ei pe acolo.
Ei,ce credeti?Am trecut iar fugitiv pe acolo si,stupoare,dupa calcule indelungi si elaborate,in josul foii de hartie,a aparut ingrosat si marit numarul izbavitor:
16.724.000 votanti reali in listele electorale
Aferim,coane Felix!
La vot au venit 8,45 mil romani.Prin urmare,cvorumul de 50% plus 1 s-a indeplinit.Asadar,felicitari,in seara asta tocmai s-a validat la A3 referendumul din 29 iulie.
Cine tine un pariu ca in urma „mini-recensamantului” lui Ponta vor iesi la socoteala cam cati spune A3 ca suntem ?
Ca doar Romania este in momentul de fata condusa din platourile A3.
Pierre, mai bine lamureste-mă cu legea 35/2008. Ce trebuie sa facă AEP si ce Facem cu cei din străinătate? Dar cum ne dorim, ci conform legii (care mie mi se pare tare ambigua)
Deocamdata,habar n-am.Promit sa ma informez.
Pierre,
eu am inteles ca exista un plan, de cand am auzit declaratiile repetate ale celor doi, ca se vor supune hotararii CCR. Ce se intamapla acum, este deja cronica unei morti anuntate.
N-as zice.Nu pot valida referendumul pe liste facute dupa producerea votului.Cel mult il pot anula.
Mie mi-e frica sa mai merg la Loto.
Dca e sa castig premiul cel mare… astia imi fac contestatie, reiau extragerea sub motivul ca au fost introduse mai multe bile in urna.
@Si cu asta am incheiat pentru ca m-am iritat un pic-eu am o sensibilitate legata de subiectul emigrarii-„capsunarii” plecati ilegali /sau nu sunt persoane care au trait/traiesc drame personale. Am intalnit oameni cu povesti absolut tragice, tulburatoare (nu multi, dar suficient de multi cat sa ma sensibilizeze foarte tare).
Inclusiv plecarea mea a reprezentat un soi de drama pt familia mea-oameni simpli-, pt bunica mea de peste 80 de ani- care nu intelegeau de ce trebuie sa plec „departe”. Apoi, nu vorbesc despre ceea ce inseamna procesul de adaptare intr-o tara noua, intr-o cultura noua, sa o iei de la capat cu totul, sa ai parte de discriminare uneori (chiar daca nu fatisa); acum mi-e bine, insa binele acesta a venit in urma unor sacrificii pe care nu multe persoane le-ar fi facut.
@ isabel_allende
Nimeni nu pleacă de prea bine. Pe de altă parte, cei care au rămas aici au fost obligați să-l suporte pe Traian Băsescu și ieșirile lui de caricatură a lui Putin.
Oricum am judeca lucrurile, au fost peste 7 milioane de oameni care au votat suspendarea. Iar decizia Curții Constituționale, place sau nu place, trebuie respectată chiar și de minoritatea băsistă.
Dracu’ a mai văzut „lovitură de stat” dată prin referendum? Sau de Parlament? E nevoie de multă „inteligență” pentru asta.
Porthos, cine este minoritatea basista?
Cat despre lovitura de stat prin referendum, sa-ti spun ceva: cred ca in multe tari, in perioade de recesiune, un referendum ar fi inlaturat pe cei de la guvernare. Insa, cu exceptia extremistilor, fortele politice din opozitie se abtin de la gesturi categorice, constiente ca aceste nemultumiri se pot produce in orisice legislatura, si s-ar expune acelorasi riscuri.
@ athos
Cei 11% care au decis să voteze. Restul sunt ipotetici.
Ai dreptate că un referendum poate înlătura pe cei de la guvernare. De altfel înlăturarea de la guvernare înainte de terminarea mandatului se întâmplă deseori. Nici măcar nu e nevoie de referendum. Se numesc alegeri anticipate.
Alegerile anticipate sunt determinate de alte motive: imposibilitate de a guverna, etc. Nu are nici o legatura.
@ athos
E același lucru. În cazul referendumului voința populară e și mai explicit exprimată.
Isabel, zic sa nu te iriti. Nu a fost nicio intentie de jignire nici la adresa ta, nici la adresa altora plecați cu sau forme legale. Nu sunt eu cea mai indicata sa vorbesc despre migrare. Provin dintr-o familie care-au emigrat permanent- de la est la vest, de la nord la sud, mai departe sau mai aproape. Atât cat imi cunosc eu arborele genealogic, stramosii mei tot emigranti au fost, dar s-au adaptat repede. Ba mai mult unii au devenit mari patrioti ai statului de adoptie
Bine, nu ma irit-e doar o sensibilitate accentuata la subiect, toti avem asa ceva.
Emphasize: nu regret ca am plecat , dar ca nu a fost usor. Si eu sunt tot produsul unor imigranti, vreo 3 natii cel putin, care, ale naibii, si-au dat „intalnire” taman la mine in ADN, ca m-au facut asa, tare ne-romanca ;))
Romania a pierdut in finala la sabie pentru ca nu s-a validat referendumul. 🙂 🙂 🙂
Nu, pentru ca nu e deja Crin deja presedinte (apropos, stii ce nick ii daduse Rudotel -VC Tudor lui Crin? „Mireille Mathieu” -cand avea freza aceea, intre rock star si cantareata mentionata).
Da,stiu.Bestiala porecla.Altadata l-a facut pe Becali „maimuta curentata”,iar pe Gadea „klingonian”.
Ca pamfletar, Rudotel e ne-egalat: „soarece fiert in ulei de frana „(Petre Mihai Bacanu); „Dosia/”Vocea Tiraspol” (Alina Mungiu); „Ardei Umplut” (Cristoiu); ei, si cate si mai cate…
Chiar daca sarea calul, era amuzant
Eu l-am cunsocut si personal, prin prisma jobului-chiar si in discutiile private, era dus cu pluta un pic;: de fapt, alternau momentele de luciditate cand puteai discuta normal, cu cele in care scotea carnetele, cu infomratii, „uite sa iti arat ce mi-au dat serviciile”:)) …. priceless :))
Porthos
articolul Iepurelui murdareste. Din pacate pentru el, intrucat exista si ceva talent acolo. Nu vreau sa fiu insa asociat cu astfel de atitudini, in care placerea jignirii este adevarata substanta a comentariului. Nu suntem blog pro-cineva sau anti-altcineva, orice critica este acceptabila si acceptata, nu cred ca ne deranjeaza nici epitete sau atribute ocazional mai tari, insa consider continutul de mizerie pe fraza prea mare, in acest caz.. Si sunt multe fraze…
@ athos
Îmi pare rău că îl găsești atât de respingător. Mie mi se pare pur și simplu o povestioară frumușel scrisă de către cineva care îl detestă visceral pe Băsescu.
Și nu tu ești asociat cu articolul ci eu. E un link. Mi-l asum. Nu este un comentariu pe acest blog. Cine nu vrea nu-l citește.
Iepurele are dreptate. Există aici comentarii incomparabil mai scabroase. Hai să nu exagerăm cu pudibonderia.
Hai,nu ne mai fiebe atat.Da-ne si noua macar un exemplu de comentariu „incomparabil mai scabros”.
Eu chiar nu le-am sesizat.Incep sa ma indoiesc de propriul mei discernamant si nu mi-i bine.
@ pierre
Ai idee cine a scris această „maximă”: „Ce tara de cacat…”?
@Porthos,
asta-i tot ce-ai gasit?
Nici macar nu esti original,primul ultragiat a fost Iepurele.
Vad ca empatizati perfect.
Si,dragul meu prieten,asta este o lectura extrem de superficiala.Nu este vorba despre nimic scabros,este un strigat de disperare…din dragoste, 🙂
@ pierre
La fel e și la Iepure. Am citit articolul Iepurelui unei persoane la ale cărei păreri chiar țin. I-a plăcut și nu a găsit nimic exagerat/insuportabil în el.
@Porthos,
eu n-am nimic cu articolul Iepurelui.Nu l-am citit.
@ pierre
Mie mi-a sunat a „Nu l-am citit. Și e și prost scris”. 🙂
@ Athos, Aramis, d’Artagnan
Baieti, trebuie NEAPARAT sa ne vedem intr-o zi si sa-mi pozati pentru o pictura intitulata „Adoratia magilor”! Magii veti fi voi, desigur, iar pruncul va avea chipul lui Base. Pe Radu si pe pierre ii facem boul si magarul (sau invers). Veti vedea, o sa iasa TRASNET! Pe urma, il vindem ca pe un Rafael autentic si facem banii pe din sase. (Nu hulesc, dar imi place sa va tachinez.) 😆 😆 😆
@ Porthos
Iti multumesc, te pup!
Nu ai de ce să-mi mulțumești. Nu am făcut-o pentru tine, ci pentru că nu am fost de acord cu cenzura inutilă.
Sunt surprins că athos, cel care a fost totdeauna partizanul libertății de opinie (și a fost cel care ți-a postat linkul prima dată) a fost de acord cu cenzurarea unui link.
@Porthos,
vezi ca te pupa Iepurele.
Si ce, esti gelos? 😆
@Porthos,
Nebunaticule ! :))
Și? I-am răspuns. Vrei să-l condamnăm pentru delict de opinie?
@Porthos,
Te simt incordat in seara asta.Destinde-te,maine avem o zi grea.
Vine sectoristul la usa ta sa te intrebe daca esti mort au viu.
Isabel, de ce-ti fuge mintea la prostii, ala era un pupat initiatic, ca intre cavalerii templieri, eu si Porthos apartinem aceleiasi cavalerii spirituale… 😉 😆 Offf, cata vulgaritate pe blogul asta!
Sa inteleg ca Templierii se pupau intre ei la initiere!?
Nu cred ca vreau sa stiu ce faceau apoi, la betie dupa ce stingeau lumina … jeez solitara rau tre sa fie militaria asta.
Iepurilă,
Să nu te superi, dar eu nu mă pricep la chestii ezoterice. Eu sunt doar un biet baron de provincie relaxat și ignorant. Un modest adept al lui Epicur.
@ Kain
Cred că trebuie să întrebăm un templier. 🙂
De unde ai tras tu concluzia ca „imi fuge mintea la prostii”?
1.Era o forma de tachinare (foarte) amicala, atat.
2.La ceea ce tu ai facut referire nu sunt „prostii”, sunt lucruri normale pt unii (eu am buni amici de o anumita orientare, pe care ii pretuiesc pt inteligenta si caldura lor, nu pt „prostiile” pe care le-ar face)
3. Cui ii fuge mintea la prostii, mie sau tie? :)) :))
Si patru, in loc de concluzie: nu ziceai ca nu mai calci pe aiic, ca e cah blogul asta, sub demnitatea ta? (a nu se subintelege ca nu ma amuza cateodata sa te citesc).
Nu-i nimic, iti explic eu pe scurt. Treaba sta asa: se pare ca, la intrarea in ordin, noul cavaler templier trebuia sa se pupe cu marele maestru. In sine, chestia era foarte inocenta, cu atat mai mult cu cat vad ca treaba se practica si la reuniunile la nivel inalt, unde toti sefii de stat si premierii se pupa intre ei. Sau, daca vrei, era o chestie in genul ritualului practicat de sicilienii „de onoare” la intrarea in mafie. Ulterior, dupa ce Filip cel Frumos, disperat sa faca rost de bani, a dat cu templul de pamant si i-a confiscat averile, treaba asta a constituit un „argument” pentru unul din multele capete de acuzare: homosexualitatea. Intrebarea e pe cine sa credem: pe templieri sau pe Filip cel Frumos. Eu ii cred pe templieri, Nu de alta, da’ imi face impresia ca Filip asta era un fel de Base, care se tinea numai de scos dosare si calomnii ordinare.
@ athos
Problema articolului Iepurelui este că e interesant scris. Ești sigur că nu asta te-a deranjat?
edit: ultimul mesaj, caci am uitat sa pun „adrisantul”, e pt Bunny (Iepurash)
@Observator,
sunt in plin proces de dumirire in legatura cu legea 35/2008.Mai am de lucrat.
Deocamdata,un hint:nu-i legea lui Boc,dupa cum ai spus tu,ci a lui Tariceanu.
Thx pentru hint 1
@ Isabel
Da, ai dreptate, blogul e cah, dar, deoarece comentezi si tu pe el, pana la urma n-am rezistat tentatiei si-am revenit.
oooo 😛
isabel_allende esti irezistibila! :*
I already knew it, dear :))
@Vaaai, nu spune si a doua oara, ca s-ar putea sa roshesc, sa stii…. Ma obligi la auto-depasire, stii…. :))
Nu cred ca e posibil sa te autodepasesti, mai bine nu se poate. Daca totusi vrei sa incerci, nu uita: depasirea se face numai pe partea stanga (cu exceptia strazilor cu sens unic). 😀
ei, nu pot sa ma auto-depasesc, s-o crezi tu; vezi ca nu stii tot? :)) : depasirea se face si pe dreapta, cand conduci cu volanul pe dreapta ! :))
Si cand depasesti tramvaiele, unde depasitul pe dreapta e regula, cu exceptia cazului cand intre sina din dreapta si trotuar nu exista loc suficient. 😆
@ isabel_allende
Ai văzut tu muschetar de altă orientare? Sau care să-i placă iepurii și altfel decât sub formă de tocană sau friptură?
Apropo, discuția mi-a făcut foame. Însă e seară și mă voi mulțumi cu un pahar de vin roșu: à votre santé!
A Votre Santé, Porthos! Bonne dégustation! :))
@Mai Iepurash, da’ tu esti si un pic cult, sa stii…… :))
Sa stii ca chestia asta cu pupatul o au multe popoare: francezii +belgienii fac „la bise”-trebuie sa te pupi cu ei, ca sunt amici sau simple cunostinte (pe mine ma enerveaza tare de tot, ca sunt anumite persoane pe care nu le suport, dar la anumite reuniuni trebuie sa ma „pup”). Pupatul de care vorbesc nu este intre Doamne +Domni; Domni+Domni; Doamne+Doamne
La unele popoare arabe am vazut la fel pupat barbati cu barbati-e o chestie foarte frecventa (se pupa de 3 ori in general)-dar asta e intre prieteni, ca manifestare a afectiunii
La sicilieni + popoarele mediteraneene la fel e chestia cu pupatul pe scara larga (sotul meu e nascut in Sicilia-o parte din familia sa, „ai batranii”, priceless-ai sa vezi pupaturi ca in „The GodFather” :)) )
edit: „Pupatul de care vorbesc este intre Doamne +Domni; Domni+Domni; Doamne+Doamne”
„Mai Iepurash, da’ tu esti si un pic cult, sa stii……”
Un pic.
„sotul meu e nascut in Sicilia-o parte din familia sa, “ai batranii”, priceless-ai sa vezi pupaturi ca in ‘The GodFather'”
Nu poate sa ma introduca si pe mine in Cosa Nostra? 😀
Trebuie sa faci intai un stagiu -sa te initiezi, adica :))
Vezi ca si duduia Lara Fabian, una din protagonista melodiei de mai jos, e pe jumate siciloanca. Pot sa vorbesc si cu ea sa te introduca :)) Ce optiune preferi? :))
Amandoua nu se poate?
Ci maderai e la prossima volta avrai la risposta.
Buona notte ! :))
edit: ci chiedero (nu folosesc curent aceasta limba, mai incurc cuvintele)
Noapte bună tuturor!
PS: habar nu am ce zice, însă mi-a plăcut în tinerețe. Cântecul firește… ca nu-mi aud iar vorbe.
zice despre unul Francois care era in rezistenta dar aia se indoiau de intentiile sale bune , este acuzat de tradare, put in prison -dar scapa :))
Auzi, decat cantece cu Francois care e in rezistenta, mai bine un cantec cu doua gagici misto (e molto Italiane, caci si Lara Fabian e pe jumatate sicilianca) si sensibile poate ii place si lui Iepurash :))
http://hotnews.md/articles/view.hot?id=16263
Crin s-a gandit sa-i dea afara pe consilierii lui Basescu. Daca CE a spus ca nu poate sa schimbe procurorii, face si el ce poate. Pun pariu ca acum rearanjeaza mobila din living si cauta si niste draperii cu culori mai vii, ca CCR a zis sa mai stea inca 4 saptamani acolo.
Poate pune si pun Picasso pe pereti: „Te sun sa-ti spun ce simt acum, Alo, iubirea mea sunt eu, fericirea. Alo, alo, sunt iarasi eu… Picasso ” (Dragostea din Tei, formatia Ozon)
Spre deosebire de elevatul, cultivatul și subtilul Traian Băsescu… Nici mie nu-mi e simpatic Crizel, dar să nu exagerăm . Zi-mi tu un cioban mai mare ca Băse.
Dragilor, cred eu ca odată cu decablogul care tine loc de lege ar fi trebuit sa faceți si niște norme de aplicare: ce acceptati, ce nu, pe cine. Nu ați fi ajuns in seara aceasta sa va duelati in uite link-ul, nu e link-ul.
Iepure- te-am citit. Ei? Sa înțeleg ca s-a dorit a fi un mini-eseu. Nu am înțeles deloc plimbarea pana la Moise, mai ales ca nu cred ca TB știe cine e Moise.
Pierre, Athos, Aramis, pe de alta parte ce v-a supărat? Cuvintele? Sau mesajul? Ce e scarbos? Fără a face vreo legătura intre personaje pana la urma e mai scarbos articolul Iepurelui (apropos, m-a enervat rau personajul din Alice in tara minunilor) sau cele doua fraze de mai jos:
„Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”,
„un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”.
Nu spun din cine sunt, știți voi mai bine.
Cred ca ați dat prea mare importantă cazului si așa m-ați făcut sa imi pierd timpul citind eseul in seara asta.
Noapte buna
Isabel, mi-a placut cantecul tau, dar adevrul e ca prefer cantecele italienesti din anii ’50-’80. De filmele italienesti din aceeasi perioada nu mai spun. Superbe, pur si simplu!
Sau asta: un cantec superb, pus drept coloana sonora la un film superb, despre asasinarea de catre mafie a jurnalistului Giancarlo Siani, in 1985. Nu stiu daca l-ati vazut, s-a dat de cateva ori pe TVR, daca se mai reia, uitati-va neaparat. Impresionant!
Kain, Pierre: nu am raspuns deoarece nu am nimic de adaugat. Va rog sa aflati ca v-am citit comentariile cu atentie.
Aramis: cred ca este o perspectiva destul de realista. Merkel: nu am ironia fina a dlui Nastase, dar imi incerc si eu puterile, uneori. Sigur ca au sansele lor. Va multumesc pentru apreciere.
Eu cred ca e bine sa i se dea Vila Dante lui tr bas…da’ complet utilata: cu piscina,teren de tenis,patinoar,arest la domiciliu…tot,tot. Si mai cred ca el nu intelege ca orice securist are un destin de prezervativ:este cumparat,folosit si aruncat la gunoi.
Ps.Oamenii cu onoare, folosesc arma preferata: unii pistolul,tr bas supozitorul cu trotil.Nasol e ca in cazul lui tr bas pot fi raniti si cei de langa el.Mai au timp,inca, sa se indeparteze.
Kain: subiectul templierilor este prea serios ca sa fie luat in deridere; nu va luati dupa imaginile cu tipii aia imbogatiti din furat care-si imagineaza ca s-au facut templieri la Alba Iulia.
Prin specificul ordinului, care nu a fost niciodata un ordin spitalicesc, precum cel al ospitalierilor sau teutonilor, relatiile cu femeile au fost aparte. Insa au existat femei in ordinul templierilor. Conform surselor bibliografice, art. 683 din Retrais (statutele ordinului) spune ca dimineata „noi ne rugam pentru confratii si pentru consurorile si pentru binefacatorii si pentru binefacatoarele noastre”. Cuplurile, conform art. 52-55 din Norma ordinului, puteau face parte din fratia Templului, in anumite conditii, adica puteau exista frati casatoriti, este cunoscut numele citorva surori ( Adaladis de Subirats, la 1185, Berengaria of Lorach), la 1409 este retrasa o acuzatie impotriva ordinului referitoare la violarea surorilor si se pare ca ultimii templieri au fost … templiere, fiind citat refuzul cistercienelor din Muhlen, apartinind de ordinul templierilor, la 1324, de a face parte din ordinul ospitalierilor, care a preluat, nu chiar intimplator, ceea ce a ramas de la templieri. Sigur ca Templul cauta barbati maturi care nu crescusera in manastiri, totusi este de presupus ca moravurile lor se incadrau in cele ale epocii lor.
Nu imi plac templierii. Poate si din cauza ca nu stiu multe despre ei, dar mie nu imi plac persoanele religioase. Templierii sunt priviti cu minunare de multi, eu nu sunt unul din ei. Da, au facut si lucruri bune, si altele mai putin bune.
Kain, templierii nu au insemnat doar persoane religioase si nu trebuie neaparat priviti cu minunare ci cu seriozitate. Aparitia si existenta lor a insemnat mult in istorie. De aceea, nu merita ironizati. Incerc sa revin astazi cu un rezumat al aparitiei lor.
Pierre, m-am documentat. Am bătut un pic campii pe legea 35/2008. Mi-e clar acum la ce se referă listele electorale permanente.
Spune-ne si noua.
Ii cuprinde numai pe cei domicialiati in România. Ceilalți sunt pe liste speciale – au drept de vot, dar nu sunt pe listele permanente. In principiu lista permanenta arondeaza fiecare cetățean la un colegiu- localitate. Astfel ca pentru alegerile locale, ai drept de vot in localitatea unde esti arondat si numai cei arondati acelei localități pot vota acolo. Idem la parlamentare- votezi doar in colegiul unde esti arondat. Tampenia e ca Mr. Boc – si aici e clar ca e dl Boc a modificat in 2009 prin HG legea prin care in cazul referendumului se iau in calcul listele electorale permanente- adică fără cetățenii domiciliati inafara. Acum nu stiu dacă listele permanente (nu suplimentare) actuale contineau sau nu aceste persoane.
Pierre,
Ce spui referitor la cele scrise de Observator mai sus ?
[…] prevazut, in articole precedente, deznodamantul aventurii referendumului pentru demiterea presedintelui. Referendumul a fost […]