Recunosc că nu aveam pic de inspirație. Și am simțit că distinșii comentatori ai acestui blog nu sunt entuziaști nici la ideile mele libertariene legate de taxe și nici la războaiele cibernetice purtate între Liliput (Spamhaus) și Brobdingnag (Republic of CyberBunker).
Din fericire, exact când eram gata să mă las păgubaș și să las articolul iepurașului încă o zi (a patra!), am dat peste o „analiză”. Am pus ghilimele, pentru că demult nu am mai citit o astfel de colecție de aiureli pompoase, pe care ori le știe toată lumea pentru că sunt evidente, ori nu au nicio legătură cu realitatea înconjurătoare.
Recunosc sincer că puțin îmi pasă de USL și dacă acesta se rupe ori nu. De altfel mi-ar păsa în exact același mod de întreaga clasă politică, dacă președintele jucător m-ar lăsa și nu ar apărea periodic să-mi reamintească cât de inteligent a fost el și de ce națiunea trebuie să-i fie etern recunoscătoare că ne-a trecut (măiastru Cârmaciul!) prin furtuna crizei și a ancorat zdravăn epava României la chei. Asta după ce s-a lăudat în toamna lui 2009 cu cele mai mari creșteri de salarii și pensii întâmplate „în mandatul lui”, pentru ca DUPĂ ALEGERI să taie cu sete 25% din ele! Și după ce a mâncat împreună cu guvernele de escroci sau în cel mai bun caz incompetenți zecile de miliarde împrumutate de la FMI. Cum naiba să nu te apuce dracii și să nu-ți vină să-i tragi în șut în fund nesimțitului doar când încearcă să deschidă gura să se laude?
Revenind la chestia deștept intitulată „Și dacă se rupe?”, am sperat că nu am făcut de pomană efortul de a încerca să o citesc. Degeaba. Pentru că oricât m-am străduit să o citesc până la capăt, mi-a fost cu neputință. Adormeam invariabil la sfârșitul paragrafului doi, la următoarea frază: „Social democratii sunt mult mai avantajati in alianta, si in avantaj in conditiile unei despartiri”. Huh!? Ce!? Vă rog să mă treziți când termină. Zzzz…
Inițial m-am gândit că dau încă o dată dovadă de lipsă de colegialitate. Apoi am realizat că ar fi ne-colegial să nu-i spui omului deschis că a produs o bășină fâsâită pe un subiect interesant doar pentru de turma de băsiști, care mai speră să revină vreodată în politică.
Dacă totuși vă interesează cine ar putea fi noul președinte la alegerile din 2014, vă recomand călduros o analiză făcută de un sociolog adevărat: „Prezidenţiale: repere statistice la sfârşit de aprilie 2013”.
Dacă totuși nu aveți chef să dați un click, vă postez aici concluziile:
„1. Antonescu dominant.
2. Un bazin electoral pentru triada Dan Diaconescu-Vadim-Becali care, în funcţie de circumstanţe, variază între 14% şi 25%.
3. În restul opoziţiei, voturile se împart între prezidenţiabilul cel mai vizibil (MRU), vectorul principal de legitimare (Traian Băsescu) şi partidul cel mai puternic (PDL). Aria despre care vorbim: minim 19%, maxim 30%.
4. Câteva procente fluctuează sau aparţin UDMR.”
În ce mă privește, după Președintele Jucător, mi-ar plăcea un Președinte Adormit, care să se mai trezească doar când i se termină mandatul. Iar între timp ceilalți să-și poată vedea liniștiți de ce treburile lor: Parlamentul de parlamentat steril (m-aș bucura să nu mai adopte nicio lege), Executivul de executat banii publici, dacă se poate într-un mod transparent, renunțând la HG-uri și OUG-uri, iar Justiția de curățat mizeria produsă de Monicuțele, Vasilicii și de ceilalți mutanți băsiști deghizați în magistrați.
Sunt sigur că nu aveați chef de politică, exact ca și mine, însă nu m-am putut abține. Prea se potrivea titlul. Am dreptate că și vouă vi se rupe?
Legenda fotografiei este: „Las’ să ningă, las’ să plouă, mi se rupe …bou’-n două, c-am decapotabilă nouă”.
Nu știu dacă cornuta din poză e bou sau vacă, însă uitându-te la ea puteți înțelege ce efort este să tragi ditamai blogul. Cu tot cu comentatori.
Îl vedeți pe teutonu’ ăla dințos? Nu vi se pare că seamănă cu cineva cunoscut?
PS: Apropo de legendă… mergea și Decablogul muschetarilor.
@ Porthos
Scumpule… Ca de obicei, te dovedesti un om de spirit si un scriitor de talent (da, de talent, o scriu cu toate literele!) atunci cand nu bati campii pe temele economistico-aiuristice care te obsedeaza. 😆 Daca vrei sa asculti un sfat dezinteresat, pe o astfel de scriitura trebuie sa te axezi de acum inainte, nu sa-ti irosesti spiritul si talentul pe teme „libertariene” utopice.
Acum, in ce priveste textul de mai sus: e splendid. Iar pasajul asta: „Am pus ghilimele, pentru că demult nu am mai citit o astfel de colecție de aiureli pompoase, pe care ori le știe toată lumea pentru că sunt evidente, ori nu au nicio legătură cu realitatea înconjurătoare” il rezuma pe tot „LePrince”-ul, intr-o fraza.
O nulitate pompoasa si autogonflata.
Iar aici: „am realizat că ar fi ne-colegial să nu-i spui omului deschis că a produs o bășină fâsâită pe un subiect interesant doar pentru de [atentie, trebuie sa scoti „de”-ul asta] turma de băsiști, care mai speră să revină vreodată în politică”, ai sintetizat perfect singurul motiv pentru care ar putea fi cineva interesat sa bata moneda pe prezumtiva rupere a USL-ului; tre’ sa fii basist ca sa tooot speri si sa baaati apa-n piua, crezand, ca idiotul, ca, daca se rupe, revin basistii la putere. Asta e la fel de idioata ca iluzia lui Hitler ca, dupa moartea lui Roosevelt, aflata de la radio-ul din bunkerul de sub cancelaria Reichului, americanii se vor certa cu rusii si se vor alia cu Germania, impotriva URSS. 😆
Altfel, ce sa-ti mai spun? EVIDENT ca ni se rupe de eventuala rupere a USL. La un articol pe o tema similara, de pe blogul contelui de Saint-Germain, intitulat „Ce ar insemna ruperea USL?”, eu am comentat simplu: „NIMIC”.
P.S.: Tu de ce nu scrii comentarii la fel de tari la articolele mele? Sa-ti fie rusine, Dinu… ăăă… ăsta… zi-i sa-i zic… Porthos!
@ Porthos
In alta ordine de idei: iti dai seama ce riscuri iti asumi? : shock: Ce-o sa creada despre tine madama de Longueville, maintenon, dan capitan de plai, petrre, Radu, dl.Zoe? Intr-un cuvant, ielitele care stiu sa guste finele cretinis… ăăă… ăsta… zi-i pe nume… „analize” aramisiene? 😆 😆 😆
Iti spun eu ce cred: ca are o imaginatie si in general un intelect limitate. Dupa cum si recunoaste s-a scremut, s-a scremut si ce i-a cacat mintea ? Ceva original ? Interesant, intrigant ? Nu, a tras cu ochiul la vecinul si s-a pus pe barfa.
Radule, mai bine recunoaște că ești invidios. Titlul? Mai mult decât inspirat. Ilustrația – dacă nici asta nu e amuzantă… Iar conținutul articolului nu are nicio legătură cu fâsâita popii.
Mai bine spune-mi cu cine seamănă dințosu’. Inițial uitându-mă la bronzul pielii mă gândem la neamț. Însă după zâmbet eu zic că-i d’Artagnan. Iar cei doi turiști din cabină sunt leit athos și Aramis.
Eu n-am ieșit în poză… 🙂
Eu ti-as spune cine-i dintos ca iepurele, da o sa spui ca nu stiu diferenta intre dintos si clontos.
Să nu zici că tot ăl de trage toată șandramaua, că nu-i drept.
A propos: cabina din poza e de la un camion est-german IFA.
😎
Iepurilă,
Cum nu scriu? Vrei să zici de ce nu te laud? N-ai muri de plictiseală? Tu faci spectacol când te duelezi. Ești muschetar, nu animal de companie.
Apropo, vezi că nu mai avem cu cine să ne duelăm? Nu-i un pic cam plicticos?
Doamne fereste! Mie-mi place!
Porthos
.)
Dacă aş fi comentat pe respectivul tronson de drum înfundat ce duce la acel han, tot mai ocolit de muşterii ( felicitări pentru ritmul, dar mai ales pentru felul în care trataţi aproape orice fel de subiect ! ), aş fi zis doar că se potriveşte de minune un cunoscut proverb:
Câinele moare de drum lung, iar ăştia de grija USL-ului 😉
Mai bine zis de a lui Crin Antonescu, de care sunt complexaţi de-a binelea ( mai cunosc eu unul şi pe la voi 🙄 ).
Aramis ăla are şi noroc chior ( nu doar idol 😆 ).
Îl salvează comentariile imbecil forţoase ale unui tiz de-al meu, care împroaşcă totul în jur, prin puparea în coor a lui Băsescu, dar mai ales cu tâmpenii de genul („Crin a promis că-şi dă demisia, dacă nu se câştigă referendumul, dar nu s-a ţinut de cuvânt!!”, când toată lumea ştie cum s-au întâmplat lucrurile şi că Dictachiorul este demis , deoarece cifrele pe care întîrzie să le facă cunoscute INS arată clar depăsirea cvorumului
Dar zevzecului ăsta se pare că nu-i poate lua nimeni bota din mână şi loveşte de zor cu ea în baltă până alungă toţi comentatorii !
P.S. Citeşte ce critici îmi aduceai mie, privind modul în care-i apostrofam pe nişte muşterii de la han, compară cu acest articol şi zi-mi ce ţi-a dat 😉
Că spre deosebire de ei, doar cu asta rămâi !
Ce dulce eşti când spui că nu crezi să primească ăia ceva 🙄
De parcă ar mânca cineva kkt de plăcere
Sau mai ştii ?!
Cred că etalonul de prostie la români ar trebui să fie gradul de încredere în sondaje
Ei, nici aici nu-i bate nimeni pe (In)amicii tăi 😆
ma Porthos, ma baiatule, cind il luam la misto pa fostu tau preten te dadeai mare loial pretenar si ma banai, acum, daca as putea, te-as bana io.
Bhaa, nu cred in aia incremeniti in proiecte, fie ca merge bine, fie ca merge rau, da nici cu cotiturili astea nu ma potrivesc.
Bhaa, cam asa face si Ponta cu Basescu, da pa dos, dpa ce s-au injurat, acum sunt mari pretenari, as fi tare curios sa aflu cum draq au ajuns in situatia asta! banuiesc ca fiecare il are la mina p-alalalt, sunt, ca la sah, la pat.
basescu vede ca i se termina mandatu si tremura sa nu ajunga linga Vintu, sa scrie si el niscaiva carti ca Nastase.
P.S In ceea ce ma priveste nu am facut si nu fac niciodata gasca cu cineva, sunt un one man show…
Neamțule, nu am banat pe nimani pentru mișto. Precis e o neînțelegere. Probabil că le zisesei ceva de rudele apropiate… Nu-mi mai amintesc exact de care episod zici, dar nici nu mă ascund. Dacă-ți mai amintești, pot să explic.
Ponta și Băsescu „coabitează”… Nu știu exact ce înseamnă, dar aflăm.
Basescu si Ponta s-au mutat impreuna? De unde ai auzit?
Numai la prostii te gândești. 🙂
Sunt aproape sigur că în subconştientul lor titlul articolului
” Şi dacă se rupe” este dat de ruptura dintre voi, mai ales acum când şi-au dat seama că cei cărora „li se rupe” de această despărţire sunteţi voi mai bine zis, tu !
Dacă n-ar intra atât de des pe acolo IdM şi NŢ ( ştiţi bancul cu hemoroizi;, cu ăla care s-a urcat iarna în cireşul din curte !) blogul lor ar arăta mult mai prost !
Cam ca ei, încă n-am întâlnit mulţi pe bloguri !
Să-şi lasă amanta şi să fugă de ea cu nevastă-sa 😛
#Porthos
Nu prea am înţeles mesajul articolului de mai sus. Cu toate că mi s-au părut interesante reperele statistice la care faceţi trimitere prin linkul postat. Oricum, sunt doar nişte repere, adevărate valori variabile care depind de starea naţiunii în funcţie de cât de bine a fost manipulată. Sau nu.
Dar nota articolului, îmi daţi voie? pare o angoasă, şi am folosit acest termen înadins, tocmai fiindcă daţi impresia că vă e greu să lăsaţi în urmă un trecut de care, nu-i aşa? oricum v-aţi rupt.
Mi se pare? Tot ce se poate. Dar cred că ar fi mai amuzant dacă aş copia o replică a unui clasic în viaţă şi v-aş spune că v-aţi ancorat în meandrele concretului.
Altminteri, puteţi avea siguranţa că niciodată nu plictisiţi când veniţi cu subiecte care nu fac parte decât din contingentul propriu de subiecte favorite, fie ele fixate doar pe anumite direcţii.
Şi dacă tot am adus vorba, îmi sunteţi dator cu subiectul Afacerea Megapower şi, de ce nu? chiar şi cu Istoria unei datorii istorice. 🙂
#Radu Humor
Acum am observat că aţi postat aici un comentariu care fusese iniţial postat la mine pe blog.
Sper că nu suferiţi de mania persecuţiei. Ori măcar explicaţi-vă gestul ca să nu sufăr în propria-mi ignoranţă. Cine ştie? Poate chiar mă luminez şi învăţ lucruri noi în arta comunicării la distanţă.
@ Mița Biciclista
Nu era nimic (profund) de înțeles. Era o glumiță la adresa unui „muschetar” portocaliu și ceva auto-ironie.
Ca muschetari, o bună parte din distracție o reprezintă duelurile cu gărzile cardinalului. Cu cât sunt mai plini de ei și mai pompoși, cu atât e mai amuzant să-i înțepi sau să le lipești, râzând și glumind, un lat de spadă în partea dorsală.
Cred că și aici pe blog, amuzamentul provenea de la diferențele de opinii și ironiile reciproce. Dacă vă mai amintiți din cartea lui Dumas, Porthos și Aramis erau buni „amici”, firea directă, veselă și simplă a lui Porthos potrivindu-se cu intrigile și secretele iezuitului, precum se potrivește nuca cu peretele.
Referitor la Megapower, nu e mult de zis. Eram convins că deja ați citit ceva. Un articol pe această temă ar fi prea mult. În fond lucrurile s-au întâmplat acum douăzeci de ani. Cred că singura ei utilitate a fost să-l convingă pe Stolo să se retragă din cursa prezidențială din motive „personale”, făcându-i loc domnului Băsescu.
Iar despre datoria Germaniei din timpul războiului, așa cum spuneați și dumneavoastră, e prea târziu. Chiar dacă a existat, acum s-a prescris. Ar fi poate interesant de văzut de ce nu „s-a” vrut. Dar am opera doar cu supoziții. Mă îndoiesc că Traian Băsescu sau Florin Georgescu vor da declarații pe această temă.
Am postat şi aici pentru că având moderare (recunosc că n-o suport, mai ales la un blog ca al dvs.!) puteaţi foarte bine să să n-o afişaţi, mai ales că aveam făcute ceva observaţii .
Care, spre mirarea mea, deoarece erau făcute cu bune intenţii ( eu neştiind că se află deja în librării) se pare că v-au înţepat 😉
Dar nu v-au dezumflat 🙄
Dimpotrivă….
@Radu Humor
Pffff!
Moderarea există în setări. A-mi sugera să nu o folosesc pentru că nu place domniei voastre, e ca și cum a-mi spune că la mine acasă trebuie să-mi schimb fotoliul din odaie fiindcă nu încăpeți în el sau e roșu și vă strică ochii.
Nu mă înțeapă niciodată sugestiile venite din partea cuiva dintr-un simplu motiv: fiindcă rămâne la latitudinea mea dacă le urmez sau nu, asumându-mi astfel riscul de a părea că pierd în ochii celui care citește au ba.
Nu se află nimic în librării, eu am spus doar dacă….de ce luați cu titlu de evidență o simplă presupunere? Am să vă bănui de neatenție.
Oricum,după neatenție, bag de seamă că suferiți și de nerăbdare. Dacă vă răbda inima, mai puțin timp decât v-a luat să repostați comentariul prin vecini, ați fi observat că v-am răspuns la ambele comentarii.
Huh, și da, văd că deja ați emis concluzii, probabil mi-ați pus și etichetă. Ăsta să-mi fie mie of-ul!.
Antonescu dominant sau dominat? Nu mi-a fost clar din context, iar de link nu prea am chef acu’ in săptămâna patimilor.
Acu’ parca vad ca o sa facă nevricale Radu Humor, dar ce Dumnezeu sa-mi placa la Antonescu? Pentru ca atunci cand a fost si el câteva zile la Cotroceni nici macar adormit n-a ramas. Era ziua si ieșirea.
Vezi, la tine m-am gândit când am postat direct concluziile. Mi-am imaginat că la câtă treabă ai, nu o să ai chef să citești sociologie aplicată. Ideea articolului din link este că analizând TOATE sondajele importante din ultima perioadă, oricum s-ar întâmpla lucrurile tot Antonescu va ieși președinte. Ceea ce nici măcar nu e un lucru rău. Dimpotrivă, un adormit pe funcția respectivă e exact ceea ce ne trebuie.
Deși cineva ca Adrian Năstase sau Mugur Isărescu ar arăta că se pot face lucruri utile, mai ales în plan internațional, fără a fi ceea ce acum a devenit o expresie consacrată: „Președinte Jucător”. Însă mai binele e dușmanul binelui. Îl prefer pe Mugur Isărescu la BNR, iar dl. Năstase, din păcate nu mai poate candida.
Ziua și ieșirea? Presupun că te referi la ieșirile la TV, că și la budă presupun că ieșea zilnic. Oricum efectul a fost cam același. Și să nu uităm că în respectiva perioadă Crizel voia să demonstreze că e harnic și muncește.
Era cât pe ce să-l critic că nu postează nimic pe blog. De fapt nici nu știu dacă are un blog. Pe urmă am văzut că postează mai vioi pe Facebook. Probabil a realizat că pentru un blog e nevoie de un pic de efort și de idei.
Surprinzător e că Victor Ponta face ce face și postează în continuare pe blogul propriu. Ar trebui felicitat.
Io vorbesc de săptămâna patimilor, de spiritualitate, tu ma-ntorci către munca. A ieșit unde-a ieșit si cum a ieșit. Oricum zilnic ma bucura vazandu-i ochisorii albastri. Cat despre Facebook, așa cum spuneai si tu intr-o analiza mai veche, e vorba de target. Celor ce scriu pe bloguri le sucesti mai greu mințile. Acum foarte serios, ascultandu-i discursul, eu il vad pe Antonescu scriind câteva postari cel puțin in stilul mistocar al lui d’Artagnan. Uite, tocmai de aceea nu înțeleg de ce nu l-o place dlGoe?
Observator
Crizel e doi într-unul: e miștocar precum gasconul (deși gasconul e subtil și are substanță) și pompos, lipsit de conținut și plictisitor precum… alții.
Porthos,scuza-ma ca intervin,dar cred ca Mugur Isarescu nu ar trebui
preferat nicaieri.Te gandesti poate ca oricum de el nu se poate scapa
si atunci il preferi….
@Intrusul
Aveți niște comentarii câteodată….de om taaare hâtru 😉
Crin Antonescu este întradevăr cam greu de înţeles 🙄
Mai ales atunci când vorbeşte !
Când doarme, toată lumea e de acord cu el 😉
Numai că nu-l vede nimeni 😆
Pun unii botul la nişte clişee, cu aceaşi uşurinţă cu care manipulează ceilalţi..

Era pentru postarea de la 1:06 , dar văd că n-a nimerit unde trebuie .
Sper că doar pe cine… 😉
http://www.ziuaveche.ro/business-2/finante-banci/mugur-isarescu-si-superstitia-despre-rezerva-de-aur-a-romaniei-165052.html
?
Eu nu am inteles de ce Ioan Ghise nu a avut niciun sustinator dupa referendum.Era chiar asa de aberant ce sustinea el?
@ intrusul
Nu ceea ce susținea. Cum susținea… 🙂
@ intrusul
Pare că nu prea sunteți de acord cu Mugur Isărescu. E un pic neașteptat. Îmi permiteți să întreb ce vă deranjează la el? Dacă îmi spuneți „tot”…
@ Porthos,
azi am reuşit să ți citesc articolul. Sincer să fiu eu sunt mai optimist: nu mi se rupe,mi se ndoaie.
Și voiai să răspund la articolul popii „Și dacă se rupe” cu „Nu se rupe, doar se-ndoaie…”.
PS: când să-l citești? Că l-am postat aseară târziu. Nu te uita că sunt așa multe comentarii… Cred că ne-a inspirat poza.
PPS: am primit și critici. Întemeiate, așa că astăzi, mort-copt, ar trebui să postez și un articol serios.
Elmmar,
M-a prins optimismul tău. Așa că am schimbat titlul articolului.
Hello, domnilor sigur ne vreti si pe noi pe aici? Sau sa mergem sa coacem cozonaci?
Bravo Observator 😆
Poate că nu ar strica un pic de studiu, pentru Porthos mai ales 😈
http://www.badpolitics.ro/george-bara-doamna-patapievici-si-secretele-lui-mugur-isarescu-ziaristi-online/
Mi-a fugit un comentariu în spam 😦 😦 😦
Gata! L-am recuperat. 🙂
Mnoah, e bine. Sper că nu ați băgat mâna prea adânc după el. 😳
Nu, dar îmi place cum gândiți…
@ Observator,
cu ceva timp în urmă am lucrat un an,o experiență superbă,la Geofizică prospecțiuni geologice undeva în zona de munte din Vâlcea și apoi Gura Humorului. Locuiam la motel,cabană și în gazdă în cătune izolate. Nu aveam semnal la telefon,internet nu, de cele mai multe ori nici energie electrică….și totuși când am revenit în București am constatat că eram un agresiv postac de noapte des întâlnit pe blogul AN.
Am aflat cine posta în numele meu,nici nu era greu,am luat măsurile de siguranță necesare și nu s a mai întâmplat. Dar neglijența mea mă face să mă simt vinovat. Jignirile aduse dumneavoastră(și altor colegi de blog ex Bizonul și alții) mă obligă să vă rog să mă iertați.
Mulțumesc!
@ELMMAR, inteleg ca sunteti crestin practicant? Mergeti sa luati impartasanie? Cat despre mine, am uneori o memorie atat de scurta incat zic sa nu-va faceti griji, uit repede ce nu trebuie sa ma atinga.
😆 😛
Nu se rupe, dar se-ndoaie
Ajungând mai jos de coa…te !
Pentru alţii o fii, n-o fi săptămâna patimilor, dar pentru cei de la han e jale mare!
Mai ales că au interdicţie să intre pe aici, dar şi pentru că IdM şi NŢ îi tratează doar cu indiferenţă 😉
Porcul și măgarul
Măgarul merge pe drum iar în spatele lui, porcul:
– Băi măgarule ce murdar esti! Pe unde te poartă stăpânul? Ce slab
ești! Nu prea-ți dă să mănânci! Și cu ce desagi mari te-ncarcă
stăpânul! Vai de viața ta!
La care măgarul se întoarce spre porc:
– Băi, mi se pare mie, sau tu nu ești porcul de anul trecut ?
Bravo Observator, Mițo! Știți să coaceți cozonaci? Și o faceți de bună voie și nesilite de mârlanii vorbitori de dodii? Voiam să zic ceva și de ouăle roșii, dar m-am gândit că fiind în zodia interpretărilor… Sau nu am înțeles eu ce voiai să zici cu coptul cozonacilor?
Asta îmi amintește de un banc cu Bulă:
„Bula la școala. Doamna învățătoare desenează pe tablă un pătrat și întreabă:
– Ce este asta, copii?
– O casă fără acoperiș, spune Bulă.
– Nu, Bulă. Este un pătrat, dar îmi place cum gândești.
A doua zi, doamna desenează un triunghi.
– Ce este asta?
– Un acoperiș pentru casă, spune Bulă.
– Nu, este un triunghi. Dar îmi place cum gândești.
A treia zi, Bulă o întreabă pe învățătoare:
– Doamnă, pot sa vă pun o întrebare?
– Sigur, Bulă!
– Ce e mic, țeapăn și are capul rosu?
– Nesimțitule! Te duc imediat la director, ai nota scăzuta la purtare și o sun și pe mama ta!
– Un chibrit, doamna învățătoare, dar ÎMI PLACE cum gândiți!
De fapt cred că bancul ăsta are mai multe variante de final, fiindcă eu o știu pe asta:
……
A treia zi, Bulă o întreabă pe învățătoare:
-Doamnă, pot să vă pun o întrebare?
-Sigur, Bulă!
-Pe stradă merg trei fete, mâncând înghețată: una o linge, a doua o suge și a treia o mușcă. Îmi puteți spune care din ele e măritată?
-Ăăăă, aia care o suge, Bulă.
-Nu doamnă, aia care are verighetă. Dar îmi place cum gândiți 😆
Vaaai da’ spurcați(te) la guriță mai sunteți. Mă simt jenat dragă.
@ Mița Biciclista
Din câte știu eu, Mugur Isărescu nu a spus niciodată că “Romanii care au luat credite sunt adevaratii vinovati de faptul ca datoria externa privata a tarii noastre a crescut de sase ori intre 2000 si 2010, ajungand, la 30 septembrie, la 22,7 miliarde de euro”.
Ceea ce a spus este cu totul altceva:
– bancile „sunt vinovate” pentru 22,7 miliarde de euro din datoria externa totala a Romaniei, care se ridica la 90 de miliarde de euro;
– bancile au fost doar un intermediar, ele oferind imprumuturi persoanelor fizice si companiilor din Romania;
Deducția, pusă pe seama lui Mugur Isărescu, aparține de fapt ziaristului care a publicat știrea.
Ulterior, diverse genii, precum domnul George Bara (despre care nu cred că am mai auzit până acum) au făcut un mic ghiveci de Trilaterală, Bilderberg și Clubul de Roma, garnisit cu ceva declarații inventate de alte genii și a ieșit „bomba” din link.
Oricum domnul respectiv habar nu are cum funcționează creditarea, altfel nu ar întreba retoric „de ce nu este relansata creditarea?”. De parcă BNR-ul ar relansa creditarea.
Eu zic că dacă chiar interesează cum funcționează creditarea de retail, mai bine întrebăm experții. Adică pe Observator. 🙂
„Pana in 1996 a fost profesor asociat la Academia de Studii Economice si la Scoala Superioara de Jurnalistica, insa biblioteca acestei instituţii nu cuprinde nicio lucrare a lui Vasilescu, nu este menţionat nici macar ca si coautor la vreun curs……
Si un ultim secret, pe care il las ca subiect de meditaţie tuturor celor care inca mai cred in mitul Isarescu: cum se face ca soţia directorului Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici, este consilier la BNR? De ce nu apare Ioana Patapievici in organigrama publica a instituţiei, care sunt atribuţiile acesteia, de ce are salariul confidenţial si de ce trebuie sa aflam acest lucru din declaraţia de interese a soţului? Ce servicii trebuie sa aduci si cui, pentru a primi in familie asemenea sinecuri platite din bani publici?”
@Intrusul
Huh, am observat și eu paragraful acesta.
E delicios, măcar la nivel de bârfă
@Porthos
Eu nu am luat de bune articolul, doar am vrut să ne uităm puțin pe ce zice nenea ăla. Și da, sunt de acord cu întrebările puse specialiștilor.
Dacă Observator e specialistul de serviciu, cu atât mai bine, înseamnă că nu ne va lăsa (pe mine, cel puțin) să trăim cu impresii greșite.
@Elmmar!
Da ce-am spus??!!!!!!
…îmi stârnești amintiri în care scârbavnicul mădular îmi era blazon. Acum puritatea ascetică a autoexilării rurale îmi provoacă stări de vomă la amintirea dezmățului urban.
…te am spart,este?
Nu chiar! Dar sper că purtarea ascetică nu vă îndeamnă la astfel de păcate 😀
http://fanteziiobor.wordpress.com/2011/11/28/iertarea/
@Mitzaa, Porthos tot incearca sa ma puna la treaba, nu vezi? Dar eu nu ma las, sunt in post. Ma pregatesc de Paste. Si apoi se alinta. Auzi, eu specialiasta in creditare! Parca ma vad maine poimaine ca ma ia Ponta la guvern cum l-a luat pe baiatul ala cu portalul de job-uri doar l-oi invata cum sa circule banu’n Romania. Atunci sa vezi ca-mi dau arama pe fata!
Mie, dragilor, mi-a fost toata viata frica sa fiu datoare. Mai bine stiu pe altul dator la mine decat sa ma stiu cu rate de platit. Dar totodata, (si asta am invatat de cand eram eleva imprumutand carti prietenilor din biblioteca lui tata , arti pe care nu le-am mai vazut inapoi), si cand am ca sa si dau incerc sa ma asigur ca-i recuperez si analizez omu’ imprumutat cum poate nici nu ti-ar trece prin minte.
Stiu ca sunt unii care si-ar dori niste conditii mai laxe pentru creditare, insa la grad de risc e acum pe piata, de unde? Stiu ca sunt altii care acuza BNR pentru creditul cu buletinul de acum cativa ani. Am mai spus-o si o repet institutia cu pricina nu se supunea reglemnatarilor BNR, iar BNR si-a extinsa aria tocmai pentru a limita astefel de lucruri, dar a fost nevoie de timp.
Cat despre celelalt aspect legate de cine e consilierul cui, pe cuvant, ce conteaza? Si apoi de ce credeti ca BNR se finanteaza din taxe si impozite? Altfel zis de unde grija asta pentru banii BNR? Poate ar fi mai bine sa incepem treptat, mai intai sa ne pese de banii nostri plati ca taxe si impozite care nu sunt la BNR. Dupa ce rezolvam asta am putea sa intram si in lucruri mai adanci cu ar fi politicile macroeconomice si influetele Bancii centrale asupra lor. Deocamdata pare ca la acest din urma lucru stam cel mai bine.
Azi pe o căldură fără logică la data asta,am renunțat la un număr de activităţi și la adăpostul unor beri reci am bagabonțit pe nește bloguri.
Fusăi pe la han…cinci texte scrise de doi amețiți. O păpușă de plastic gonflabilă și jonglabilă. Nici goe nu mai e interesat,fâsul a expirat. Poza inițială de călugăriță cu chiloții la vedere era normal să se voaleze…adio han!
@ Mițaaa,
frumos și trist,fata mea.
Ești bună rău.
Te bănuiam…
@Observator
Da, am observat și eu că Porthos vrea să vă pună la treabă. Chiar m-am amuzat când am văzut că întreabă dacă știm cum se coc cozonacii. Ați observat?
De puțin mi-a stat să-i spun că nu-i nici o filozofie să coci cozonaci. Ci cum îi frămânți. Și îi faci să crească 🙄
🙂
Vă duc la director! Vă scad nota la purtare! Să veniți cu mamele voastre la școală! Asta-i discuție de purtat pe un blog serios?
@Porthos
Nu, nu este. Dar îmi place cum gândiți
Nu mai e nicio inginerie nici sa ii framanti, nici sa ii faci sa creasca. Exista aparate speciale (eu am achizitionat unul, ca sa nu fie probleme)
@ all
Mâine mă duc la Vadu. Și ca să vă enervați o să postez poze cu bunătățile de la Cherhanaua lui Ionuț: calcan, cambulă, sturion, nisetru, pisică de mare, plus borșul ăla pescăresc de-l știu și grecii care lucrează în România.
Cine să vă mai înţeleagă ? 🙄
), niciodată dezminţit până acum, ci dimpotrivă, multe confirmate pas cu pas, vă permite, mai ales lui porthos, asemenea reacţii dispreţuitoare, cu strâmbături din nas ce ar putea fi păstrate pentru vremuri încă şi mai tulburi, aproape că desluşesc şi „separarea” de jure, dar niciodată de facto ! 😉
Dacă un articol apărut acum 3 ani, cu nişte dezvăluiri deosebit de interesante şi de grave ( câte nu s-or fi adăugat în aceşti ultimi 3 ani
Ajuns aici s-ar potrivi un simpatic banc:
Un rokker ajunge spre dimineaţă acasă, ameţit, obosit şi fără nici un chef !
la care maică-sa ca să-l scoată „din greţuri” şi apatie :
– Îi e aşa rău la puiuţul meu se vaită ea…..
Şi deodată, străfulgerată de un gând, zice duios :
– Să-ţi pună mama o manea ca să poţi să vomiţi, puişor ?! 😉
Radule,
Care sunt dezvăluirile interesante? Că nevasta lui Patapievici lucrează pe post de consilier la guvernator? Restul mi se par pur și simplu bălării.
Nu am înțeles niciodată ce e atât de subversiv în a fi membru în Comisia Trilaterală sau la Clubul de la Roma? Ați citit vreodată rapoartele Trilateralei? Sunt publice.
Cam asta e refrenul ultimilor 8 ani :”…..balarii”, „….gaozari”…..
@ intrusul, Radu Humor
Îmi cer scuze pentru lipsa de respect pentru astfel de idei. Am evitat să pun ghilimele la idei din respect pentru interlocutori.
Însă teoriile legate de o presupusă conspirație a celor din Bilderberg, Comisia Trilaterală sau Clubul de la Roma mi se par pur și simplu naive. Dacă vreți pot încerca să scriu un articol pe această temă.
Era vorba de conspiratia lipsei de decenta si bun simt.
Personajul despre care discutam iese in public si face glumite,ne spune
ca avem ghinion daca sunt mai mult de 100 de tone de aur in BN,….
NU iau in serios toate „teoriile” conspirative,dar nu pot sa nu observ ca este la moda asta cu „naivitatile”…..
Observator,” Dupa ce rezolvam asta am putea sa intram si in lucruri mai adanci cu ar fi politicile macroeconomice si influetele Bancii centrale asupra lor”,nu am inteles!Porthos te „insarcinase”sa explici,specialist fiind….
@ intrusul
În articolul de care discutam erau câteva idei pe care eu le consider nedemne de o discuție serioasă:
– ghiveciul de Trilaterală, Bilderberg, etc;
– presupusa blamare a populației pentru creșterea datoriei externe, de către guvernator (pe care cred că am lămurit-o);
– faptul ca soția lui Patapievici este consilieră a guvernatorului (lucru care mi se pare complet irelevant în context).
Discuția despre rolul băncilor centrale în procesul de creditare de „retail” mi se pare foartă interesantă și pare că nu sunt necesare clarificări suplimentare. Totuși, de ce credeți că e nevoie ca BNR să stimuleze creditarea? Și cum?
#Porthos
Dai impresia că eşti un fel de fan al lui Mugur Isărescu.
Mi se pare mie?
Chiar sunt un fan al lui Mugur Isărescu în particular și al Comisiei Trilaterale în general. 🙂
Îmi cer scuze pentru răspunsurile întârziate. Sunt în mașină, în drum spre mare.
Petrecere placuta !
Mulțumesc mult! Petrecere plăcută și dumneavoastră!
Dacă după câte vezi şi trăieşti, pe banii tăi, cum s-ar zice, mai acorzi circumstanţe atenuante unora ca Isărescu, Vasilescu ( ce nume neaoşe şi ce ascund ele oare 😉 ) nu are rost să mai discutăm despre acest subiect !
) România !
Şi cum de lipsă de discernământ nu te pot bănui, prefer să mă opresc aici cu presupunerile pentru a nu ajunge în altă parte deloc convenabilă unora !
Am observat că mai toţi bloggerii au o spaimă subînţeleasă de a trata asemenea subiecte, aşa că n-o să te provoc !
Eu am ajuns la concluzia că Isărescu şi ceilalţi iluminaţi sunt mult mai vinovaţi ca Băsescu( acest etalon al răului naţional !) de dezastrul în care au adus ( cu bună ştiinţă
P.S. Aş mai vrea să te întreb doar dacă ţi se pare o coincidenţă întâmplătoare ce se întâmplă cu Grecia, jugoslavia ( fostă, cum va deveni şi Ro ), Cipru, România pe de o parte şi Portugalia, Spania, de cealaltă ?!
Toate popoare creştine, ortodoxe sau catolice !
Dacă îmi dai exemplul Germaniei sau Franţei înseamnă că trebuie să mergem prea departe cu analiza, deoarece Germania este calul troian cu care înaintează iudeo-masoneria în acţiunile ei, care numai grija nemţilor n-o au, ci dimpotrivă !
Acolo situaţia este şi mai gravă ca în România ( nu că n-au ce mânca şi alte de astea), dar se pare că nemţii au simţit cine-i alde Merkel şi cine-i în spatele ei 🙄
Deocamdată în spatele Germaniei va fi pusă nu numai cheltuiala inutilă cu susţinerea unei anomalii istorice de genul UE, ci şi vinovăţia pentru eşecul ei !
Dacă se realege Merkel ( ceea ce nu cred) este ceva foarte grav pentru toată Europa, deoarece se va încerca cu disperare şi poate din nou prin forţă, impunerea unei agende globaliste care nu va servi nimănui de aici !
Sunt semne tot mai evidente că partida la nivel mondial va fi câştigată până la urmă de acest BRIC la care vor adera cât de curând mai toate ţările dornice să scape din cleştele iudeo-masonic ( să sperăm că nu vor scăpa de „fiu şi să dea peste ta-su ;mrgreen: „).
Radule,
Isărescu e oltean, din Drăgășani, așa că numele nu cred că ascunde nimic. În ce privește presupunerile, faci cum vrei. Uneori pot fi utile pentru a verifica validitatea unei ipoteze. Dacă ai rezolvat celebra problemă a lui „Einstein” știi la ce mă refer.
@ Radu Humor
Nu cred ca este vreo „coincidență” că problemele economice au apărut la Grecia, Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, iar mai nou se întind la Franța. Adică la ste ortodoxe și catolice, în timp ce statele protestante par a fi mai rezistente sau de-a dreptul imune. E pur și simplu de mentalitatea de business. 🙂 Dacă vrei, detaliez, dar simt că te-ai enerva.
PS: Iugoslavia (oricâtă simpatie aș avea eu, ca oltean, pentru sârbi) era o construcție forțată. Dacă ai fost în Croația sau Slovenia ai înțeles cu siguranță de ce.
Economistul Moisa Altar a fost zeci de ani profesor la Academia de Studii Economice (ASE), de pe vremea cand acolo era student actualul guvernator al BNR, Mugur Isarescu. El crede ca, in prezent, se aplica un principiu vechi: „Ban la ban si paduche la golan”.
Profesorul universitar crede ca vom mai avea parte de criza inca zece ani, dupa care lumea pe care o stim se va schimba radical. Intr-o conferinta organizata de Asociatia pentru Protectia Cosumatorilor, el a afirmat: „E clar ca va fi o schimbare de comportament in favoarea economisirii”, citat de Evenimentul Zilei.
Moisa Altar a observat ca romanii trecuti de 40 de ani „prefera sa aiba lichiditati decat sa isi schimbe plasma sau masina”. El spune ca acest comportament este valabil pentru toate categoriile, atat pentru cei angajati la privat sau la stat, cat si pentru cei care au fost dati afara.
Profesorul vede cresterea economica de 4,5% de pe trimestrul trei drept exagerata si atrage atentia ca o mare parte din aceasta crestere s-ar putea datora exclusiv unui factor de conjunctura, respectiv vremea buna de anul acesta, care a favorizat productia agricola.
Economistul este cel la care a apelat celebra banca Lehman Brothers, cu un an si jumatate inainte de criza. Atunci, grupul american a cerut parerea unei echipe de economisti conduse de Moisa Altar, si datorita faptului ca romanii erau mai ieftini decat economistii londonezi si mai apropiati decat ce indieni. Asadar, optiunea americanilor a fost fireasca.
Criza de trei luni care va dura zece ani
Referitor la solutiile de austeritate, economistul crede ca multe guverne merg pe taieri: „Taierea, pana la urma, face sa devii din ce in ce mai sarac. Se aplica un principiu nu tocmai academic, dar care circula si cand eram student: ban la ban si paduche la golan. Cei bogati devin si mai bogati, cei saraci mai saraci”. El este de parere ca guvernantii nu au luat masurile necesare intampinarii crizei.
Amintind despre inceputul crizei, Moisa Altar aduce in discutie analiza care se facea in Romania in acea perioada: „Intrebarea era daca va dura trei, cinci sau sase luni. Dar multi spuneau ca nici nu ne va afecta”.
Profesorul de economie crede, insa, ca adevarul este mult mai dur: „Criza va dura poate mai bine de zece ani si lumea nu va mai fi ce a fost. A afectat nu numai sistemul financiar si bancile, ci si intreaga constructie financiara a omenirii. Toata stinta trebuie reconstruita pentru ca pana acum a fost construita pe teoria nomalitatii, dar nu s-au luat in calcul intamplarile rare”.
Moisa Altar a urmat cursurile Facultatii de Matematica, unde l-a avut profesor pe Grigore Moisil. Ii apreciaza pe Mugur Isarescu, pe Daniel Daianu si pe Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, dar si alti economisti tineri.
Un specialist decent !
Îmi cer scuze, nu am mai auzit de domnul respectiv. Sau poate că doar nu îmi amintesc. Însă cu siguranță uită că „tăierile” BUGETARE înseamă implicit reduceri de taxe (presupunând că respectivele cheltuieli nu se fac prin metoda stupidă a deficitului bugetar, iar excedent bugetar am mai văzut doar în filmele SF).
Ca atare, cei care PRODUC banii nu pot fi decât fericiți. Însă sunt de acord cu dânsul că o schimbare de mentalitate e absolut necesară. Pentru că această „criză” e normalitatea. Cei care s-au învățat să trăiască pe datorie, trebuie să învețe că nu se mai poate. Banii nu se produc prin tipărire de monedă de către băncile centrale.
Porthos,fii atent la volan !
http://www.zf.ro/eveniment/vanzarile-de-mici-ar-putea-fi-interzise-in-romania-in-joc-este-o-piata-de-50-milioane-de-euro-10824044
Mi se pare foarte interesantă această ameninţare. Şi mai ales momentul ei.
Tocmai acum când McDonalds lansează cu turle şi surle produsul McMic, făcut special pentru români.
Şi mi se pare cu atât mai suspect, cu cât atunci când au venit pe piaţa românească ei chiar specificau că sunt o variantă diferită şi mult mai completă, şi infinit mai elegantă, decât banalul mic cu muştar servit cu pâine pe bucata dreptunghiulară de carton.
Vă mai aduceţi aminte?
Hazul de pe lume este ca la inceput toata lumea zicea ca doreste un presedinte mai adormit (ma rog nu poate dormi chiar tot mandatu. Din cand in cand mai trebe sa si semneze catesceva sau sa faca mumos la vreo paranghelie)
Da asta numa cand era Ilici la 3 Coceni..
Da veni Tzapu si s-a puacta sa demita el premieri. Si sa puna ce vrea muschii lui .
Apoi iar am fost de acord ca presedintele nu trebe sa poata prea mult. Da era din nou Ilici.
C’asa-o la noi : destepetii nostrii una zic, altceva gandesc,alta vor, si in final vor face ce vor muschii lor in momentu X.
Acordu lor inseamna doar ca sunt satisfacuti de actuala stare de lucruri. Peste o juma de ora – cine stie? le vine o alta idee, trece o pisica alba strada, trece o roscata (bipeda) , fi-su se ia la bataie cu fi-miu samd.
Si asta se echama „inteligenta”.
Ma rog asa o fi. Da este vorba despre o inteligenta de maimuta. Si faptu ca am fi ceva mai inteligenti decat altii este de fapt un impediment.
Ghiță,
Ce bine era dacă dormea și marinarul preț de două mandate. Din păcate maimuțele nu prea au somn.
Porthos, cum măi scumpule, ăsta să fie idealul tau de elevare la blog? Să ajungi să te complaci in stilul pleşcar-iepuresc (pe care ai ajuns să-l imiţi binişor) şi să accepţi să te tragă pârjanul de urechi vizavi de cum şi ce scrii? Tţţţ. Să te bucuri de trafic făcut parcă la beţie, între gospodine politice care se dau rele de deochi şi căzături etilice de elită? Pentru asta ai furat tu decablogul? Asta a fost planul tău? Bravo scumpule. Ai reuşit. Eşti, în sfârşit, între ai tăi.
Porthos, parca gunoiul asta era banat. Iar zilele trecute, ai scris tu insuti ca e mai liniste si mai curat fara el. Cum a reusit sa posteze? L-ai debanat tu? Mare greseala!
Oricum, ce era sa zica si el? La articolul precedent, care il privea personal, caci era despre prosti si avea doua motto-uri din el, a ramas pur si simplu fara replica. Asa ca s-a „gandit” sa spârcâie un gainat aici, doar-doar… Parerea mea e ca trebuie banat imediat.
Cred si eu ca, in conditiile-n care „blogul” lui nu e vizitat aproape de nimeni, iar „elitistul” „Han al muschetarilor” asijderea (ia vezi cate comentarii a intrunit ultima „analiza” aramisiana 😆 ), nu poate face altceva decat sa spurce traficul altora. Jenant.
Ah, iepurele, acest caine de paza al libertadorului veve, puncteaza perfect ceea ce tocmai spuneam. Merci Pârjane.
Iepurilă,
Nu e banat nimeni. Cât timp opiniile sunt spuse cât de cât civilizat, ar fi incorect să-l banăm. Nu-s fericit că a apărut, dar eu zic că deocamdată poate fi ignorat fără mare efort.
Goe,
Nu ești binevenit aici. Nu te banez, dar te rog să încerci să comentezi civilizat și constructiv. Dacă vei continua să te porți toxic, te voi ruga să ne părăsești.
@Porthos – Nu ma banezi?! Vai cata marinimie! Ba chiar ma rogi sa raman. In felul tau. Din pacate, scumpule, n-am niciun motiv sa raman. Trecusem asa… intr-o doarå… sa vad cum a evoluat aceasta „agora”. M-am lamurit si ti-am facut favoarea sa-ti comunic si tie cum se vad lucrurile din afara. O opinie sincera si avizata… In contextul actual al directiei vectorului „progresului” pe acest deca/blog prezenta mea in zona nu este necesara, asa ca nu-ti face sperante desarte nici in privinta prezentei mele, nici in privinta absentei mele. Simte-te ca acasa si ignora-ma fara efort. Anturajul slujeste perfect ideea devenirii tale.
Sarbatori fericite tie si tuturor celorlalti care formeaza acest mirabil anturaj.
Sărbători Fericite Goe!
Însă nu te-a rugat nimeni să rămâi. Dimpotrivă, ne-ai face un mare serviciu dacă te-ai retrage. Nu ești nici amuzant, nici simpatic și nici idei interesante sau utile nu am auzit de la tine. Deci, încă o dată drum bun!
@Porthos
Pe mine mă distrează să văd când cineva își varsă furia născută din frustrări, mascând-o sub ironii menite mai mult să jignească decât să dezvăluie vreun contraargument valabil și care ar fi tipic celor care posedă înțelepciunea necesară pentru a combate inteligent.
O furie din asta venită parcă din secolul trecut când la putere era forța care băga pumnul în gura disidenților spre a-i face să tacă ca să nu cumva să creeze și în mintea altora opinii diferite de cele ale regimului totalitarist și dictatorial.
Iar frustrarea care străbate din cuvintele aruncate în comentariu, un comentariu total neconstructiv care niciodată nu va putea face parte dintr-o dezbatere adevărată, denotă mai degrabă un fel de neputință cerebrală similară cu impotența fizică caracteristică bărbaților castrați.
Probabil că este un personaj pe care jignirile îl dor, de asta atacă prin jigniri.
acest mod fiind unicul prin care percutează și este convins că doar prin această manieră aduce, la rândul lui, atingere, deranjând (crede el) bunul mers al lucrurilor (aici, comentariilor). Genul personajului care trăiește din suficiența proprie și pe care nimic și nimeni nu-l mișcă de pe dâmbul pe care l-a găsit singur, singurel și despre care crede că este un fel de vârful Kilimanjaro , de unde se uită cu privirea-i zeificată de propriile idei și propria convingere de autosuficiență. Vai de cel care va îndrăzni să nu fie în acord deplin cu vorbele sale! Va primi anatema păcătosului dovedit de ignoranță prin preautilizatul: ”Stai jos, ești prost!” Căci, nu-i așa?, dacă el este acolo sus, îi va fi greu oricui va privi către el. Și oare care contraargument este mai tare într-o dezbatere: ”băi prostule care ești tu de prost”. gospodină politică (aici am râs cu lacrimi) sau alte chestii gen:” iepure câine de pază al libertadorului” etc ?
Toate aceste ”complimentări” atât de nepotrivite, mai ales educației personale (aici deja am convingerea că e retorică simplă să mă întreb dacă există acea educație), se ”simt” cu putere eliberate de neputințele intelectuale, ale personajului cu pricina, de a înțelege că democrația, sau chiar simpla capacitate de înțelegere a conviețuirii între mai multe persoane dotate cu fie și un coeficient minim de inteligență, se bazează pe dialog în care combaterea unei idei sau a unei convingeri se face doar prin argumente.
Scriind acest comentariu mi-a trecut amuzamentul pe care l-am simțit inițial față de acest personaj al cărui nume refuz să-l mai scriu, și refuz astfel să-i mai atribui calitatea de domn, și cum spuneam, mi-a trecut amuzamentul și m-a cuprins brusc tristețea, fiindcă o astfel de atitudine și violență în limbaj demonstrează și o violență fizică. Probabil e genul care atunci când este dovedit în dialog ridică pumnul lovind cu sete în interlocutorul său.
Deja cred că nu mai vorbim de omul modern ci de acel Homo Erectus, dacă vă mai aduceți aminte, care este caracterizat printr-o capacitate craniană foarte mică.
Dar să nu uităm că suntem în săptămâna patimilor, trebuie și pe noi să ne pătimească cineva. Cineva care are un tipic special, născut pentru așa ceva.
@ Mitzaa
Excelentă analiză! Dacă îmi permiteți, l-aș numi „Studiu despre Goe” și l-aș transforma în guest-post.
Așa aș putea să-mi maschez legea de a scrie un articol nou.
Îmi permiteți? 🙂
Vă dați seama ce declanșăm?
Dar, fiindcă întotdeauna am avut curaj să ridic orice mănușă mi-a fost aruncată în obraz, la figurat vorbind, sigur că aveți toată permisiunea mea.
Cu o condiție: să fie un post comun. Nu că nu aș avea curaj să înfrunt de una singură o impresie pe care mi-o asum și o fac publică, ci pentru că am convingerea că și dumneavoastră aveți ceva de spus, astfel să dăm și o notă amuzantă acestui articol.
Iar dacă voi avea timp, numai dacă, vă promit că voi întregi acest articol cu un pamflet. Tipic. Pe care îl voi scrie special și în care îmi voi pune la bătaie toată inspirația și îndemânarea de care dispun.
Descrierea doamnei este geniala, evident, dar…un post pentru un personaj antipatic? Cred ca i se acorda prea multa atentie. Mai bine ceva de vara 🙂