După cum spuneam în comentariul către Ghiță, astăzi dimineață m-am întors din vacanță. Deși nu-mi pusesem mari speranțe la început, pentru că am făcut rezervare (pe Airbnb – pe care l-am folosit pentru prima dată) cu doar câteva zile înainte, vacanța a fost chiar reușită. În primul rând, pentru că insula este incredibil de frumoasă. Dar într-un mod complet diferit de Thasos, Creta, Corfu sau Mikonos. Am văzut relativ puțin turiști străini și foarte mulți greci veniți în vacanță din alte locuri.
În al doilea rând, pentru că am făcut vacanța cu câțiva prieteni care mai fuseseră în Limnos. Și care aveau la rândul lor prieteni greci, care locuiau în Limnos. Așa că am văzut cam tot ce se poate vedea pe insulă.
Dar să încep cu începutul. Adică cu rezervarea. Pentru că m-am trezit foarte târziu, nu am mai găsit nimic pe site-urile tradiționale (Booking, Expedia, etc). Iar cu agențiile de turism nu mai lucrez de mult, cam de când internetul le-a făcut inutile. Deși Andrei și Elena, prietenii noștri care merg de 20 de ani în Grecia, ne-au spus să nu ne agităm, că vom găsi cazare pe insulă când ajungem, mi-a fost teamă să plec fără să știu ca avem unde să dormim. Mai ales că feribotul ajunge noaptea târziu. Aici sfatul lor a fost exact pe dos. Ne-au sfătuit să ne luăm biletele on-line, mai ales că mergem și cu mașina. Așa că ne-am cumpărat biletele on-line (două persoane și o mașină) de la Hellenic Seeways. Și bine am făcut, așa cum se va vedea mai târziu.
Cu cazarea, am avut noroc cu fiica mea, care a descoperit pe Airbnb (nici nu știam ce este până atunci), trei căsuțe într-un loc de care nu am mai auzit până acum. Pozele de pe Airbnb, arătau ciudat de bine, pentru cât costa pe noapte o astfel de căsuță. Practic sunt doar cele trei căsuțe, fiecare având doar câte o cameră (probabil de asta le spun „studio”), pe un teren extrem de generos, având plajă proprie. Am făcut rezervarea cu inima îndoită, știind că la greci, una promit și altceva primești.
Tot cu inima îndoită, săptămâna trecută am luat mașina și am luat-o către Kavala, locul de unde trebuie luat feribotul atât pentru Thasos, cât și pentru Limnos. Dimineața, pe la ora 6, când ocoleam pe centură Stara-Zagora, s-a întâmplat exact coșmarul oricărui șofer de duminică. Pană. Și ploua sănătos, de vară, cu stropi mari și grei, dar și îngrozitor de reci. Am schimbat roata (ceea ce nu am mai făcut de vreo 20 de ani) și ud până la piele am început să caut pe telefon un atelier de vulcanizare. Nema. Nișto. Nimic. Pentru că la asta se rezumă bulgăreasca mea. Așa că am plecat cu gândul că poate dăm de vreun atelier în drum. Și am avut noroc, pentru că la câteva sute de metri a apărut o reclamă la firmă bulgărească de anvelope, care avea un depozit în apropiere. Primul gând a fost că prea s-a potrivit pana cu depozitul. Însă nu a fost cui, ci a pleznit anvelopa pe lateral, cel mai probabil din cauza unui defect de fabricație, mai ales că toate patru erau proaspăt schimbate. Să-mi fie învățătură de minte să mai plec cu anvelope noi la drum lung.
Revenind la oile noastre, am virat stânga și am ajuns la depozit. Însă la ora respectivă era doar paznicul, care vorbea engleza, cum vorbesc eu bulgara. Până la urmă mi-a arătat pe ceas că la 8:30 o să vină lumea la serviciu și să am răbdare. Rabdare aș fi avut eu, dar feribotul de Limnos nu are. Însă vrând-nevrând am așteptat. Primii veniți vorbeau engleza ca și paznicul. Însă mi-au arătat prin semne că anvelopele sunt pentru tiruri, nu pentru autoturisme și că mai bine caut un atelier în Stara-Zagora. Am plecat spre oraș și spre norocul meu, am găsit un astfel de atelier chiar la intrare. Însă aici a venit și vestea proastă: anvelopa nu poate fi reparată pentru că a pleznit pe lateral. Dacă era un cui, se rezolva. În punctul acesta eram gata să mă dau bătut și sun pe cineva de la firmă să vină să aducă o anvelopă nouă, renunțând la vacanță, pentru că pierdeam biletul la feribot și șansă pentru alt bilet în timp util nu prea mai era.
Dar am zis să mai fac o încercare, așa că m-am întors la depozit. Între timp se făcuse 8:30 și lumea venea în valuri la serviciu. După câteva încercări nereușite, am nimerit un puști care vorbea engleză, care mi-a explicat că într-adevăr depozitul este de anvelope pentru tiruri, dar firma este importatorul pentru România și Bulgaria pentru Dunlop, Continental și alte câteva mărci mari. Așa că nu se poate să nu găsim ceva, chiar dacă mașina (un Mercedes GL) are anvelope destul de puțin uzuale (sau măcar așa mi se par mie, care nu mă pricep la mașini). Și mi-a găsit într-un timp record o anvelopă nouă Continental. Cert e că înainte de 10:00 eram în drum spre Kavala fericiți că ajungem la timp să prindem feribotul de Limnos.
S-a dovedit că noțiunea de timp la greci e un termen foarte relativ. Am ajuns pe la 13:00 în Kavala și ne-am așazat unde ni s-a spus de la casă că este rândul pentru feribotul pentru Myrina – portul din Limnos. Văzând că avem rezervare electronică și biletele tipărite, domnișoara de la casă m-a asigurat că nu mai trebuie nimic altceva. Cu mașina parcată la rând ne-am așezat să bem o bere și să mâncăm o plăcintă grecească. Prieteni noștri ne-au recomandat bougatsa, o specialitate locală fabuloasă. N-am avut noroc pentru că bougatsa se termină prima. Și cum era ora prânzului, nu mai prinzi decât cu rezervare. Resemnați am luat plăcintă cu spanac. Și surpriză! E a naibii de bună, mai ales cu bere rece. Am aflat pe urmă că asta ar fi fost a doua recomandare, dar s-au gândit să nu ne zăpăcească cu sfaturi.
În timp ce mâncam, o polițistă amabilă și simpatică, ne-a spus că putem muta mașina la rândul pentru feribot. Se pare că rândul unde așteptam noi, era rândul pentru turiști. Grecii parchează direct pe chei, acolo unde se face îmbarcarea e feribot. Ușor panicați că pierdem feribotul, pentru că se făcuse ora de plecare (14:50), am mutat mașina pe chei. Însă nici urmă de feribot.
Iar coada a început să crească. Sute de mașini și peste o mie de oameni se uitau cu speranță câtre orizont sperând să observe venirea vasului. Au venit vreo două trei, dar s-a dovedit că erau pentru Thasos. Într-un târziu, pe la 18:00 a venit și într-o dezordine controlată, oamenii și mașinile au ieșit, iar cei ce așteptau îmbarcarea au urcat. Ținând cont de câtă lume era și de cât de puțin punctuali sunt grecii, mă așteptam la un haos total. Spre surpriza mea totul s-a petrecut fără incidente.
Inițial a venit un nene mai în vârstă care controla biletele și le rupea punând cotorul biletului în parbriz. Mie mi-a rupt foaia A4 tipărită și mi-a pus la parbriz jumătatea goală. Când i-am arătat că e goală, a zis să nu-mi fac probleme și să spun că m-a verificat căpitanul. Așa am făcut și chiar a mers. Hmmm…
Calătoria spre Limnos a durat vreo 5 ore, dar a fost interesantă. Chiar am văzut și delfini care însoțeau vasul și se jucau în valurile făcute de acesta. Din păcate nu am reușit să-i pozez sau să-i filmez deși m-am chinuit ceva. După multe chinuri (vasul a stat vreo oră în port în Myrina fără să înceapă debarcarea) am coborât în Limnos și ne-am recuperat cheile de la cineva care lucra la reprezentanța Suzuki. Nu știu ce legătură are nenea de la Suzuki cu proprietarul căsuțelor, dar aranjamentul a funcționat perfect. Așa că undeva pe la 2 două noaptea ne-am cazat și am adormit buștean.
A doua zi cu entuziam și forțe proaspete am început să explorăm insula. Și am început cu locul unde ne-am cazat. Plaja era drăguță, dar bătea vântul destul de tare. Așa am aflat că vântul de nord-vest vine la pachet cu luna august. De asta plajă se face pe plajele din sud și est. Noroc că sunt puzderie.
Cum peninsula unde am stat avea plaje în toate direcțiile cu excepția nordului, ne-am ales un golf liniștit cu vedere spre sud (fotografia de la începutul articolului) și ne-am așezat. Cam toată ziua am fost singuri. Rar mai venea câte un cuplu de turiști (niciodată nu au fost greci) ca să facă poze.
(va urma)
Cam lung articolul și nici nu am început să vorbesc de Limnos. Îmi pare rău dacă o să vă plictisiți. 🙂
Draga Porthos,
Dorim sa mergem la vara pe aceasta insula, ca fiind cea mai apropiata de Romania in afara de Thassos. Vom fi 2 adulti si doi copii (ma rog, daca mai sunt copii la 18 si 13 ani…).
Te rog, imi poti da detalii legate de cazare? Am cautat pe net, dar nu am gasit nimic ok.
Ne-ar ajuta mult niste date de contact ale gazdelor voastre.
In ceea ce priveste feribotul, conform orarului afisat azi, in august pleaca din Kavala la 9.00 dimineata, ceea ce ar insemna fie sa trecem prin Bulgaria noaptea, fie sa dormim la Kavala.
Din ce am citit pe blogul tau, voi ati plecat din Kavala la 16.00. Cu cat timp inainte ati rezervat biletele? Ma gandesc, mai degraba sper…, ca orarul se poate schimba.
Cu multumiri,
Un admirator de-al muschetarilor
Salut, ma intereseaza continuarea despre Limnos, si unde ai avut cazarea, unde este locatia din prima poza? email aoctavian73@gmail.com
Am început să citesc astăzi ultima carte alui Zbigniew Brzezinski, „Strategic Vision: America and the Crisis of Global Power”. În general mi-a plăcut perspeciva lui asupra lucrurilor. Mult mai logic și mai coerent decât Fukuyama de exemplu.
Sunt curios ce părere are despre cei doi candiați le prezidențiale. Oare pe cine preferă? Pe Hilary Clinton sau pe Donald Trump?
Un citat din cartea lui Brzezinski, care explică foarte multe lucruri:
Și încă un citat referitor la rolul vestului și la influența sa asupra economiei mondiale după 1850 (mai puțin de două secole):
Însă trebuie ținut cont nu numai de declinul economiilor Chinei și Indiei (ceea ce este discutabil), dar mai ales de creșterea economiilor vestice. Sugestia mascată referitoare la rolul nefast al colonialismului vestic (el preferă termenul de imperialism) asupra restului lumii este corectă DOAR PÂNĂ LA UN PUNCT, în sensul că englezii, olandezii, spaniolii și portughezii au folosit aceleași metode mizerabile și înainte de 1850, cu un succes discutabil.
Cred că ceea ce a generat creșterea spectaculoasă de după 1850 a economiilor vestice și mai ales a Statelor Unite ține mai degrabă de accidentul fericit numit „stat minimal” în SUA între 1850 și 1900. Așa cum s-a întâmplat un secol mai târziu în Germania postbelică (miracolul german). Din păcate fiecare „accident” de acest tip e corectat repede de politicieni.
Cred că și România a avut parte de un astfel de „accident” între 1990 și 2004, corectat în 2005 de tovarășul securist Băsescu.
Ptr incurcatirle chinezesti din sec XIX ar fi accesibila Lumea chineza editira Meridiane 1985. Pe scurt a fots racoala, s-a incercat debarcarea dinastiei manciuriene, aia a rexista si cu sprijin occidental .. Maruile luate si luptele au dus la trandoremarea Chinei dintr-o societate agrara cu multi mestesugari in una agrara ..
Inida .. dupa rascoala sipailor mai ales a fots „standa” bine cu usa de englezi care au luat masuri „active” in sensul restrangeri productiei (mestesigaresti) a Indiei ca sa faca loc exporturiloe englezesti.
Bine-nteles ca in fara de aceste cestii imputie ptr India si Chima a mai contat revoilutia industriala – unceputa in Anglai dar insinsa si in Franta, Belgia, Germania, Olanda .. si „explozia” SUA.
Insa cestia cu statu minimal SUA .. sa ne imetelegem : SUA sunt o exceptioe exceotionala! In sec XIX s-au intins de la cele 13 colonii pana la Pacific avand cva adversari in gbl doar indienii din hai pe buine epoca neolitica! Mexicanii mai .. mai deszvoltai erau deja supraestinsi la N de Rio Grande del Norte.. cu greu au insabusit Los Alaoms insa pe umra … Anglia, propretara Canadei nici ea nu apre ar fi avit spor. Dupa ce ;prin 1812 le-au tras o ciomageala buna, in mdo indetligent, s-au retras.
Asa ca SUa nu aveau „necesitatie” militare ale al;tir state (nminus Razboul de Secesiune). Plsu teritoriul „virgin” care asigitra o supapa a nemultumrilor . Plsu resursele din vest care au asigirat expnasiunea continua.
Scuze Romania nu putea avea prte de asa ceva .. ia zi de unde sa iei un teritoriu cat al Romaniei de azi, teritoriu gol si neexploatat? Observa mai bine ca pe masura ce noile teritorii de la V se de Misisipi se umplu de oameni .. apare Statul care se complica adcica nu mai este asa de minimal. E ca si cu circutaltia – daca ai 4 carite si un aitomobil si 30 de biciclete nu iti trebuieste politie rutiera ….
eu am descoperit Grecia la batrinete, chiar imi pare rau ca multe concedii le-am prapadit prin Rimini, o cloaca mai mare decit Mamaia, sau prin cine stie ce coclauri spaniole, care nu numai ca erau nasoale dar erau si exorbitant de scumpe.
Nefasta a avut totdeauna frica de caldurile din Grecia, de aceea am facut-o, anul trecut, la inceputul lui octombrie si a fost absolut fantastic.
@ neamtu tiganu
Si anul acesta? 🙂
de un an sunt functionar asa ca-mi permit sa merg peste tot, am fost deja in Franta, Turcia, Romania, Olanda, Austria, prin Germania si voi ajunge si-n Grecia, dar cum spuneam, mai in toamna.
Apropos de cauciuc, ai roata de rezerva? Eu nu am la Audi si n-am avut nici la VW, ci doar o spuma cu care poti repara!
Da, am roată de rezervă, dar e mai subțire. Se poate merge cu ea doar până la primul atelier de vulcanizare și cu viteza maximă de 80 km/h.
Io am fost in Vama, si imi pare rau ca am pierdut timpul in Costinesti.
Îngrijorare maximă pentru tandemul Anca Dragu-Gabriel Biriș de la Finanțe
Scădere enormă la încasările din TVA în primele șapte luni
Foarte ciudat. Unde cheltuiesc romanii banii, in cazul asta. Afara? Comanda de pe Amazon? Cam prea mare scaderea.
Sau cum se barfeste nu prea s-a „urmarit” cum se fac platile..
adica?
Adica i0a cam durut in picioru mesei daca se plateste sau nu!!!
De pus deoparte cand o sa am/aveti timp
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3759081/Why-families-earning-50-000-broke-end-month-figures-say-couldn-t-pay-unexpected-bill-500-four-explain-money-goes.html
@ mac gregor
Povești de „groază” pentru sclifosiți. Dacă vrei încerc să-mi amintesc și eu din perioada tinereții: trei joburi, patru ore pe noapte somn, câștig anual sub 10000 USD/an. Din când în când rămas fără bani de metrou, așa că primești (gratis) program de fitness. Plimbare obligatorie 7 km dus și 7 km întors, inclusiv iarna.
Pe cuvânt dacă îmi e milă de potăile asta englezești. Toți aveau CASE cu trei sau patru dormitoare și grădină. Aș vrea să văd ce ar zice dacă ar sta ȘASE persoane (bunici, părinți, copii) într-un apartament de bloc cu 3 camere (inclusiv sufrageria prin care se trece), plin de gândaci și fără căldură iarna. Cam așa a arătat copilăria mea.
ma! Ce a ajuns lira sterlina !!!! prin 1966 un Austin Healey 3000 facea max 1200, nitel mai tarziu la acelasi pret MG C. O limizna super da super Jaguar 420 G cam 2.000 £ si cand a iesit RR Silber Clid era pe la 7.000 £. Masini de lux nu ptr amarati ca aia 3 ! Cu 5000 £ pe an boiereai nu iti lustruiai singur pantofii!!!
Insa Porthos e destul de ciudat cat de strantorati sunt aia. Ca totusi sunt de un oarsicare nivel . Ma rog din pacate ptr ei nu au o bunica disponibila ….
Ma oprg casele sunt bune insa daca vezi ce venituri au si cat dau pe ele nu e chiar un capat de tara …
Totusi e ceva cam neplacut
Weekendul acesta am fost din nou la Vadu. În mod fericit, a reapărut calcanul. Nu știu dacă-i de Marea Neagră sau de Metro, dar a fost fenomenal. După cum ziceam și prăjitul calcanului e o știință.
Nu mai scriu încă un articol, că iar mă acuză unii de reclamă mascată pentru Ionuț (proprietarul cherhanalei).
De dormit am dormit în Vadu, unde acum s pot închiria niște viloaie cu 4 camere (la Camburu). Decente ca spațiu și destul de curățele. Însă cineva a a lăsat geamurile deschise și vreo jumătate de oră am alergat după liliecii care zburau prin camere. Ceea ce spune ceva despre dimensiunea camerelor.
scrie, n-ai de ce sa eziti. Dreptul la ibertate de comunicare pe net. Faptul ca unii se baga in discutie fara sa stie sa se poarte civilizat e un pret care mno, trebuie platit.
În Siria, distracția e tot mai mare. Turcii încearcă să-i oprească pe kurzi să obțină controlul regiunii de la frontiera cu Turcia și să le treacă prin cap să-și facă propriul Kurdistan cu bucăți din Irak, Siria și bineînțeles Turcia.
Pe de altă parte, Turcia a intrat neinvitată pe teritoriul Siriei. Deși mă îndoiesc că Al-Assad are ceva de obiectat în împrjurările de față.
Io incep sa nu le mai port grija, acolo lucrurile oricum merg prost, pt ca e OM.
http://bit.ly/2ckZa0R
Pentru corporatiști, limba română este un fel de limbă străveche, cam ca aramaica, din care a evoluat romgleza. Aceasta avea cuvinte diferite pentru o mulțime de lucruri și situații. Astfel, la „meeting” i se zicea „ședință” sau „întâlnire”, la „badge” i se zicea „legitimație” iar la „project manager” i se zicea „labagiu”;
http://www.timesnewroman.ro/life-death/10-lucruri-nestiute-despre-limba-romana-si-ziua-limbii-romane
La „ședință” i se mai spunea și „șezătură” (conform Dicționarului de Sinonime 2002), la „legitimație” i se spunea și „țidulă”, iar cel mai tare „project manager” pe care-l știu e Eftimie (autorul simpaticului articol).
mno, cand te intorci din vacanta sa postezi si restul articolului. Ce concedii lungi au unii… 🙂
@ mac gregor
Am stat doar o săptămână. Sunt aici de vreo două săptămâni. Am fost și la Vadu week-endul trecut. Dar la întoarcere, m-a luat o lene… așa că nu am postat și restul vacanței.
Dacă nu plec mâine din București (doamnele au organizat iar o expediție de jaf la Craiova și subsemnatul ar trebui să păzească prada), scriu și continuarea. Până nu o uit.
N-au interesat pe nimeni citatele deștepte din cartea lui Brzezinski… Deși explică în două-trei propoziții de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat în Orientul Mijlociu după WW2.
eu stiam chestia asta demult, de aia nu am reactionat. A existat inclusiv o linie rosie trasata pe nu stiu unde, si un scandal cand Franta nu a respectat-o, ca nu era parte la deal.
Dar nu explica mare lucru.
Arabia Saudita nu a fost tratata prost „colonialismul SUA” lui peste. Dimpotriva, SUA i-a imbogatit pe seici, de nu mai stiau ce masini de lux sa-si cumpere si cum sa arunce cu banii.
In lipsa de alte investitii care sa-i intereseze, s-au apucat sa toarne bani in interpretari literale ale islamului si sa le imprastie in toate zarile. Cu cat erau mai pacatosi si mai dedati luxului, cu cat dadeau bani la secte mai ascetice si mai radicale, ca sa-si ispaseasca pacatele.
As zice ca problema este dimpotriva un deficit de colonialism, li s-a dat un pret mult prea bun pe petrol.
Daca misionarii sauditi nu veneau bogati si cu ochelari de soare si cu tot succesul financiar in spate, wahabismul nu s-ar fi raspandit cu repeziciunea asta in toata lumea musulmana.
v august 21, 2016 la 10:47 PM
@ Ghiță Bizonu’
Cred că nu prea ne-am înțeles. E drept că cele două citate sunt despre lucruri diferite. Iar tu ai răspuns (cred) la comentariile mele pe marginea celui de-al doilea citat.
N-as fi crezut dar se pare ca sunt un GENIU NEINTELS (asta ar explica starea mea materiala care tinde spre imaterial)
Si da eu am raspuns in special ptr al doilea. Care este si mai interesant – la 1800 China era inca cel mai mare producator si exportator al lumii. Cauta cartea aia si o sa ai lucruri interesante de citit…
Cast despre Arabia Saudita si SUa .. hm hm hm. In anii 70 a aparut Istoria petrolului
Autor(i): Rene Sedillot

Traducator(i): Sergiu Stanciu
Editura: Politica
Anul aparitiei: 1979
Nr. pagini: 381 pagini
Categorii: Diverse, Dezvaluiri si documente, Economie
Ma mir ca nu ai citit-o . Lectura usoara, amuzanta (gen politist da pe bune!) .

.jpg)
pe scurt : se crda ca in penisnula Araba (inca nu Saudita) era doar nisip , Meca si Medina. Dar parca un amerloc a zis ca ar putea fi petrol .. si amerlosii au dat bani sa caute. ei au gasit! Si s-au inteles cu Saud.
Care Saud avea junele motive sa nu habibi englezi – ca daca trimitea unu din falemie la Londonistan sa discute.. era trata ala cu curu. Doar hoteleularmatei ace[pta un gentelmen din Arabia! Plus ca englezii nu parea mai puteau amerlosii erau usor excitati (adica duspusei sa se enerveze) fusesera nioste negocieri „la varf” si Arabia cazuze la Uncle Sam. Au forat, au pus conducte , au pus pompe si Ibn Saud al Amre [personal a apsat pe buton .. Era incirjurat si de cateva sute de robi si muieri de harem plus altii.
Sa zic asa scena ca in prima serie a lu Star Wars (spatioprotu si fauna lui) numa ca fata de Jabba Hutul asta nu avea coada ! Choit ca mutra lui oscilea intre semit nespalat si Jaba :
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Ibn_Saud_1945.jpg?uselang=fr
(urmasu sau Fahd insa avea aerul nobil a uneu acvile)
Oricum un ce benefitz a avut si banca Austriei,. pe vremea aia Sauzii nu jurau decat pe taleru Mariei Tereza
asa ca Rostschild a expeduta argint (MULT) la Viena unde s-au batut monezile (prestaie comerciala gen facut pantofi pe bataturile clientului) De bia prin 50 suazii au aceptat vulturul in varianta Double Eagle:
@ Ghiță Bizonu’
E prima dată când aud de Rene Sedillot. Aș căuta cartea, însă fiind scrisă de un francez… Ăștia-s o nație aiurită și cu o logică dubioasă. M-a pus și Observator să citesc autori francezi și regret și acum timpul pierdut.
Depinde de autori si de subiecte
Daca este vorba de SF, polaruri samd aia amerloci sunt mai buni. Chair si al „literatura serioasa” sunt mai citibili…
Insa la istorie amerlosii e cam..
Dinati risca de multe ori sa fie mai subectivi decat francezii. Adica au avut si mai ales au mult mai multe „interse” de aparat!
Apoi scuze amelocii nu au „profunzime”. ai dinati s-au „nascuat” diorect capitalisti. Le lipseste un ev mediu., un scalavagism sa nu mai zic epoca bronzului.
Apoi .. ei mai au un hadicap. Ca cand se ridicau ei faceau „politica externa” cu Osceola, Cochise sau Sitting Bull -adica cu oameni de onoare care nu isi puteau inchipui ca inalte autoritati erau niste jeguri mincinoase (ha! Europenii kinsa stiu asta …)
Dai dovada de un sectarism ciudat . Sa nu mai zic ca in mod normal daca aveai opana in 17-18 ani pana in 89 e chiar cidata ca nu ai citit-o (eras in multe biblioteci fie private fie publice ionclus scolare)
A .. daca iti plac atat amerlocii .. ia de vezi Daniel Chirot : Originile inapoierii in Europa de Est . Atatea tampenii de cea mai mizera factira dogmantic-matrxista mai rar. Trebuie sda gaesti ceva scris inainte de 1965!! Pre langa amerlosii aia gen Ilie Ceausescu era pur si simplu „liberal”
E asa liniste ca imi vine sa postez io despre Vama.
@ mac gregor
Scrie tu ceva. Eu nu prea am stare să povestesc de vacanță. Ieri am sărbătorit o cifră rotundă de la terminarea facultății, iar astăzi încerc să-mi pun în ordine gândurile.
O parte semnificativă dintre colegi sunt plecați din țară. Fie sunt profesori pe la diverse universități (inclusiv Oxcord, Cambridge, Stanford), fie lucrează (de obicei în cercetare) la mari companii.
Dintre cei rămași în țară, foarte mulți au propriile companii sau lucrează pentru diverse multinaționale (Telekom, Orange, Vodafone, Erste, OMV, etc). Cam 5-7% lucrează „la stat” (SRI, STS, Externe, iar câțiva au rămas profesori la facultate).
Azi Americanstanu comeroreaza atentatu de la turnurile gemene.
Ciza au si niste banere : NU VA VOM UITA NICIODATA!
Niciodata e cam mult zis … mai ales in Americhia.
Nu de lata dar se zice, sustine , cica ar fi dovezi ca atentatu era in legaura cu al Quaeda. Insa ce sa vezi ? MINUNE! In Irac al Quaeda este „aliata” SUA . Sau era catva luni in urma!Daca nu ea personal macar Jabhat al-Nusra .. foloala sa locala.
Asa ca ma intreb azi cadn se comemoreaza NONE fu-n eleven sunt invitatai si catica democrati din Jabhat Fatah al-Sham ? (noul nume la Nusrei ca se stie nuricanii au memorie cam cat carasii)
http://www.cotidianul.ro/generalul-petraeus-vrea-ca-washingtonul-sa-se-faca-inca-o-data-frate-cu-dracul-267478/
http://www.cotidianul.ro/operatiuni-fara-precedent-ale-bombardierelor-strategice-ruse-in-siria-286347/
http://www.cotidianul.ro/razboi-intre-pentagon-si-cia-pe-frontul-din-siria-287467/
http://www.cotidianul.ro/documente-declasificate-in-sua-arata-ce-este-si-de-ce-mai-exista-statul-islamic-262379/
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/08/25/ce-sta-in-spatele-nimicirii-crestinilor-din-siria-si-irak-balcanizarea-orientului-mijlociu-si-provocarea-unui-conflict-al-civilizatiilor/
Apple a lansat noul model de IPhone. Recunosc că nu prea m-a impresionat. Cred că-l sar și pe ăsta așa cum am sărit și 6S-ul. Mulțumiri lui Tim Cook pentru economie. 🙂
Mno, oaresce interesant despre Trump: evreii au trecut de partea lui.
O gramada de jurnalisti liberi si independenti vor fi nevoiti sa se suceasca la 180 si sa aiba alte opinii 🙂
@ mac gregor
Cum adică au trecut evreii de partea lui Trump? Eu nu mai am răbdare să caut știri cu el sau Clinton.
pai cativa miliardari de-ai lor, care sunt surse de fonduri primare pt partidele din SUA, au luat in sfarsit decizia sa cotizeze pt Trump, dupa ce l-au tinut mult in suspans.
Iar presedintele Israelului era „oricine, dar nu Hillary”. Neoficial, of course, a devenit in sfarsit pro Trump.
Atenție cu cine vă lăsați copilul. Bunicii au devenit acum mai periculoși ca niciodată, că stau numai cu nasul în Antena 3. Au aflat-o pe pielea lor soții Cremene, al căror copil, după ce a fost în vacanță la bunici, nu doar că nu și-a făcut tema, a și dat vina pe Băsescu pentru asta.
„Cum vreți să-mi fac temele de vacanță în acest stat polițienesc, unde justiția băsistă și procurorii lui Kovesi intră la oameni în casă și le distrug viețile. Când deasupra mea plutește, tot timpul, spectrul unei arestări abuzive și, apoi, la mâna unui judecător corupt băsist, să ajung la pușcărie ani grei, exat ca domnul profesor Dan Voiculescu”, a declarat tânărul Bogdan Cremene, când învățătoarea l-a întrebat dacă și-a făcut tema de vacanță.
Părinții sunt disperați și nu mai știu ce să facă. „Și eu am crescut cu bunicii, dar pe vemea mea, cel mai rău lucru pe care-l făceau era că ne dădeau prea multe dulciuri. Acum, după ce l-au lăsat cu Antena 3, nu mai știu ce să mă fac cu el, nici curat în cameră nu-și mai face, pentru că nu răspune «regimului fascisto-băsist ce s-a impus în casa asta»”, s-a plâns mama copilului.
(tnr)
Puștiul l-a plagiat pe Ponta. Trebuie apelat la mama Omida a DNA-ului să-l scape de piticii pe creier.
Am mai găsit un articol de același autor: „Se schimbă Codul Familiei! Dacă poza de la nuntă nu adună 200 de like-uri, căsătoria e nulă”.
Pe scurt despre Vama Veche.
Conform unui proverb popular, ce se intampla in Vegas ramane in Vegas. No, Vama ii exact la fel, numai cu diferenta ca chiar tu o sa povestesti la toti ce ai facut. Vama e locul unde te prostesti intentionat si faci experiente pe care sa le povestesti dupa aceea tot anul.
Nu stiu cum era inainte Vama, dar acum mi-a placut. Mult mai curata decat Costinestiul, cu stil propriu – care lipseste cu totul la Mamaia, de ex, Sezlonguri, umbrele, baldachine, ordine si curatenie in timpul zilei.
Ce mi-a placut ca a pastrat inca fosilele vii, chestiile care au facut-o. De exemplu Stuful, care a fost prima constructie cu scop comercial de vanzare de bauturi de pe plaja, E identic cum era la infiintare, numai pretul la cozonaci a crescut, ceea ce nemultumeste maxim pe vamaioti, care clatina din cap si zic ca vama nu mai e ce-a fost. Papa Sonyi, unde se gateste dimineata in 4 cazane si vezi ce mananci ii tot acolo, sus. unde stai la masa si vezi marea. Ce e nou de ex sunt hamacele de pe faleza, care mi s-au parut extraordinare. Sa stai in hamac noaptea in Vama, sa te uiti la luna si la nori si sa stai de vb, ii ceva ce trebuie simtit.
Cazarea ii cam subtire, nu prea exista locuri de cazare multe. In schimb se poate veni si aproape fara bani,, jumatate din plaja sunt corturi si poti sa si inchiriezi cortul la fata locului. Si cu boema, treaba e asa: toata lumea seara se tireaza acasa, zici ca e statiune de pensionari. Miscarea incepe abia pe la 22:30, vine lumea pe plaja si se pune muzica la liber, se danseaza pe plaja, se bea, fiecare dupa dupa chef, pana dimineata. La rasarit cica se da muzica din Bolero ca fundal sonor pentru rasaritul soarelui, dar io nu stiu ca nu l-am prins niciodata treaz.
No, foarte multe familii cu copii, nu mi-a venit sa cred dar no, vamaiotii au crescut si isi aduceau copiii sa vada si ei Vama. Se simte moderatia aia care a venit cu clujenii care practic au creat statiunea – studentii din Cluj + profesorii care au fost primii ce veneau aici in grup mare
Merita sa o vezi intr-un weekend prelungit pentru specificul locului, mi-a placut terasa La Pura Vida, unde vezi tot ce trece, biblioteca gratuita de pe plaja, clatitele alea cu nume haioase la care se sta la coada 20 de min. Si faptul ca poti sa mananci bine la un pret acceptabil, am mancat cea mai buna ceafa de porc ever! cu 15 lei.
Ce nu am suportat e ca strazile spre plaja nu sunt pietonale. Cine dumniezo nu s-a gandit ca masinile alea mergand la pas printre pietoni incurca circulatia?
As mai merge inca odata, 9/10.
Îl pun ca articol (guest-post). 🙂
mersi, mersi.
As mai vrea sa adaug ca se gasesc si locuri la cazare in vile faine, numai ca trebuie sa rezervi din timp.
[…] Vacanta in Limnos […]
Buna ziua, foarte interesanta aceasta prima parte, exista si continuarea? Si eu imi doresc sa ajung in acest an in Limnos si incerc sa gasesc cat mai multe informatii despre aceasta insula. Multumesc!