Deja ne obișnuisem cu ideea că Microsoft este un fel de „Big Bad Wolf” monopolist. Sau așa încercau să ne convingă politicienii. Și nu vorbim de caricaturile dâmbovițene, ci de super-profesioniștii politicii de pe ambele maluri ale Atlanticului. Ca atare atât SUA cât și UE au dat în judecată Microsoft pentru încălcarea legilor anti-trust.
De pomană au încercat diverse voci să conteste falsitatea ideii de „monopol” în industriile libere de amestecul statului. Singurele monopoluri cu adevărat dăunătoare sunt cele constituite prin lege/reglementare, fiind (aproape întotdeauna) de stat. Procesul a continuat și cu suișuri și coborâșuri, iar până la urmă chiar și statul (DOJ) a renunțat să mai ceară spargerea „monopolului” și s-a mulțumit să-l jumulească copios. Exemplu copiat și pe celălalt mal de Comisia Europeană.
Până la urmă, poziția dominantă a lui Microsoft în domeniul sistemelor de operare a fost pusă sub semnul întrebării tot de către piața liberă, mai exact de către Apple, care a schimbat complet regulile jocului înlocuind PC-ul cu tableta. iPad de devenit pentru foarte mulți utilizatori, cel mai bun substitut pentru PC. Poate că nu un înlocuitor complet, dar oricum pentru majoritatea funcțiilor cu adevărat utile. Așa că acum folosim iPad-ul pentru a citi mail-urile, a naviga pe internet, a scrie pe bloguri ori Facebook sau pentru a face apeluri video folosind FaceTime. Cred că doar Goe și amicii lui se mai întreabă la ce ar fi util un iPad.
Majoritatea știu probabil că sistemele de operare folosite pe dispozitivele Apple le aparțin tot lor, fie că vorbim de OSX sau iOS. Foarte puțini însă au observat că și procesoarele folosite de aceștia sunt tot proprietatea intelectuală a Apple. Vorbim deci de o integrare aproape completă. Așa cum Microsoft nu a reușit nici pe departe, rămânând în continuare partener cu Intel și uneori cu AMD.
Întrebarea pe care o adresez cititorilor blogului este: „credeți că vorbim de un super-monopol?”. În ce mă privește sunt tentat să cred că este o întrebare relevantă doar pentru politicienii și bugetivorii statului. Noi ceilalți îl așteptăm cu interes pe noul Steve Jobs. Sau măcar un Bill Gates Reloaded.
Scuze, am dat „publish” din neatenție în timp ce-l editam (și încă-l mai editez). Noroc că-i duminică seara și toată lumea se odihnește.
Deși am postat filmulețul celui mai recent produs Apple, noul iPad Air, acesta nu conține încă ultimul procesor, numit A8, așa cum se întâmplă cu noul iPhone 5s, telefonul lansat săptămâna trecută.
Așa că deocamdată am încercat doar iPhone 5s. M-a atras recunoașterea amprentei și puterea noului procesor, pusă la treabă la filmările slow-motion.
PS: ambele funcționalități lipsesc noilor iPad-uri. Păcat! Însă aștept cu interes schimbările de la anul, așa că voi economisi banii de iPad Air.
Și un demo pentru slow-mo:
În seara aceasta mi-a recomandat cineva cinemaxx.ro. Filme noi, bune, subtitrate în română. Și Gratis. Și merg și fără cont.
Instinctul îmi spune că atunci când ceva e prea bun să fie adevărat atunci nu e.
Câteva ciudățenii: deși zice că e cinemaxx.ro, browser-ul (Firefox OSX) îmi arată cinemaxx.rs. După câteva click-uri apar și ciudățeniile: pop-uri, clipuri cu probleme, chiar și „firefox is starting slow…”.
Sunt gata să pariez că e o fabrică de zombi. Însă pentru asta trebuie să-i vizitezi cu Windows. Intri cu calculatorul tău și ieși cu al lor.
Mai sap.
Eu vă recomand filmul Now you can see me. Îl găsiți aici http://www.filmeonline2013.biz/now-you-see-me-2013/
L-am văzut în seara asta și mi s-a părut grozav de reconfortant 🙂
Multumesc mult! L-am văzut deja pe iTunes. Însă sunt curios să văd site-ul.
Off-topic – Titus Corlatean: un tampit fudul ajuns ministru de externe !
http://adevarul.ro/news/politica/titus-corlateanface-inca-gafa-santaj-canada-1_526d4c63c7b855ff568797f4/index.html
Porthos,
De ce crezi tu ca e mai desteapta strategia Apple de a avea proprietate intelectuala pe tot ce e intr-un calculator ? A mai folosit odata strategia asta cand folosea procesoare Motorola si era cat pe ce sa-si sparga dintii … Pana la urma din cate stiu eu au adoptat un parteneriat cu Intel, prin 2005, nu-i asa ?
Ce mare schimbare de paradigma, sa faci calculatorul cat mai mic ? Ca asta e inlocuirea PC-ului cu o tableta trecand printr-un notebook ? Si nici nu cred ca e neaparat inventia Apple, notebookuri cu citire a amprentei digitale cum iti place tie exista de zece ani macar.
„Poate că nu un înlocuitor complet, dar oricum pentru majoritatea funcțiilor cu adevărat utile. Așa că acum folosim iPad-ul pentru a citi mail-urile, a naviga pe internet, a scrie pe bloguri ori Facebook sau pentru a face apeluri video folosind FaceTime.”
Pentru cele de mai sus nu pot sa spun decat : „Lucruri cu adevarat utile ??!!” Rahat cu apa rece, domnilor, ce sa fie ? Un Apple nou, si mai ales daca punem la socoteala si obiceiul prost de a schimba calculatorul la fiecare 2 ani, costa cat o masina functionala, nu de lux. Care e mai importanta, intreb si eu ca fraierul, ca banuiesc ca majoritatea oamenilor in Romania au bani sa-si permita ori una ori alta. Masina e o necesitate practica, iPadul tine de show business.
@ Radu
Nu am zis că e mai deșteaptă. Însă mi se pare interesantă ca idee. Steve Jobs a vrut să integreze chiar și desfacerea. Uită-te la magazinele Apple. Mie mi se pare din nou o idee superbă. Povestea ce a condus la mutarea respectivă e chiar mai interesantă. Iar Steve Jobs o avea din anii ’80. Dacă e cineva interesat aș putea să o povestesc.
Referitor la schimbarea de paradigmă, trecerea de la PC la tabletă, CHIAR ESTE o schimbare de paradigmă.
„Obiceiul prost de a schimba calculatorul la fiecare 2 ani” !? – eu încă folosesc acasă MacPro-ul din 2005 sau 2006 (nu mai îmi amintesc exact).
Pai tu te laudai ca pui bani deoparte pentru un nou iPad ca avea nu stiu ce iSight imbunatatit. Deci am zis bine: obiceiul prost de a schimba calculatorul la fiecare doi ani (includem aici si iPad-ul).
Unde e frate schimbarea de paradigma ? E ceva mai mic si binisor mai subtire decat un notebook. Ei si ?
E cu totul altceva. Ai încercat vreodată interfața multitouch? De la tabletă s-a întors și la notebook/desktop. Dacă ai un Apple sigur înțelegi despre ce e vorba. Dacă nu, nu, vorba „d-lui”.
@Porthos – Continui sa fii un snob urechist si fudul. Paralela ta intre Microsoft si Apple poate impresiona publicul tinta (manelistii) dar in rest este de un ridicol vecin cu comedia. Da-i-nainte! PC-ul a fost inlocuit cu tableta – Wow.
P.S. Oricum cea mai buna tableta este Surface de la Microsoft. Bine acuma asta numai pentru basisti, incolo nu. Ce-ai fost si ce-ai ajuns ma Porthos ma! Da’ te prefaci foarte misto ca nu-ti pasa, inconjurat de anturajul cel mai potrivit pentru tine. Dar cu Iepurele ce-ai avut?
Goe, tu ar trebui să-ți spui Tl. Goe. De la trol. Așa ai fost tot timpul? Sau te-a transformat mediul?
Goe, ai dreptate. Surface e cea mai tare tabletă, iar Zune, cel mai tare player. În lumea goelor.
S-a lamurit si problema miliardelor furate de Basescu si Boc. I-a cautat Ponta de cand a promis ca face nu-s ce audit, iata ca i-a gasit: se cheltuiau cu costul contestaţiilor pe care le depune preşedintele Traian Băsescu la Curtea Constituţională pe tema anumitor legi emise de Parlament.
„Ne costă 20 de milioane de lei la Senat şi Cameră pentru că domnul Băsescu a contestat la Curtea Constituţională. Rompetrolul l-a contestat de două ori, referendumul de vreo două-trei ori. Suntem sabotaţi în fiecare zi”, a declarat Victor Ponta, fără să explice cum anume contestațiile președintelui afectează bugetul.
Citiţi mai mult: Ponta atacă CCR și pe Traian Băsescu: „O mai pleca şi el la vreun tribunal pe undeva, şi atunci încearcă să ne facă cât mai mult rău” –
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ataca-ccr-si-pe-traian-basescu-dupa-ce-le-a-taiat-bugetul-1064483.html
Ponta este un CA-CA-CIOS ! Nici macar nu are haz !
@ Radu
Cred că te uiți în direcția greșită. Ai auzit de Nelu Iordache și de Romstrade? Iar cuplul Boc-Băsescu este responsabil mai degrabă de oprirea completă a privatizărilor. Partid de dreapta pe naiba. Doi idioți comunistoizi.
Dar de ce ar fi „monopol”? Te obliga cineva sa le folosesti? Nu poti trai, munci fara ele? E bun utilitate publica? Nu mai exista altceva sa le înlocuiască?
De asta l-am pus în ghilimele. E la fel de „monopol” cât era și Windows în domeniul sistemelor de operare. Monopolurile apărute în condiții de piață liberă există doar în mintea politicienilor.
Aici cred ca generalizezi: Daca-mi amintesc eu bine practica de care era acuzat Windows era ca ambala Windows „la pachet” cu alte aplicatii, gen Windows Media Player. Si nu vindea decat pachetul, sau mai bine zis o companie precum DELL ori lua pachetul cu totul (la pret mic), ori lua Windows singur (la pret mare). Nu mai stiu cine i-a reclamat, dar aveau dreptate: foloseau Windows ca sa castige un avantaj nemeritat pentru WMP.
Cred că era vorba de Internet Explorer. Însă acum toată lumea împachetează browserul cu sistemul de operare. Și nu se mai miră nimeni.
Porthos,
Nu stiu care e „toata lumea” ca sistemele de operare in uz le numeri pe degete. Dar sa revenim. Uite aici povestea:
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Microsoft_competition_case
A inceput cu media player, mai recent include si browserul. In fine Microsoft se face ca nu pricepe si plateste bani la greu. Care sunt ceilalti care spui tu practica acelasi joc ca Microsoft ?
@ Radu
Apple. Linux. 🙂
Eu ma refeream la amândouă. Nu iti placea ce făcea Microsoft- puteai sa treci la Linux.
Acum e la fel. Eu cunosc foarte multe persoane cărora nu le place mediul închis al Apple si folosesc Samsug cu Android.
@ Goe
Și firește Steve Ballmer e cel mai tare CEO.
Ce-ti mai place sa te auzi vorbind abitir. Bai baiatule tu esti singurul troll de pe ruina asta de blog. Doar ca nu te cunosti prea bine Vino si-ti vom arata ca asa este.
@Porthos – Parca ziceai ca renunti sa-mi mai scoti mesajele din spam si ca o sa le savurezi de unul singur. Se vede treaba ca esti un moderator-jucator care schimba regulile in timpul jocului. Fara scrupule. Ce-ai vrut sa demonstrezi manelistule? Ca esti in stare sa fi manipulator de o opinie? Cata vreme nu esti in stare sa tolerezi libertatea de opinie (inclusiv de opinie sarcastica) nu-ti iese nicio manipulare ca lumea. Mesajul (plus aluzia de la han) 😉 au fost scrise special ca sa-ti induca ideea de a-l scoate la lumina ca sa-l „compromiti” pe dl.Goe. Bravo.
P.S. Tot iti imaginezi ca incape comparatie intre Microsoft si Apple? Apple n-a creat decat gagete pentru fete, nimic esential. E normal sa fii tu, manelistul, indragostit de Apple. Este felul in care te justifici existential pe tine insuti liberarianul ca patron capitalist (ah), bun de ironizat de catre dl. Rromica Germanul si bun de dialog cu gospodna-politica si cu iepurele de casa.
Ah, Portos. Ai scos o replica din spam ca sa-ti oferi ocazia sa vorbsti singur, cu curaj, si s-o impresionezi la sentiment pe tanti Mitza. Bravo. Esti tare manelistle. Este exact ceea ce spuneam.
Ce-i doare pe unii şi ce vă …bate grija pe voi 🙄 :
CHEVRON, TRĂDAREA LUI MUGUR ISĂRESCU ŞI YUANUL
Trimite unui prieten
Cu un picior pe mal şi cu unul în groapă, Unchiul Sam nu se lasă de nărav, deşi, recent, a mai primit încă un şut de la chinezi. Dolarul scîrţîie, nu mai e mult şi se va duce de rîpă, cu toată reanimarea la care a fost supus recent. De acum începe să pară firească supremaţia yuanului. În ultimul timp, Rezerva Federală a S.U.A. a „împuiat” prea mulţi dolari, fapt ce atrage după sine devalorizarea şi pierderea credibilităţii acestei valute. După ce conducerea de la Beijing a declarat, la începutul anului, că va cumpăra petrol din Iran, cu aur, acum China a decis că nu va mai cumpăra ţiţei cu dolari, ci va folosi moneda naţională. Dacă se ţine cont de faptul că cele mai mari importuri de petrol sînt făcute de China, atunci manevra renunţării la dolar dă o lovitură puternică economiei americane. China importă 1 milion de barili pe zi, faţă de circa 850.000 cît importă America. Iar cererea de petrol a Chinei creşte de la o zi la alta. Yuanul a devenit, deja, o monedă regională de schimb. Majoritatea ţărilor din zona Asia-Pacific a renunţat la dolar în schimburile comerciale bilaterale, în favoarea yuanului sau a rublei. Şi e firesc. Văzîndu-şi dolarul sleit de puteri, Barack Obama n-a stat cu mîna în buzunar, amînînd falimentul, probabil, pentru scurt timp. De aici, Afganistan, Irak, Libia, Siria şi, de ce nu, Iran. Nici Pungeştii de Vaslui, altădată zonă liniştită şi nepoluată, unde oamenii lucrau pămîntul şi trăiau din roadele lui, n-au scăpat de invadatorii americani.
Se pricep cel mai bine la explorare, pardon, la exploatarea popoarelor, şi au venit să otrăvească pămîntul românesc, pentru că găseau prea multă sănătate, bogăţie şi armonie în zonă. Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de amplasarea a primei sonde de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui, după ce compania a primit undă verde de la autorităţile statului pentru prospectarea şi exploatarea solului în perimetrul Siliştea, Pungeşti. Localnicii s-au unit şi-au pus piedică proiectului nefast pentru zonă. Cu urmaşii răzeşilor nu se joacă nimeni de-a Patria, nici americanii nu se pot pune cu ei. Nu s-au lăsat intimidaţi de intervenţiile în forţă ale Jandarmeriei. Auziţi! Jandarmii împotriva Poporului Român! Cîteva zile, sute de persoane din Vaslui, copii, femei, bărbaţi, au ieşit să-şi apere pămînturile, apele, sănătatea lor şi a naturii, ţinînd piept forţelor de ordine în perimetrul unde compania Chevron trebuia să amplaseze prima sondă. Şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, şi în alte localităţi din ţară au avut loc proteste de solidaritate cu locuitorii din Pungeşti. Urmare, Compania Chevron a anunţat, printr-un Comunicat de Presă, că îşi suspendă activităţile în judeţul Vaslui. Pasul înapoi făcut de americani nu înseamnă şi renunţare. „La luptă, moldovenii mei!” Resursele naturale nu sînt proprietatea Guvernului, nici a Parlamentului! Aparţin naţiunii, iar gestionarea lor, sub toate formele, nu se poate face decît cu acordul poporului. Rezervele de petrol au declanşat numeroase conflicte în ultimii ani, din care americanii şi partenerii lor au ieşit învingători. Chiar şi Angela Merkel, care îşi pune mari speranţe în guvernul de la Beijing pentru salvarea zonei euro, a început să vorbească chinezeşte şi a decis să parieze pe China, lăsînd cu gura căscată guvernele europene, dar şi pe cel al marelui aliat de dincolo de Ocean. În urma vizitei sale în China, s-a convenit ca majoritatea schimburilor comerciale dintre Germania şi China să se facă în euro şi yuani. China s-a ales cu un nou aliat împotriva dolarului, iar Frau Merkel merge la braţ cu interesele Germaniei, nu cu cele ale Uniunii. Tot în „filmul“ despre americani, Statele Unite au declasificat o scrisoare a nemuritorului Mugur Isărescu către conducerea Trezoreriei SUA (Federal Reserve – F.E.D.), filiala Kansas, publicată pe site-ul FED New York. Acesta este primul document public care atestă „cumsecădenia“ guvernatorului, prin care pune pe tavă marilor puteri economia românească. Limbajul folosit în document trădează slugărnicia acestuia în faţa licuricilor planetari. În scrisoare, Isărescu prezintă starea naţiunii şi a economiei româneşti în perioada post-decembristă, precum şi angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa celor de la F.E.D. Documentul vorbeşte despre privatizări, despre „asistenţa“ acordată României de F.M.I. şi B.M., dar şi despre politicile monetare care vor fi aplicate monedei naţionale. Fără doar şi poate, scrisoarea de curtoazie către F.E.D. este primul document din seria neagră care atestă vînzarea României puterilor occidentale. Nu ştiu dacă motivul desecretizării se regăseşte în prevederile legislaţiei americane, sau dacă nu cumva este primul semnal de alarmă prin care Mugur trebuie să-şi pregătească valiza şi… la gară! Pentru el se anunţă vremuri furtunoase. Poate că, după plecarea lui, se vor afla subordonările României la organismele financiare internaţionale. Guvernul nu face nimic, în nici o direcţie, pentru diminuarea acestor efecte devastatoare! România este, pentru decidenţi, ca un autobuz în care urcă hoţii de buzunare şi drogaţii străini, fiecare cu ochii şi cu mîinile în geanta şi în buzunarul românului. Deci? Cine sînt cei care au cîştigat din efectele crizei? Politicienii, clanurile mafiote, aciuate pe lîngă aceştia, bancherii, multinaţionalele, căpuşele din sistemul energetic, de asigurări, evident, protejate şi încurajate de o legislaţie croită la comandă. Alo, DNA! Alo, Justiţia Română! Treceţi la treabă! Faceţi-vă datoria faţă de Poporul Român!
Maria Diana Popescu, Stuttgart
« Americanii faliţi n-au auzit de zicala „Socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din tîrg”… O NOUĂ ŞI IDIOATĂ STRATEGIE: TRAIAN BĂSESCU AR TREBUI SĂ-L AJUTE PE VICTOR PONTA SĂ DEVINĂ PREŞEDINTELE ROMâNIEI (?!). HAIDA, DE!
Comenteaza
Am crezut că o postase Radu și chiar mă întrebam ce l-a apucat. Acum am văzut că ești tu. 🙂
Tarile BRICS pregatesc “noul Internet”: se feresc de serviciile secrete americane
Patrick Vrabie Articole publicate de Patrick Vrabie, 28 Oct 2013 Recomanda
Tarile membre BRICS pregatesc “noul Internet”, un mediu ferit de serviciile secrete americane
Scandalul interceptarilor derulat de catre Serviciile Secrete Americane (NSA) a creat nevoia unui mediu online ferit de “supraveghetori”, motiv pentru care un consortiu al unor companii din spatiul BRICS vrea sa creeze un “nou Internet”.
pub Stii ce se intampla intre 19-20 noiembrie?
Presa din Rusia scrie ca Brazilia pregateste dezvoltarea unui cablu de fibra optica intre toate cele cinci state care va lega in acest fel Brazilia de Africa de Sud, India, China si Rusia.
Pentru acest proiect vor fi necesari peste 21.000 de mile (aprox. 34.000 km) de cablu, ceea ce ar putea transforma proiectul intr-unul din cele mai ambitioase de pana acum in industria online si telecom.
Citeste si:
Spania a somat SUA sa ii furnizeze informatii despre presupusa interceptare a milioane de convorbiri
Obama stia de interceptarea comunicatiilor lui Merkel din 2010. Nu a oprit operatiunea
Premierul britanic: Snowden si The Guardian au adus atingere securitatii nationale
Principalul obiectiv al proiectului este acela de a crea o retea care nu poate fi accesata din exterior, mai ales de catre Serviciile Secrete Americane.
Desi la prima vedere este un proiect ambitios, care se bucura deja de intreaga sustinere a tarilor membre BRICS, nu se stie cu certitudine daca vor exista fonduri suficiente pentru implementarea sa. Ramane de vazut daca suportul politic al celor cinci state va genera suportul financiar necesar.
Spania a somat SUA sa ii furnizeze informatii despre presupusa interceptare a milioane de convorbiri
inShare
1
Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/156300/tarile-membre-brics-pregatesc-noul-internet-un-mediu-ferit-de-serviciile-de-securitate-americane-ce-presupune.html#ixzz2j3Ift0CU
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook
E grozav! Jos imperialismul american! Iar la capetele fibrei vor pune… Ce? Echipamente chinezești? Culmea libertății!
Măcar nu-i mai spionează americanii. Hip, hip… uraaa.
Mai sunt si late echipamente?!
Oricum Inernetu est5e cu cantec. A fots „abdanonat” de Perntagon care a cumparat RITA (francez) SI bietu internet care nu satisfacea mediul militar a ajuuns „civil”. Acu ia zi tataicii lui chiar nus i-au lasat nici o portita ? Cat de tampiti ii crezi ?!(iar eu ziceam in urma cu niste5 ani ca SUA aveau 2 sisteme – ala cumparat si ala public. ma rog ala public mai mult ptr „inteligence”. Ca multi tampiti sunt pe lumea asta .. De fapt datale de o anume relevanta nici nu ar nttrebui sa sdtea pe calculatoare legate la internet. Si insi precum Merkela ar trebui sa il foloseasca numa ptr fleacuri – de ex sa puna poze cu nepotu sau cu catelusu. De fpoat daca ma gandesc bine .. celo mai bine est5e ca daatele f sensibile” sa nu fie pe calculator .. sau calculoatirul sa fie in incinta ecranata. De la sine inteles fara nici o legatura cu exteriorul. Findca un secret cunoscut de 3 persoane nu mai este secret. E rizic si cand e cunoscit de 2!!)_
https://matematicasiteologie.wordpress.com/page/3/
Interesant link si site. Și spun asta cu toate că nu subscriu la punctele de vedere prezentate.
Mă miră că l-ați postat la răspunsul meu adresat lui Radu Humor. Au vreo legătură sau doar s-a întâmplat?
Deci Porthos,
Ca m-ai innebunit, tableta e tableta pentru ca are interfata multi-touch ? Asta-i gaselnita ? Pai daca-i asa nu apartine Apple. Uite, iti spune Wiki
si in Wiki you trust …
Nu m-ai convins, da’ deloc ca ar fi o schimbare de paradigma in trecerea de la notebook la tableta.
Tableta-i tabletă pentru că așa a făcut-o mama ei. Multi-touch-ul e DOAR schimbarea de paradigmă în materie de interfețe
Goe,
Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care ți-am scos mesajele din spam, în această perioadă am prea puțin timp la dispoziție ca să pot avea grijă de blog cum se cuvine.
Cât timp mesajele sunt doar sarcastice mi se pare normal să te las să-ți exprimi opinia. Nu sunt de acord cu ea, după cum nu sunt de acord nici cu modul tău de a face conversație, dar mi se pare corect, cât timp te-am adus în discuție, să te las să spui ce ai de spus.
Oricum îmi e greu să înțeleg de unde provine toată agresivitatea asta inutilă. Atât la tine cât și la neamțu țiganu.
@Porthos – „mi se pare corect, cât timp te-am adus în discuție, să te las să spui ce ai de spus.” – Este expresia cea mai pura a manelismului intelectual, varianta plenara.
P.S. Nu este necesar sa-ti ceri scuze. Stiind bine cu cine am de-a face s-ar zice ca-mi asum riscurile si responsabilitatile de rigoare atunci cand aleg sa fac vreun comentariu in ruina de care zici ca-i asa doar din cauza ca (ah) n-ai avea prea mult timp la dispozitie s-o gestionezi. Te iluzionezi formal de dragul spectatorilor. Ai putea avea tot timpul din lume. Ar fi tot degeaba.
I-auzi (monumentala):
„Așa că acum folosim iPad-ul pentru a citi mail-urile, a naviga pe internet, a scrie pe bloguri ori Facebook sau pentru a face apeluri video folosind FaceTime. Cred că doar Goe și amicii lui se mai întreabă la ce ar fi util un iPad.” – Indeletniciri de gospodina emancipata. Atat. Ai uitat sa mentionezi Angry Birds.
Este normal sa nu intelegi de ce nu incape comparatie intre Microsoft si Apple. Si atunci cum ar putea oare sa ia cineva in serios aerele cu care vorbesti despre (ah) IT libertarianule? Sper sa nu te simti agresat iarasi de-ntrebare.
Goe puișorule, la ce mai folosești tu calculatorul? Nu-mi spune că faci „data mining” sau că editezi contracte că nu te cred. Hai du-te și joacă-te în nisip cu ăia mici. Pa…
Musiu porthos, te-nseli amarnic, nu sunt in nici un caz agresiv, din contra, sunt cel Mai blajin si prietenos tip, am fost cu Miza chiar sarmant, in schimb ia in timpenia si aroganta ei de olteanca imputita, s-a simtit obligata sa-si arate Prostia, ca prostu Pina nu-i fudul ……
Prietenosule… Ce mai pot să zic la o etalare atât de sinceră a manierelor?
@ Ghiță Bizonu’
Ghiță, nu am găsit nimic de Rița ta. Mă rog, a francezilor. Unde-i linkul?
@ Radu Humor, Ghiță Bizonu’
Un astfel de „internet” restricționat la câteva țări e pur și simplu o idee tâmpită.
Și o să explic de ce. Fie rămâne complet separat de restul lumii și atunci e complet nefolositor, fie îl lasă conectat la internetul clasic și atunci faptul că au și ei câteva adrese conectate între ele folosește ca o frecție la un picior de lemn, pentru că restul adreselor 99% sunt „dincolo”.
Probabil singura utilitate e controlul mai strict al populației. O altă „Cortină de Fier” digitală. Trist…
În concluzie e un proiect lipsit de sens, precum Marele Zid sau insulele artificiale ale Dubaiului.
Tot căutând după povestea cu internetul BRIC am găsit o știre interesantă despre războiul „reglementatorilor” ITU cu libertatea internetului. Ar merita poate un articol.
Porthos, admiratia dvs pentru Apple este si nu este fundamentata. Despre telefonul mobil ca simplu periferic al unui calculator miniaturizat discutau si inginerii romani de profil cu ceva anisori inainte de 1989. Sigur ca, vorba unui roman abrutizant, nu este asa de important sa ai idei cit este important sa le infaptuiesti. Cit va merge Apple pe acest drum? Nu atit cit ii vor permite limitele tehnologice ci cit ii vor permite unele limite fizice: acuitatea vizuala, marimile degetelor, dimensiunile antenelor,…Dupa care va trebui sa urmeze un nou salt calitativ, care va insemna o alta neutralizare. Aceasta daca nu cumva faptele de management si politica tutoriala vor aduce alte ierarhii, mai inainte de neutralizarea anuntata. Una dintre posibilitatile revolutionare care ar putea deveni activa mai inainte de acea neutralizare ar fi dezvoltarea mai mare a computerelor ca masini non – von Neumann; deocamdata, arhitectura Harvard pare a fi tinuta la dospit in zona unor microcontrolere.
@ dlnimeni
Complet de acord cu dumneavoastră. Cred că Steve Jobs/Apple sunt de admirat nu atât pentru ideile avute, cât mai ales pentru abilitatea de a le executa.
Și ați pus punctul pe i (mai bine decât am reușit eu) și în ceea ce privește schimbarea de paradigmă de la calculator la tableta. E dată (mai ales) de interfață și mai puțin de arhitectură.
În materie de arhitecturi, cred că ar trebui discutat pe îndelete. Revin mai pe seară.
I-am luat nevestei cand fusei in August in State un Chrome Book:
http://www.samsung.com/us/computer/chromebook
Se descurca cu el, desi nimik nu se intampla pe calculator, totul e „in cloud”. 250 USD pentru o ascutitoare isi merita banii.
Nu mai fiti paranoici, tehnologia merge inainte, fiecare cu strategia lui.
Eu unul care am ars 2 mil EUR in R&D luptandu-ma cu firmele mari din industrie pot sa spun ca i-am invins: eu am ramas cu gloria, ei cu banii 🙂
Waw! Ai grija unde-ti depozitezi gloria. Citii ca fura astia si din cutiile de valori.
@Seriosly
Nu e chiar o ascuțitoare 🙂
Mie mi-a arătat fi-miu reclama la el, când căuta pe net să-mi arate Galaxi S 4 ca să nu mă încurc atunci când i-l cumpăr 😳 , și drept să spun mi-a plăcut Chromebook-ul.
Soția ta să-l stăpânească cu folos.
“Trebuie sa actionam impotriva Americii !”
Frankfurter Allgemeine Zeitung a titrat : “Trebuie sa actionam impotriva Americii!”.Era concluzia pe care Berlinul o astepta de la reuninuea cu usile inchise a sefilor diplomatiei europene, dupa ce Franta a impus problema interceptărilor telefonice efectuate de Agenţia de Securitate Naţională (NSA) pe ordinea de zi a Summitului Uniunii Europene de la Bruxelles (24.10.2013). Insă, cu excepţia Germaniei, Franta a fost prea puţin sprijinită în demersul său de a cere socoteală Washingtonului.
Anvergura cvasiindustrială a spionajului efectuat de NSA a fost caracterizata de Alain Juillet, fost director pe probleme de informaţii din cadrul DGSE (2002-2003), care a declarat pentru Le Figaro : “Deşi responsabililor politici le este în continuare greu să creadă că aliaţii noştri pot apela la astfel de practici, experţii pe probleme de securitate şi informaţii ştiu de mult timp că americanii ascultă ce vor. Unica mare surpriză o constituie amploarea colosală a sustragerii de date dezvăluită (…). Sub acoperirea luptei împotriva terorismului, care nu constituie decât o mică parte a activităţilor pe care le efectuează, ‘prietenii’ noştri americani pot, de asemenea, să asculte politicienii care lucrează sub egida OCDE sau UE, la Bruxelles, dar şi pe cei de la Palatul Élysée (Preşedinţia Franceză – n.n.) ori Matignon (sediul Guvernului francez – n.n.). Sunt preferate totuşi îndeosebi societăţile strategice din sectoarele de apărare şi petrolier.(…) Atacurile de care este suspectată NSA sunt ultraperfecţionate şi facilitate de sprijinul activ al societăţilor americane precum Facebook sau Microsoft. (…) “
Note interne obţinute de ‘Le Monde’ detaliază utilizarea de către NSA a tehnicilor de supraveghere electronică pentru spionarea intereselor diplomatice franceze la ONU, New York şi Washington.
In ceea ce priveste interceptarea comunicatiilor populatiei, in Franta se vehiculeaza cifra de peste 70 milioane de date telefonice in 30 de zile.
Intrebat cum se poate reactiona impotriva ameninarii spionajului electronic global, Alain Juillet a raspuns :”Dând dovadă de mai puţină naivitate în această lume ultraconcurenţială. Mulţi dintre conducătorii noştri încă mai trimit e-mail-uri sensibile de pe calculatoare nesecurizate, fără a-şi imagina că acestea sunt citite de la distanţă. (…) A sosit timpul să ne schimbăm radical obiceiurile şi să ne adaptăm cadrul legal la dimensiunea provocărilor. (…)
“Le Point “ (23.10.2013) mentioneaza ca François Hollande a cerut o cooperare bilaterală între serviciile franceze de informaţii şi cele americane, în vederea unor clarificări privind afacerea spionajului practicat de NSA şi a stabilirii exacte a faptelor, perspectivă acceptată de preşedintele Barack Obama, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem.
Rand pe rand, ambasadorii americani din mai multe capitale europene au fost convocati pentru explicatii. Germania si Franta insista pentru o intalnire decisiva si clarificatoare cu partea americana.
In conditiile acestui Cyber War, “E posibila o alianta U.S.A. – U.E. autentica ?”, se intreaba profesorul Viorel Roman ( Universitatea din Bremen). “Caci daca spionarea Americii Latine poate fi parte a doctrinei Monroe, cea a Frantei , Germaniei- Axa Euro continentala- e deja Cyber -War dupa Francois Hollande, Angela Merkel si Thomas de Maiziere. Toti banuiau ca sunt ascultati, dar nu neaparat si de aliatii lor anglo-americani. In ce masura ofensiva spionajului anglo-american impotriva Uniunii Eropene, Germaniei , Frantei nu va genera un Napoleon, Wilhem II, Hitler (…).”, conchide anterior citatul.(poate fi luat in serios acest articol?)
Eu zic că ar trebui acționat împotriva spionajului. Până la urmă, problema este că deși este interzisă interceptarea comunicațiilor de către companii sau persoane fizice, permitem încă guvernelor să ne spioneze.
Poate le explică cineva guvernanților că furtul de informații este o armă cu două tăișuri. Și indiferent cu câtă grijă este manevrată cel ce o folosește sfârșește prin a se tăia singur.
Și în ce film să se întâmple asta, Porthos?
În visele mele libertariene. 🙂
@ Seriously
Arată foarte bine jucăria și costă mai puțin decât cel mai ieftin iPad. Nu se găsesc și în România? Mă tentează și pe mine…
Il gasesti pe Amazon UK, Amazon DE.
Probabil nu la fel de ieftin ca in SUA. Eu cumpar mult de pe Amazon, Ebay, chiar pentru firma, in special chestii exotice. Decat sa caut in RO o zi intreaga si sa ma enervez cu furnizorii (advertizeaza stoc si de fapt n-au nimic de vanzare) mai bine bag cardul si imi vine pachetul la usa.
Numai pe carti am cheltuit anul asta vreo 2000 de lire.
@ dlnimeni
Interesantă discuția despre arhitecturile tip Harvard versus von Neumann. Recunosc sincer că (presupunând că am știut cândva diferențele dintre ele) le-am uitat. Firește, arhitectura von Neumann ne e familiară tuturor, însă până acum nu mai văzusem arhitecturi Harvard decât la „periferice”.
Eu sunt pasionat de rețele neuronale și de aplicațiile acestora. E puțin spus pasionat. Sunt de-a dreptul fascinat. Chiar sunt convins, ca și prietenul d-lui Radu Humor, că pe parcursul următorilor 20-30 de ani „mașinile” vor deveni mai inteligente și chiar mai „umane” decât umanii.
@ all
Am mai găsit o jucărie interesantă. Proaspăt lansată.
Când am postat link-ul, mi-a venit o idee care o să o facă multimilionară pe d-na Observator. 🙂 Poate face și ea cinste cu o ciorbă…
Vorba unui amic oltean.
@ Observator
„Citiși?”… „Olteanco”! 🙂
Ce ciudățenie… Nu am găsit Samsung Chromebook nicăieri în România.
@ Seriously
M-am mai uitat să văd ce zice lumea despre Chromebook și am găsit asta.
Hmmm… parcă e mai bine să rămân pentru plimbatul pe net dimineața la vechiul meu Mac Book Air din 1900 toamna. Când doarme îl ține bateria o lună.
Parerile sunt impartite. Jucaria e foarte misto, cel putin la banii pe care-i dai. Treaba cu sleep-ul nu e cum zice autorul, tine mai bine de o saptamana. La calitatea constructiei n-am nici o plangere, chiar daca e de plastic arata super. In plus e foarte usor.
Singura mea plangere e ca Microsoft n-a compilat Skype pentru el, asadar esti fortat sa folosesti Hangout, dar poate tocmai asta e idea, in fond si la urma urmei ChromeOS pentru asta a fost facut.
Insa poti pune si Linux pe el si sa ai ambele OS-uri active simultan.
Daca vrei ceva similar in maniera traditionala si carcasa aluminiu trebuie sa cheltui de 5-6 ori mai mult, de exemplu Acer Aspire S7:
http://www.acer.ro/ac/ro/RO/content/series/aspires7
IMHO moda netbook-urilor scumpe s-a dus, in deplasare te simti mult mai bine cu o conserva usoara care-ti rezolva problema si nu-ti pare rau daca ai scapat-o pe jos sau ti-a varsat chelnerul cafeaua peste ea.
Tu ai vazut ca am fost primul utilizator de telefon cu 5″ in Romania si toti radeau de mine ca joc ping-pong cu el. Acum mai toti au ecrane de 4.7-5.5.
Oricum eu am renuntat de mult la Notebook, peste 12 ani am carat dupa mine o valiza degeaba, ca poate am nevoie. N-am avut, mai mult mi-am rupt spinarea si i-am purtat de grija. Aici tableta sau Phablet-ul e imbatabil.
Mi-am tras o baterie la telefonul meu de 5.5″ care ma tine o saptamana. Asa am scapat si de grija incarcatoarelor cu adaptoare de SUA, UK, EU, Australia.
@ Seriously
Ce părere ai de Chromecast? Merită? Sau mai bine rămân la Apple TV? Deși am constatat că Vplay apar episoadele mai repede decât în Apple Store. Am mai cumpărat eu ca fraierul episoade de la Apple ca să constat că sezonul următor nu-l găsesc decât… acasă. Pe vplay.ro.
Fiică-mea care-i plecată în Anglia (ca și băiatul unui anumit prieten 🙂 ) l-a rugat pe frate-său să-i facă un proxy de România ca să se poată uita liniștită pe Vplay.
Să știi că nu m-au plătit (acum am văzut ce reclamă le-am făcut).
Tu stii ca eu sunt primul client din RO al gadgeturilor multimedia.
La 35 USD mai mult m-a costat transportul. L-am facut cadou dupa o saptamana, asa cum fac cu majoritatea jucariilor dupa ce-mi formez o opinie: nu-i mare jmecherie stick-ul.
Platesc un abonament in SUA ca sa ma uit la Country Music Television si SyFy Channel, am casuta postala de SUA cu releu in RO sa pot cumpara orice nu se livreaza la noi. Carduri de debit de 200-500 USD nenominale cumparate cu cash ca sa nu ma urmareasca NSA-ul, CIA-ul si alti curiosi.
BTW, ma gandeam ce destept a fost ala care le-a inventat:
Ai o spaga de dat la un director de la Stat, cumperi un teanc de astfel de carduri (care merg si in RO) i le dai cadou si nu te poate prinde nimeni 🙂
Un alt gadget util pe care i l-am luat nevestii (fiind profesoara) e un pen interactiv:
Ce chef de scris am avut în seara asta. Se vede că am ajuns devreme. 19:30. 🙂
Porthos,
Smartpenul nu-i proaspat lansat, are macar trei luni, l-am vazut eu la FutureShop in vara si mi s-a parut interesant. De fapt asta e ideea buna cred: nu sa scrii pe calculator (tableta) pentru ca suntem deja obisnuiti sa sciem in caiete. Daca insa va aparea un dispozitiv inteligent pe care sa-l fixezi simplu pe orice creion sau stilou obisnuit si care sa „simta” miscarile mainii si sa „citeasca” ce scrie pixul pe hartie transmitand in acelasi timp toata informatia in calculator atunci cred ca va fi intr-adevar o schimbare de paradigma (in ceea ce priveste luatul notitelor. O a doua conditie e sa se perfectioneze softwarul de recunoastere a scrisului, sa inteleaga macar cat as intelege eu scrisul de mana al lui Porthos …
@ Radu
Smartpen 3 cred că e lansat acum. În UK nici nu se găsește deocamdată, nici măcar în magazinele indicate pe site-ul lor.
Însă înaintea lui au existat alte două modele. Primul (pe care îl am și eu) are cel puțin 5 ani. Toate modelele au nevoie de hârtie specială
Mai există un smartpen (Inkling), produs de Wacom, care scrie pe hârtie normală. Acesta are un dispozitiv care se atașează la hârtie si care „citește” mișcarile smartpen-ului.
Atunci o fi SmartPen 2 pe care l-am vazut eu. In tot cazul mai au inca de lucru dupa parerea mea pana sa dea lovitura. Oamenii nu vor renunta sa scrie cu pixul lor pe hartia lor. Ce trebuie sa inventeze ei e un mic dispozitiv care sa se poata lipi de orice pix obisnuit fara sa-l faca prea „bulky”. Nu un pix special. Nu hartie speciala sau cerneala speciala.
AVERTISMENT AMBASADA SUA IN ROMANIA
Probabilitatea ca un cutremur „major și devastator” să se petreacă în România este „ridicată”.
Acesta este unul din avertismentele postate pe siteul Ambasadei SUA la București, cetățenii americani fiind puși în gardă în legătură cu acest subiect.
http://ampress.ro/stiri/ambasada-sua-probabilitatea-ca-un-cutremur-major-sa-se-intample-in-romania-e-ridicata/
Huffington Post: Paradoxurile proiectului minier Rosia Montana arata “ca e o afacere murdara”
http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/huffington-post-paradoxurile-proiectului-minier-rosia-montana-arata-ca-e-o-afacere-murdara-1265480
BRICS reprezintă un grup de ţări care încep să deţină o putere economică şi militară uriaşă în lume
Suprematia FMI si a Bancii Mondiale urmeaza a fi suprimata de o reactie fireasca, la nivel mondial, a unor state care au stiut sa ramana pe propriile picioare, fara a se mai imprumuta de la acesti criminali financiari. Vorbesc de state capabile sa se descurce singure, state pentru care criza de care tot vorbim de patru ani incoace pur si simplu nu a existat. Va prezint, mai jos, un scenariu care nu imi apartine, dar mi se pare firesc pe logica actiune-reactiune, cauza- efect.
Recenta reuniune a ţărilor ce formează organismul BRICS
Importanţa acestui summit nu poate fi ignorată, pe de o parte din cauză că BRICS reprezintă un grup de ţări care încep să deţină o putere economică şi militară uriaşă în lume, iar pe de altă parte pentru că el prevesteşte astfel o nouă „configuraţie” a lumii şi chiar un nou sistem de gândire şi de existenţă a ei. Mai mult decât atât, celor cinci ţări care formează fundaţia BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) li se vor adăuga în curând încă două naţiuni gigantice: Iran şi Indonezia, astfel că organismul va deveni: BRIIICS. Iranul este fără îndoială „flamura” Orientului Mijlociu, asumându-şi rolul de lider moral şi politic în regiune. Resursele sale naturale sunt extraordinare, iar progresele în domeniul tehnologic sunt de invidiat. Pe de altă parte, Indonezia este ţara cu a patra populaţie cea mai numeroasă din lume, cu o creştere economică formidabilă (o rată de aproximativ 7% pe an) şi de asemenea cu resurse naturale uriaşe.
Alte ţări, precum Venezuela, Turcia, Egipt, Pakistan şi Malaezia îşi aşteaptă şi ele rândul pentru a intra în acest organism mondial care deja constituie o forţă extraordinară. În prezent, BRICS cumulează 40% din populaţia lumii, 30% din suprafaţa ei de uscat şi 25% din produsul ei brut. Doar cu aceste cifre, fără să mai considerăm intrarea Iranului şi a Indoneziei, organizaţia reprezintă un pol foarte puternic pentru aşa-zisa „hegemonie” a Statelor Unite ale Americii în lume şi a puterilor occidentale „tradiţionale” care îi sunt aliate: Anglia, Franţa, Canada, Spania, Italia şi Germania.
Totuşi, chiar mai important decât aceste aspecte este faptul că BRICS a decis la această reuniune înfiinţarea unei bănci comune pentru dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii economice. Noua bancă a BRICS este menită să rivalizeze şi chiar să surclaseze instituţiile bancare occidentale, fief al planurilor diabolice ale elitei „Iluminaţilor”. Raţiunea acestei mişcări strategice este simplă: BRICS intenţionează să contrabalanseze dominaţia politică şi economică occidentală şi, în particular, chiar să elimine influența Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale, despre care se ştie că nu au servit în niciun fel interesele ţărilor sărace, ci doar au fost interesate să le pună pe acestea în mod sistematic la jugul unor nesfârşite datorii care trebuie plătite. Decizia BRICS se justifică pe deplin, întrucât Occidentul a exploatat la maxim ţările sărace şi pe cele emergente, fiind mereu agresiv din punct de vedere militar şi financiar cu acestea.
Noua bancă a BRICS are însă ţeluri mult mai ambiţioase decât acela de a fi doar o simplă bancă de investiţii. Ea îşi propune să pună capăt supremaţiei dolarului ca valută internaţională pe piaţa economică şi financiară prin stabilirea unei noi monede de schimb valutar internaţional şi a unui nou standard valoric. Mai direct spus, aceasta înseamnă pur şi simplu prăbuşirea SUA din poziţia ei de „jandarm mondial”, precum şi din acela de economie-locomotivă a lumii. Poate tocmai de aceea SUA a încins atât de mult spiritele, mai ales în ultimul an, urmărind declanşarea cu orice preţ a unui conflict armat mai întâi în Iran, apoi în Siria şi în prezent în Coreea de Nord. Pentru „Iluminaţi”, crearea unei situaţii de haos, de panică şi de război ar fi în momentul actual precum graţierea condamnatului, deoarece le-ar oferi ocazia refacerii forţelor şi a influenţei, prin intermediul pârghiilor de conflict pe care ei le stăpânesc foarte bine. Într-o asemenea situaţie, constituirea oricărui alt organism economic şi financiar internaţional, ca pol opus de influenţă în lume, nu ar mai fi posibilă, astfel încât elita malefică ar putea să-şi continuie planurile oneroase în ceea ce priveşte omenirea.
Poate cea mai semnificativă propunere şi iniţiativă a BRICS la acest summit a fost crearea unei conexiuni prin cablu optic între toate cele cinci ţări, cu posibilitatea extensiei pentru Iran şi Indonezia. Acest fapt ar fi o nouă lovitură aplicată Occidentului, deoarece ar constitui un sistem global de internet prin fibră optică, independent de cel actual din Occident. Organizaţia BRICS este conştientă că Statele Unite – în ciuda faptului că neagă cele 16 agenţii de servicii secrete pe care le deţin – urmează de fapt foarte strâns agenda coruptă, satanică a elitei „Iluminaţilor” în lume, care printre altele urmăreşte excluderea Iranului din sistemul bancar internaţional SWIFT şi din alte tranzacţii bancare. Înfiinţarea noului cablu şi a conexiunii independente ar face însă ca această măsură a statelor occidentale să fie inutilă.
Si ce daca creste cota unica ?
http://www.gandul.info/puterea-gandului/si-ce-daca-ar-creste-cota-unica-la-cate-indura-economia-si-platitorii-de-taxe-nici-nu-s-ar-simti-11573515
Un punct de plecare catre o dezbatere. Eu nu as formula-o asa, eu as formula-o mai degraba: “Si ce daca creste cota unica azi ?”. Pentru ca imi este clar ca va trebui sa creasca. Banuiesc ca tot sistemul de taxare va trebui schimbat, intrebarea este cand e momentul cel mai potrivit ?
L-am citit și eu în Ziarul Financiar. Nu sunt un fan al lui Hostiuc, dar de data asta chiar mi-a plăcut articolul.
Cred că încă lipsește în România un partid de „dreapta” autentic. Am pus ghilimele pentru că nu cred în „dreapta” și „stânga”. Mi se pare că sunt cu toții niște hoți ordinari deghizați în apărătorii celor sărmani sau în cei ce încurajează business-ul. În realitate singura grijă este cum să ne jumulească mai bine de taxe, pentru a-și hrăni clientela de partid.
M-am tot întrebat de ce vă place așa de mult Apple și ia uite ce explicație dă cineva pentru preferința Apple
Cică:
http://succesulpe.wordpress.com/2013/11/04/ce-influenta-au-telefoanele-mobile/
@ Mitzaa Biciclista
Nu mai există și alte mărci de telefoane? E adevărat că 6 este mai mic decât 12, însă tot e cam mult. Nu există și mărci la care media să fie 1? Din partea mea poate să fie și Microsoft.
PS: În plus, studiul nu spune și cât de drăguțe sunt respectivele posesoare de telefon.
Îmi place că ați sesizat lipsa unui argument major din demonstrație.
Acest lucru mă convinge că tot ceea ce s-a înșirat este o mare vrăjeală. Așa că i-am cumpărat fiului meu un Samsung Galaxi S4, după cum i-am promis.
Însă în ce privește Microsoft? De unde nu știți că e de nota 20? Că doar ați zis că nu-l folosiți 😀
Vreți să vă argumentez eu?
M-am gândit că singurul fan Microsoft pe care-l știu e Goe. Imaginați-vă versiunea feminină a personajului. Chiar și 1 e cam mult.
Na poftim, acuma!
Păi și eu sunt fan Microsoft. Vedeți cum sunteți? 😐
Deci există și femei frumoase, simpatice, amuzante și cu media mică. Nu mai contează marca. 🙂
Porthos, mă faceți să râd și să scriu prostioare.
Dar fie, pot face și concesii. Rămân eu media mică. 😆
Studiul referitor la telefoanele mobile se pare ca prezinta doar fapte iar datele sunt preluate din testele care se fac online pe acest site de datting. Materialul este facut la oha asa ca nimeni nu aduce argumente. Luati-l ca atare eventual ca motiv de amuzament.
Sa vedeti rezultatele testului, care este facut despre aparatele foto folosite de cei sau cele care isi posteaza fotografia pe acel site 🙂