E vară, vreme de vacanță, de bălăceală în apa mării și de trândăvit la umbră sau la soare și de tăiat frunză la câini. Ca un făcut, vara se pornesc toate proiectele și e de lucru mai mult ca niciodată. Toate proiectele care au fost amânate de la o lună la alta din iarnă își anunță scadența acum la început de vacanță.
Așa că având un chef de muncă zero, sunt totuși silit să mă duc la întâlniri, să port discuții interminabile despre proiecte grandioase și „strategice” ce se vor transforma în fâsuri de câteva zeci de mii de euro, după ce te-ai chinuit cât pentru zece milioane. Așa că entuziasmul meu este cvasi-inexistent. Din acest motiv nici nu am prea am mai scris pe blog. Însă comentariul Isabelei m-a scos din letargie. În primul rând că m-a călcat pe nervi afirmația referitoare la faptul că a iubit locul ăsta. Ce naiba, locul pe care l-a iubit ea e Hanul. S-a mutat acolo cu cățel și purcel, imediat după ce fraierul de d’Artagnan a pus botișorul la aiurelile popii despre cât de bine o să le fie singuri. Apropo, recunosc că gasconul îmi e la fel de simpatic ca la început și mă enervează în egală măsură când bate câmpii despre nimic într-un mod grațios și plin de stil. Însă îi citesc articolele de fiecare dată.
Revenind la subiectul de fond, eram tentat să scriu de Snowden și ale sale dezvăluiri, dar mi s-a părut că nu înțeleg suficient din ceea ce se întâmplă. Din același motiv nu am scris nici despre Julian Assange și Wikileaks. Mi-am propus să mă documentez și abia apoi să scriu. Lasând la o parte informațiile din Wikipedia care sunt prea impersonale și articolele „jurnaliștilor” care sunt prea subiective, am găsit „We Steal Secrets: The Story of Wikileaks”. Un film, care mie mi-a plăcut, despre personajele din spatele poveștii.
Julian Assange, Bradley Manning, procesul lui Assange bazat pe acuzația de hărțuire sexuală a celor două suedeze, furtul documentelor Pentagonului și publicarea lor, toate sunt analizate detaliat creionând portretul unui rebel cu o cauză interesantă, dar inconstant și imprevizibil, transformându-se treptat în exact ceea ce detesta la început: un secreto-maniac, ușor dezaxat. Chiar în interviul din început Assange se descrie: „I like being creative, I’ve been an inventor, I also like defending victims. And I’m a combative person, so I like crushing bastards.”
Deși îmi displace personajul, sunt de acord cu el atunci când spune că guvernele nu ar trebui să aibă secrete. Că în spatele Secretului de Stat se află de fapt o adunătură de escroci și/sau bolnavi mintal, preocupați doar de a-și construi o structură de putere bazată pe furt, crimă, minciună și dezinformare.
Din păcate metodele lui Assange și cele ale prietenilor lui nu sunt cu nimic deosebite de cele ale celor pe care-i incriminează. Adică se bazează tot pe furt, pe încălcarea regulilor în numele unui ideal „mai înalt”. Cred că aici e problema cu toți whistle-blowerii.
Eu sunt de părere că se poate și altfel. Prin schimbarea regulii. În primul rând obligând statul și partea ocultă a acestuia (serviciile) să respecte regulile pe care le respectăm toți ceilalți. Adică fără furturi, minciuni, asasinate făcute în numele binelui comun. Din acest motiv îmi place spre exemplu SRI-ul. Pentru că cei zece ani de „democrație originală” din anii 90, când au încercat din răsputeri să scape umbrele Securității și de statutul de poliție politică, i-au obligat să joace corect respectând regulile. Din păcate, revenirea la putere a unui securist tipic, Traian Băsescu, a readus în prim-plan „metodele” oculte, care au contaminat imediat instituțiile fără anti-corpi: ANI, DNA-ul, STS-ul, procuratura, justiția în general. Și e doar o problemă de timp până când și SRI-ul va fi de asemenea contaminat.
Revenind la „Feți-Frumoșii” care scot la iveală mizeriile tenebrelor, mie mi se pare că pe ansamblu fac mai mult rău decât bine. Chiar mă întreb, dacă nu cumva sunt și ei parte a acestui joc, fiind manevrați tot de către partea „ocultă” a statului.
Mi se pare foarte interesantă totuși opinia lui Andrew Napolitano, cel care susține că Snowden este un erou. Întrebat dacă își mai susține opinia, acum când este clar că Snowden lucrează cu serviciile de spionaj chineze și rusești, Napolitano răspunde: „ceea ce a făcut Eduard Snowden este un act de eroism și este PERFECT LEGAL pentru că a jurat să respecte Constituția și ca atare este de datoria lui să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că guvernul american face exact opusul a ceea ce scrie în Constituție referitor la drepturile și libertățile cetățenești„.
Apare astfel o dilemă și mai interesantă. Ce ar trebui să primeze: respectul pentru drepturile și libertățile cetățenești sau securitatea statului? În ceea ce mă privește eu optez cu ochii închiși pentru prima variantă. Un stat nu merită apărat, dacă nu își respectă și nu își protejează cetățenii. Din păcate, nu prea există pedepse pentru încălcarea Constituției, în timp ce pentru încălcarea „Secretului de Stat” există o gamă variată de remedii și pedepse. Oare de ce?
Dacă vreți să comentați, nu mă așteptați pe mine să termin articolul. Abia am ajuns la Assange. 🙂
Pe mine mă distrează, Porthos, că vă faceți griji pentru frecvența articolelor pe blog. Eu nu am avut niciodată astfel de grijă. Adică, la naiba, cred că oricine poate realiza că scrisul pe un blog este, înainte de toate, o preocupare colaterală, din plăcere, fără obligații față de cineva anume. Că nu e ca și cum ați semna vreo condică de prezență și nici nu sunteți remunerat pentru această activitate.
Scriem fiindcă ne place scrisul, fiindcă avem ceva de exprimat, fiindcă ne place acest mijloc de comunicare cu cei care citesc, fiindcă ne asumăm cele scrise, fiindcă… varii motive.
Dar dacă vine cineva să spună frate am iubit locul acesta dar iată că nu-mi mai place și te anunț prin zeci de comentarii că nici nu te mai citesc de acum încolo… nah! asta e! Nu cred că se moare din atâta lucru. Lume vine, lume pleacă. Sunt atâtea lucruri importante în viață, încât văicărelile melodramatice de tip vodevil nu pot stârni decât râsul. Oricum, iubire cu de-a sila nu se poate că s-ar numi viol.
Chiar mă gândeam zilele trecute că multe din cele citite aici m-au făcut să reflectez și la altceva decât la grijile personale cotidiene și dacă am ajuns să frecventez blogul o fi, în primul rând, pentru că îmi place ceea ce citesc.
Cam asta contează.
@ Mitzaa Biciclista
Aveți perfectă dreptate. Și pe mine mă amuză văicăreala Isabelei. Aș zice că e chiar simpatică când decide că-i stă bine să fie melodramatică.
La fel face și Iepurilă. Trece pe aici, scrie ceva, după care zice că nu mai răspunde. Iar dacă cineva îi răspunde totuși, nu se mai oprește din vorbit. Ne-uitând la final să zică că nu mai răspunde. 🙂
:))
Trebuie să recunoașteți însă că acestea sunt adevărate dovezi de iubire 😛
(off-topic)
Un film care mi-a plăcut: „Panică pe Wall-Street”, despre prăbușirea lui Lehman Brothers. Un film incomparabil mai realist și mai curat din punct de vedere al analizei problemei decât porcăria cu Michael Douglas (Wall Street – Money Never Sleeps, urmare a celeilalte bazaconii din 1987).
Chiar mă gândeam să scriu un articol despre ideile „ingenioase” de tip „Prima Casă”. Creditele subprime.
@ Porthos
„La fel face și Iepurilă. Trece pe aici, scrie ceva, după care zice că nu mai răspunde. Iar dacă cineva îi răspunde totuși, nu se mai oprește din vorbit. Ne-uitând la final să zică că nu mai răspunde.”
Cred ca se impun, totusi, 3 amendamente:
1. In ultima vreme, chiar nu am mai raspuns. Aici sau aiurea. Uite, de pilda, am comentat acum vreo doua saptamani la articolul lui d’Arti despre preturile cartilor la anticariat. A incercat el sa ma atraga intr-o discutie, mi-a pus niste intrebari, dar primul meu comentariu a fost si ultimul;
2. Ca si Isabel, si eu am scris ca blogul asta nu prea prezinta interes. Dar nu am scris niciodata ca, pe vremea basistilor, prezenta mai mult sau ca „hanul” ar fi mai interesant. Asemenea ineptii numai un amator de gargara „intelectuala” ar putea scrie;
3. Motivul pentru care am cam abandonat eu „Deca(b)logul” este ca am cam abandonat blogosfera. In cazul meu, asta n-are nici o legatura cu calitatea blogului, ca in cazul Isabelei. Pai voi chiar credeti ca nu va iubesc la fel de mult? Dar cu timpul pierdut pe net am terminat.
P.S.: „Ce naiba, locul care l-a iubit ea e Hanul.”
PE care l-a iubit ea. Cred ca mai ai si alte scapari, dar n-am rabdare sa citesc textul pana la capat. 😆
@ Iepurele de Martie
M-ai prins din nou. Ești o forță a naturii. Am corectat.
Foarte interesanta concluzie:
„Apare astfel o dilemă și mai interesantă. Ce ar trebui să primeze: respectul pentru drepturile și libertățile cetățenești sau securitatea statului? În ceea ce mă privește eu optez cu ochii închiși pentru prima variantă. Un stat nu merită apărat, dacă nu își respectă și nu își protejează cetățenii.”
Dar daca ideea SUA era ca prin acele monitorizori isi apara si proteja proprii cetateni de … chinezi, de exemplu?
De fapt, ajungem la aceeasi eterna intrebare: care e rolul statului? De unde incepe si unde se termina implicarea lui? La ce trebuie sa renuntam ca sa putem trai civilizat intr-o societate ale carei reguli le stabilim de comun accord? De fapt, sunt mai importante libertatile individuale sau libertatile de grup? La ce le raportam pe fiecare?
„Dar daca ideea SUA era ca prin acele monitorizori isi apara si proteja proprii cetateni de … chinezi, de exemplu?”
Nu e ideea SUA. E ideea guvernanților. Deocamdată pare că cetățenii trebuie apărați mai degrabă de atacul guvernanților decât de atacul chinezilor.
„De fapt, ajungem la aceeasi eterna intrebare: care e rolul statului? De unde incepe si unde se termina implicarea lui? La ce trebuie sa renuntam ca sa putem trai civilizat intr-o societate ale carei reguli le stabilim de comun accord? De fapt, sunt mai importante libertatile individuale sau libertatile de grup? La ce le raportam pe fiecare?”
Întrebările tale sunt foarte bune. Încerci și răspunsuri? 🙂
@Porthos, raspunsurile tin de fiecare. Ajungem la vorba lui Athos – sa definim cadrul moral mai intai pentru a vedea ce e bine si ce nu. Poate ca pentru cetateanul american de rand China nu o conta, insa pentru Apple care s-a confruntat cu furtul de patente sigur conteaza.
Ideea e ca undeva trebuie sa fie un trade-off care baleaza pe axa in functie de interesele/ nevoile fiecaruia. Si cum si nevoile ni le atingem gradual (iti aduci aminte de piramida lui Maslow), ideal ar fi sa ne asociem unor grupuri cu nevoi si interse similare cu ale noastre pentru ca „decizia democratica” sa nu ne dezavantajeze.
Strict de domnu’ asta nu mi-am format inca o parere. Insa nu pot observa ca cele mai sifonate au iesit companiile in cauza si relatia Anglia – UE. Pentru ca banuiesc ca referitor la SUA nu avea cineva alta parere (inteleg ca totusi nu cetatenii americani erau monitorizati – ci io, tu, etc- ceea ce nu poate decat sa ma bucre. Intelegi ca aia tb sa invete romana:-))
@ Observator
Mi-e teamă că nu înțeleg. Ca să protejeze patentele Apple de chinezi (care BTW îi produc telefoanele), guvernamentalii americani ar avea dreptul să asculte pe toată lumea? Recunoaște și tu că e cam nefericit exemplul. 🙂
@Porthos, ce-mi place cum simplifici tu lucrurile.
Eu nu am zis ca mi se pare acceptabil, ci zic doar ca poate pentru unii (o fi nefericit exemplul, insa eu, pasnica fiind, nu prea stiu detalii despre industrii mai dure, iar din industriile apropiate pe Apple ii știam in certuri cu asiaticii) e posibil sa fie acceptabil. Ideea e ale căror cetățeni aperi interesele.
@ Observator
Cum ale căror interese le apără? E simplu: apără interesele cetățenilor care guvernează. Celorlalți li se apără dreptul de a fi ascultați gratis. Ce, nu e bine? Știi cât costă tehnica de ascultare?
NU mai e un articol cu feti frumosi? La naiba, nu imi mai place…
@ Porthos: un link pentru a te entuziasma maxim. Cred ca noi traim de fapt intr-un paradis fiscal.
http://www.friatider.se/lan-party-tax-hits-swedish-gamers
@ Anansie
Comparativ cu Suedia? Ce e nou? 🙂
Mai Porthos, incearca sa nu mai fii nesimtit. Punct.
Daca am comentat la Han am facut-o pentru ca nu aveam contract de exclusivitate cu tine.
Tanti Mitzo, vezi-ti de treaba matale si nu te baga ca musca in dosul calului in discutii care nu te privesc.
Inca o adugire: ceea ce m-a enervat foarte tare si nu pot sa trec peste au fost aluziile tale de tip shoparlesc-securistic la subiectul stii tu care (gen discut cu „elitele”, etc) + invitatia de a parasi acest blog pentru ca „manierele si nivelul meu de cunoastinte” nu cadreaza cu acest loc.
Uite ca l-am parasit, ajutata fiind si de calitatea comentatorilor si comentariilor, extraordinar de interesante.
Si mai Porthos si tanti Mitzo, eu nu m-am „vaicarit”. Eu am spus. Punct.
Ca la nivelul vostru de intelegere a spune egal vaicareala inseamna ca fie nu intelegeti limba romana (sensul propriu al cuvintelor), fie ati pornit apriori cu intentia de a arunca o sageata in directia mea. Ori, a treia varianta, nivelul de IQ nu va permite sa faceti disticntia intre a „spune” si a „se vaicari”.
Ca sa ma exprim mai clar, am iubit acest loc pentru calitatea comentariilor la un moment dat , schimbul de idei care se facea, dar a spune acest lucru nu e egal „vaicareala” decat in mintea unora cu activitate cerebrala redusa, dar care se cred foarte destepti.
Hai mai Isabel … eu tineam sincer la tine … ma faci sa sufar, zau …
Un comentariu care se vrea ironic, dar e usor penibil.
@ Mitzaa Biciclista
Iubire, iubire, dar e cam cu năbădăi. 🙂
PS: mi-a plăcut chestia cu „nesimțit”. N-am mai auzit-o din clasa a șaptea.
Trebuie sa recunosc si eu ca de cand cu „Marea Schisma”, unele replici de pe blog ma duc cu gandul la V-VIII, iar altele la gradinita. Imi amintesc cu drag de „nu mai vorbesc cu tine”, „imi iau jucariile si plec”, „prostule”, „trenuletul meu este mai mare decat al tau”. Cred ca blogosfera ne intinereste.
Vaaai, ce comentariu inspirat. Foarte, foarte adanc, intr-adevar. Din putul gandirii.
Se vede ca nu ti-a spus nimeni dupa cum te comporti.
Ba da. După cum spuneam, în clasa a șaptea. Am făcut comentarii nepotrivite unei colege. I-am spus că e simpatică și inteligentă. Acum nu mai zic nimic pentru că m-ai făcut deja nesimțit.
O cultivatoare de mentă pe diferite bloguri. Un trancarici șocat,obosit,risipit ce emite pârțuri cu sclipici cu miros de rântaș.
Ziarist fost? Aiurea…paranoia nervoasă,detergent în cafea.
Pa!
Ps. Îți recomand un tricou cu inscripția: par inteligentă dar sunt mocofancă.
Mai nea, stii ce? Kiss my ass. E prima data cand ma adresez tie, ca pana acum mi-a fost teama ca se lipeste rahatul pe care il imprastii verbal de mine.
Vezi-ti de sanatate mai bine, ca te bate Dumnezeu.
Mai fraiere, nu am exagerat nici un cm din ceea ce am spus ca am fost/sunt. Si tu te-ai bagat ca musca in dosul calului.
Simpatică comparația cu „dosul calului”. Mai lipsea să zici că e vorba de dosul unui cal murg. 🙂
Si tie un tricou cu logoul: „Scot mult rahat pe gura, caci tine loc si de materie cenusie. Si desi produc o mare cantitate, tot muritor de foame sunt”.
PS: Fraiere, vrei sa ma apuc sa povestesc din experienta mea ca sa vezi ca nu am exagerat? Pai mai fraiere, unii care sunt admirati pe acest blog ar parea niste mafioti.
Ești în formă azi. Ce-i cu tine? Uimește-ne cu mafioții.
Tricou cu logo pentru nea Elmmar: „Scot mult rahat pe gura, caci tine loc si de materie cenusie. Si desi produc o cantitate industriala, tot muritor de foame sunt, desi eu vreau sa par altceva”.
(Off-topic)
A ieșit Hidroelectrica din insolvență. Cum au „rezolvat” problema? Au oprit investițiile și au dat oameni afară. Pentru că anularea contractelor cu „băieții deștepți” nu a adus nimic. De ce? Pentru că la prețurile mari pe care le visau guvernanții nu s-a mai vândut energia. Clienții mari au preferat să închidă fabricile. Așa că prețul pieței a devenit cel al „băieților deștepți” și a apărut energie în exces.
Ca inginer de telecomunicatii cu o firma de software cu parteneri din China pana in America pot sa spun ca a dezbate lucrurile pe terenul libertatilor constitutionale este o capcana. Oricand se va gasi unul din administratie care sa justifice prin legea X si add-on-urile Y,Z,T legalitatea actului in sine, iar in ceea ce priveste traditionalul EULA (end user license agreement) din plictiseala sau lipsa de timp tot end-user-ul da OK fara sa citeasca.
Asadar Apple, Google, Facebook si altii sunt acoperiti de 100 de ori pentru amabilitatile lor fata de structurile statului. Analiza care trebuie facuta nu trebuie sa aiba alta componenta decat bunul simt. Iar bunul simt arata ca, pe de o parte, nimeni nu a extrapolat competentele NSA sau CIA in afara teritoriului Statelor Unite si /sau asupra cetatenilor altor tari, asadar abuzul lor poate fi usor contracarat chiar daca serviciul este originat in SUA (serverele chiar nu conteaza unde sunt, caci vorbim de conceptul de CDN, transfrontalier).
Oricine din lumea larga cu avocati buni (si cu buzunarul plin de bani) poate ataca abuzul agentiilor relativ la intimitatea convorbirilor telefonice si al comunicatiilor peste Internet daca beneficiaza de servicii in alta tara si are cetatenie alta decat USA, caci orice act emis de Congres sau alta structura a SUA nu poate avea efect decat pe teritoriul lor. Internetul, desi o inventie a serviciilor secrete americane nu mai este de mult in proprietatea lor.
Al doilea lucru tine de pericolul colectarii datelor, element de care nimeni nu este constient. Eu nu afirm ca, cetatean SUA fiind, am o problema cu intimitatea, chiar n-am nimic de ascuns. Insa ati vazut ultimele informatii privind spionajul reciproc intre SUA si China, Chinezii dispun acum pana si de planurile faimosului F35 … Sa nu mai vorbim de frustratii sau asa-zisii eroi gen Snowden sau Assange care oricand pot face glume cu baza de date colectata.
Asadar problema cetateanului american se rezuma simplu la faptul ca i se baga mana in buzunar de trilioane de dolari sa se colecteze date care nu prezinta nici o securitate in fata hackerilor sau a celor rau intentionati. Practic, Statul american cheltuie o valiza de bani ca sa se faca vulnerabil atat pe el insusi cat si individul. Eu nu am o problema ca ma asculta serviciile cand vorbesc cu amanta, ci ca baza de date si serverele fiind intretinute de Stat protectia lor e varza, asadar orice fraier cu cunostinte minime poate sa acceseze informatii si date despre mine cu care ma poate santaja.
A pune pe tava la dispozitia oricarui prost monstruozitatea asta de informatii pe banii mei si care poate fi folosita de orice idiot impotriva mea ma deranjeaza. Si cand am zis idiot am inclus si un hacker care sparge un server ar Guvernului doar sa se dea mare si publica pe Net chestii care ma privesc pe mine, cat si un frustrat din agentie care defecteaza si vinde bulk informatii unora sau altora, informatii care pot include pana si preferintele mele sexuale.
Ca un individ cu 25 de ani experienta in informatica pot sa afirm ca volumul imens de date nu se poate prelucra in timp real ca sa se intervina impotriva teroristilor, deciziile in urma sortarii tin tot de factorul uman, de proceduri, birocratie, decizii subiective, gelozii intre diverse structuri: FBI, CIA, NSA samd iar colectarea datelor despre cetateni reprezinta ea insasi o amenintare la adresa securitatii nationale.
Excelent spus!
Stai, ca nu înțeleg: tu zici sa nu se colecteze datele sau sa crească securitatea?
Eu spun ca nu se poate asigura securitatea datelor, asadar colectarea lor e o grava eroare, indiferent de cat de „nobil” e scopul pentru care se face.
In alta ordine de idei, si intr-o alta ordine mondiala 🙂 uita-te cine a fost invitat in ultimii 5 ani la intalnirile Bilderberg, asadar scopul nu este sub nici o forma protectia impotriva terorismului …
Da, citisem de Google si Bildenberg.
Sincer, teoretic așa o fi. Dar nu poti avea credite cu dobânzi bune fara date stocate, nu putem vorbi de eficiența in procese administrative fara date stocate, iar eu, globalista de fel, parca as face acest compromis
Nu-i deloc același lucru. În cazurile de care vorbești tu există acordul posesorilor datelor. La ascultăcioși e pe dos. Te ia dracu’ dacă afli că te-au stocat. Deși nu a fost așa din totdeauna.
Au înnebunit salcâ… pardon polonezii. Au naționalizat fondurile private de pensii.
Asa s-a intamplat in Ungaria acum 3 ani, cu un tuseu mai fin insa:
Aveai 3 luni la dispozitie sa optezi ca vrei sa-l pastrezi la Privat si daca nu optai in acest interval ti se muta automat la Stat.
Ghiseul era deschis 2 ore pe zi, iar ca sa poti sa-ti manifesti optiunea ritmul de depunere a formularelor ar fi trebuit sa fie de un contribuabil la 2 secunde … In fine, tot Nationalizare se cheama 🙂
Și la polonezi e tot o astfel de șmecherie. E incredibil cât de „inventivi” sunt guvernanții din toată lumea.
@ Elmmar
Cum te mai simți? Ești Ok? Te-a scos roșcata din papuci? Iart-o că nu-i fată rea, dar mai scapă telegarii.
Nu cred ca poate cineva spune daca gestul lui Snowden a fost eroic sau nu. Caracterul actiunilor sale este determinat de motivatia acestuia, pe care nu o stie nimeni. La inceputul mediatizarii acestui caz am considerat gestul lui eroic, acum nu mai stiu daca el a dorit intr-adevar sa apere libertatea cetatenilor. In schimb, in cazul lui Manning, recunosc ca acesta nu m-a impresionat de niciun fel. Daca citesti putin despre el se intrezareste profilul baietandrului frustrat care a facut un gest teribilist. Eu nu vad nicio motivatie onorabila in spatele actiunii acestuia. Mi se pare chiar ca tradeaza un caracter de 2 bani.
Cam toți whistle-blowerii sunt ciudăței. Cu excepția lui „Deep-Throat” din cazul lui Nixon. Asta e un pic îngrijorător la Snowden. Nu-i suficient de ciudat. Pare a fi la fel ca la Nixon. 🙂
Nu stiam de DT (hal de pseudonim)
Mie asta mi-a si placut la Snowden, ca nu era vreun „freak”
@ ELMMAR
Nu vreau sa fiu rau, dar neamtu tiganu a caracterizat-o cel mai bine, la „han”: o ţoapă cu ştaif. Cred ca un tricou d-asta i-ar trebui Isabelei.
P.S.: A propos, Porthos, sper ca l-ai debanat pe neamtu tiganu. Daca nu, e o nedreptate. 😀
Altul caruia ii place atmosfera degajata de un dos de cal.
Serios, care e problema ta? De ce simti nevoia sa comentezi? Mosul ala de Elmar poate sa mi se adreseze mitocaneste, dar eu trebuie s aii raspund frumos. Nu cred ca e cazul.
Deci, care e problema ta in aceasta discutie????? De ce simti nevoia sa intervii? ????
Acum, sincer, la ce fel de reactii te asteptai, dupa ce intri aici plina de ifose nejustificate ( 😉 ), ca de obicei ( 😉 😉 ), deplangi calitatea intelectuala scazuta a blogului, comparativ cu era basistilor, si anunti, intepata si superioara, ca tocmai din cauza acestei calitati extrem de scazute nici n-o sa ne mai faci onoarea de a ne vizita? Adauga si aia cu musca si dosul calului si cred ca vei afla cine s-a comportat mitocaneste. Restul sunt doar replici, in ton cu manifestarile tale.
P.S.: NU te enerva.
Nu ma enervez, dar iti spun doar atat: exagerezi (nu am deplans calitatea intelectuala, ci lipsa de interes; restul le-ai bagat din burta) mult in comentariul tau si el reflecta o atitudine puerila : aceea de a te baga in seama intr-o discutie care nu te priveste. Doar asa, ca sa te afli in treaba.
Ma rog, daca asta te satisface-adica iti provoaca vreo satisfactie-I’m OK with it, cum se spune: adica nu ma deranjeaza prea tare, caci scopul este unul nobil.
„[…] nu am deplans calitatea intelectuala […]”
„Nu ma intereseaza sa comentez pe mai departe subiectul; prezenta mea meteorica pe aici (nu va mai fi nici la nivel de lectura in curand) se bazeaza strcit pe nostalgia pentru un loc care mi-a placut si pe care l-am iubit.”
„Ca sa ma exprim mai clar, am iubit acest loc pentru CALITATEA comentariilor la un moment dat , SCHIMBUL DE IDEI care se facea […].”
😆 😆 😆
P.S.: Punct. Ca sa citez din clasice (sic!). 😆
„Calitatea intelectuala scazuta a blogului, comparativ cu era basistilor” este unul si acelasi lucru cu „calitatea comentariilor”?
Ia mai fa un exercitiu de citire.
Porthos,
Apropos de nationalizari, dar si de banci: ministrii de finante din UE au decis azi posibilitatea nationalizarii (sau a retragerii unui procent din conturi, pe modelul cipriot, dar tot nationalizare e ) depozitelor bancare mai mari de 100 000 euros. Nu stiu daca va fi vorba de un depozit de 100 000 euros sau de mai multe depozite ale aceluiasi deponent care insumeaza 100 000 euros (nu e clar din stire si nu am chef sa caut decizia ECOFIN acum).E foarte importanta precizarea, si eu una o sa caut sa aflu info cat mai repede, caci am interes direct.
http://www.reuters.com/article/2013/06/27/us-eu-banks-idUSBRE95Q02L20130627
PS: Bye bye 😀
Nu te cred. Încă un pic și intri în top. 🙂 O înlocuiești pe una din cele două Observatoare blonde.
Care top? Eu sunt deja in topul meu. Nu pot sa te uimesc cu povesti cu mafioti, caci ti-as crea mari dezamagiri legate de unele persoane pe care tu si altii le admirati atat de mult 😀
Nu sunt in forma, decompresez doar o perioada intensa dpdv a acivitatii cerebrale. Si m-am schimbat poate, devin din ce in ce mai cinica: imi place 😀
Dar trust me, e bye bye: asta seara am ripostat asa, de dragul jocului, dar nu am nici timp, dar mai ales interes pentru comentat.
Vezi ce inseamna sa fii geamana? Intotdeauna suntem cel puțin doua 🙂
Dedublare de personalitate, daca sunt doo Observatoare. Nasol: e premiza pentru bolile schizoide.
No offence cu comentariul de mai sus, nu e adresat nimanui direct.
Nu-i mai simplu să recunoști că nu-ți mai amintești? Sau măcar scuza credibilă că ți-e lene să scrii. Dacă te referi la dl. Năstase sunt sceptic că s-ar fi purtat ca un mafiot. Dacă zici de Mitrea, DIP, Sechelariu, Bittner, Cocoș, te cred. 🙂
Ei, Isabel, niciun geniu nu a fost sănătos la minte 🙂
@ Isabel
Doo e din seria cu „avem oo”? Câte? Doo. Scuze pentru dublul banc tâmpit.
Mai, dar Nastase ce facea, era premierul unei tari scandinave? : aia de ii enumerasi tu erau ministri/apropiati ai puterii in timpul carei guvernari?
Pai daca tu nu stii ce fac subordonatii-a se citi nu stii cat fura subordonatii tai (desi nu era cazul, serviciile erau foarte pe faza, plus alte structuri personalizate, asa, mai para-legale) te duci acasa. Nu ai ce cauta intr-o functie publica, administrativa, daca nu stii ce fac cei de sub tine.
Pe langa faptul ca stia ce faceau astia -dar nu dorea sa strice unitatea guvernului + sa deranjeze partidul , mai sunt si alte lucruri de spus. Dar nu am chef pentru ca, stii ceva? : nu am nimic de castigat daca ma apuc sa povestesc (am avut oricum multe de „pierdut” prin atitudinea mea de fronda, infependenta ). Pur si simplu. Eu am taiat cordonul care ma lega de Romania.
Nu e un banc tampit: prietenii mei de sex masculin (nu „boyfrenzii”, caci aceia erau alesi dupa criteriul „very tough” :D) imi spuneau ca sunt o persoana de sex feminin cu „bulls”. Mie remarca mi s-a parut cool, caci nu era chestie de infatisare, ci de atitudine 😀
Ai grija ca cine se aduna se aseamana …
Asa imi manipulez si eu nevasta, ii spun ca daca nu facem sex in fiecare zi o sa-i creasca mustatza … 🙂
Daca ea vrea sa creada folclor popular, e treaba ei 😀
Dar eu chiar am avut intotdeauna o atitudine curajoasa si foarte voluntara, destul de nespecifica multor dudui.
@ Isabel
Deci nu-ți ajungea un „bull”? Musai „bulls”? Sunt impresionat. 🙂
Porthos, te rog, vezi in spam.
M-am uitat. E un singur comentariu de la „naprawa turbosprężarek Katowice”. Tu ești? Așa se zice Iepurele Martie în poloneză?
@Porthos, dar eu sunt foarte de acord cu niște reglementări stricte cu privire la stocare si prelucrare insa intelegerea mea era ca Seriosly nu era deloc de acord cu acest lucru.
Apropos, la banca ai putut spune ca nu esti de acord cu stocarea datelor tale personale? Ai putut doar bifa sa nu primesti mesaje de marketing, pot pune pariu.
Nici la telefoane, apă, gaz, energie nu am dat nimic. Însă nici nu mă ascultă. 🙂
Mama, eu cunosc competentele in IT ai angajatilor care lucreaza la Stat. De ce crezi ca in USA e altfel? Pana si CIA angajeaza din aceeasi familie daca unul dintre soti e deja pe statul de plata. E mai simplu asa, doar nu-ti imaginezi ca poti pleca de-acasa dimineata la servici timp de 20 de ani spunandu-i sotului ca lucrezi la o „agentie de turism” ?
Relativ la banci si secretul informatiilor, eu dupa ce am depus un dosar de linie de credit in 2010 m-au sunat 20 de banci sa-mi ia banii, pana atunci parca nici nu existam … Stiu cum functioneaza sistemul, de aceea nici nu am incredere. Angajatii din banci isi vand informatii intre ei, rude sau nu, prieteni, nu conteaza: „Vezi ca la noi nu s-a calificat, cred ca voi care sunteti mai permisivi o sa-i luati banii” …
Si intrucat ma hranesc cu tehnologie, nu am nimic impotriva ei, atat doar ca nu vreau sa ma judece un individ pe baza unor log-uri sau a unui algoritm definit de un individ cu limite. Cum la fel de mult imi displace interventia unui soft in materie de risc bancar la acordarea unui credit 😉 E ca si cu retelele sociale, facem sex prin Facebook, am uitat sa interactionam unii cu altii … Cu toate riscurile aferente schimbului de fluide …
@ Isabel,
așa scriu eu,@ x,când mă adresez cuiva anume. Textul la care te referi nu ți era adresat ție. Te ai prins?
Pentrucă tu te ai băgat precum musca anal la cal,mă face să te întreb cu respect: la tine,pițipoanca e un stil sau o proastă?
Mata, titan la gandirii, ce crezi?
Iubire mică,
te rog să mă crezi că n am nici chef și nici cu cine. Așa că nu mai încerca. Ştii bine că dacă îmi vin dracii ăi negri,mă piș cu tine de mână.
Sigur ca da, big love, mata ai nevoie de ajutor pana si la actul mictionarii.
@ ELMMAR
„@ Isabel,
așa scriu eu,@ x,când mă adresez cuiva anume. Textul la care te referi nu ți era adresat ție. Te ai prins?”
Pai asa zi, frate, ca-mi era adresat mie (desi tot lipsea un „@ Iepurele de Martie”)! Intelegeam si treceam mai departe. 😆
Sau SI mie.
Hai, mai terminati cu prostiile …
Ati cetit „The creature from Jekyll Island” ?
La minutul 6:40 suna interesant …
Am auzit azi dimineață o știre despre Teatrul Evreiesc de Stat. Și m-am întrebat dacă există cumva și un Teatru Bulgăresc de Stat? Ce ziceți, există? 🙂
PS: m-am documentat. Nu există. A existat un Liceu Bulgăresc, dar a fost închis de autoritățile comuniste. Ce chestie cu comuniștii ăștia, tot ei au decis să subvenționeze din bugetul de stat, teatrul evreiesc, devenind PRIMA țară din lume cu un Teatru Evreiesc DE STAT.
Clădirea e frumoasa si a fost a unui evreu, teatrul a fost susținut si înființat de evrei, iar dupa 45 era natural, de bine sa sustii evreii. Mai apoi, evrei fiind, au facut treaba buna. E un colectiv bun, gestionat bine, iar actorii, in mare parte, evrei romani. Cred ca nu ai ceva cu ei? 🙂
Si…. referitor la „suntem singura tara cu…”. Poporul roman e un popor extraordinar de tolerant fata de populatiile de alte natiuni aflate intre granitele lui. De aceea avem si atâtea ridicari voci ale celorlalti. Uneori am senzatia ca suntem doar luați de fraieri, uitand ca a fi tolerant e un semn de noblete si buna creștere.
Mie mi se pare ca poporul roman este prea tolerant fata de alte nationalitati ce rezida in Romania. Parca imi place mai mult atitudinea australienilor.
@ Anansie
Nu știu dacă suntem toleranți. Cred că mai degrabă suntem pămpălăi, așa că alții mai șmecheri profită. Mă consolează că nu suntem singuri. În topul meu al „exploataților” sunt germanii. Iar în topul „șmecherilor”: italienii, grecii și evreii. 🙂
Si inca… In Praga e conservat un întreg cartier evreiasc. E una dintre atractiile turistice impreuna cu Sinagoga. As vrea sa nu se supere pe mine ocultustii, insa regiunea centrală si de sud est a Europei a crescut datorită evreilor. Bucovina, Galitia, Lvov-ul nu ar fi fost ceea ce sunt azi fara evrei
@ Observator
Cum să am ceva cu evreii? Dimpotrivă! Îmi sunt simpatici ca popor. Și au câteva personalități ale căror idei mi-au influențat semnificativ modul de a gândi: Milton Friedman, Ayn Rand, Alan Greenspan.
Însă nu pot fi entuziast că Teatrul Evreiesc DE STAT, deși funcționează într-o clădire retrocedată comunității este alimentat din fondurile primăriei București. Dacă plătește Israelul, redevin entuziast.
Toate teatrele din Bucuresti sunt sustinute de bugetul Primariei, unul in plus sau in minus nu mai conteaza … Banii se fura din panselute, begonii si petunii, nu din cultura.
Mai nou bugetul se scufunda din cauza Stadionului National, am inteles ca sunt vreo 3 milioane EUR pe an numai impozite. Plus alte costuri de intretinere. Te-ai baga sa-l iei in locatie de gestiune? 🙂
Apropo de gauri la buget:
http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/tranzitul-gazelor-rusesti-prin-romania-o-gaura-de-sute-de-milioane-de-euro-306000.html
@ Seriously
Nu mă pricep la fotbal. Iar dacă tot vorbim de stadioane, mai bine vorbesc cu Olguța Vasilescu, pentru că tot țineam pe vremuri cu Știința și nici nu-mi place fața lui Mititelu.
Vreți să vă spun eu una și mai tare?
Primăriile preferă să repare utilajele sau ustensilele gospodărești din dotare decât să cumpere bunuri noi, chit că uneori (de cele mai multe ori!!!) reparațiile sunt mai costisitoare decât achizițiile. De ce? Pentru că unele primării nu au buget aprobat pentru investiții, doar pentru reparații.
Practic, chiar dacă există primari gospodari, și credeți-mă că există și astfel de primari, care preferă să facă o investiție în urma căreia vor fi scutiți de cheltuieli suplimentare pe viitor și care le asigură și niște garanții în exploatare, nu o pot face, ei trebuie să se supună unei politici proaste de gestionare a fondurilor, sau mai bine zis trebuie să lucreze conform unor hârtii.
Dar ce ziceți de șeful trezoreriei din Spania? Tipul ăla de e bănuit că și-a vârât în buzunar banii de ciorbă de potroace? Glumesc, desigur dar zău că azidimineață m-am amuzat la știri.
Seriously,
Am văzut mai deunăzi că vă sărbătoriți Nevasta. La mulți ani! Știu că vine mai târziu urarea mea, dar e din suflet 🙂
Heeeei, Elmmar!
Văd că ești mai bine. Sper că ești mai bine!
Te-am sunat acum ceva timp dar nu ai răspuns, domnule dragă 🙂 Voiam să-ți transmit și verbal toate cele bune. Nu mă întreba de unde îți știu numărul de telefon că-mi place ideea de conspirație 😛
Mersi frumos Mitzoo, multa sanatate si tie si familiei.
Sa trecem cu bine si peste restul de 10 ani de criza si sa imbatranim frumos.
Si mai ales intelepti.
Important este să fiți fericiți. Dar am impresia că știți deja asta și că aveți astfel de sentimente. Se vede în felul cum scrieți, indiferent de subiectul pe care îl tratați.
Porthos, daca aveti inca nelamuriri cu Wikileaks, atunci puteti face ca ei: plantati 8000 de servere intr-un fost adapost antiatomic – chiar departe de Deveselu – si vedeti ce se intimpla. Eu cred ca veti fi fericit sa fiti acuzat doar ca sunteti un barbat hipersexual.
@ dlnimeni
Eu am nelămuriri și cu 9/11. Să încep să caut o clădire înaltă și prieteni doritori să zboare cu avionul „one-way”? 🙂
Nu, puteti citi ce au scris francezii, e mai confortabil.
Sunt anti-americani de la de Gaulle încoace. Nu aveți și referențe mai neutre: germani, olandezi, nordici? Citesc cu plăcere. Dacă am avut răbdare să mă uit la filmul lui Moore…
@ Anansie
Foarte interesant link-ul către povestea tranzitului gazelor rusești prin România. Însă mi-e greu să spun dacă se poate face ceva fără a-i leza pe greci și pe bulgari, pentru că până la urmă ei plătesc creșterea de preț.
Dar ei au momentan o margine care probabil ar acoperi aceasta crestere de pret. Ramane de vazut daca se va desecretiza contracul cu Rusia si care este de fapt pretul pe care il platim.
@ Mițaa,
mumărul meu de telefon este ……320. Dacă ai sunat înseamnă că nu am avut semnal. Lucram în beci la prepararea vișinatei. Lucrare grea și știință multă. Acum sunt în București până pe 25 iulie.
Suntem in weekend, ne putem permite putina distractie:
Deci baieti, ati vazut ca fata e single, da?
Medalionul si a propo’s-ul erau pentru Simon, nu pentru muritori.
Dar ca te-ai gandit la noi, uite o dedicatie, ca sa vezi ca ne gandim si noi la tine:
Multumesc 🙂
Uitându-mă la știrile Reuters am gasit o știre de acum două săptamâni:
Jurnalistul care a scris un articol despre generalul Stanley McCrystal, șeful operațiunilor militare din Afganistan, articol ce a dus la demisia generalului, a murit într-un accident de mașină. Jurnalistul a ars complet, fiind de nerecunoscut.
Generalul s-a ocupat printre altele de operațiunile BlackOps ale Pentagonului.
Am si intrebat la Pentagon, raspunsul lor suna asa:
„In ultimii 5 ani peste 92% din ziaristii din presa si televiziune au avut tangenta cu problemele legate de operatiunile armatei americane din Afganistan, Irak, Libia, Iran etc. Daca e sa calculam rata mortalitatii acestora raportata la incidenta accidentelor obtinem un procent in randul ziaristilor de 3-4 ori mai mic decat media. Prin urmare am mai fi putut „accidenta” vreo 6-7 ziaristi incomozi fara sa bata la ochi si tot am fi fost sub statisticile oficiale.
Presupunem ca daca sunteti interesat de problema sunteti ziarist, nu-i asa?”
Semnat: Departamentul de Relatii cu Publicul … 🙂
Tu nu poți să te abții să râzi până și la chestiile sinistre. Parcă-i fi Păcală. 🙂 Acum am înțeles nick-ul.
PS: Am râs cu lacrimi la filmul cu negresa. L-am pus și familiei să se amuze. Știai că Youtube-ul de pe IPhone găsește automat Google TV-ul? (mulțumesc încă o dată).
Uite o alta aplicatie interesanta pentru tine, care ai si Iphone si Samsung, merge prin DLNA …
https://itunes.apple.com/us/app/video-browser-for-samsung/id640556224?e06
Mulțumax! 🙂
Pentru ca tot vorbiti de vacanța, mare, soare- apropos, vara asta o sa fiu intr-un du-te – vino pe șosele pentru ca sunt legată de București cu „trebi” in timpul săptămânii, dar ma revansez eu cumva in toamna-iarna- si pentru ca saptamanile trecute am avut un recital de evenimente care au pus „femeia” intr-o postura foarte proasta, începând cu ochii vineti ai Alexandrei Stan si culminand cu invitarea patriotica a președintelui la procreere, arătând inca o data ca habar nu are ce inseamna „sa cresti” un copil, limitand totul la „tinerea” lui, ma gândeam sa va propun un subiect mai „usurel” cu privire la „privatizarea” justiției. Subiectul tine si de 1 August- data de la care daca nu aduci dovada ca te-ai informat asupra medierii pentru a încerca macar sa-ti rezolvi si altfel conflictul, risti sa nu ti se primească cererea in justitie, pentru anumite spete. Nea Ghita trebuie sa fie specialist pe tema. Ce ziceti? Merita un astfel de subiect?
Merită! Îl scrii tu? 🙂
O sa încerc, mai ales ca e o întreaga bătălie, inclusiv in Parlament, pe aceasta tema, bătălie generata nu de fondul problemei: daca e acceptabil si drept ca lucrurile sa se rezolve prin negociere si nu conform deciziei judecătorilor, ci generata de forma: cine sa aibă dreptul sa facă medierea. Dar o sa dureze macar pana spre mâine, așa ca daca aveți un alt subiect „racoros”, poatati-l. Medierea si justiția pot sa mai aștepte:-)
Depanda de depanda .
Daca te-ai certat cu vecinu ptr locu de parcare incearca dintai medierea. Idem daca vrei sa divortezi si te iei de par cu sotul (presupunand ca el mai are inca par – io cur de maimuta!) ptr lingurite si farfurii …
Insa unele cestii – sunt impotriva! De ex ptr acuzatia de viol .. ca unica mediere la care ma pot gandi este ca acuzatu sa stea la 10 pasi si sa traga al doilea (cu gloaqnte oarbe acuzatu) [ma rog io primitiv – cine imi violeaza muierea, fiica , sora merita sa moara de mana mea. Sa nu credetiu ca as avea scroifukle morlale sau as visa urat dupa!!!]
Si in rest ce zicea Nutzu.. e ramas in urma gagiu. Destui tigani – aia mai „spalati” – au max 3 copii . A da aici mai rautacios si barfitor: ei aplica o alta metoda anticonceptionala – ingrasarea. Unu din pereche se ingrasa mai rau ca porcu . si basta copii !! (nu cere manaunte ca nu am intreabt . Am observat doar )
iar despre ochii vioneti – sa depuna plangere !!! (amintire de prin 83 circa de militie din Colentina .. venise o muiere bine batuta … Si un plt mju foasrte jovial catre doi sgt mjuri :”ia aduceti-l aici sa discut io nitel cu ala ca intre barbati!!” … Cred ca gva dati seama cum a „dfiscutat” . La sectia aia erau 2 intratabili in ce priveste violenta fata de femei . )
Da asdtea nu tin de drept ci de societate!
Azi am primit de la Cotroceni un la mulți ani pentru ziua Imnului Național. Un text drăguț și bine intenționat.
Totuși o mică problemă. Ziua imnului este pe 29 iulie nu pe 29 iunie.
Da’ ce mai contează…s a măritat Alma.
Apropos de primit :
Am primit şi eu ( nu de la Cotroceni!) şi mă simt obligat să dau mai departe . Nu numai celor care-şi serbează ziua numelui, ci poate şi celorlalţi :
Sarea din sange!!!
SECRET ANTICANCER
Lipsa sarii din sange!! Interesant, dar LOGIC.Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a “normalului”. Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii “prostimii”. Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !
Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va “dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
– orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge…prosteste!!!Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor.unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza
grav sanatatii! Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor?Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!! Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si în fond este bine sa ai multe “legume” în sistem ! Pentru ca legumele îsi platesc taxele la zi! Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de “clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. Genetica!
Grasimile ?!
Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de laOMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de “bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!. Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.
APA.
*Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!*
Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam *obiceiul lor* la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li seadreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Simptome comune de atac de cord.
Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.
Atentie la dureri intense *in zona falcilor*. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire. Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai.
Secret dezvăluit Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel. Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şidispreţuită în egală măsură… Uneori, după multă suferinţă,rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor. O alternativă…După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţioneazăcă tratamentul prin chimioterapie care presupune “otrăvirea” celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate. Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice. Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret. O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie unica. Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie. Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi.
Rezultate remarcabile !
O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au
făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care
n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de
sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi
boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor
sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul
este benefic şi ca metodă de prevenţie. Preparatul poate să ucidă celulele
canceroase şi este de10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia. Lămâia
are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul
fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite
forme de cancer. După mai bine de 20 de probe delaborator, realizate
începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge
celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni,
de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un
drog chimioterapeutic,folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu
bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea
celulelor canceroase, spun specialiştii. Şi mai uimitor este faptul că
limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele
sănătoase. În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul
corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
Mod de preparare
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la
chimioterapie se prepară astfel:
– într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei
lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
– în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după
gust) şi olinguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în
acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra
preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.
Interesante informatiile si cat se poate de adevarate.
Ca un fumator inrait ce sunt, eu folosesc abuziv salata de ceapa (foarte bun antioxidant, contine acid ascorbic = vitamina C la fel ca si lamaia). Chiar cand sunt racit bag o salata din doua cepe cu otet si fac un dus fierbinte. Nu-mi mai trebuie aspirina, nici medicamente, a doua zi sunt ca nou.
Nu-l încuraja! 🙂 Parca vad că ne mai scrie un cearceaf de „sfaturi”.
@Radu Humor, bicarbonat? Ăla de era sa ne interzică UE micii?
Huh! Ce mesaje faine primiți!
Am și eu câțiva amici care îmi trimit mesajele pe care le primesc ei cu tot felul de articole sau descoperiri interesante. Și uneori, credeți-mă, aș vrea să le trimit și eu la schimb ceva, doar că eu nu primesc decât mesaje de genul ”How can you enlarge your manhood”, Better sex by adding 2-4 inches to your manhood”, ” Do you need bigger one? Get it!” etc.:(
Mitzoo, eu le primesc p-alea cu „enlarge your breasts”
Iti propun sa facem schimb … 🙂
Vai Seriously
Ai reușit să mă faci să nu mai simt discriminată și, mai ales, nu mai trebuie să mă simt aiurea că spammerii nu mi-au ghicit genul.
Facem schimb numai dacă-mi spui ce mărime la cupă au promis pentru mărire 😆 să vedem dacă-mi convine.
Mitzoo, cum i-am zis si nevestii:
Alea care le ai sunt perfecte. Desi la televizor dau bine cele gomflate, in pat tot naturalul rules. In plus, eu fac parte din cei care nu acuza natura dupa ce sanii aia mi-au hranit copilul. In ceea ce-i priveste pe ceilalti, e treba lor.
Insa sa stii ca studiile demonstreaza ca nu barbatii sunt cei care imping femeile la mariri de sani, ci ele insele, sa se simta mai „increzatoare”.
In ceea ce priveste cei 2 pana la 4 inch tot ele decid, iar daca afirma ca nu conteaza mint cu nerusinare 🙂
Ei, nu contează! Ba contează! 😆
Iată pentru ambele situații câte un exemplu 😆
Acuma daca m-ai provocat …
Si uite ca se poate numai printr-o simpla atingere:
Hahahahaha! Pe prima o ştiam deja, dar a doua e M O R T A L Ă!!!!!!!!
Ce spunea tipa aia, că l-ar lua pe tip acasă? Cred şi eu! 😆 😆
Ok, Seriously pentru asta meriţi să ne facem de cap 😆
Asta aşa, cu dedicaţie absolută
Poate nu ne prinde Porthos ca-i deturnam blogul … 🙂
Sigur nu o să se supere. Şi aşa suntem pe un post deja închis, e ca şi cum am fi în alt birou, nu ştie nimeni ce facem aici 😆
Vai, am râs cu lacrimi.
Ştii ce îmi place cel mai mult? Că bărbaţii sunt grozav de drăguţi tocmai când sunt aşa de uşor de dus de nas…
dar am să fiu fair şi am să recunosc că şi femeile pot fi duse de nas rapid 😆 acesta rămâne de departe clipul preferat
Asta ma intreaba si nevasta: cum de putem fi asa de fraieri …
Well … asa ne-a facut natura. Avantajul nostru e ca voi nu stiti sa exploatati slabiciunile noastre, altfel ar fi vai de noi … uita-te si tu ce fete tampe putem sa avem in situatii limita, iar cand suntem prinsi asupra faptului cum ne rusinam ca niste copii:
Seriously
Toată admirația pentru Soția ta dacă și la vârsta asta mai crezi că nu îți sunt exploatate slăbiciunile 😛
Mitzoo, nu stiu daca mai apuci sa citesti pe-aici …
Oricum noua barbatilor ne place sa fim exploatati 🙂 Altfel ce sens ar mai avea florile, bomboanele, bijuteriile, rasfatul, make-up sex-ul samd? Nu sunteti voi alea care trebuie sa fiti impacate dupa ce va prefaceti suparate ca sa obtineti usor ceva de la noi? Caci mai tot ce facem e ca sa va facem voua placere.
Reusiti sa ne schimbati in mod radical pana si comportamentul. Fara eforturi. S-au facut experimente, izoland 2 barbati timp indelungat. S-au impacat extraordinar. S-a facut acelasi experiment cu doi barbati si o femeie. Ghici rezultatele … Eu fac parte dintre cei care recunosc: voi conduceti lumea.
Atat ca ar cam trebui sa va asumati si raspunderea 🙂
Da, Seriously, apuc să citesc fiindcă am o opțiune sus în bara de la wordpress, ca un beculeț care se ”aprinde” ori de câte ori primesc un răspuns la comentariile mele, indiferent care e blogul unde am postat, cu condiția să fie blog de wordpress :).
Nu știu dacă femeile conduc lumea, poate doar emoțional și doar dacă există răspuns la emoțiile și sentimentele lor. Altfel, nu m-aș hazarda să dau un răspuns clar, însă nici nu te pot contrazice în ce ai spus mai devreme, dar cred că tot acest spectacol oferit atât de femei cât și de bărbați este cam printre puținele spectacole pentru care merită să trăiești 🙂
Cum adică să ne asumăm răspunderea? Nnnuuuuu…..asta vă revine vouă, bărbaților, fiindcă vă place să ieșiți în față 😀
Cât despre lacrimi…hmmmm, gândește-te puțin: cum ar putea oare o femeie să renunțe la acest sport minunat când ea observă de micuță chiar că ori de câte ori îi țâșnește o lăcrămioară din ochișor, tăticul dă fuguța repede să-i îndeplinească orice dorință…adică vezi? tocmai de când sunt mici, femeile sunt învățate de bărbați cum se pot obține (uneori) marile favoruri 😉
off-topic
Ati auzit de „the quantum computer”?
http://www.wired.com/wiredenterprise/2013/06/d-wave-quantum-computer-usc/
Da, eu am auzit. Oricum, interesant articol. Ai mai auzit de qubit înainte? 🙂
http://en.wikipedia.org/wiki/Qubit
Eu sunt fascinat de ideea de computer „neural”/non-Turing.
Nu mai auzisem de qubit. Recunosc ca stiu foarte putin despre cuantica, desi mi-ar placea sa am timp sa aflu mai multe
Am o colectie de procesoare si development board-uri ca nu le mai stiu numarul (stiu doar ca au costat o valiza de bani): CaviumNetworks, Tilera etc. Am si finantat cu mii de dolari proiecte pe kickstarter:
Daca Andreas Olofsson ar mai aduna cateva milioane ar putea intradevar facilita accesul dezvoltatorilor la platformele multicore destinate parallel computing-ului … La costuri de intrare in business de 50-100K+ USD nu se inghesuie nimeni …
Deocamdata sa-i lasam pe Google si Lockheed Martin sa se bucure de ele.
Si ce faci exact cu acele procesoare?
In afara de faptul ca sunt pasionat de tehnologie si imi plac jucarelele (inainte de criza obisnuiam sa cheltui multi bani pe ele) una din activitatile mele pe firma este procesarea si transportul semnalului video.
Cand ai de manipulat 200 de canale TV incepe sa conteze al dreaq de mult consumul de curent si dimensiunea sculelor cu care asiguri encoding-ul, impachetarea, corectia de erori la transportul IP etc.
De exemplu daca as folosi procesoare legacy (arhitectura X86-Intel Xeon) intr-un 1U de rack as putea prepara canale pentru 100-200 de utilizatori, pe cand cu cele multicore si procesare paralel ajung la aproape de 10 ori mai multi iar consumul scade de 5-6 ori. In materie de Telecom toata lumea umbla dupa acel TCO (Total Cost of Ownership) pe care il vor cat mai mic. Asta la nivel declarativ, caci in realitate putini inteleg conceptul …
In acelasi timp trebuie inteles ca nu orice proces poate fi paralelizat, asadar viitorul va pastra atat single-core-ul ca strategie (caruia ii va creste frecventa de lucru reducandu-i permanent consumul) cat si paralelizarea pe multicore pentru procese ce se preteaza la mai multe instantze, sau la calcule matematice intense. La fel de bine isi fac sens arhitecturi hybride sau chiar cele reconfigurabile, cum este StemCell Computing-ul (am si din astea :-))
Exista o lupta acerba in industrie intre „generalizare” si „particularizare”. Unei aplicatii specializate i se preteaza mai bine arhitecturi de tip dedicat, nu cu procesoare general purpose. Din pacate expertiza programarii este redusa in acest domeniu si daca evaluam acel TCO costurile personalului specializat arata ca in majoritatea cazurilor e mai ieftin sa se lucreze tot pe arhitecturi clasice. Ca strategie, eu dezvolt software pe general purpose si il portez pe arhitecturi dedicate daca pe de o parte se preteaza si daca volumul de vanzari justifica deranjul financiar.
Pana la urma tot piata dicteaza, iti dau si un exemplu: i-am propus unui operator un sistem de peste 1 mil EUR care inlocuia un sistem mai vechi cu consum aberant. Sistemul se achita singur din economia de curent in 16-18 luni. N-au contractat lucrarea motivul fiind evident impactul pshihologic al sumei care ar fi fost de paltit. La alt operator n-am avut succes cu o tehnologie paralelizata intrucat nu aveau programatori decat pe legacy si nici nu puteau sa fabrice board-urile multicore. Intentia lor era clar sa fure softul si sa-l multiplice 🙂
Da?! “este clar că Snowden lucrează cu serviciile de spionaj chineze”.. Oare?!?!
Era candva un presedinte . Unu Dick, care la data de 9 august 1974 (wiki) a demisionat ptr un flecustet “normal”. Insa ptr multi din degeneratia mea – majoritatea din state ale lumii a 3a,, a fost Presedintele. Al mai mare presedint american. Ma rog printre magarii care rageau “impeachement” era si blonda aia nasparlie care se tine cu Bily Mincinosu’ care cred ca si el hi-han impeachment!!!
Acu dupa 40 de ani unii au ajuns “sus” chiar si in China. Si trebe sa mai zic ceva despre Dick: ala s-a dus in vizita in China!!! Scuze da Zapadean asta nu ar trebui sa aibe intelegeri secrete ca un chinez sa se uite curios in soare exact in momentu in care ar trebui sa il observe pe Zapedean – lasand poarta deschisa si poa un pachet de tigari si 200 de $ … (unu care a facut prea multi bani ar putea sa pluseze potu!), Neprofesionist? Nu. Uman
Apoi mai sunt ofticile .. Ani de zile unii au fost aia la cap ca asculta pe prea multi (diversi “activisti” ptr drepturile lu Soros si aale oligarhilor, juni “impertinenti” care cer “democratie” ca in tara magarului nobelizat ptr ce va face), Si apare Zapedean asta .. Ce pleasca !! Ca el acuza administratia aia sorosicizata ca face in extenso ce fac ei restrans!! Pai sa nu se uite cu totii in soare punand cu grija o “talpa” ?! Apai daca e oameni si ei (adica le place o tarie, o tigara o dama alta decat nefasta de +50 sigur ca o vor face razand de unii singuri!!!
Si ptr final – Daniel Ellsberg al cui spion era?! Ca netrebnicu bione mersi8 si “erou” intre eroii magarilor!!!
A da. Si ptr mine Dick a fost si ramane un mare presedinte caruia i s-a montat o infectie de cabala… si nu m-as abtine sa ma uit in soare cu mare atentie !!!
UN MESAJ PENTRU AURELIAN PAVELESCU IN SPECIAL SI DESPRE PARLAMENTUL UNICAMERAL IN GENERAL: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/06/29/un-mesaj-pentru-aurelian-pavelescu-in-special-si-despre-parlamentul-unicameral-in-general/.
Iepurilă,
Cine mama naibii e Pavelescu ăsta? Și de ce simți nevoia să-i faci reclamă la ce zice?
Dacă nu erai tu, nici măcar nu aș fi știut că există. Însă articolul e chiar bun. Subscriu inclusiv la ideea cu preluarea de către USL a idioțeniilor băsiste de tipul luptei anti-corupție.
Pavelescu nu e un cine. E un ce. Ce e? O vuvuzea. Sau un tonomat. De-aia il si bag in seama. Important nu e cum se cheama, ci ce canta. Si mai ales cine baga banu-n el. Daca-l baga „Presedintele”, eu zic ca merita discutat. Nu Pavelescu. Melodia.
@Iepurele de Martie, ca Parlamentul unicameral e o prostie e justificat, dar de ce spuneti ca regionalizarea e si ea o tampenie nu mai pot înțelege. Puteți sa ne spuneti careva argumente?
Nu pot, daca nu comentati direct pe blogul meu, unde apare textul. Dar daca credeti ca a comenta acolo este sub demnitatea dvs., pot sa inteleg.
:-). Doamne fereste. Era vorba doar de comoditate.