De prin ziare adunate si bizonic prezentate …
Într-un singur an, „Ficusul” Iohannis a devenit „lider maxim”!
Radu Moraru • Publicat: 10 Noi 2015, 20:09 • Actualizat: acum 1 săptămână • • comentariiIohannis a avut „noroc”! Fara sa faca nimic, fara ca micul PNL sa faca ceva, Iohannis este de astazi Stapinul Romaniei.
1. Prin MRU stapineste SIE, serviciu care prin adjunctul Predoiu fusese oricum alaturi de candidatul Iohannis.
2. Prin Hellwig stapineste SRI, care SRI stapineste celelalte servicii secrete (Maior reusise aceasta performanta!) . E adevarat, adjunctul Coldea de la SRI a facut campanie electorala pentru Iohannis si i s-a daruit cu totul!Ambii adjuncti pot fi demisi intr-o clipa, cu pixul sefilor, la primul rictus al Presedintelui.
Asadar, Presedintele are Serviciile, le are mai ales dupa ce Oprea a fost ingropat definitiv. Doi si-un sfert nu mai raporteaza la Oprea.
3. Are Guvern convenabil, doar pentru 1 an! Deci are Politia, Jandarmii, Armata, ANAF (deci toate organele represive) si toate Institutiile de Control! Plus toti sefii de Puscarii!
4. Dupa executarea lui Oprea, Iohannis are acum toti ziaristii sub acoperire, precum si toata Justitia acoperita. Pina acum, listele cu acoperitii erau la Coldea si Oprea! Oprea si-a predat lista…
5. In curind Presedintele va avea si CNA -ul dupa plecarea Hoatei de Georgescu.
6. Dupa Masacrul din Colectiv si Protestele de Strada, Iohannis are un Parlament speriat si corupt, cu insi care se bucura ca vor mai prinde 1 an de mandat (sint fericiti ca Stapinul nu i-a „dizolvat”!). Nu mai vorbim despre „marii” lideri Dragnea, Oprea, Blaga & Gorghiu, toti cu schelete in dulap! Nu vedeti cum miauna ca niste soricei cind ii „binecuvinteaza” Stapinul cu un zimbet rece?
7. Singurul care mai miriie stirb e Basescu! Tocmai ce l-a avertizat Dan Tapalaga de la Hotnews : „Eu zic ca are griji mai mari pe lumea asta: fratele, nepotul, ginerele, protejata nu mai vorbesc”. Si Tapalaga are dreptate in replica ofitereasca pe care i-o da lui Comandante.
Daca mi-a scapat ceva, oricum TOATE sint ale lui Iohannis sau vor fi curind.
Asadar, Presedintele Klaus Iohannis, „Ficusul”, a devenit intr-un singur an, Stapinul Romaniei ! Daca am fi naivi, am spune ca e o minune, ca e ceva de Cartea Recordurilor!
Deocamdata pot sa spun ca Presedintele Romaniei are si o uriasa VULNERABILITATE ! El va fi vinovat de tot ce se va intimpla rau in Romania! Dar, daca omul chiar vrea sa schimbe Romania in bine, si are TOTUL pentru a o face, atunci va intra in istorie ca Salvatorul Romaniei ! Daca nu as fi trait acesti ultimi 25 de ani in mocirla dimboviteana, as mai fi avut naivitatea sa cred in Santa Klaus! Om trai si om vedea.
Ii dau un sfat Presedintelui si echipelor sale din fata si din spate: Nu transformati Ghinionul Colectiv tot in Norocul Sistemului ! E mult prea mult dupa cit Ghinion a avut acest neam numai in acesti 25 de ani!
Radu Moraru
Uriasa VULNERABILITATE preezidentiala are alt nume : Carmen!
Si i s-a aratat PISICA:
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv un proces privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Braşov a menţinut, joi, o decizie prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă:Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine”
(sursa http://www.mediafax.ro/social/klaus-iohannis-si-sotia-acestuia-au-pierdut-definitiv-un-proces-privind-un-imobil-cumparat-in-sibiu-foto-14884244)
De ce pisica? Pai fiindca draga de Mediafax omite ASTA:
A trecut pe partea cealaltă a „Străzii”: la posibilii penali
Klaus Iohannis a pierdut casa luată prin uz de fals şi trebuie să dea statului 320.000 de euro
După ce a pierdut definitiv casa din Sibiu, închiriată de ani de zile băncii Reifeissen Bank, Klaus Iohannis nu va mai rosti cuvîntul corupţie nici măcar în forma lui germană: KORRUPTION! Preşedintele a devenit astfel frate de cruce cu toţi cei pe care-i poftea să plece din politică la simpla bănuială că s-au spurcat la bani murdari.
Cazul imobilului din Sibiu, strada N. Bălcescu nr. 29 este binecunoscut din excepţionalele anchete realizate fie de „Rise Project” sau „Justiţiarul”.
Acest imobil are o poveste încîlcită în care apare iniţial Carmen Iohannis şi mama ei, apoi Klaus Iohannis, un secretar de primărie, un notar etc. Procesul a durat vreo 14 ani, însă acum este la final, după ce ieri sentinţa Tribunalului Braşov a rămas definitvă şi la Curtea de Apel. Iată cum suna sentinţa pronunţată anul trecut, devenită acum definitivă, înainte ca Iohannis să devină Preşedinte:
…… sar cateva randuri
Prima filă a Rechizitorului dovedeşte existenţa unui dosar penal în care inculpat era Liviu Munteanu, secretarul Primăriei Porumbacu. Pe fila2 de mai sus afăm că „învinuitul” Munteanu „a consemnat în mod eronat… că moştenitorii defunctei Ghenea Maria, decedată la 09.07.1962 sunt Ghenea Eliseu, Bastea Ioan, LAZURCA GEORGETA şi JOHANNIS CARMEN, iar moştenitorii lui Ghena Eliseu sunt Bastea Ioan, LAZURCA GEORGETA şi JOHANNIS CARMEN”! Aţi reţinut, desigur, că Lazurca Georgeta este mama lui Carmen Iohannis, deci soacra domnului preşedunte al României!
Pe ultima filă a Rechizitoriul întocmit de procurorul Ioan Mureşan, apare şi numele lui KLAUS IOHANNIS, nu la „părţi vătămate”, nici la „martori”, nici la „scoaterea de sub urmărirea penală”, nici la „neînceperea urmăririi penale”, ci la capitolul „DISJUNGEREA CAUZEI”!
Să citim: „Disjungerea cauzei în ceea ce-i priveşte pe numiţii Mărginean Romul, LAZURCA GEORGETA, JOHANNIS CARMEN, JOHANNIS KLAUS… şi trimiterea ei la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sibiu PENTRU EFECTUAREA CERCETĂRILOR PENALE necesare soluţionrăii cauzei sub aspectul SĂVÎRŞIRII INFRACŢIUNILOR prevăzute de art 260, rap la art 289 şi 291 C. pen”!
Ce avem noi aici? Procurorul disjunge cauza pentru cîteva persoane, între care şi cei din familia Iohannis, aceştia urmînd să fie anchetaţi separat pentru mărturie mincinoasă, fals în înscrisuri şi uz de fals.
restul la http://m.cotidianul.ro/article.php?id=271351
V-ati prins ?
Presedintele are imunitate de tip „sanctuar”. Este de neatins! Intangibil!
Dar nu si sotia presedintelui…
Ma rog sunt soti gata sa zica „Slava Diavolului!” daca scapa de nefasta.
Insa sunt (mult mai putini) si soti devotati. De exem[plu Klaus Werner cel iute zvarlitor de palton ….
România nu are preşedinte în weekend. Se duce să-şi vadă nevasta!
Publicat Luni, 16 noiembrie 2015
Ceva îngrijorător se întîmplă chiar la instituţia prezidenţială din România: indiferent de ce se petrece în ţară şi în lume, Klaus Iohannis pleacă în weekend să-şi vadă soţia la Sibiu! În weekend-ul trecut, după tragedia de la „Colectiv”, lumea era în stradă şi guvernul căzuse. În acesta, a fost atacul terorist de la Paris.
Nimeni din presă sau din viaţa politică nu pare să fie deranjat de această situaţie, în afara celor aflaţi în trafic vineri după-amiaza şi duminică seara, cînd coloana oficială uriaşă a preşedintelui opreşte totul în calea sa: trece El! Dar nu aceasta este problema principală, deşi, veţi vedea!, nici ea nu este neglijabilă.
Grav, foarte grav, este faptul că vineri, în momentul în care s-a urcat în limuzina prezidenţială şi coloana oficială s-a pus în mişcare, România pare să nu mai aibă preşedinte pentru că nimic nu-l întoarce pe domnul Iohannis din drum! Să luăm la analiză ultimele două weekend-uri, în care s-au derulat două evenimente tragice, cu consecinţe interne şi internaţionale fără precedent:
– între 4 şi 8 noiembrie, zeci de mii de oameni erau în stradă în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării. Căzuse Guvernul şi oamenii cereau să vină preşedintele şi scandau că vor un guvern tehnocrat.
– vineri, 13 noiembrie, la Paris are loc un atac terorist cu peste 150 de morţi şi alte sute de răniţi.
Ceea ce a făcut preşedintele Klaus Iohannis în faţa ambelor situaţii ar trebui analizat în Parlamentul României, ca o problemă de siguranţă naţională! Nu este absolut nici o exagerare, căci iată ce a făcut preşedintele în aceste weekend-uri:
– TRAGEDIA DE LA „COLECTIV”. După zilele de doliu de după incendiul în care şi-au pierdut viaţa pînă acum 56 de tineri, peste 25.000 de oameni au protestat în tot Bucureştiul, generînd Demisia Guvernului. Preşedintele a avut prima rundă de negocieri cu partidele, pe care le-a întrerupt brusc vineri pentru a pleca la Sibiu, acolo unde este soţia sa, Carmen! Nu s-a întors decît duminică seara, cînd s-a dus şi în Piaţa Universităţii, acolo unde mai erau doar cîteva sute de manifestanţi! Dacă ar fi renunţat să plece în vizită la soţie, negocierile cu partidele ar fi devansat anunţarea listei cu noii miniştri cu două zile, ceea ce ar fi redus şi interimatul unui guvern cu atribuţii limitate!
– ATACUL TERORIST DE LA PARIS. Ghinion, şi acesta a avut loc tot în weekend, mai exact vineri seara, tîrziu, în urma căruia au murit peste 150 de persoane, între care şi 2 români, şi rănite alte cîteva sute! După numai cîteva minute, întrerupînd orice activitate (în SUA era după-amiază), Barack Obama a ieşit la pupitrul de la Casa Albă şi a transmis un mesaj care a fost preluat de întreaga lume. La fel a făcut şi cancelarul german Angela Merkel. Preşedintele Franţei, care se afla pe stadionul din apropierea locului unde s-a întîmplat atacul terorist, a anunţat imediat declanşarea stării de necesitate.
Preşedintelui României nu i s-a auzit glasul, căci el se afla, evident, la Sibiu pentru a-şi vizita soţia! A venit în Bucureşti abia duminică seara, ducîndu-se chiar atunci la Ambasada Franţei pentru a semna în Cartea de condoleanţe! Fără îndoială că ambasadorul şi portarul au fost anunţaţi de venirea preşedintelui României, altfel, la acea oră, ar fi găsit poarta închisă şi ar fi fost somat de soldatul din gheretă!
Puțini cunosc explicaţia acestei situaţii. Cînd Klaus Iohannis a fost invitat la Bucureşti pentru a prelua conducerea PNL şi pentru a candida la Preşedinţia României, el le-a spus liberalilor un lucru: ”Am discutat cu soţia mea şi este de acord cu o singură condiţie. Ca duminica şi în weekend să fiu acasă şi să stăm în familie!”.
Aşa se explică de ce în campania electorală Klaus Iohannis n-a prea fost văzut pe la mitinguri şi nici la întîlniri politice, fiind înlocuit de conducerea PNL, lăsată de neveste sau de bărbaţi să umble singură prin ţară. Aşa se şi explică de ce vineri, pe la orele 11-12, Klaus Iohannis părăseşte instituţia şi Bucureştiul se mută în coloana oficială, un cîrnat de automobile cu maşini de la circulaţie, cu gărzi şi cu salvare pentru a ajunge cît mai repede la nevastă.
Aşadar, în două weekend-uri consecutive, în Bucureşti şi, respectiv, la Paris au avut loc două tragedii uriaşe, pe care Klaus Iohannis le-a tratat cu spatele, nu pentru că, din motive de sănătate, n-ar fi putut să fie acolo unde trebuia să stea şeful statului, ci întrucît pentru domnia sa era mult mai important să-şi vadă soţia decît să vadă de interesele ţării! Ştiu că este o acuzaţie extrem de gravă, însă, după cum se vede, chiar dumnealui oferă argumentele prin atitudinea sa!
Practic, dacă, Doamne fereşte!, România ar fi atacată militar din afară, nu ne-ar rămîne decît să ne rugăm ca duşmanii să nu-şi trimită armatele la graniţa noastră în weekend, căci Comandantul nostru suprem s-ar afla în cuibuşorul său de nebunii din Sibiu, iar de acolo, după cum am văzut, nu-l scoate nici un incendiu de proporţii şi nici măcar un atac terorist!
Revenind la acest drum Bucureşti-Sibiu, pe care Klaus Iohannis îl face la sfîrşit de săptămînă, trebuie luate în calcul forţele SPP şi ale Poliţiei care sînt angrenate în aceste deplasări, precum şi deranjul uriaş pe care-l provoacă. Surse din SPP ne-au comunicat că pentru orice deplasare în afara Bucureştiului este nevoie de o coloană oficială completă, întrucît, potrivit procedurilor, în cazul unui atac al acesteia, nu ar putea fi chemate în ajutor forţele necesare protecţiei preşedintelui, aşa încît toate efectivele necesare trebuie incluse în coloana oficială. Alături de acestea, în coloană se află maşinile antemergătoare, ambulanţa, forţele antitero. În total, este vorba despre cîteva zeci de persoane, care trebuie să fie cazate, hrănite şi plătite la Sibiu în perioada cît aşteaptă ca preşedintele să decidă revenirea în Bucureşti!
Nu trebuie uitat nici faptul că între Bucureşti şi Sibiu nu este nici o autostradă, astfel că această coloană oficială enormă, cu zeci de girofaruri în funcţiune continuă, trebuie să treacă prin zeci de localităţi, oprind peste tot circulaţia, astfel încît viteza de deplasare să fie foarte mare, aşa cum prevede protocolul, căci viteza este considerată unul dintre mijloacele de apărare pentru a se evita o eventuală transformare în ţintă a preşedintelui!
În aceste condiţii, se pune întrebarea firească: nu ar fi mai potrivit ca, dacă le este aşa de dor unul de celălalt, Klaus şi Carmen Iohannis să aleagă o soluţie mai puţin costisitoare şi care să-l lase pe preşedinte să fie permanent la dispoziţia ţării? Cum ar fi, de exemplu, ca Prima Doamnă să se urce în maşină sau în tren şi, cu un serviciu de pază mult mai mic, să vină în Bucureşti pentru a petrece cele 2 zile de weekend alături de soţul său!
Un calcul simplu arată că, din cei 5 ani ai mandatului lui Iohannis, aproape un sfert din timp (2 zile din cele 7 ale săptămînii!) România nu are preşedintele în stare de a reacţiona imediat la evenimentele în care este implicată ţara! Acest sfert înseamnă aproape 1 an şi 3 luni! Este cel puţin imoral să ceri întregii populaţii să renunţe la o parte din drepturile şi libertăţile sale, cum sînt cele solicitate chiar de Iohannis prin Legea Big Brother, sub motivaţia contextului internaţional, iar dumnealui, ca şef al statului, să plece atît de des la Sibiu, lăsînd baltă toate problemele ţării!
Avem aşadar o problemă. Sâmbăta şi duminica nu prea avem preşedinte. Iar în caz de urgenţă, preşedintele trebuie să-şi încalce promisiunea faţă de nevastă sau să îşi ceară scuze de la dânsa şi să dea fuga la Bucureşti.
E… si daca Carmen ar fi bagata la preventie ? Vreo 6 luni? (Nici macar nu ar fi prea orijinela cestia … cetateanca Ekaterina Ivanovna Kalinina intre anii 1938-1946 era bagata in GULAG. Sotul ei era Mihail Ivanovici Kalinin ( n. 19 noiembrie 1875 — d. 3 iunie 1946) carele era Președintele Prezidului Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice (adica presu .. ) Moartea lui a eliberat-o pe Kalinina.La propriu (detentia ei nu mai era „necesara”)
Oare ar accepta KW desparturea de Carmen ?
Deci cine pe cine calareste?!
Chiar o fi el cel mai tare din parcare?
@ Ghiță Bizonu’
Gata! L-am postat. Însă sunt cam greu de cap. Care e concluzia? Pentru că mie Iohannis mi se pare mai degrabă o păpușă decât un păpușar. La fel ca și „șefii” de servicii secrete de la SRI și SIE.
Pai ca la o adica este cum ai zis.
Ca nu este el cel mai tare din parcare …. ca la o adica … ise „retrage dreptul” la sotie!!!
Tot de prin ziare adunate ….
In zelul plin de virturte si “morala” in numele “eticoi” si al “adevarului” se pare ca se poa zice orice prostie sub pretextul denuntarii comunismului ..
Etnoloagta aia minte cu o nerusinare specifica primei degenratii de actovisti comunisti. In anii 80 se retiparise masiv Jules Verne .. cam toate romanele sale! (pesemene ptre ca nu mai tipareau nimic de Asimov !! Nici de Lem…)
In mod normal intyr-o bibloteca scoalara dintr0unpras mai maricel ar fio trebuit sa fie Jules Verne …
Etnolog da… Ioana Popescu a urmat studii de istoria si teoria artei, este doctor in filosofie, etnolog si director de cercetare la Muzeul Taranului Roman. A scris articole si studii de arta populara si etnologia copilariei, a realizat albume de fotografie si video-documentare, a colaborat la volume de memorie orala si a publicat volumul Foloasele privirii (Paideia, 2002). Este alumna a Colegiului „Noua Europa” si membra a Societatii de Antropologie Culturala din Romania.
Da ma mai gasit un alt fleac .. sub pseudonimul Josef Svejk , un abonat al Contributors si mare ad mirator a lu Volodea.
Profesori universitari cu cate 7-8 clase + facultate muncitoreasca astia erau profesorii de stalinism .. precum batranu Tismaneanu. Da nici ala nu a mai apuicat anii 60 la catedra…
In 89 nu mai erau profesori din astia la facultati. Doar la scoli profesionale unde predau tinichigeria, sudura samd.
@ Ghiță Bizonu’
M-ai făcut curios să văd cine este distinsa doamnă de care vorbești tu. Și am găsit următoarea știre Hotnews: „Ioana Popescu, etnolog: Marea noastra realizare, a celor care am trait in comunism, este ca am stiut sa ne pastram o oarecare normalitate”.
Și am găsit următoarele pasaje:
Mie mi se pare destul de echilibrată. Și pare cam de vârsta ta. O cunoști?
Apropo… Ce naiba e magnetonul Tesla? De coniacul albanez îmi amintesc, dar de vodca poloneză nu.
Nu , nu o cunosc . Nici din citite…
Insa ce stiu este ca in bibilotecile scolare se gasea Jules Verne. Ca nu era chiar l;ectura recomandata de profo de literatuira, asa est5e. Dar in 80 deja incepusera sa zica „salava domnului ca citeste! Chiar si Jules Verne!!” Findca deh incpuse moda cu video si prin oasrele mai rasarite , nu mai zic Bucuresto, copii (13-16 ani) incepeau sa creaza ca lectura este nasoala (nu se zicea inca nashpa) su se plageau ca trebiau sa aiba lecturi. Am bazut pusti care se plangeau si de Cei 3 Muschetari sau de Inconjurul Pamantului in 80 de zile!!!!!
Asa ca „distinsa” ori minte proceste ori este citata incorect …
Maganetofon Tesla – magnetofon *(ala cu bezi pe role!) produs in Cehoslovacia. Era cel mai ieftin …. erau anticele Sonet Duo (cu 2 piste) si Tesla B 3 (4 piste) ambele pe lampi. Mai noile Tesla B4 si B2(acelasi lucru dar cu 2 piste) Maio era un tesla styeroa , nu mai tin minte numele, in jur de 5000 lei (frunusel unosr dar prea mult plastic! Cam in 10 ani s-au duus .. plasticu !)
Eu am avut un Tesla B4 , cumparat de ocazie cu 3000 (nou 33300 da nu se mai gasea).. pe care l-am dat !!! Cadn mopam mutat .. (asta si o Kometa 213 stereo plus toate benzile)
Mag urile au „ramas” chair si dupa aparitia casetifoanelro. Casetofonu era mia simplu de manauit, mai usor, portabil INSA in gnl multi preferau magul ptr ca avea o claritate mai buna a sunetului (viteza de inregistrae mai mare – in gnl preferai sa tragi pe 9 si casul avea 4,75 . Plus capetele de citire ale magului erau mai late .. , coperau o zona mai larga . s epare ca conte ptr sunet.) Sa nu mai zic ca o banda normala de mag tinea 90 min (Agfa 100 minute!)
[Hazul de pe lume… acum vreo 20-24 de ani pustiu unu iprieten „descopera” magul si bezile de ” ceairi” ale lu tat’su…. „vechitura” aia cmercoala de Gary Glitter!! Si cercu lui de amici si maice dansu pe vechil;e melofii ale lui Glitter !!
Sa zic asa dupa vreo 200-300 gr si mai „incins” Clotter ramane si azi cel mai bun!!!]
Vezi tu … eu cum zic sunt nascut in 52. Si cu mana pe inima pot sa iti zic ca intre 1965 si 1970 au fots unele cestii care s-au schimbat. Ma rog scolile mai mergeau la muzuerl de la Doftana (si alaturi era si muzeul Grigorescu!) , dar Vasile Roaita cam disparuse si nu se mai batea atata toba cu asuprirea burghezo-mosiereasca…Sa nu mai zic in 1974 (dupa 25 de ani de la ntionalizare!)
Insa acum cand avem alti 25 de ani „dupa” ….. exgerarea mincnoasa este la fel de vioaie ca si in anii 50…
Ma prg as zice ca prin anii 60 tatal lu’ Volodea era trecut in alte functii mai”benigne” (șeful Secției culturale la Sfatul popular al raionului „Tudor Vladimirescu”, apoi secretar al Comitetului raional pentru Cultură și Artă;) si nu a fots singurul …
Ins azi Volodea comti ua sa „ne invete sa gandim” adica sa mintim …
@ Ghiță Bizonu’
În ceea ce-l privește pe Vladimir Tismăneanu sunt 100% de acord cu tine. Mi se pare teribil de cinic ca tocmai el, odraslă de cominternist, să devină anticomunist la bătrânețe și să ne țină lecții cum TREBUIE să gândim. Exact ca taică-său, dar în sens invers. Noroc că nu are și el odrasle, care să ne ducă hotărât înapoi pe drumul marxism-leninismului.
Și sunt de acord cu tine și în ceea ce-l privește pe Jules Verne. Îmi amintesc că era o colecție întreagă, cu coperți albe cartonate și cu ilustrații superbe, ca cea de mai jos.
Ilustratiile erau din sec XIX. Mi se pare ca cele din prima editie..
Si eu zic la ffel de „gena” framiliei Tismaneanu.. Genetuic programati sa ne aiai la cap!! Daca sa zicem ca am avea pfrta sa re converti masiv la .. islam sau chiar la prebiternianism preuspun ca Volodea ar deveni propagandist al ortodoxiei!!
Insa am intels ca cu tat-su erala cutite . DPV ideologic ii clocotea (lu Volodea) sangele in vine la cate nedreptati i9nghitiste in comunism.. Asta imi aduce aminte de Mateiu Caragiale care avea fumuri visandu-se mare fanarihitz iar tat’su i-ar fi zis „ba! noi avem capu tesit de cate tavi au dus stramosii nostri! Nu fi caraghios cu fumurile astea boieresti!!”
Asta si latiiau o imprsie gresita in ce priveste „improtanta” si „valoarea” lor si a „activitatii” lor.. Sa le zici parveniti ar insemqan sa il insulti pe .. Tanase Scatiu!!
Nu cumpărați nimic de „Black Friday”? În fiecare an mă amuz la basmul ăsta cu „Black Friday”.
Mediagalaxy: „Cel mai mare Black Friday ever” și „Gata cu trezitul cu noaptea în cap!”. Oare chiar s-o trezi cineva cu noaptea în cap ca să nu rateze ofertele?
Emag: „Week-end-ul ăsta bucuriile se țin lanț”. Și arată o ochelaristă blondă, sprijinită de un perete și plină de bucurii. Nașpa!
Nu mai caut că mă apucă durerea de cap de la atâtea bazaconii.
În timp ce francezii se împrietenesc cu rușii în Siria spre dezamăgirea papagalului de Obama, care continuă să cârâie despre Al-Assad, fără să facă nimic concret, în țările baltice „NATO’s Allied Rapid Reaction Corps to test ‘simulated’ troop deployment near Russian borders”. Exercițiul va dura două săptămâni. Comunicatul oficial spune că scenariul pentru manevre e „fictiv” cu „amenințări de securitate realiste”, realizate pe computer.
Pare că Russia se amuză. Mie mi se pare că e „zâmbetul” unui urs înainte să atace.
Știrea aparține agenției Russia Today. Miroase a confruntare militară între NATO și Rusia, cu Franța și Germania „neutre”. Să sperăm că se întâmplă la Baltica și nu în Marea Neagră. Deși scenariul cu anexarea regiunii Odesa e cât se poate de fierbinte.
Cineva îmi spunea zilele trecute că asta a fost „urgența” cu Ponta. Începuse să devină „european” în stilul franco-german, ceea ce din punct de vedere geopolitic ne-ar fi fost fatal. Așa că a fost nevoie de un „tehnocrat”. Măcar nu au „numit” direct un general, care să vină cu Statul Major pe post de guvern. Deși s-ar putea să fi fost cazul pentru așa ceva.
Aha ! Multumesc !!
Asa se exoplica un „mic ocol”
Marea Britanie a fost nevoita in noaptea de 19-20 noiembrie sa ridice avioane de vanatoare Typhoon dupa ce doua bombardiere Tupolev Tu-160 „Lebada Alba/Blackjack” s-au apropiat de spatiul aerian al regatului insular, in drumul lor spre Siria.
Aeronavele rusesti au facut „un ocol” neobisnuit de lung ce a insumat peste 8 000 de mile (13 000 km).
Cele doua bombardiere strategice au decolat de la Olnegorsk, in Peninsula Kola, cu destinatia vestica, trecand foarte aproape de spatiile aeriene ale Norvegiei si Regatului Unit, unde s-au intalnit cu Typhoonurile trimise de la RAF Lossiemouth sa le intercepteze. Traseul a continuat catre Gibraltar, apoi Marea Mediterana, de unde, insotite de Su-30SM, au lansat rachete de croaziera catre Siria. Misiunea lor a continuat spre vest catre Siria pentru a confirma succesul lovirii tintelor in Idlib (fief ISIS foarte macinat de aviatia ruseasca in ultimele doua saptamani), deplasandu-se mai departe spre est, pe ruta obisnuita, prin spatiul aerian al Irakului si Iranului, intrand in Marea Caspica (de unde recent Marina Rusa a lansat noi salve de rachete de croaziera) si apoi inapoi acasa in Rusia.
Unele rachete purtate de Lebada Alab pot lovi o tinta de la 3.000 km …Exact alea nucleare !!!
Deci de la Valdivistock la San Diego sunt 9.046,15 km. Minus 3000 (raza de actiune a unei MKB Raduga Kh-55-Kh-55SM cu focos de 200 kt adica cam 40-50 Horoshime) inseamna ca avionu se intoarce . Daca pilotii sunt dispusi sa riste nitel (adica sa traga de la 800 km distanta de La Nuestra Reyna de Los Angeles ) Raduga ajunge la Dallas si tiot au sanse sa se inooarca..
A sansa de intoarcere.. Era Mirage IV bombardie cica strategic, Raza de actiune : 4000 km . Putea lovi Moscova Distanta Paris Mosciva : 2.486 km . Reintoacerea dupa Ziua de Apoi. Se poa presupune ca pilotii erau de acord … Astoa fiind aia cu Descartes. Rusu e cu8 cufcea si cum vrea Bogu’.
Un pont de „investiții”: cumpărați aur. Prețul e foarte jos, deși cererea e în continuă creștere. Explicația este că moneda „proastă” (de hârtie) alungă de pe piață moneda „bună” (aurul).
Nu prea am cu ce.. Desi poate buia s aiau vreo 250 rame anu trecut 9uhsa era cam scump .. si azi . )
Hotnews, citând The Guardian și Reuters:
Încep și eu să cred că astfel de „credincioși” (wahhabiții) ar trebui pedepsiți cu șuturi în cur pentru prostie. Parcă are dreptate și mac gregor. Nu prea ai cum să fii tolerant cu astfel de „credințe”. Ești tolerant cu ei și ei te omoară doar pentru că ai o părere diferită.
Oare nu ar trebui considerată credință/doctrină extremistă și interzisă?
Tzutzu mic si slab dezvoltat (100 de kile? Nu raspunde decat daca esti sub!) si prost informat …
Dupa Revolutia Islamica dinastia Saudita , banuita ( nu fara temei) ca ar fi „decandenta” (bautri, desfarau, ,lipsa de cucernicie veritabila) a fots silita sa rejoace catrea wahabista.
Ca sunt cam tembeli de acord.. Ins ain Arabia Saudita sunt la ei acasa..
Zi mai bine cum se face ca regimuri mai laice precum cel libian, sirian sau irackian , tunisian ori cel egiptean au cunoscut „primavara araba”…
@ Ghiță Bizonu’
Țuțu mic ești tu și slab dezvoltat ești tu. Eu am 1.85 și 130 de kilograme. Fizic de pilier (dacă știi ce-i aia). Cu mintea stau mai prost, pentru că sunt, după cum știi, Porthos și în loc să joc șah sau go, mă alimentez cu licoarea omonimă sau cu cognac.
Văd că ești în formă. Zi tu cum a venit „primăvara” asta arabă, în urma căreia tot nordul Africii și Orientul Apropiat a decolat spre Europa. Cea mai mare migrație din ultimii 100 de ani. 15-20 milioane de migratori după unele calcule.
Condoleante coane … eu aveam 187 (am scazut spre 180 din cauza de spondilta! pozitia „schiorului”
http://www.kinetomedika.ro/Spondilita%20anchilozanta%20anchilopoetica%20tratament%20kinetoterapie%20exercitii%20gimnastica%20Bucuresti%20sector%201%202%203%205%204%206%20.jpg ) si „doar” 110
Sa zic asa is subdezvoltat !!! Ma bucur …
Azi m-am întâlnit (virtual) cu profesioniștii hackingului. Eu sper că erau ai noștri și nu chinezi sau ruși.
Am vizitat Hotnews și la o știre inocentă cu ceva Flash în ea, mi-a crăpat Firefoxul. La repornire, în loc să văd Inbox-ul Gmail-ului am fost duios invitat să downloadez MplayerX HD.
Cum nu-s venit cu pluta, am închis tab-ul, moment în care mi-a reapărut pentru o scurtă fracțiune de secundă Gmail Inbox.
În concluzie nu mi-am virusat Mac-ul, dar acum „amicii” au probabil acces la GMail-ul meu. Știu că ar trebui să renunț definitiv la Firefox, dar îmi pare rău de TAB-urile deschise. Încerc să le export și apoi Adio Firefox!
PS: pare că mplayerx.org e chinezesc. (Copyright @ 2009-2012, Zongyao Qu) Mai ciudat este că am verificat acum și aveam Flash-ul de Firefox updatat la ultima versiune, care teoretic nu are bug-uri și nu crapă.
Mă întrebam de ce oare unii oameni preferă WordPress-ul și alții Facebook-ul? Așa că m-am mai uitat pe blogurile politicienilor. Prima vizită la Adrian Năstase. Și din blogroll-ul dânsului la… Bibliotecaru’ – Dumnezeu să-l odihnească! Ocazie cu care mi-am amintit și de Elmmar.
Dar să revenim la politicieni:
1. Corina Crețu – pe blog nimic din ianuarie 2015. Scrie destul de des pe Facebook.
2. Dan Ioan Popescu – nu a mai publicat nimic din 2012. Normal.
3. Dan Mihalache – nimic din august 2014. Iar normal. După aceea a fost ocupat să-l ghidoneze pe Robocap Iohannis. Dar scrie pe Facebook.
4. Ion Iliescu – surpriză! E activ. Ultima postare e din 30 Octombrie: „Rescrierea istoriei recente și consecințele ei”. Nu e rău de loc. Nu l-am găsit și pe Facebook.
5. Traian Băsescu – nu are blog, e activ doar pe Facebook.
6. Elena Udrea – am găsit-o căutându-l pe Traian Băsescu. Iar normal. Și nu a mai scris pe blog din august 2014. Ca și Mihalache. Dar probabil că din motive diferite. Dar e activă pe Facebook.
7. Victor Ponta – nimic din 26 aprilie. Nu e clar care an. Însă e activ pe Facebook.
8. Klaus Iohannis – n-am găsit blog. Dar pare activ pe Facebook. Deși nu e nimic interesant, ca și la Băsescu sau Ponta.
9. Alina Gorghiu – blogul dumneaei este pe… Facebook. Firește.
ER .. Bunicta este barbat politic.
De restu nu sunt sigur (in fara ca Corina nu este barbat! Si nici Blonda!)
Aste ne cam lipseste Barabtul Politic!
E .. Bunicuta este barbat politic.
De restu nu sunt sigur (in afara ca Corina nu este barbat! Si nici Blonda!)
Aste ne cam lipseste Barbatul Politic!
Prin Barbat nu inteleg scula, betia , grosolania ci disponibiltatea de a lupta pana la sacrificu pentru grupul sau …
Am o teorie a mea ca nu Femeia a construit societatea umana ci Barbatul care s-a aruncat in lupta sa salveze un copil pe care nu il procrease .. si care a invins. Si dupa aia toti copii din grup l-au perceput ca „tata” si i-au urmat (mai mult sau mai putin) exemplul. Si un grup de 5-9 umanoizi urland aruncand cu petre si agitand bete a avut mai multi copii (pradatorii sunt oportunisti, Sunt siliti sa fie. Ca un pradator prea curajos care este ranit moare de foame …Cica se observa si la caini – corciturile cu lup sunt f agresive dar nu curajoase. Nu in stilul cainilor de lupta .. „normali”. Cica primii pitbull aveau dreptul sa se imperceheze dupa un minim de 5 lupte castigate. Cei prea grav raniti erau ucisi.. Deci decendenta este nitel cam „nebuna” si risca prea mult fata de un pradator natural.. Fiindca un caine „valoros” adica nebun va fi ingrijit si refacut si se va imperchea. Aici iar repet opoevste mai veche.,.cica unu a fots atacat de un urs . Ommu era insotot de un buldog. Omu a fugit .. budogul a murit!)
Si copii grupului aluia au avut si mai multi copii .. asta fiinda unii mascului se sacrificau ptr Binele Suprem (al grupului). Ma rog atacau toti da numa unu murea (din cand in cand)
Ma rog cateva zeci de mii de ani mai tarziu se zice ca “are principii” . Bunicuta are unele principii (mai multe decat apartamentul din vila samd)
A si apropos de pirncipii si Barbat Politic. L-am urat si il urasc inca pe sir Nae cum nu poti sa intelegi (azi daca m-as intamni cu el l-as ucide fara sa clipesc!) INSA .. insa sa ma ia naiba a fost BARBAT si a murit “cum se cuvine” si poate peste vreo 300 de ani va deveni legenda ptr CUM a murit (ca la carte … sa zic asa nu purta chiar degeaba steaua de Erou … ) Las ca si Leana Codoi a avu mai mult teststosteron in ea decat tot gibernu Ciopanis si parlamentu Romaniei de azi !!
Finda dragul meu cum am scris uneori pretul umanitatii estre sa privesti moartea in fata!( http://vremea.forumgratuit.ro/t418-privind-moartea-in-fata-despre-natura-umana )
PS , Apropos de linkuri … am fots cum sa zic ? socat?! – de primul post de la https://nastase.wordpress.com/2015/11/19/targul-de-carte-gaudeamus/ . Magulitor dar nu sunt obnisnuot cu asa ceva … (am refuzat sa fiu magulit … scuze dar pe net am avut ceva ocazii ..)
Lectura de duminica: Care-i hazul să te plimbi cu o maşină chinezească?
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=271677
se pare ca au avansat binisor … ma rog cu „ajutor” extern da’ totusi ..(acum vreo 10 ani ma vazut prima.. Nu stiu cum ii zicea.. Cam stramta .. avea tapiterie de piele care arata mai rau decat plasticu’ Trabatului, tabla parea cam … fragila.. )
La după 20 de ani sunt invitați doi „tehnocrați”, specialiști în relații externe, Dan Dungaciu si Cristian Diaconescu. De Dan Dungaciu nu prea auzisem, dar despre Cristian Diaconescu am deja o părere formată.
Fost ministru al Justiției (!) în cabinetul Năstase, m-aș fi așteptat să devină o figură politică proeminentă. Nu a fost să fie. Ca om politic independent, după ce a fost PMP, UNPR și firește PSD aș zice că are mai multă experiență decât distinsele doamne ce practică cealaltă veche meserie pe centura Bucureștiului.
Deci nu-i mai rămâne decât să fie un „tehnocrat” și să spere că cineva are totuși nevoie de „serviciile” lui.
Alegerile prezidențiale din Argentina au fost câștigate de „dreapta”.
@ Radu Humor
Oare ce altă sursă puteai să citezi, dacă nu Rusia Today. 🙂
Traducere din:
http://gosouthonline.co.za/the-syrian-conflict-explained/
Presedintele Assad (care este rau) este un om murdar ce a reusit sa-si rascoale poporul impotriva lui, iar acesti Rebeli (care sunt buni) au inceput sa castige (Uraaaa!). Dar apoi, unii dintre rebeli s-au murdarit si ei un pic si s-au autoproclamat Statul Islamic (care este categoric rau!), iar ceilalti rebeli au continuat sa suporte democratia (care inca sunt buni). Asa ca americanii (care sunt buni) au inceput sa bombardeze Statul Islamic (care este rau) si sa dea arme rebelilor sirieni (care sunt buni) ca sa se poata lupta cu Assad (care inca este rau) ceea ce a fost bine.
Apropo, mai este un stat in nord condus de kurzi, ce vor sa lupte impotriva Statului Islamic (ceea ce este un lucru bun), dar autoritatile turcesti cred ca ei sunt rai, asa ca noi trebuie sa spunem ca sunt rai in timp ce in secret ii consideram buni si le dam arme sa se lupte cu Statul Islamic (ceea ce este un lucru bun) dar asta este alta problema.
Inapoi la Siria. Deci Presedintele Putin (care este rau, pentru ca a invadat Crimea si Ucraina si a omorat foarte multi oameni) a decis sa-l sustina pe Assad (care inca este rau) atacand ISIS (care sunt tot rai) ceea ce este oarecum un lucru bun? Dar Putin (inca rau) crede ca rebelii sirieni (care sunt buni) sunt tot rai, asa ca ii bombardeaza si pe ei, ce ii enerveaza pe americani (care sunt buni) care sunt preocupati dand arme rebelilor (care inca sunt buni).
Acum iranienii (care erau rai, dar au acceptat sa nu construiasca nicio bomba nucleara pe care sa o foloseasca pe Israel, deci sunt buni) vor furniza trupe pentru a-l suporta pe Assad (inca rau), la fel ca rusii (inca rai) ce au infanterie si forte aeriene in Syria. Asadar, Coalitia lui Assad (inca rea), Putin (foarte rau) si iranienii (buni, dar intr-un mod rau) vor ataca Statul Islamic (care sunt rai) ce este un lucru bun, dar si pe rebelii sirieni (care sunt buni) ceea ce este rau.
Acum englezii (buni) si americanii (buni) nu il pot ataca pe Assad (inca rau) din frica de a-l supara pe Putin si pe iranieni (buni/rai) care acum si-au dat seama ca Assad nu este atat de rau in comparatie cu Statul Islamic (care sunt super rai). Asa ca Assad (rau) este acum probabil bun, fiind superior Statului Islamic (dar sincer, orice este mai bun decat Statul Islamic deci, nu am avut nicio alegere) si din moment ce Putin si iranienii se lupta cu Statul Islamic atunci ii consideram si pe ei buni.
Americanilor (inca buni) le va fi greu sa trimita arme spre grupuri de rebeli ce sunt atacati de rusi din frica de a-l supara pe domnul Putin (acum bun) si pe acel nebun Ayatollah din Iran (tot bun) asa ca sunt fortati sa spuna ca rebelii sunt rai, sau cel putin sa-i abandoneze. Asta ii face pe rebeli sa fuga spre Turcia si in continuare spre Europa, ori sa intre in Statul Islamic (care este singurul grup constant rau).
Un atac al musulmanilor shiiti (Iran si Assad) cu suportul rusilor va fi vazut ca un Razboi Sfant de catre musulmanii sunniti, iar rangurile Statului Islamic vor fi vazute de catre sunniti ca singurii jihadisti ce se lupta in „Razboiul Sfant”, iar prin urmare multi musulmani vor vedea Statul Islamic ca fiind bun! Musulmanii sunniti vor vedea si lipsa actiunilor din partea Britaniei si a Statelor Unite in suportul fratilor lor rebeli ca pe o tradare (ceea ce este destul de normal), iar prin urmare vor fi vazuti ca fiind rai.
Asa ca acum ii avem pe americani (acum rai) si englezi (tot rai) ce furnizeaza trupe catre rebelii sunniti (rai), dintre care multi se uita spre Statul Islamic (rau/bun) in speranta de a primi suport impotriva lui Assad (acum bun) care, impreuna cu Iran (tot bun) si Putin (acum, de necrezut, bun) vor sa incerce sa reia tara pe care Assad o conducea inainte sa inceapa toata nebunia. Sper ca asta a clarificat totul!
_________________________________________
Turcia a doborât un SU-24 rusesc lângă Siria.
Au început deja să apară clipurile în care, în fundal, diverși demenți zbiară „Allahu Akbar” și ceva neinteligibil despre Russia. Din păcate lucrurile ar putea degenera rapid.
Să sperăm că Rusia nu va escada, deși mă îndoiesc că au trimis SU-24 în spațiul aerian al Turciei din greșeală.
George Friedman are UNEORI puncte de vedere interesante. Nu sunt sigur că de data asta a nimerit sursa problemei. Cred că mai degrabă era ocupat să vândă ceva.
Mai interesante mi s-au părut amintirile despre familia lui: tatăl – social democrat, de profesie… analist, iar fratele acestuia – comunist, membru al Poliției Secrete. Cum altfel? La fel ca Leonid Tisminetski (aka Leonte Tismăneanu), Hannah Rabinsohn (aka Ana Pauker), Lev Oigenstein (aka Leonte Răutu), Saul Bruckner (aka Silviu Brucan), Ernő Neuländer (aka Valter Roman), șamd. Doar că au fost în Ungaria, nu în România.
Aș zice că neamul ăstora e de profesie implementatori de ideologii. Iar cei ce nu „implementează”, ne explică cum ar trebui să o facem. Cred că se nasc așa, din moment ce și copiii lor fac exact același lucru.
CORECT !
Eu zic asta… asta este profesia „unora”. Profesie genetica.
Turcia a doborât avionul rusesc pentru 17 secunde de încălcare a spațiului aerian turcesc. De altfel este deocamdată un fapt nedovedit, rușii insistând că nu au trecut frontiera. Mă întreb ce se va întâmpla dacă Siria va face același lucru cu TOATE avioanele străine ce îi violează continuu spațiul aerian, inclusiv cele turcești. Deocamdată, singurii care sunt acolo legal din punct de vedere al dreptului internațional sunt rușii.
La fel, ce se întâmplă dacă Grecia decide să doboare toate avioanele turcești care-i încalcă spațiul aerian? Mi-e frică să mă gândesc.
Russia Today: „Turkey violated Greek airspace 2,244 times in 2014 alone”
Ca să vă dați seama cât de ușor se poate întâmpla ceva între Grecia și Turcia:
Eu sper că filmul de mai jos e făcut cu vreun joc pe calculator.
Parlamentul „nostru” a reușit să voteze încă o lege care ar putea duce la colaps financiar, „Legea darii in plata”.
Hotnews: „Presedintele rus Vladimir Putin a suferit primul mare esec militar in Siria, dupa ce a pierdut un bombardier, cazut in flacari la granita siriana, doborat de un avion turc de vanatoare, scrie AFP, care noteaza ca, in acest fel, liderul de la Kremlin este prins din urma de complexitatea realitatii siriene, pe care pare sa o fi ignorat.”
Tot expertul lui pește (Felghenhauer) zicea ÎNAINTE de războiul cu Georgia: „It’s a logistical nightmare to try to take South Ossetia back from Georgia’s quite good military. Massive Russian intervention may turn out to be costly, not only in terms of human costs … it could be politically devastating for Russia’s standing and economy.”
Mda… a durat fix 5 zile. Unde i-or găsi frate pe toți dobitocii ăștia? Zici că-s colegi cu Tapalagă.
Tot Hotnews:
Probabil că Putin nu i-a auzit pe experții „independenți” și nu înțelege complexitatea problemei siriene. Deși pare mai probabil că-l doare fix în cot de interesele Turciei în Siria.
Un articol interesant din NY Times despre situația din Siria
Harta (10 iul 2015) aparține în schimb BBC-ului.
Dacă-mi spunea cineva în august că turcii, care au învățat rusa pentru a-i face să se simtă ca acasă pe turiștii ruși veniți în Turcia, vor doborî în noiembrie un avion militar rusesc aș fi zis că e nebun.
Agenţiile turistice ruseşti au anulat toate contractele pe zona turcă !
Cum peste 75 % din turiştii din staţiunile turceşti, mai ales din Antalia , erau ruşi, se pot imagina uşor consecinţele !
E .. mi-am adus aminte de ceva
Asta : http://pmcdn.priceminister.com/photo/L-empire-Eclate-L-empire-Eclate-Livre-730165063_ML.jpg
Cred ca di8n cartea asat au izvorat si cura multe belele…
si aiat si vibiovatu :http://www.academie-francaise.fr/sites/academie-francaise.fr/files/styles/medium/public/hce_0.jpg?itok=Vca3Tpq8
Daca o sa fiu in stare poa voi zice ceva (iscam satsirist)
M-ai făcut curios. O sa caut si eu cartea.
Turcii trimit tancuri la granita cu Siria:
http://sputniknews.com/middleeast/20151125/1030754469/turkey-border-syria-tanks.html?utm_source=https%3A%2F%2Ft.co%2F5VlR1pKKlI&utm_medium=short_url&utm_content=ahqG&utm_campaign=URL_shortening
Cu acest sistem Rusia inchide intreg spatiul aerian din Orientul mijlociu.
Rusia a amplasat joi în Siria rachete antiaeriene S-400 pentru a-și proteja avioanele ce desfășoară misiuni în această țară, decizie luată în urma doborârii unui avion de bombardament Suhoi Su-24 de către aviația turcă, relatează agenția EFE, transmite Agerpres.
‘Sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt deja operaționale. (…) Acum vom putea garanta mai eficient securitatea escadrilelor noastre în timpul acțiunilor împotriva teroriștilor din (gruparea) Statul Islamic ‘, a declarat joi în fața presei purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
Televiziunea publică rusă a difuzat apoi imagini cu aceste sisteme amplasate la baza aeriană de la Latakia, situată la circa 30 de kilometri de frontiera turcă.
Rachetele S-400 sunt o variantă modernizată a sistemelor S-300, fiind în prezent cele mai perfecționate mijloace de apărare antiaeriană ale armatei ruse. Raza lor de acțiune este de circa 250 de kilometri.
În cursul zilei de miercuri, Ministerul rus al Apărării a anunțat că nava amiral a flotei de la Marea Neagră, crucișătorul Moscova, se află în apropierea coastelor provinciei siriene Latakia. Nava este echipată cu rachete antiaeriene Fort și are ca misiune principală protejarea avioanelor de atac ruse ce participă la raidurile din Siria. Rusia a mai precizat că va trimite în Siria încă 12 avioane de vânătoare tot pentru a consolida protecția bombardierelor în timpul misiunilor.
http://sputniknews.com/military/20151126/1030814269/s-400-combat-duty.html
„Darea in plata” aia care sperie cica „bancile” (alea conduse de bancheri care par a-si fi facut studiile impreuna cu Sile Camataru!) este absolut normala!
Insa reactia bancilor imi aminteste ca aceste banci fac profituri exagerate in Romania prin tot soiul de clauze abuzive si ca sunt protejate de autortitatile presupus „romanesti”!
Hai pe bune – in mod normal opoteca trebuie sa „securizeze” riscul bancii … Daca executa ipoteca banca trebuie sa isi realizeze investitai initiala – adica suma imprumutata clientului. Plus cu ce a platit (deja) clientul .. banca in gnl isi acopera si beneficiul prognozat si in mod normal ar trebui sa existe si un plus dincare sa se indstuleze si diversii misiti, advocati, bagatori de seama care comstituie o fauna peribancara cam cu acelasi rol precum doversii hoitari si gandaci de balegar care profita in zona unui mare carnasier ..In cazul ideal numit de obicei „normalitate” ar trebui sa ramana si o suma care sa fie incasata de debitorul executat.
Fiindca asta este rostul”garantiilor” pe care le gajezi cand iei credit de la o banca : in caz in care nu mai poti plati datoria banca sa nu ramana in pierdere..
In practica insa …. insa .. cum sa va spui … se pare ca sunt unele „probleme”.
Banca vinde la sume cam mici! Firmelor de recuperare sau uno9r „particulari” conectai la o „retea” de interese .. in care se pare ca sunt si executiri judecatoresti!
Daca vrei sa cumperi un imobil mi se pare ca cel mai buin lucru ptr tine este sa cumperi un imobil scos la „executie”. Anul trecut am fots destul de intersat (parctic) sa cumpar o garsoniera … din pacate pe cea mai interesanta am pierdut=-o .. UIntereanta ca pozitie si pret. Afisata la 26.500 se pare ca a fost vanduta la 25.000 – cand altele din aceioasi zona cu o copnditie similara (aduica fara imbunatatiri si necesitand o zugraveala) se vindeau la 28.000… Am mai auzit .. inmtitderauna pretul este cu 2.000-5.000 euroi sub „normalul” zonei!
Deci se pune intrebarea sunt prosti bancherii sau complici?
Variana a 2a este cea mai sigura ! Se pare ca mjaoritatea „cumparatorilor de buna credinta” ai imobilelor executate sunt „mana in mana” cu firmele de recuperare sau executorii! (Doi agenti imobilari au ras de mine „doar nu va inchipuiti ca reuseati sa fiti la lictaira aia uinde grasoniera a fots baduta cu 25.000? Sau daca erati prezent ca ati fi putut sa o cumparati?”. Aveau un ton cam acru )
@ Ghiță Bizonu’
Problema este la creditele ipotecare la care valoarea locuinței a scăzut (din cauza crizei) SUB valoarea necesară pentru a garanta ceea ce a mai rămas de plătit.
În opinia mea, băncile au dreptate. Tu client ai împrumutat banii și tot tu client ai decis cum să-i investești (în cazul acesta într-o locuință a cărei valoare a scăzut). De ce ar trebui să încaseze banca pierderea pentru investiția ta nefericită?
În mod normal (la companii), atunci când valoarea garanției scade, fie aduci și alte garanții care să acopere riscul băncii, fie returnezi IMEDIAT împrumutul. De ce ar fi altfel la persoane fizice? Clientul a împrumutat O SUMĂ DE BANI. Și tot asta trebuie să returneze.
Aiureala cu „darea în plată” înțeleg că mai există doar la dobitocii de spanioli. Nu am studiat cu atenție cum se întâmplă în restul lumii, dar mi se pare logic, ca cel ce împrumută să și returneze ceea ce a împrumutat, adică bani. Altfel vom transforma băncile în agenții imobiliare. Și mă îndoiesc că se pricep la asta.
Rezultatul poate fi, așa cum a subliniat Banca Națională, un colaps generalizat al sistemului bancar. Parlamentul s-a comportat încă o dată POPULIST și iresponsabil. Limitele democrației…
Trecând peste riscurile de colaps al băncilor (și așa subrede – băncile grecești și românești), „darea în plată” va avea ca efect modificarea condițiilor de finanțare pentru noi locuințe.
Practic creditele se vor da în condiții mult mai rele (dobândă mai mare, avans mai mare, perioade mai scurte) ceea ce va avea ca efect scăderea cererii și deci a prețurilor de vânzare a locuințelor și în general va duce la scăderea VALORII locuințelor. Ceea ce va accentua prima problemă. Poate fi o spirală precum cea de la „subprime”.
Se „rezovă” cu câteva falimente bancare. Lista faliților probabil este: Bancpost, Alpha, National Bank of Greece, Piraeus și nu aș exclude CEC și Transilvania (care tocmai a înghițit Volksbank, gălușca otrăvită).
Pe lângă problemele generate băncilor, o vor încasa și dezvoltatorii imobiliari și automat constructorii.
„Darea in plata” aia care sperie cica „bancile” (alea conduse de bancheri care par a-si fi facut studiile impreuna cu Sile Camataru!) este absolut normala!
Insa reactia bancilor imi aminteste ca aceste banci fac profituri exagerate in Romania prin tot soiul de clauze abuzive si ca sunt protejate de autortitatile presupus „romanesti”!
Hai pe bune – in mod normal opoteca trebuie sa „securizeze” riscul bancii … Daca executa ipoteca banca trebuie sa isi realizeze investitai initiala – adica suma imprumutata clientului. Plus cu ce a platit (deja) clientul .. banca in gnl isi acopera si beneficiul prognozat si in mod normal ar trebui sa existe si un plus dincare sa se indstuleze si diversii misiti, advocati, bagatori de seama care comstituie o fauna peribancara cam cu acelasi rol precum doversii hoitari si gandaci de balegar care profita in zona unui mare carnasier ..In cazul ideal numit de obicei „normalitate” ar trebui sa ramana si o suma care sa fie incasata de debitorul executat.
Fiindca asta este rostul”garantiilor” pe care le gajezi cand iei credit de la o banca : in caz in care nu mai poti plati datoria banca sa nu ramana in pierdere..
In practica insa …. insa .. cum sa va spui … se pare ca sunt unele „probleme”.
Banca vinde la sume cam mici! Firmelor de recuperare sau uno9r „particulari” conectai la o „retea” de interese .. in care se pare ca sunt si executiri judecatoresti!
Daca vrei sa cumperi un imobil mi se pare ca cel mai buin lucru ptr tine este sa cumperi un imobil scos la „executie”. Anul trecut am fots destul de intersat (parctic) sa cumpar o garsoniera … din pacate pe cea mai interesanta am pierdut=-o .. UIntereanta ca pozitie si pret. Afisata la 26.500 se pare ca a fost vanduta la 25.000 – cand altele din aceioasi zona cu o copnditie similara (aduica fara imbunatatiri si necesitand o zugraveala) se vindeau la 28.000… Am mai auzit .. inmtitderauna pretul este cu 2.000-5.000 euroi sub „normalul” zonei!
Deci se pune intrebarea sunt prosti bancherii sau complici?
Varianta a 2a este cea mai sigura ! Se pare ca mjaoritatea „cumparatorilor de buna credinta” ai imobilelor executate sunt „mana in mana” cu firmele de recuperare sau executorii! (Doi agenti imobilari au ras de mine „doar nu va inchipuiti ca reuseati sa fiti la lictaira aia uinde grasoniera a fots baduta cu 25.000? Sau daca erati prezent ca ati fi putut sa o cumparati?”. Aveau un ton cam acru )
Dragule
nu „cumpar”!!!
Stii cum zicea la biblia lu Mises ca contractu de face intre parti mature, informate si rationale ?
Ei bine ..daca un Gigel sau Nuti oaresicare (caraliu, agent al SRI si alti asemnea, profesori de divese specii, IT isti etc) se presupune ca ar fi „informati” atunci ce sa zicem de banci?
Banci care au cica „experti”, care sunt cu capital strain si sunt din tari capitaliste dezvoltate, ogligate sa respecte reguli de „prudentialitate” .
Acu hai pe bune .. oare bancile austriece din Romania chiar au crezut (si mai cred) ca in Romania este normal ca pretulpe metru patrat sa fie mai mare ca in Austria? Ca imobliarul din Romania sa aduca mai mult prfit decta cel din Viena si sa practice preturi mai mari ? (Asta avand salarii mai mici?!)
Despre asta este vorba …
Daca au considerat ca este „rational” apai sa suporte riscul!
Fiindca nu tin e cestia cu ” Clientul a împrumutat O SUMĂ DE BANI. Și tot asta trebuie să returneze.” si „Tu client ai împrumutat banii și tot tu client ai decis cum să-i investești (în cazul acesta într-o locuință a cărei valoare a scăzut).” ca banca a intrebat „La ce? De ce?!”.Atunci da-mi voie sa intreb si eu”Fa banca proasta tu crezi in Mos Craciun?!”
Findca daca se zice ca in SUA au fost de vina Freddie si Fanny .. la noi cine o fi fost de vina?
Scuze daca bancile erau prudente (ca niste bancheri responsabili nu ca niste jucatori inraiti de barbut!) nu se atingeau cotele acelea incredibile ale preturilor la apartamente! Fiindca niste bancheri responsabuli ar fi zis „ba ! aici e Romania nu Bestica! Astea sunt Bucresti si Timisoara si Conatanta nu Paris, Viena sau Barcelona! Ba!! nu inghitim AICI preturi de peste 1.000 euroi la metru!” si daca nu acceptau sa dea credite in mod dement nu era nici nebunia aia…
Cat despre „ „darea în plată” înțeleg că mai există doar la dobitocii de spanioli ii supraestimezi. Ipoteca exista peste tot … de sute de ani. Odata executata .. clientul este „liber”! Chiar si in Hamerlocia .. odata executat ..
Insa la noi se pare ca s-a impus modeul galitiano-tiganesc (desi in gnl camatarii tigani se „multumesc” cu casa!)
A da gandacul ala de balegar cocotat la BNR zice ca aloa care depune bani la banca astepata o dobanda … STii care este dobanda la Reifesisen ptr un depozit [pe un anj de zile? 0,5%!!!!! Findca am 10.000 (in urma mutarii dela 3 camere 60 mp la garsoniera 30 mp) sper ca voi avea peste 10.000. Ca am azut „uitati” 400 lei la BCR in depsizty simplu (ca nu stiam cand ii scot !) stii cat am ridicat? Vreo 370! Ca dobanda era mica, ca trebuia s aplatesc „cheltuieli de atrare a contului” PLUS comisioane si taxa ca mi-au data bani inapoi!!!
Daca merge tot asa scit banii aia si cumpar inele, lanturi si late cestii de aur. E mai rentabil!!!
Fiindca ce nu zic gandacii de la banci este ca azi dobanda este cam negativa!! Daca insumezi comisoanele, impoztu de 16%, plus taxa de retragere si inflatia in cele mai multe cazuri IESI IN PIERDERE!!!
Un om bun ajunge in Rai unde isi primeste aripioarele, primeste un loc pe un norisor pufos, harfa la mana si incepe viata de Rai: toata ziua apa face pic-pic-pic, albinutele baz-baz-baz, pasarelele cip-cip-cip. O zi, doua, trei, o saptamana, doua, o luna, doua, trei. Plictiseala mare asa ca se gandeste:
– Hai sa dau o raita pe-aici.
Vede pe panoul de anunturi: „Sejur in Iad: 7 zile pret 7 pene din aripi”. Isi smulge sapte pene din aripa si plateste pe loc, e suit in autocar si dupa o ora ajunge la poarta Iadului. Se deschid portile si apar cinci tipe supebe. Petrece sapte zile de superbe cu nebunii, distractii. Dar se temina zilele si se intoarce in Rai pe norisorul lui pufos, apa pic-pic-pic, albinutele baz-baz-baz, pasarelele cip-cip-cip. O zi, doua, o saptamana, doua, trei, o luna.
– Gata! Asa nu se mai poate. Ma duc sa-mi fac actele de transfer in Iad!
Dupa o saptamana primeste actele, se suie in autocar si ajunge la portile Iadului. Se deschid portile si apar sapte handralai cat dulapul de musculosi, il leaga si-l baga in cazan la fiert. Nu mai intelege nimic. Trece pe-acolo Prea Impielitatul si profitand de ocazie il opreste si-l intreaba:
– Cum cu o saptamana inainte a fost asa de de super cu gagicile si tot tacamul si acum e groaznic?
– Asta-i diferenta dintre turist si emigrant!
@ Ghiță Bizonu’
Banca evaluează în primul rând solvabilitatea CLIENTULUI și doar secundar viabilitatea investiției. Pentru că se presupune că cel care se pricepe la business și investiții este clientul, nu banca.
Banca se uită la proiect doar pentru a se asigura că nu este o idioțenie evidentă sau o escrocherie.
Cred că tu confunzi un pic „ipoteca” cu „darea în plată”.
„nu inghitim AICI preturi de peste 1.000 euroi la metru!” – de unde ideea asta? Chiar și acum sunt prețuri de peste 3000 euro/mp în zonele de lux (Feeria, Stejari, zona Herăstrău). Prețul e dat de piață, nu de Dumnezeu, stat sau BNR.
@ Ghiță Bizonu’
„A da gandacul ala de balegar cocotat la BNR zice ca aloa care depune bani la banca astepata o dobanda … Stii care este dobanda la Reifesisen ptr un depozit pe un an de zile? 0,5%!!!!!” – care gândac de bălegar? Liviu Voinea sau Florin Georgescu?
Normal că dobânda la depozit este 0.5% (la euro și dolar). Pentru că este EXCES de bani, pentru că băncile centrale au tipărit ca dementele. În plus, din cauza excesului de reglementare, banii nu curg. Adică nu se dau împrumuturi. Inclusiv din cauza unor legi cretine ca „darea în plată”. Practic nimeni nu mai are curaj să dea împrumuturi.
Hotnews: „Prognoza de toamna: crestere economica mai buna in 2015, datorita exporturilor, dar consum mai slab. Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in sus estimarile privind cresterea economica din acest an, la 3,6%, fata de avansul de 3,4% estimat in septembrie, imbunatatirea previzuinilor datorandu-se in principal exporturilor si sectorului serviciilor, in timp ce cifrele privind consumul populatiei s-au inrautatit. CNP estimeaza, in Prognoza de toamna, ca sectorul serviciilor va inregistra o crestere de 4,1% pe ansamblul anului 2015, fata de nivelul de plus 3,8% inaintat in septembrie, in Prognoza preliminara de toamna. CNP anticipeaza o crestere cu 7,3% a exporturilor de bunuri si servicii in acest an, fata de plus 5,7% in prognoza anterioara, scrie economica.net”
Firește că acesta este rezultatul schimbării guvernului plagiatorului Ponta cu un guvern de „tehnocrați”. Doar pentru asta au ieșit în stradă turmele de protestatari. Pentru schimbare.
România „curată” a lui Mungiu Pippidi. No comment…
@ Ghiță Bizonu’
Digi24: „în Europa, o singură ţară aplică o astfel de lege. Condiţiile sunt însă foarte stricte: îi vizează doar pe şomeri, sau care au o singură casă în care locuiesc cu familia ori au venituri mici.” – firește că e vorba de Spania. Noi i-am întrecut pe spanioli la prostie.
Ete ….. nu zic ce ca mai este si Observatoarea pe aici …
https://en.wikipedia.org/wiki/Nonrecourse_debt#United_States
Si nu sunt sigur ca nu numai in Spania. Nu de alta dar daca mai tii minte eu am facut dreptul … Nu ma practica dar mai tin minte ce am invatat. Si nu ma lua „le4ge comunista” ca era legea de pe timpul lui Carol I !!
Dar cautand am mai gasit si acest mesaj catre tine :
Si ca sa facem acum legatura cu bancile – nici ele nu sunt prea breze. Dupa ce au dat credit cu buletinu’ (ha ! Si de data asta nu mai era nici Fany si nici Freddie !) au descoperit ca in momentu primelor dificultati au necazuri . Si imediat au abuzat de clauze de adeziune leonine si au incercat sa isi scoata paguba cauzata de lacomia si prostia lor (a bancilor) incarcand pe altii (si uneori incercand sa scoata de aici bani ptr prostiile comise de mamicile lor austriece in Ungaria, Ucraina, Slovacia). Alti care au inceput sa capoteze . Si s-au trezit cu masini luate de la clienti firmelor de leasing (lessorii is intr-un fel sau altul conectati la banci) . SI au incercat sa vanza masinile alea – dar prea scump … asa ca ele cam stau in parcari (adica alte cheltuieli plus uzura, deci alte pierderi). Poimarti se pot trezi cu case preluate si cam nevandabile.
(Si asta imi aduce aminte ca in USA au reusit sa se faca cu multe case care acu acopera intre 40 si 60% din previziunea initiala si se prea poate ca si de aici sa aiba ceva pagube). Insa iti atrag atentia ca la noi fara Mae si Mac o iau in bot !! Si dupa cate auz (pot sa ma insel) la noi este pusa la punct o suveica interesanta prin care „cine trebuie” cumpara imobilele executate la preturi gen 20 max 30% nivelul pietii …
https://nastase.wordpress.com/2010/11/03/decizia-e-fireasca-pasul-urmator-%E2%80%93-demisia/#comment-112066
2010!!!
Azi este poimarti!
Bancile cica nu se pricep?!!
Adica domnii directori doctorati la Yale, Harward , Oxford, Heidelbeg si Sorbonica nu puteau previziualia ce puteam io?!!
Bun.. bancipe nu sunt institutii de binefacere!
De acord!
Da stii ce sunt?
INTRETINUTI!!
Cica bani baltesc pe piata?!!
Dar daca un ins cre nevoie de un imprumut ptr o afacere?!
Hm.. un numar de interviuri a unor insi caere au resit in Romania „Marele meu secret? NU AM LUAT CREDITE!”
Fiindca modelul asta galitiano-tiganesc ucide piata creditului.
Dintai a dat bancilor bani pe d’a moaca..
Adica Banca Centrala (a Statului) nu mai poate sa dea dorect la Minsterul Apararii ptr 12 avione si 24 de tancuri , nu [poa sa dea la Sanatate ptr un spital si 30 de dializoare samd.. Nu dintai „trebuieste” sa dea bancilor comerciale, care negiociaza si apoi imprumuta Statului. Si isi opresc un ce PROFIT ! (Adica tu nu poti sa dai fi-ti 100 de lei fara sa imi platesti si mie o bere.. Da de ce ? Ce ti-s io?!)
Apoi bancile au stimulat consumul .. si „stimularea” a dus la „varf”. Si la multe beneficii ptr banci !!!
Insa asta plus ca bancile nu mai trebuiau sa alege dupa economiile populatiei a redus economisirea si a invata lumea ca daca ai un ban mai bine il KENTUI!
Si s-a dus totu dracului.
Si noi a trebuit sa ne imprumutam cu 10 mld euro sa dam, bancilor!!
Si de aici „auteritate” si daca este „austeritate” unii o dau in bara si nu mai pot plati ptr case ..
Si se executa ipotecile.
Da ce sa vezi? Cica bancile nu se pricep.. ca acu nu mai sunt preturile demente.. Insa bancile nu au avut un rol in … ?!
Apropos au zis ceva cand se taiau pensiile , salarile, samd etc? Ceva in genu :”Ba Statu si atunci de unde ma-ta isi vor plati astia ratele?!”
Nu ….
Acu zic ca ptr un credit pe care l-au acordat nu chiar in mod responsabil unu care si-a pierdut casa lui (prin executarea ipotecii..) .. ei bine ala trebuie sa mai plateasca inca nspe ani. Ani in care va trebui sa plateasca si chirie ptr o casa .. Bani care nu vor putea fi directionati catre alte domenii .. Adica va cheltui mai putin ptr haine, turism, cultura deci alte domenii vor chitzai si se vor reduce .. Sa nu maimzic ca aia vor fi siliti sa „investeasca” mai putuin in educatia copiilor. Sau mai bine sa se abtina s afaca copii – nu=i nimic sunt destui prin Punjab si Egipt da?!
Pana la urma bancile vor avea tioti banii (inflati), cam toate proprietatile …. si va urma o noua Epoca Intunecata.
Asta pana cand Dragonul Celest va prelua conducerea Lumii …sau se va proclama Califatu Terestru Mondial …
George.Costache [utilizator] i-a raspuns lui Cosmin
Friend,
diferenta majora intre legea insolventei si aceasta noua lege e ca insolventa trebuie dovedita si e urmarita de executor pe o lunga perioada de timp. Aici predai bunul si adio!
bancile nu sunt agentii imobiliare, sunt de acord, dar hai sa-ti explic o chestie (vad ca tu ai facut credit doar sa-ti iei un blender) – cand banca mi-a cerut ca imobilul cu care garantez creditul sa valoreze minim 125% din credit, banuiesc eu ca s-a gandit ca, in caz de ceva, sa il poata usor vinde ca sa recupereze banii. Ca acum nu ii mai convine socoteala initiala, si ca ar vrea si salariul meu prezent si viitor – eu zic ca e o mare magarie! De ce nu a pus poprire pe salariul meu din prima?!
Eu mi-am asumat devalorizarea CHF si platesc o rata dubla de 70 de milioane lunar, dar devalorizarea imobilului tot eu sa mi-o asum?! Think again!!!
Cosmin [anonim]
Am cumparat casa in 2007. 10% avans, evaluata de evaluatorul bancii, etc.
Acum casa valoreaza jumatate din pretul de achizitie. Incerc de 4 ani sa negociez cu banca o scadere a comisionului anual. Nu cer bancii sa piarda bani, nu cer scaderea dobanzii, cer scaderea comisionului anual, care reprezinta 25% din rata lunara!!! Le cer doar sa ma jupoaie mai putin, sa aduca costul creditului la nivelul actual, si imi asum eu pierderea a 50% din valoarea imobilului! „Multumita” legislatiei actuale, nici nu vor sa auda.
Am platiti 8 ani, si mai am de plata 400% din valoarea imobilului… Abia astept sa vad ce or sa spuna cand se va vota legea!
25% comision annual?!!!
SI cica bancile ar dori 10% profit … Nu e cam mult?!
Pe Bloomberg este un reportaj despre Ukraina. Aeroportul din Donețk, investiție de sute de milioane, reconstruit pentru UEFA 2012, este o ruină. Imagini șocante.
@ Ghiță Bizonu’
1. „Eu mi-am asumat devalorizarea CHF si platesc o rata dubla de 70 de milioane lunar, dar devalorizarea imobilului tot eu sa mi-o asum?! Think again!!!” – e un tâmpit. A împrumutat FRANCI ELVEȚIENI. Tot franci elvețieni trebuie să returneze, deci nu-și asumă nimic. S-a bucurat la o dobândă foarte mică, EXACT datorită faptului că francul elvețian e o monedă serioasă.
Ce a făcut cu banii, e tot treaba lui. Dacă investiția s-a dovedit nefericită pentru că prețul imobilului a scăzut e tot treaba lui. Banca trebuie să se asigure că își poate recupera banii pe care i-a împrumutat individului și pentru asta are o GARANȚIE ACOPERITOARE. Dacă valoarea garanției a scăzut și nu mai acoperă ce are de returnat, e normal să-i ceară să aducă garanții suplimentare sau dacă nu poate, împrumutul devine mai riscant și atunci dobânda crește.
2. „Am cumparat casa in 2007. 10% avans, evaluata de evaluatorul bancii, etc.
Acum casa valoreaza jumatate din pretul de achizitie. Incerc de 4 ani sa negociez cu banca o scadere a comisionului anual. Nu cer bancii sa piarda bani, nu cer scaderea dobanzii, cer scaderea comisionului anual, care reprezinta 25% din rata lunara!!! Le cer doar sa ma jupoaie mai putin, sa aduca costul creditului la nivelul actual, si imi asum eu pierderea a 50% din valoarea imobilului! „Multumita” legislatiei actuale, nici nu vor sa auda. Am platiti 8 ani, si mai am de plata 400% din valoarea imobilului… Abia astept sa vad ce or sa spuna cand se va vota legea!” – alt bătut în cap. Când a luat împrumutul nu s-a uitat la condițiile pe care le avea!? Acum își dă seama că e prea mare comisionul?
Mai are de plătit 400% din valoarea ACTUALĂ a imobilului. E investiția lui, nu a băncii. Pe astfel de tâmpiți legea îi scutește de griji. Crezi că data viitoare se va uita mai cu atenție la condiții? Nu! Tot idiot o să rămână.
Banmca aia plateste uin evaluator …
Evaluatorul zice ca N . Dupa 3 ani8 se vede ca de fapt era n miniscul.
As zice ca asta este inseralciune!
E piață liberă Ghiță! Prețurile din 2008 erau de 2-3 ori mai mari decât în prezent. Pot să fie și fraude, dar sunt punctuale nu sistemice.
@ Ghiță Bizonu’
Banca trebuie să-și recupereze cheltuielile operaționale și pierderile cu clienții care nu returnează creditele. E absolut logic ca ratele cu care împrumută să fie semnificativ mai mari decât ceea ce acordă ca dobândă. E piață liberă.
Tu ai 10000 de dolari. I-ai da cu împrumut cu o dobândă preferențială? Lăsăm la o parte că nu ai voie ca persoană fizică să împrumuți cu dobândă. Presupunem că faci o IFN (Instituție Financiară Nebancară) și cu banii proprii te decizi să faci concurență băncilor.
Viața e și așa al naibii e complicată pentru cei ce dau cu împrumut. Cămătari cum le zici tu. Legislația tâmpită înseamnă condiții mai dure („prudențiale” în jargon bancar) pentru cei ce se împrumută.
Si mai ales sa daca bonusiri ..
În Siria s-a deschis magazinul cu noutăți. Superoferta la rachetele sol-aer rusești. Cumpărătorii pot testa produsele înainte de cumpărare. Firește pe F16-urile vechi care trebuie schimbate. Black Friday la tehnica militară va dura cel puțin până la sfârșitul anului. Sfârșitul anului viitor.
Fotografiile de mai jos sunt din articolul BBC.
Se pare că britanicii vor să le încerce și cu noile F35: „Britain is to speed up the purchase of new fighter jets to step up its „aircraft carrier punch” Chancellor George Osborne says, as the government prepares to outline defence spending.”
Ce sezon bun la vânzările de armament. Dacă aveți bani de investit, companiile militare ar trebui să fie investiții sigure.
PS: firește că glumesc, F35-urile vor fi gata până în 2023.
Ce bine prinde câte un atentat la momentul potrivit. De pe site-ul f35.com: „UK to Buy More F-35 Jets, Boost Anti-Terror Budget”
Deci s-a înțeles. E buget de austeritate. Se măresc cheltuielile cu „terorismul” cu 30%. Păi de banii ăștia puteau să dărâme complet turnul Eiffel, nu să împuște doar niște rockeri fraieri la un concert.
Cu investițiile în companiile de armament e cam târziu. Lockhead Martin a crescut deja de la 87$ la începutul lui 2013 la 225$ în prezent. Și Boeing a crescut de la 70$ la 147$, Northrop Grumman de la 66$ la 188$, în mai puțin de doi ani.
Probabil că vor mai crește, dar crema de pe tort s-a dus deja.
2+1= 5 sau Artimetica dupa BNR
Va spun cu certitudine ca s-au cumparat, de catre persoane fizice, terenuri, apartamente pe scari de bloc, case de vacanta, terenuri agricole in scop speculativ. La momentul cumpararii s-a sperat ca se va obtine o suma mai mare, dar caderea pietei a facut ca sa nu mai poata fi vandute. Intrucat pretul nu asigura rambursarea creditului, acesta a devenit restant, iar anumite prevederi din contract ar face ca debitorul sa plateasca nu numai cu terenul, ci si cu alte bunuri pe care le detine. Legea (privind darea in plata – n. r.) prevede transferul oricarui imobil, or, legea, asa cum este redactata in momentul de fata, vorbeste de transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Atata timp cat legea nu face diferenta intre tipurile de colaterale de care am vorbit in cazul celor 50 de persoane (cu cele mai mari credite – n. r.) si un apartament in care locuieste o familie cu doi copii si care nu mai poate plati creditul, mi se pare ca legea asta nu este o lege buna. Cel putin in forma in care este redactata ea acum, Legea nu numai ca ii favorizeaza pe debitorii acestia (speculatori – n. r.), dar va omori si creditarea. Bancile vor creste avansul! Acum este 15% – 20. Va urca spre 40% – 45% lejer! Legea nu este facuta sa ii protejeze pe cei care au cu adevarat nevoie de protectie sociala”, a explicat Cinteza.
Directorul din BNR a prezentat saptamana trecuta in cadrul unei intalniri la vila BNR de la Cumpatu, o situatie cu creditele acordate primilor 50 de debitori ipotecari, persoane fizice, in functie de valoare, inregistrate la Centrala Riscurilor Bancare (CRB), din care cel mai mare este in valoare de 5 milioane de euro. Dintr-o suma acordata de 485 de milioane de lei, 415 milioane de lei reprezentau soldul la 31.10.2015, iar 118 milioane erau restante. In acelasi timp, garantiile insumau 508 milioane de lei.
Potrivit lui Nicolae Cinteza, pentru creditele cu garantii peste suma datorata nu ar fi probleme daca se aplica darea in plata, insa problema se punea la cele la care raportul dintre valoarea expunerii si valoarea garantiei a scazut atat de mult incat se ajunge, in anumite situatii, la 500%.
Deci cf lu musiu ala Cinteza , seful Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, legea este data ptr 50 de insi. Insa la un credit de 485 milioane acordat garantiile ar fi de 508 milioane> La o adica un benefitz de 23 milioane . Si atunci ca care problema?!! Ca intre timp debitorii au mai platit, nu?
Insa gandacul de Colorado zice ca
“A fost Ordonanta 50 (…), a venit Legea 193 care a creat pericolul falimentului a sase banci…Pericolul acesta inca nu este indepartat si, colac peste pupaza, apare acum darea in plata!”, a subliniat Cinteza.
Pai sa vedem ce este cu legea aia : Legea Nr. 193 /2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori Din 2000!!!!
De fapt una zice alta gandeste .. el se gandeste cu precaredere la art 12-13 care
Art. 12
1) In cazul in care constata utilizarea unor contracte de adeziune care contin clauze abuzive, organele de control prevazute la Art. 8 vor sesiza tribunalul de la domiciliul sau, dupa caz, sediul profesionistului, solicitand obligarea acestuia sa modifice contractele aflate in curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive.
(2) La cererea de chemare in judecata va fi anexat procesul-verbal intocmit potrivit Art. 11.
(3) Asociatiile pentru protectia consumatorului care indeplinesc conditiile prevazute la Art. 30 si 31 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, il pot chema in judecata pe profesionistul care utilizeaza contracte de adeziune care contin clauze abuzive, la instanta prevazuta la alin. (1), pentru ca aceasta sa dispuna incetarea folosirii acestora, prin eliminarea clauzelor abuzive. Dispozitiile Art. 13 alin. (1) si (4) sunt aplicabile.
(4) Dispozitiile alin. (1)-(3) nu aduc atingere dreptului consumatorului caruia i se opune un contract de adeziune ce contine clauze abuzive de a invoca nulitatea clauzei pe cale de actiune ori pe cale de exceptie, in conditiile legii.
Art. 13
1) Instanta, in cazul in care constata existenta clauzelor abuzive in contract, obliga profesionistul sa modifice toate contractele de adeziune in curs de executare, precum si sa elimine clauzele abuzive din contractele preformulate, destinate a fi utilizae in cadrul activitatii profesionale.
(2) In cazul prevazut la alin. (1), instanta va aplica si amenda contraventionala prevazuta la Art. 16.
(3) Daca instanta constata ca nu sunt clauze abuzive in contraact, va anula procesul-verbal intocmit.
(4) Hotararea este supusa numai apelului.
cf modificarii din 2014 fata de precedentul dub 2010
Art. 12
Procesul-verbal se transmite, dupa caz, la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit fapta sau in a carei raza teritoriala contravenientul isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul.
Art. 13
(1) Instanta, in cazul in care constata existenta clauzelor abuzive in contract, aplica sanctiunea contraventionala conform art. 16 si dispune, sub sanctiunea daunelor, modificarea clauzelor contractuale, in masura in care contractul ramane in fiinta, sau desfiintarea acelui contract, cu daune-interese, dupa caz.
(2) in caz contrar, instanta va anula procesul-verbal intocmit.
Ce sucare in mid desosebit este :
Așadar, clauze referitoare la bănci existau în Legea nr. 193/2000 și până la intrarea în vigoare a celor două articole modificate prin Legea nr. 76/2012, în sensul că o persoană putea chema banca în judecată pentru a dispune înlăturarea clauzelor abuzive sub sancțiunea unei amenzi.
Diferența dintre prevederile articolelor 12 și 13 din Legea nr. 193/2000 și modificările aduse celor două articole prin Legea nr. 76/2012 constă în faptul că, în urma constatării de către instanță a unei clauze abuzive, hotărârea acelei instanțe permite înlăturarea clauzei abuzive din toate contractele de adeziune în curs de executare, precum și din contractele preformulate, destinate a fi utilizate în cadrul activității profesionale.
Atenție, însă! Pentru ca o hotărâre a unei instanțe prin care se constată o clauză abuzivă să producă efectele arătate mai sus, acțiunea în instanță trebuie introdusă de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sau a asociațiilor pentru protecția consumatorilor.
Doar hotărârile obținute de aceștia pot anula clauzele abuzive din toate contractele în derulare, precum și din cele care se vor încheia în viitor.
Aplicarea acestor noi prevederi nu afectează dreptul consumatorului de a invoca nulitatea acestor clauze abuzive pe calea unei acțiuni individuale. Diferența e că, dacă reușește să obțină anularea acestor clauze, hotărârea îi profită numai lui.
Însă dacă reprezentanții ANPC reușesc să anuleze o clauză, hotărârea profită tuturor consumatorilor care au contract cu acel profesionist și ale căror contracte au clauze similare.
http://zdbc.ro/noutatile-si-capcanele-din-legea-privind-clauzele-abuzive-din-contractele-de-credit/
Deci :
– oricum legea era preexistenta
– oricum clauzele abuzive erau contrare legii
– oricum cf vechiului Cod Civil clauzele abuzive erau nule de drept
Ce cere gandacul bancar?
Dreptul de a nu se supune legii!!!!
Bancile “adapteaza” din mers legislatia .. cf intereselor lor.
Si Banca Nationala Romana .. apara bancile findca ca cum sa zic .. mai bine citez din Cinteza:
“Dar, daca pica una din bancile grecesti pe darea in plata, credeti ca celelalte raman in picioare? Eu zic ca nu! (…) Cele patru banci cu capital grecesc au o pondere destul de mare in activele din sistem”, a subliniat directorul BNR.
Bancile grecesti asta este gtija lu Cinteza! Ca tot Cinteza zicea
Ce paradox?
Nicolae Cinteza: Pai, ca sa isi mentina expunerea pe Romania, in conditiile in care piata noastra nu poate absorbi o suma infinita, e nevoie sa isi asume pierderi. Or, noua, ca supraveghetori, nu ne convine sa vedem pierderi in bilanturi. Dar si ei vor sa isi mentina expunerea, sa stiti. Discutam cu omologul meu din Grecia. Grecii chiar vor sa isi mentina expunerea pe Romania, din ratiuni pur economice. Castiga la noi bani frumosi, din diferentialul de dobanda.
Cum mai stau bancile cu cota de piata?
Nicolae Cinteza: E interesant. In 2007, cand le-am rugat sa imi spuna ce cota de piata au, daca le adunam depaseau cu mult 100% din piata. O supraevaluau clar. Acum, in 2009, daca adun cotele comunicate de ele, iese mai putin de 90% din piata.
Clar? Ca apa de izvor? Ca votca? Ca ginu?!
Bancile isi asuma riscuri. Si apoi vine Isarescu si gamilia sa de gandaci si zic ca riscurile sunt ale noastre nu ale bancilor sau mai rau a bancilor grecesti!
A da. Toate bancile o duc rau cu artimetica Fiindca cotele de piata adunate nu pot depasi 100 (piata) sau sa fie sub 100%. E ca si cand din aceleais piese la Colibasi ar iesi cand 105 masini, cand 90 da niciodat 100..
Dar mai subzista o intrebare :
Cum sa dai cu buna stiinta un credit neperformant si la ce sa te astepti
Mai cresc creditele neperformante?
Nicolae Cinteza: Varful lor a fost in martie, cand cresterea a fost de 58% (fata de decembrie 2008). Acum lucrurile s-au mai aranjat in bine. Cea mai mare problema e la creditele cu buletinul, care desi pondereaza cu 22% in total credite, produc 63,4%.
A propos de creditare, am auzit de cazuri aiuritoare de-a dreptul. Un credit de milioane de euro, garantat cu un post trafo, de pilda. Ati intalnit asemenea situatii?
Nicolae Cinteza: Sigur ca da. Am avut de pilda un caz in care un receptioner de hotel a luat un credit absolut halucinant. Ii crescuse salariul de peste 20 de ori intr-un an. Un altul, incheiase contracte de inchiriere pentru cateva camere, dar contractele de inchiriere erau facute pe o durata de o zi. Ce bancher normal da un credit cu asemenea garantii? Sau cazul unui credit garantat cu un siloz. Ala, silozul, nu avea nici macar curent electric…
Si ce ati facut in situatii din acestea?
Nicolae Cinteza: Le-am impus sa si-l pondereze cu un risc de 150%!
ABUZ!!!
Astea le zicea Cinteza la 20 noiembrie 2009 (http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6528973-interviu-nicolae-cinteza-bnr-amendat-conducerea-unei-banci-toti-membrii-consiliului-administratie-cate-6-salarii-mintisera.htm)
Si acu ? Zice ca problema se punea la cele la care raportul dintre valoarea expunerii si valoarea garantiei a scazut atat de mult incat se ajunge, in anumite situatii, la 500%. V. imediat mai sus : recptioner cu acte false.. acceptate de banca! Siloz in grantaie da nefolosibil. El stia din 2009 da nu ii pasa.
II pasa acum
Pen’ca nu este virba despre marii 50 cu milioane. Speculatori presupun. Ca astia sunt “scapati” . Asa cum a fost “scapata” Udrea de 3 milioane ca unu vanzator de haine intr-un butique de lux i-a preluat .. datoria !! Imi sice ceva ca si asta scapa.
Cat despre receptioner .. hales bules asta fu!
Durerea eset mare ptr ceilalti. Grosul care a luat credite ca sa isi ia o casa. Insi care au fots adusi la fundul sacului de banci . Insi care muncesc, nu chiar pe surcele , asa –zisa clasa medie .. pe care astia ii dpresc “scalvagizati” ad perpetuitatem sau macar inca vreo 10-20 de ani …
Intre timp gandacii vand imobilele nitel cam prea ieftin , ajuta pe altii sa faca “afaceri” si din nou: va bancque! (adica ala cumpara cu 2-5 mii mai ieftin decat piata – daca nu cumva mult ai ieftin! – poa mai pune un termopan (da nu cred), da o “lavabila” eventula lustirieste parchetu si schimba bateriile la apa. Apoi revinde cu un plus de 5-10 mii unuia care .. ia credit de la banca !!!
Si ciclul incepe din nou ..
Cu binecuvantarea sefului Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei ….
@ Ghiță Bizonu’
Scrii foarte mult și nu tocmai clar. De fapt tu ce reproșezi și cui? BNR-ului? Lui Cinteză? Băncilor? Fii și tu mai explicit, altfel nu putem avea dezbatere. E un monolog pe care mă strădui să-l înțeleg.